Begravningsbyrå Borås
– Hos oss möts ni av värme och engagemang

Ett varmt bemötande, en bekväm och trygg bokningsprocess samt prisvärdhet – det är vi som är Lavendla Begravningsbyrå Borås. Vi grundades med en tydlig vision: att göra det enklare för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Hos oss kan ni därför planera och boka begravningen online, direkt via vår hemsida. Att planera och boka begravningen online har flertalet fördelar. Först och främst innebär det att ni kan planera och boka begravningen när ni vill och var ni än befinner er. För det andra behöver ni inte att uttrycka er sorg inför helt främmande människor, något som många anser vara en stor lättnad. För det tredje får ni en mycket god kostnadsöversikt. För dem som föredrar att boka begravningen via telefon går det alldeles utmärkt att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare, ni når dem på telefonnummer 033-340 13 77.

Har ni frågor eller funderingar kring begravning? Kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Borås så hjälper vi er!

Ring oss: 033-340 13 77|  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Östra Larmgatan 16, Göteborg (boka tid innan besök)

Vi finns här för er.

033-340 13 77

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Östra Larmgatan 16, Göteborg.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Borås

En kyrklig begravning är ett traditionsenligt sätt att ta farväl av en anhörig. Begravningsceremonin följer Svenska kyrkans ordning och ni har möjlighet att göra vissa val kring psalmer och eventuell musik. Prästen i den lokala församlingen kommer kontakta er för att få mer information om den avlidne, att använda i det griftetal som prästen håller. Lavendla Begravningsbyrå Borås hjälper er ordna allt kring en kyrklig begravning i Borås. En av kyrkorna i Borås är Caroli kyrka på bilden, som är centralt belägen ett stenkast från torget i Borås centrum. Caroli kyrka rymmer upp till så många som 900 personer. Andra kyrkor i Borås kommun är:

Borgstena kyrka, Bredareds kyrka, Brämhults kyrka, Byttorpskyrkan, Caroli kyrka, Dammsvedjans kyrka, Dannike kyrka, Fristads kyrka, Gustav Adolfs kyrka, Gånghesters kyrka, Hedareds kyrka, Hulta kyrka, Hässleholmens kyrka, Immanuelskyrkan, Kinnarumma kyrka, Ljushults kyrka, Målsryds kyrka, Ramnakyrkan, Rydboholms kyrka, Rångedala kyrka, Sandareds kyrka, Sandhults kyrka, Seglora kyrka, Sjöbo kyrka, Toarps kyrka, Tämta kyrka, Tärby kyrka, Viskafors kyrka, Vänga kyrka och Äspereds kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Borås.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Borås

Lavendla Begravningsbyrå Borås hjälper er att ordna en borgerlig begravning i något at stadens alla kapell. Borås har ett antal begravningskapell att hålla begravningsceremonin i. Varje år sker det cirka 600 begravningsceremonier i kapellen, av såväl troende som icke-troende. Flera av kapellen kan göras helt fria från religiösa symboler, men många väljer ändå att behålla dem framme. Det finns tre begravningskapell på Sankt Sigfrids griftegård, vilka ligger i närhet till  krematoriet: Uppståndelsens kapell (med plats för upp till 120 personer), Hoppets kapell (med plats för 40 personer) och Minnets kapell (20 personer). Utöver dessa finns det även ett meditationskapell, Evighetens kapell, med minnesböcker över de gravsatta på gravplatsen. Det finns också ett begravningskapell på Sankta Birgittas griftegård, vilket heter Sankta Birgittas kapell. Har ni frågor om borgerlig begravning är ni välkomna att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Borås.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Borås.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Borås

I centrala Borås finns dessa fem följande gravplatser att välja mellan, för de som bor inom Borås pastorat: Brämhults kyrkogård, Caroli kyrkogård, Sankt Ansgars griftegård, Sankta Birgitta griftegård och Sankt Sigfrids griftegård.

De allra flesta gravsättningar sker idag på Sankt Sigfrids griftegård, som med hela 30 hektar är den största gravplatsen i Borås. Den är även känd som en av de vackraste gravplatserna i landet. Här finns det möjlighet till kist- och urngrav, samt minneslund och askgravlund. Det är även möjligt att få askan spridd i ett vattendrag som rinner genom parken. Ett speciellt muslimskt kvarter finns också, för att tillgodose muslimernas religion och tradition.

Ytterligare kyrkogårdar i Borås kommun är: Borgstena kyrkogård, Fristad kyrkogård, Tämta kyrkogård, Tärby kyrkogård och Vänga kyrkogård.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE