Lavendla 

Begravningsbyrå Filipstad

Ordna begravning
- Tryggt och enkelt

 • Er personliga rådgivare hjälper er
 • 1000-tals anhöriga har fått vår hjälp
 • Rådgivning i möte, online & telefon
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Filipstad – Lavendla

Behöver du komma i kontakt med en begravningsbyrå i Filipstad? Då kan du enkelt och tryggt vända dig till oss på Lavendla. Vi vägleder och guidar dig genom alla viktiga frågor inför, under och efter begravningen.  Och dessutom är vi väldigt flexibla när det kommer till mötessätt.

Om det t.ex. skulle kännas lite lättare för dig att sköta all planering i ett telefonmöte så hjälper vi dig gärna med det. Du kan även – om du vill – använda dig av vårt onlineverktyg här på lavendla.se. Du planerar då i lugn och ro hemifrån, på en tid som passar dig. När du sedan skickat in din förfrågan går vi igenom den och kontaktar dig inom 24 timmar. Du får då prata med din personliga rådgivare. Tillsammans stämmer ni av dina önskemål och säkerställer så sätt att allt blir korrekt.

Vad är bäst  – att planera i möte, via telefon eller online?

Det som främst skiljer de olika alternativen åt är deras grad av flexibilitet. Att planera via telefon med din personliga rådgivare alternativt online gör det givetvis lite smidigare för dig. Detta eftersom du då slipper ta ledigt från jobbet och dylikt. Du kan helt enkelt titta och fundera på valet av kista, urna och blommor etc. på en tid och plats som passar dig. Sedan är det också möjligt att hålla nere kostnaderna lite genom att planera via telefon/online eftersom administrationskostnaden då är lägre.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en vacker och unik begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Filipstad

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Susiette Demant

För Susiette är det viktigt att verkligen ta tillvara på livet. Det gör hon genom att försöka vara i nuet - i det lilla - och genom att vara tillsammans med människor hon tycker mycket om. Susiette har arbetat som begravningsrådgivare i 17 år och arbetar numera också som borgerlig begravningsförrättare. En roll som passar henne mycket väl tack vare hennes jordnära personlighet och lugn.

Jennie Espinoza

Dans har alltid varit en stor del av Jennies liv. Under de senaste småbarnsåren har salsaklubben dock bytts ut mot det betydligt mer barnvänliga vardagsrumsgolvet. När Jennie inte jobbar eller dansar umgås hon gärna med sin man och sina barn. Under vintern blir det en hel del skridskoutflykter. Sommaren bjuder istället på klassiskt häng vid badplatsen.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 21 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 21 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 27 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 27 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Filipstad med omnejd

En kristen begravning i Filipstad kan till exempel äga rum i Filipstads kyrka. Kyrkan, som uppfördes på 1700-talet i gustaviansk stil, är en stenkyrka och rymmer upp till 650 gäster. Den allra vackraste begravningen i Filipstads kyrka skapar du med hjälp av levande musik. För den som önskar spela musik från CD-skiva eller via dator/mobiltelefon finns det dock även tillgång till en ljudanläggning. Kopplingssladd mellan dator/mobil och ljudanläggningen finns på plats i kyrkan.

Vid mindre begravningar är Skavnäsets kapell, i Högbergsfältets naturreservat, ett fint alternativ till Filipstads kyrka. Kapellet, som ligger intill gruvkyrkogården, byggdes på 1940-talet av två snickare från trakten. Dess arkitektur sägs vara inspirerad av gruvlavar och läget vid sjön Yngen är hänförande. Totalt rymmer kapellet 45 gäster. För den som önskar bårtäcke finns detta att låna från Trons kapell vid Östra kyrkogården. Just det bårtäcket är handquiltat i gula, vita och bruna nyanser. Även Nordmarks kyrka har ett bårtäcke som går att låna. Detta täcke går i blått och grönt.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Filipstad

En borgerlig begravning kan hållas var som helst. Antingen på en omtyckt plats utomhus eller i någon form av lämplig lokal. I Filipstad är det vanligt att borgerliga begravningar hålls i Trons kapell vid Östra kyrkogården. Interiören i Trons kapell är enkel och avskalad. Utsmyckningarna är få och bänkarna är gjorda av trä. Det är dock omöjligt att gå miste om det färgglada glaskonstverket som pryder fönstret framme vid altaret. Det skänker värme och  lätthet till kapellets atmosfär. Totalt rymmer kapellet 95 personer. Anslutning finns för den som önskar spela musik från dator eller mobiltelefon. Även CD-skiva går att spela upp.

I Trons kapell ska det vanligtvis finnas två bårtäcken att välja mellan. Ett som går i färgerna gult, vitt och brunt. Och ett annat som går i grå toner med en ljusare bård i mitten. Bården är utsmyckad med blomsterbrodyr. Eftersom det händer att bårtäcken lånas ut till andra lokaler är det en god idé att boka något av dessa i god tid. Om bårtäcke önskas det vill säga. Bårtäcke är inget krav utan de flesta väljer istället att pryda kistan med blommor.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Filipstad

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Filipstad

På Östra kyrkogården i Filipstad, som ligger vackert intill sjön Daglösen, finns askgravplatser, kistgravplatser, minneslund och urngravar. På kyrkogården i Rämmen, några mil norr om Filipstad, kommer det inom kort att invigas ett muslimskt gravkvarter enligt beslut i Kyrkorådet.

Detta är vi på Lavendla Begravningsbyrå

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Filipstad

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss på Lavendla Begravningsbyrå Filipstad en signal. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri och vi ser till att guida dig till rätt beslut för just dig. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan. Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla.