rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Avesta

Kontakta oss

Lavendla – Din lokala Begravningsbyrå i Avesta

Att ordna begravning i en tid av sorg är inte det lättaste. Inte gör det saken lättare att det kan kännas omständligt och obehagligt att behöva träffa främmande människor. Vi på Lavendla har därför gjort det möjligt att planera och boka begravning hemifrån, via vår hemsida. Boka begravningen tryggt och enkelt hos oss, våra rådgivare är aldrig mer än ett telefonsamtal bort. Vill du hellre träffas i ett hembesök så gör vi gärna det.

Välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Avesta när du behöver oss.

Vi hjälper dig med begravning i Avesta

Kontakta oss

Ring oss på 0226 - 25 10 90 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Avesta

Lavendla begravningsbyrå i Avesta hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Avesta

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning, innefattande bl a ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse samt avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter en personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket, hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå er att ordna ceremonin, så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Följande kyrkor finns i Avesta: Avesta kyrka, By kyrka, Folkärna kyrka, Grytnäs kyrka, Krylbo kyrka och Möklinta kyrka

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Avesta.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Avesta

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Avesta.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Följande gravplatser finns i Avesta: Avesta kyrkogård och Grytnäs kyrkogård

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Avesta

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove