Lavendla

Begravningsbyrå Bollnäs

Anna Rosenkvist

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din moderna begravningsbyrå i Bollnäs – Lavendla

Varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå i Bollnäs. Vi är den moderna begravningsbyrån som hjälper er med planering och utförande av begravning på ett prisvärt och tryggt sätt. Vi på Lavendla Begravningsbyrå i Bollnäs har gjort det möjligt att planera och boka begravningen på tre olika sätt. Antingen i ett möte, i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare eller online via vår hemsida. Om ni väljer det sistnämnda alternativet, dvs. att planera här, direkt på vår hemsida, blir ni givetvis kontaktade av en personlig rådgivare efteråt. Rådgivaren går då igenom era val och stämmer av så att allt är i sin ordning. Sedan har ni kontinuerlig kontakt fram till det att begravningen äger rum.

Välj det alternativ som passar just er

Känner ni er osäkra på om ni ska välja att planera i ett möte, i ett telefonmöte eller online? Det viktigaste av allt är att ni väljer det alternativ som känns rätt i magen för just er. Ni får givetvis precis samma rådgivning och service oavsett vilket val ni väljer. Den största skillnaden är att ett telefonmöte eller onlinebokning (med efterföljande rådgivning) brukar upplevas lite mer flexibelt och lättsamt av anhöriga. Dels för att ni kan göra det på en tidpunkt som passar just er. Och dels för att ni aldrig behöver stressa igenom några beslut. Eftersom hela vårt produktsortiment med kistor och blommor etc. finns tillgängligt här på hemsidan kan ni helt enkelt ta er tid att titta och fundera i lugn och ro hemifrån.

Har ni frågor om begravning eller något annat som gäller våra tjänster? Se då till att slå oss rådgivare en signal så hjälper vi er. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar ni högst upp på sidan. Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla.

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Drottninggatan 10, Gävle.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Bollnäs med omnejd

Bollnäs kyrka står mitt i Bollnäs och har en fantastisk interiör med utsökta takmålningar och en ljus palett i vitt och blått. Kyrkan är ett av de val man har om man vill ha en kristen begravning i Bollnäs med omnejd. Förutom Bollnäs kyrka finns ett antal kapell att välja mellan, av vilka S:t Lars kapell är ett kapell som används mycket vid begravningar.

I St. Lars kapell finns ett bårtäcke att låna i naturvit färg, men även Växbo kapell lånar ut dessa utan kostnad. Där finns fyra färger att välja mellan: blått, grönt, rött och svart, alla på naturvit bakgrund. Ett bårtäcke används på kistan istället för dekoration om man så önskar.

Få offert kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Bollnäs

S:t Lars kapell är i första hand ett kapell där man förutom begravningar i regi av den Svenska kyrkan kan anordna borgerliga begravningar i Bollnäs. Man kan även ha en begravningsceremoni i detta kapell om man tillhör något annat trossamfund. Kapellet är sparsamt inrett och har stengolv som ihop med ett varmt träslag skapar en naturlig och interiör där ljuset står i fokus. De massiva glasfönstren släpper in naturligt ljus, och får lokalen att skina.

Man kan låna ett bårtäcke i St. Lars kapell som är naturvit med röda kors runt nederkanten. I kapellet finns möjlighet att låna CD-spelare om man vill ta med en skiva med egen musik till begravningen. Om man vill anlita en musiker eller använda kyrkans musiker, kan man diskutera detta med kapellet i förväg. Då tillkommer en kostnad.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Bollnäs

I Bollnäs församling finns 5 kyrkogårdar. Annefors kyrkogård ligger i anslutning till Annefors kapell och erbjuder kistgravar och urngravar. Bollnäs kyrkogård är uppdelat i 3 olika delar och har kistgravar, askgravar och en minneslund. Renovering av minneslunden pågår mellan 2016-2017. Katrinebergs kyrkogård ligger vackert vid Katrinebergs kapell på en kulle vid sjön Kaxen. Detta är en av de vackraste kyrkogårdarna i församlingen och erbjuder kistgravar och urngravar.

S:t Lars kyrkogård ligger vid S:t Lars kapell. Den lugna och fridfulla begravningsplatsen i Bollnäs erbjuder en vacker och lummig viloplats i skogsmiljö. Samtliga begravningsplatser är av den traditionella modellen med slingrande grusgångar och fullvuxna träd, häckar och underbara blommor om sommaren.

Lavendla är en smidig begravningsentreprenör i Bollnäs

Hos Lavendla är det enkelt och smidigt att boka en begravning. Man får bra överblick över kostnaderna på hemsidan och kan bestämma alla delar i lugn och ro i samråd med övriga anhöriga. Vid frågor finns våra erfarna rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå i Bollnäs alltid nära till hands. Deras telefonnummer hittar ni högst upp på sidan. Hos oss kan ni känna er trygga och tillsammans skapar vi ett vackert avsked för era nära och kära. Ring  eller mejla oss på: [email protected] så hjälper vi er att komma igång med planeringen redan idag. Välkommen.

Sök begravningshjälp i Bollnäs

Drottninggatan 10, Gävle 0771-22 21 21 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE