Lavendla

Begravningsbyrå Borlänge

Lavendla Begravningsbyrå Kr. Wessman

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå M. Henriksson Jalonen

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Begravningsbyrå i Borlänge som präglas av omtanke

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå i Borlänge. Vi är det moderna alternativet som sätter behoven hos dig som anhörig i fokus. Det märks inte minst på vår goda transparens och tillgänglighet när du planerar och bokar begravning. Vi ordnar borgerliga begravningar där anhöriga får forma ceremonin på ett unikt sätt. Lavendla arrangerar även ceremonier som leds av präster i Borlänges kyrkor enligt Svenska kyrkans ordning.

Boka begravning hemifrån

För oss är det en självklarhet att du ska kunna planera begravningen hemifrån, där du kan fundera kring alla val i lugn och ro. För att ge dig den möjligheten har vi skapat en användarvänlig webbtjänst för onlinebokning. Här kan du planera när och var du vill, stämma av med de andra anhöriga, ta pauser när som helst och få tydlig kostnadsöversikt. När planeringen är klar skickar du in den till oss, sedan hör en av våra erfarna rådgivare av sig inom kort. Tillsammans går ni genom bokningen för att se till att allt har kommit med och blir precis som du tänkt dig. Vi finns även tillgängliga för att boka det hela över telefon om du föredrar den personliga kontakten. Du kan naturligtvis även ringa oss för att fråga om något känns oklart i webbtjänsten och för att få vägledning när du kör fast.

Vi ordnar begravningen med individen som utgångspunkt. Det ska vara ett harmoniskt tillfälle för avsked, som hjälper dig i sorgeprocessen. Samtidigt ska begravningen hylla den avlidnes liv, och lyfta fram vad den avlidne har betytt för sina nära och kära. Tveka inte att höra av dig till oss för specifika önskemål. Det är bättre att höra av sig en gång för mycket än en gång för lite. Med över tio års erfarenhet kan vi göra verklighet av de flesta idéer. De erfarna begravningsrådgivarna finns tillgängliga stora delar av dygnet för att stötta och hjälpa dig.

Ring oss: 0770-18 86 47 | Maila oss: [email protected]

Välkommen att kontakta oss för att skapa ett fint avsked.

Vi finns här för er.

0243-20 44 29

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Hummelgatan 10, Borlänge.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Borlänge

Vi hjälper dig ordna en kyrklig begravning i Borlänge, ett traditionellt sätt att hedra den avlidne. Ceremonin går oftast enligt Svenska Kyrkans ordning med en präst och musiker från församlingen som du blir tilldelad strax efter att du gjort din bokning hos oss. I Borlänge finns flertalet kyrkor.  Bland andra Stora Tuna kyrka, Torsångs kyrka, Amsberg kyrka, Hagakyrkan och Kvarnsvedens kyrka. Till skillnad från vad många tror kan du ordna en kristen begravning i kapell. Läs mer om kapell i Borlänge.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Borlänge

Vi ordnar även borgerliga begravningar i Borlänges begravningskapell. Här är har du större möjligheter att anpassa upplägget. Bland annat kan du välja att låta en borgerlig officiant eller en nära vän hålla i ceremonin. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling har de inte sällan religiösa inslag. Många ceremonier hålls i begravningskapellen på Norra Griftegården i Kvarnsveden. Andra kapell i Borlänge är Jakobs kapell och Stora Tuna gravkapell. Naturligtvis kan ceremonin hållas på andra platser enligt önskemål, kanske hemma eller i naturen.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Om du vill ordna en ceremoni längre fram eller inte ha någon alls hjälper vi dig ordna en begravning utan ceremoni. Vi tar hand om den avlidne, gör kistläggning och transporterar till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Enligt önskemål kan vi hjälpa dig sprida askan i vatten och natur.

Boka begravning utan ceremoni

Sök begravningshjälp i Borlänge

Hummelgatan 10, Borlänge 0243-20 44 29 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE