rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Herrljunga

Kontakta oss

Din trygga begravningsbyrå i Herrljunga

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Herrljunga. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Herrljunga finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Vi hjälper dig med begravning i Herrljunga

Kontakta oss

Ring oss på 0513 - 25 43 49 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Herrljunga

Lavendla begravningsbyrå i Herrljunga hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Herrljunga

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Herrljunga

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Herrljunga

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning, innefattande bl a ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse samt avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter en personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket, hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå er att ordna ceremonin, så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Följande kyrkor ligger i Herrljunga kommun:

Alboga kyrka, Broddarps kyrka, Bråttensby kyrka, Eggvena kyrka, Eriksbergs gamla kyrka, Eriksbergs nya kyrka, Fölene kyrka, Grude kyrka, Herrljunga kyrka, Hovs kyrka, Hudene kyrka, Jällby kyrka, Källunga kyrka, Mjäldrunga kyrka, Molla kyrka, Ods kyrka, Remmene kyrka, Skölvene kyrka, Södra Björke kyrka, Vesene kyrka och Öra kyrka.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Herrljunga

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Källeryds kapell är ett kapell som upplåts kostnadsfritt för bland annat borgerliga begravningar i Herrljunga.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Bland andra finns dessa kyrkogårdar och begravningsplatser i Herrljunga:

Alboga kyrkogård, Broddarps kyrkogård, Eriksbergs kyrkogård, Herrljunga nya begravningsplats, Hovs kyrkogård, Hudene kyrkogård, Ods kyrkogård, Skölvene kyrkogård och Venene kyrkogård.

Minneslund finns på Herrljunga nya begravningsplats, Ods kyrkogård, Venene kyrkogård och Hovs kyrkogård. På Herrljunga nya begravningsplats finns även en askgravlund. Samtliga kyrkogårdar och begravningsplatser i Herrljunga har de traditionella gravsättningsalternativen, det vill säga kist- och urngrav. Flertalet har även askminneslundar.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Herrljunga

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie