Lavendla

Begravningsbyrå Höllviken

Lavendla Begravningsbyrå Kr. Wessman

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå P. Gårdell

Peter Gårdell

Ordna begravning
- Personlig rådgivning till fast pris

 • Spara 3 000 kr – boka online eller via telefon
 • Planera i lugn och ro hemifrån
 • Personlig telefonrådgivning när du vill
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Höllviken – Lavendla

När du behöver en trygg och engagerad begravningsbyrå i Höllviken med omnejd så finns Lavendla här för dig. Vi guidar dig genom de olika momenten inför, under och efter begravningen, med allt från att välja kista och musik till tackkort.

Hos oss kan du välja bland olika alternativ och boka direkt online, via telefon eller personligt möte. Vi är flexibla när det gäller mötessätt, och kan bland annat erbjuda Skype-möten. Det gör det möjligt att sköta förberedelserna i lugn och ro hemifrån. Något som särskilt underlättar när du som inte bor i Höllviken ska anordna begravning här.

Vårt fokus är att klargöra och tillgodose de behov och önskemål som du och övriga anhöriga har. Tillsammans ordnar vi en vacker ceremoni för ett personligt avsked, och en lämplig gravsättning. Oavsett om det är en borgerlig, kyrklig eller annan religiös begravning som är aktuell.

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Höllviken

Lavendla är en begravningsentreprenör som ser till att geografiskt avstånd från Höllviken inte blir ett hinder för att delta i planeringen. Tack vare vår online- och telefonbokning och moderna kommunikationsmedel kan alla känna sig delaktiga i förberedelserna. Hos Lavendla får ni en personlig kontakt som vägleder er – så att det svåra blir lite lättare. Boka eller kontakta oss via webben eller via e-post [email protected], så hör vi snart av oss. Du kan också ringa direkt på 0500-10 12 42.

Vi finns här för er.

040-622 72 60

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Höllviken med omnejd

Kristen begravning i Höllviken kan bland annat äga rum i centralt belägna Stora Hammars kyrka. Lokalen har en lugn interiör, med bland annat vackert vävda textilier som utsmyckning. Romberna i de välvda fönstren återkommer i kakelplattorna i altargången.

Begravningstider i Stora Hammars kyrka:
Tisdagar 13.00 (utom juni–aug)
Torsdagar 14.00
Fredagar 11.00 & 14.00

Ett annat alternativ är Räng kyrka. Interiören är präglad av trä och lätta blå och gula färgnyanser. En praktfull takkrona sprider ett stämningsfullt ljus i salen.
Välkommen att resonera med oss kring vilken kyrka som är lämpligast för begravningen.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Höllviken

En borgerlig begravning är en ceremoni eller avskedsstund utan religiösa inslag. Anhöriga kan fritt välja utformning. En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. För borgerliga begravningar kring Höllviken kan bland annat S:ta Annasalen vid Räng kyrka nyttjas. S:ta Annasalen är utrustat för och rymmer cirka 40 personer. Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Höllviken med omgivningar. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin, alternativt kan du utse en egen officiant.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni


Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Höllviken

På Stora Hammars kyrkogård lyser den stora blodbokens lövverk kolossalt rött om hösten. Här finns utöver traditionella kist- och urngravar också en omtyckt minneslund. På östra sidan är säregna bibliska trädgården anlagd – en sinnrik och noga genomtänkt trädgård befolkad av växter med bibliska namn.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi även hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi som begravningsentreprenör ordna.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE