Lavendla

Begravningsbyrå Borlänge

Kristina Wessman

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Begravningsbyrån i Borlänge som präglas av omtanke

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå i Borlänge. Vi är det moderna alternativet som sätter behoven hos dig som anhörig i fokus. Det märks inte minst på vår goda transparens och tillgänglighet när du planerar och bokar begravning. Vi ordnar borgerliga begravningar där anhöriga får forma ceremonin på ett unikt sätt. Lavendla arrangerar även ceremonier som leds av präster i Borlänges kyrkor enligt Svenska kyrkans ordning.

Boka begravning på det sätt som passar dig

För oss är det en självklarhet att du ska kunna planera begravningen hemifrån, där du kan fundera kring alla val i lugn och ro. För att ge dig den möjligheten har vi skapat en användarvänlig webbtjänst för onlinebokning. Här kan du planera när och var du vill, stämma av med de andra anhöriga, ta pauser när som helst och få tydlig kostnadsöversikt. När planeringen är klar skickar du in den till oss, sedan hör en av våra erfarna rådgivare av sig inom kort. Tillsammans går ni genom bokningen för att se till att allt har kommit med och blir precis som du tänkt dig. Vi finns även tillgängliga för att boka det hela över telefon om du föredrar den personliga kontakten. Du kan naturligtvis även ringa oss för att fråga om något känns oklart i webbtjänsten och för att få vägledning när du kör fast.

Vi finns här för er.

0243-20 44 29

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Hummelgatan 10, Borlänge.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Borlänge

För dig som vill hålla en kyrklig begravning finns goda möjligheter till detta i Borlänge. I Borlänge finns många vackra och gamla kyrkor varav Stora Tuna kyrka är en av de mest storslagna. Kyrkan invigdes redan år 1469 och rymmer upp till 700 personer. Just Stora Tuna har en fantastisk arkitektur med en ståtlig tornspira som sträcker sig upp 86 meter. Kyrkan kännetecknas av en nordisk-baltisk stil. När du väl går genom kyrkportarna möts du genast av ett vackert ljusinsläpp. Längst fram vid altaret smyckas väggen av en mäktig altartavla föreställande Jesus på korset. De vita och höga väggarna tillsammans med tjusiga guldetaljer skapar en harmonisk och vacker färgbalans. De höga valven och pelarna tillsammans med det stora triumfkrucifixet och den överdådiga predikstolen ger kyrkan en katedrallik atmosfär. Förutom Stora Tuna finns även den centralt belägna Hagakyrkan och flertalet kapell, bland annat Väster Tuna kapell, ett varmt tegelrött kapell beläget på en kulle samt Jakobs kapell, ett mer modernt och stilrent kapell.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Borlänge

När du vill anordna en vacker och minnesvärd borgerlig begravning finns vi på Lavendla i Borlänge alltid här för dig. I Borlänge hålls vanligtvis borgerliga begravningar i Jakobs kapell. Kapellet har en modern och stilren arkitektur som välkomnar besökare med en ljus interiör i vitt kalkstenstegel. Den vita atmosfären tillsammans med blåa detaljer i tak, på lister, karmar och på golvet, bidrar till en harmonisk helhetskänsla. I kapellet finns flera rum där bland annat Jaxrummet rymmer 80 personer. I den Stora salen finns utrymme för 220 personer. Längst fram hittar du den vackra bildväven föreställande livets träd. Väster Tuna kapell är ett annat omtyckt kapell för borgerliga begravningar i Borlänge. Kapellet är ståtligt i djuprött och är beläget uppepå en grön kulle. Detta kapell passar bra för dig som vill hålla begravningsceremonin i en tidlös och enkel interiör. Innanför portarna väntar en luftig och vit lokal med dekorativa fönster och ljusa träbänkar.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Om du vill ordna en ceremoni längre fram eller inte ha någon alls hjälper vi dig ordna en begravning utan ceremoni. Vi tar hand om den avlidne, gör kistläggning och transporterar till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Enligt önskemål kan vi hjälpa dig sprida askan i vatten och natur.

Boka begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Borlänge

I Borlänge kan man begravas på sex olika platser; Stora Tuna kyrkogård är en av de vanligaste gravplatserna. Kyrkogården vilar på anor från medeltiden och fick år 2010 ett nytt gravkapell. Andra kyrkogårdar i staden är Torsångs kyrkogård, Torsångs griftegård samt Amsbergs kyrkogård och Smälla griftegård. En av de vanligaste platserna för begravning äger rum vid Stora Tuna kyrkogård, här finns bland annat Jussi Björlings minnesplats. Den lummiga och välskötta begravningsplatsen är rofylld och harmonisk. Den del av kyrkogården som ligger närmst kyrkan har funnits här sedan medeltiden och här finns både minneslund och askgravplats. Amsbergs kyrkogård är en annan vacker begravningsplats i Borlänge som pryds av det röda träkapellet från 1683. Kyrkogården består av två enheter, en gammal och en ny. Även vid Amsbergs kyrkogård finns en rofylld minnesplats och hela kyrkogården är välskött med lummiga träd och buskar. För muslimer som begravs finns även ett muslimskt gravkvarter vid den Norra griftegården i Kvarnsveden. Vid Norra griftegården finns också en askgravlund, en askgravplats och två kapell; Pilgrimskapellet och Uppståndelsekapellet. För den som vill kunna besöka en minneslund finns även detta vid den Norra griftegården.

Sök begravningshjälp i Borlänge

Hummelgatan 10, Borlänge 0243-20 44 29 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE