rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Åtvidaberg

Kontakta oss

Värme, omtanke och engagemang

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera och boka begravningen online hemifrån, utöver möjligheten att sätta sig ner med oss i ett hembesök. Ingen tidspress och ingen oro för att uttrycka sorg inför främmande människor. Om ni hellre önskar, tar vi emot er på telefon och hjälper er genom beställningen. Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå finns inga dumma frågor.

Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Vi hjälper dig med begravning i Åtvidaberg

Kontakta oss

Ring oss på 0120 - 77 23 98 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Åtvidaberg

Lavendla begravningsbyrå i Åtvidaberg hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Åtvidaberg

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Gudstjänsten sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning, innefattande bl a ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse samt avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter en personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket, hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå er att ordna ceremonin, så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Följande kyrkor ligger i Åtvidabergs kommun: Björsäters kyrka, Grebo kyrka, Gärdserums kyrka, Hannäs kyrka, Värna kyrka, Yxnerums kyrka samt Åtvids gamla och nya kyrkor.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Åtvidaberg

Gravkapellet på nya kyrkogården finns att tillgå där många begravningar och de alla flesta borgliga begravningar sker, med undantag om när det är så många besökare att de inte ryms där. I så fall sker de i församlingsgården – men det är sällan.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Följande gravplatser finns i Åtvidabergs kommun: Tillgängliga kistgravplatser, urngravplatser samt askgravplatser och minneslund finns på följande kyrkogårdar i Åtvidaberg: Åtvidabergs nya kyrkogård, Grebo kyrkogård, Björsäters kyrkogård, Gärdserums kyrkogård samt Hannäs kyrkogård. Ytterliggare tillgängliga kyrkogårdar är Yxnerums kyrkogård samt Värna kyrkogård. Åtvidabergs gamla kyrkogård och Värna nya kyrkogård är fulla, eller har endast ett fåtal platser kvar.

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Åtvidaberg

Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor