Lavendla 

Begravningsbyrå Bromölla

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Din begravningsbyrå i Bromölla – Lavendla

När du behöver en trygg och engagerad begravningsbyrå i Bromölla med omnejd så finns vi på Lavendla här för dig. Vi guidar dig genom de olika momenten inför, under och efter begravningen, med allt från att välja kista och musik till tackkort. Fokus ligger på vad du och din familj vill ha för alternativ, oavsett om det rör sig om en borgerlig, kyrklig eller annan religiös begravning. I Bromölla med omnejd finns flera olika kyrkor och lokaler som är väl anpassade för just begravningsceremonier.

Vi är flexibla när det gäller mötessätt – välj det alternativ som passar dig bäst

Hos oss kan du både boka tid för ett möte både online och via telefon. Vi är flexibla när det gäller mötessätt och anpassar oss efter dig. Vill du ses i ett fysiskt möte eller skulle det kanske kännas lättare att sköta allt över telefon? Inga problem. Vi hjälper dig gärna med allt i ett telefonmöte. På det sättet får du som anhörig också lite mer tid till att tänka och fundera över de olika valen såsom kista och dylikt. Hela vårt produktsortiment med kistor, blommor, urnor med mera kan du se här, direkt på vår hemsida.

Du kan även välja att börja planera själv i vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Det ger dig ytterligare flexibilitet eftersom det innebär att du kan göra alla val precis när du har tid och ork. Så snart vi har tagit emot din offertförfrågan går en av våra rådgivare igenom dina val och ringer sedan upp dig för en avstämning. På så sätt kan vi säkerställa att ingenting viktigt glöms bort. Du och rådgivaren har sedan kontinuerlig kontakt fram till det att begravningen äger rum.

Har du frågor eller funderingar kring begravning eller vill du ha hjälp med något annat? Slå oss gärna en signal eller skicka ett mail så hjälper vi dig. Kontaktuppgifterna hittar du ovan. Vår begravningsrådgivning är givetvis kostnadsfri. Varmt välkommen till oss på Lavendla, vi gör det svåra lite lättare.

Lavendla begravningsbyrå Bromölla

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Bromölla med omnejd

Kristen begravning i Bromölla kan bland annat äga rum i Ivetofta kyrka, en anrik gräddfärgad stenkyrka belägen i natursköna omgivningar vid Ivösjön. Här stiger du in i en ljus kyrkosal med rymd och rikt skulpterade och färgrika detaljer i interiören. Mycket fin akustik erbjuder vackra musikupplevelser.

Gualövs kyrka ligger en bit längre söderut längsmed Ivösjön. I den vita kyrkbyggnaden finns 1400-talsmålningar i korvalvet och långskeppets valv. Dessutom finns välbevarade 1100-talsmålningar i triumfbågen. Fina sniderier och färgrik interiör skapar en ombonad och stämningsfull atmosfär.

Bårtäcke att drapera över kistan under ceremonin finns att låna i församlingen.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Bromölla

Borgerliga begravningar blir allt vanligare över hela landet. En borgerlig begravning kan genomföras på en särskilt utvald plats, exempelvis i en trädgård, vid en sjö eller i en lämplig lokal. Uppståndelsens kapell intill kyrkogården kan nyttjas för borgerliga begravningsceremonier. Rent religiösa föremål i kapellet tas då bort eller täcks över, kvar blir en avskalad och lugn interiör som kan prydas med blommor och ljus.

Det är fritt att låta någon närstående leda ceremonin. Ni kan även välja att anlita någon av våra duktiga borgerliga officianter från trakten. Vanliga inslag vid en borgerlig begravning är tal, diktläsning, musik och sång. I Uppståndelsens kapell finns plats för upp till 40 personer och ljudanläggning finns tillgänglig.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Bromölla

Bromöllas kyrkogård sträcker ut sig som ett lugnt och lummigt landskap mellan Ivetofta kyrka och Uppståndelsens kapell. En rofylld plats för vila och inbjudande för anhöriga. Utöver traditionella kist- eller urngravplatser finns här också askgravlund och minneslund.

I trakten finns flera begravningsplatser. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi som begravningsentreprenör arrangera i samarbete med Svenska kyrkan. När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa till att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst.

Detta är vi på Lavendla Begravningsbyrå

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Bromölla

Lavendla är en tillgänglig begravningsentreprenör som ser till att geografiska avstånd inte hindrar olika familjemedlemmar att delta i planeringen. Med hjälp av online- och telefonbokning och dagens tekniska lösningar kan alla känna sig delaktiga. Något som bidrar till harmoniska förutsättningar inför begravningsdagen.

Kontakta oss här via formulär eller mejla oss på [email protected] så hör vi av oss inom kort. Du är givetvis även välkommen att slå oss en signal. Vårt telefonnummer hittar du längst upp på sidan. Varmt välkommen till oss på Lavendla. Vi hjälper dig och gör det svåra lite lättare.