rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Bollnäs

Kontakta oss

Din moderna begravningsbyrå i Bollnäs – Lavendla

Varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå i Bollnäs. Vi är den moderna begravningsbyrån som hjälper er med planering och utförande av begravning på ett prisvärt och tryggt sätt. Vi på Lavendla Begravningsbyrå i Bollnäs har gjort det möjligt att planera och boka begravningen på tre olika sätt. Antingen i ett möte, i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare eller online via vår hemsida. Om ni väljer det sistnämnda alternativet, dvs. att planera här, direkt på vår hemsida, blir ni givetvis kontaktade av en personlig rådgivare efteråt. Rådgivaren går då igenom era val och stämmer av så att allt är i sin ordning. Sedan har ni kontinuerlig kontakt fram till det att begravningen äger rum.

Välj det alternativ som passar just er

Känner ni er osäkra på om ni ska välja att planera i ett möte, i ett telefonmöte eller online? Det viktigaste av allt är att ni väljer det alternativ som känns rätt i magen för just er. Ni får givetvis precis samma rådgivning och service oavsett vilket val ni väljer. Den största skillnaden är att ett telefonmöte eller onlinebokning (med efterföljande rådgivning) brukar upplevas lite mer flexibelt och lättsamt av anhöriga. Dels för att ni kan göra det på en tidpunkt som passar just er. Och dels för att ni aldrig behöver stressa igenom några beslut. Eftersom hela vårt produktsortiment med kistor och blommor etc. finns tillgängligt här på hemsidan kan ni helt enkelt ta er tid att titta och fundera i lugn och ro hemifrån.

Har ni frågor om begravning eller något annat som gäller våra tjänster? Se då till att slå oss rådgivare en signal så hjälper vi er. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar ni högst upp på sidan. Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla.

Vi hjälper dig med begravning i Bollnäs

Kontakta oss

Ring oss på 0278 - 51 18 66 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Bollnäs

Lavendla begravningsbyrå i Bollnäs hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Bollnäs

Bollnäs kyrka står mitt i Bollnäs och har en fantastisk interiör med utsökta takmålningar och en ljus palett i vitt och blått. Kyrkan är ett av de val man har om man vill ha en kristen begravning i Bollnäs med omnejd. Förutom Bollnäs kyrka finns ett antal kapell att välja mellan, av vilka S:t Lars kapell är ett kapell som används mycket vid begravningar.

I St. Lars kapell finns ett bårtäcke att låna i naturvit färg, men även Växbo kapell lånar ut dessa utan kostnad. Där finns fyra färger att välja mellan: blått, grönt, rött och svart, alla på naturvit bakgrund. Ett bårtäcke används på kistan istället för dekoration om man så önskar.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Bollnäs

S:t Lars kapell är i första hand ett kapell där man förutom begravningar i regi av den Svenska kyrkan kan anordna borgerliga begravningar i Bollnäs. Man kan även ha en begravningsceremoni i detta kapell om man tillhör något annat trossamfund. Kapellet är sparsamt inrett och har stengolv som ihop med ett varmt träslag skapar en naturlig och interiör där ljuset står i fokus. De massiva glasfönstren släpper in naturligt ljus, och får lokalen att skina.

Man kan låna ett bårtäcke i St. Lars kapell som är naturvit med röda kors runt nederkanten. I kapellet finns möjlighet att låna CD-spelare om man vill ta med en skiva med egen musik till begravningen. Om man vill anlita en musiker eller använda kyrkans musiker, kan man diskutera detta med kapellet i förväg. Då tillkommer en kostnad.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Bollnäs församling finns 5 kyrkogårdar. Annefors kyrkogård ligger i anslutning till Annefors kapell och erbjuder kistgravar och urngravar. Bollnäs kyrkogård är uppdelat i 3 olika delar och har kistgravar, askgravar och en minneslund. Renovering av minneslunden pågår mellan 2016-2017. Katrinebergs kyrkogård ligger vackert vid Katrinebergs kapell på en kulle vid sjön Kaxen. Detta är en av de vackraste kyrkogårdarna i församlingen och erbjuder kistgravar och urngravar.

S:t Lars kyrkogård ligger vid S:t Lars kapell. Den lugna och fridfulla begravningsplatsen i Bollnäs erbjuder en vacker och lummig viloplats i skogsmiljö. Samtliga begravningsplatser är av den traditionella modellen med slingrande grusgångar och fullvuxna träd, häckar och underbara blommor om sommaren.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Bollnäs

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove