Lavendla

Begravningsbyrå Filipstad

Linda Myron

Jennie Espinoza

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Filipstad – Lavendla

Behöver du komma i kontakt med en begravningsbyrå i Filipstad? Då kan du enkelt och tryggt vända dig till oss på Lavendla. Vi vägleder och guidar dig genom alla viktiga frågor inför, under och efter begravningen.  Och dessutom är vi väldigt flexibla när det kommer till mötessätt.

Om det t.ex. skulle kännas lite lättare för dig att sköta all planering i ett telefonmöte så hjälper vi dig gärna med det. Du kan även – om du vill – använda dig av vårt onlineverktyg här på lavendla.se. Du planerar då i lugn och ro hemifrån, på en tid som passar dig. När du sedan skickat in din förfrågan går vi igenom den och kontaktar dig inom 24 timmar. Du får då prata med din personliga rådgivare. Tillsammans stämmer ni av dina önskemål och säkerställer så sätt att allt blir korrekt.

Vad är bäst  – att planera i möte, via telefon eller online?

Det som främst skiljer de olika alternativen åt är deras grad av flexibilitet. Att planera via telefon med din personliga rådgivare alternativt online gör det givetvis lite smidigare för dig. Detta eftersom du då slipper ta ledigt från jobbet och dylikt. Du kan helt enkelt titta och fundera på valet av kista, urna och blommor etc. på en tid och plats som passar dig. Sedan är det också möjligt att hålla nere kostnaderna lite genom att planera via telefon/online eftersom administrationskostnaden då är lägre.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en vacker och unik begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla.

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Filipstad med omnejd

En kristen begravning i Filipstad kan till exempel äga rum i Filipstads kyrka. Kyrkan, som uppfördes på 1700-talet i gustaviansk stil, är en stenkyrka och rymmer upp till 650 gäster. Den allra vackraste begravningen i Filipstads kyrka skapar du med hjälp av levande musik. För den som önskar spela musik från CD-skiva eller via dator/mobiltelefon finns det dock även tillgång till en ljudanläggning. Kopplingssladd mellan dator/mobil och ljudanläggningen finns på plats i kyrkan.

Vid mindre begravningar är Skavnäsets kapell, i Högbergsfältets naturreservat, ett fint alternativ till Filipstads kyrka. Kapellet, som ligger intill gruvkyrkogården, byggdes på 1940-talet av två snickare från trakten. Dess arkitektur sägs vara inspirerad av gruvlavar och läget vid sjön Yngen är hänförande. Totalt rymmer kapellet 45 gäster. För den som önskar bårtäcke finns detta att låna från Trons kapell vid Östra kyrkogården. Just det bårtäcket är handquiltat i gula, vita och bruna nyanser. Även Nordmarks kyrka har ett bårtäcke som går att låna. Detta täcke går i blått och grönt.

Få offert kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Filipstad

En borgerlig begravning kan hållas var som helst. Antingen på en omtyckt plats utomhus eller i någon form av lämplig lokal. I Filipstad är det vanligt att borgerliga begravningar hålls i Trons kapell vid Östra kyrkogården. Interiören i Trons kapell är enkel och avskalad. Utsmyckningarna är få och bänkarna är gjorda av trä. Det är dock omöjligt att gå miste om det färgglada glaskonstverket som pryder fönstret framme vid altaret. Det skänker värme och  lätthet till kapellets atmosfär. Totalt rymmer kapellet 95 personer. Anslutning finns för den som önskar spela musik från dator eller mobiltelefon. Även CD-skiva går att spela upp.

I Trons kapell ska det vanligtvis finnas två bårtäcken att välja mellan. Ett som går i färgerna gult, vitt och brunt. Och ett annat som går i grå toner med en ljusare bård i mitten. Bården är utsmyckad med blomsterbrodyr. Eftersom det händer att bårtäcken lånas ut till andra lokaler är det en god idé att boka något av dessa i god tid. Om bårtäcke önskas det vill säga. Bårtäcke är inget krav utan de flesta väljer istället att pryda kistan med blommor.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni i Filipstad

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Filipstad

På Östra kyrkogården i Filipstad, som ligger vackert intill sjön Daglösen, finns askgravplatser, kistgravplatser, minneslund och urngravar. På kyrkogården i Rämmen, några mil norr om Filipstad, kommer det inom kort att invigas ett muslimskt gravkvarter enligt beslut i Kyrkorådet.

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Filipstad

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss på Lavendla Begravningsbyrå Filipstad en signal. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri och vi ser till att guida dig till rätt beslut för just dig. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan. Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla.

Sök begravningshjälp i Filipstad

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE