Begravningsbyrå i Borlänge som präglas av omtanke

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå i Borlänge. Vi är det moderna alternativet som sätter behoven hos dig som anhörig i fokus. Det märks inte minst på vår goda transparens och tillgänglighet när du planerar och bokar begravning. Vi ordnar borgerliga begravningar där anhöriga får forma ceremonin på ett unikt sätt. Lavendla arrangerar även ceremonier som leds av präster i Borlänges kyrkor enligt Svenska kyrkans ordning.

Boka begravning hemifrån

För oss är det en självklarhet att du ska kunna planera begravningen hemifrån, där du kan fundera kring alla val i lugn och ro. För att ge dig den möjligheten har vi skapat en användarvänlig webbtjänst för onlinebokning. Här kan du planera när och var du vill, stämma av med de andra anhöriga, ta pauser när som helst och få tydlig kostnadsöversikt. När planeringen är klar skickar du in den till oss, sedan hör en av våra erfarna rådgivare av sig inom kort. Tillsammans går ni genom bokningen för att se till att allt har kommit med och blir precis som du tänkt dig. Vi finns även tillgängliga för att boka det hela över telefon om du föredrar den personliga kontakten. Du kan naturligtvis även ringa oss för att fråga om något känns oklart i webbtjänsten och för att få vägledning när du kör fast.

Vi ordnar begravningen med individen som utgångspunkt. Det ska vara ett harmoniskt tillfälle för avsked, som hjälper dig i sorgeprocessen. Samtidigt ska begravningen hylla den avlidnes liv, och lyfta fram vad den avlidne har betytt för sina nära och kära. Tveka inte att höra av dig till oss för specifika önskemål. Det är bättre att höra av sig en gång för mycket än en gång för lite. Med över tio års erfarenhet kan vi göra verklighet av de flesta idéer. De erfarna begravningsrådgivarna finns tillgängliga stora delar av dygnet för att stötta och hjälpa dig.

Ring oss: 0243-20 44 29  |  Maila oss: [email protected]

Välkommen att kontakta oss så hjälper vi er.

Vi finns här för er.

0243-20 44 29

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Hummelgatan 10, Borlänge.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Borlänge

Kyrklig begravning i Borlänge

Vi hjälper dig ordna en kyrklig begravning i Borlänge, ett traditionellt sätt att hedra den avlidne. Ceremonin går oftast enligt Svenska Kyrkans ordning med en präst och musiker från församlingen som du blir tilldelad strax efter att du gjort din bokning hos oss. I Borlänge finns flertalet kyrkor.  Bland andra Stora Tuna kyrka, Torsångs kyrka, Amsberg kyrka, Hagakyrkan och Kvarnsvedens kyrka. Till skillnad från vad många tror kan du ordna en kristen begravning i kapell. Läs mer om kapell i Borlänge.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Borlänge

Lavendla Begravningsbyrå Borlänge hjälper er även att ordna borgerlig begravning. En borgerlig officiant kan hålla i ceremonin, men en nära vän kan också göra det – valfriheten är som sagt stor. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling så har de inte sällan några religiösa inslag. En borgerlig begravning kan hållas i något av begravningskapellen på Norra Griftegården i Kvarnsveden. Andra kapell i Borlänge är Jakobs kapell samt Stora Tuna gravkapell. Ceremonin kan naturligtvis även hållas på annat ställe, om det skulle önskas, ex i en bostad eller utomhus.

Har ni frågor om borgerlig begravning är ni alltid välkomna att fråga oss på Lavendla Begravningsbyrå Borlänge.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE