Lavendla

Begravningsbyrå Kalmar

Lavendla Begravningsbyrå Kr. Wessman

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå C. Söderberg

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Personlig rådgivning till fast pris

 • Spara 3 000 kr – boka online eller via telefon
 • Planera i lugn och ro hemifrån
 • Personlig telefonrådgivning när du vill
Se Utbud och Priser här

Begravningsbyrå Kalmar
Värme, omtanke och engagemang

Varmt välkomna till Lavendla Begravningsbyrå Kalmar – Hos och kan ni planera och boka begravningen på era villkor, när just ni har möjlighet och kraft. Lavendla Begravningsbyrå Kalmar är ett modernt samt lättillgängligt alternativ till traditionella begravningsbyråer och grundades med en tydlig vision: vi vill göra det lättare för anhöriga att ordna begravning i en tid av sorg och saknad. Därtill önskar vi också bidra till mer transparent och öppen begravningsbransch. Varför? Därför att man som anhörig har rätt att veta vad man faktiskt betalar för. Så, hur gör vi då på Lavendla Begravningsbyrå Kalmar för att leva upp till dessa visioner? Vi tillhandahåller bland möjligheten till att boka begravningen online samt via telefon vilket skapar enorm flexibilitet och lättillgänglighet för anhöriga. Därutöver erbjuder vi branschens bästa kundservice, se gärna våra fina kundomdömen hos Trustpilot här.

Behöver ni hjälp att ordna en begravning eller har ni andra frågor eller funderingar? Tveka då inte att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Kalmar. Ni når oss på telefonnummer 0771-22 21 21 eller på kalmar@lavendla.se.

Välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Kalmar, vi finns här när ni behöver oss!

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

När du behöver hjälp med kristen begravning i Kalmar

Kalmar är en väldigt fin plats där du kan hitta flera möjligheter till minnesvärda begravningsceremonier. Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör i Kalmar som kan hjälpa dig genom hela processen. Det finns fem olika församlingar i Kalmar som tillhör svenska kyrkan. Det innebär att det finns många kyrkor och kapell att välja mellan när det kommer till begravningsgudstjänsten, allihop med vackra lokaler som har olika atmosfär och känsla.

En av de största och mest spektakulära kyrkorna är Kalmar domkyrka. Kyrkan färdigställdes i början av 1700-talet och rymmer hela 1 000 personer. Barockstilen får kyrkan att se ut som ett slott och insidan är precis lika praktfull som fasaden. Vi på Lavendla hjälper dig gärna ordna en fin ceremoni med musik och andra önskemål som du kanske har. Domkyrkan har även en ljudanläggning om du skulle vilja spela egen musik.

Några andra vackra kyrkor i Kalmar är Sankt Johannes kyrka, Vasakyrkan, Sankta Birgittas kyrka och Heliga korsets kyrka. Dessa skiljer sig mycket, både när det kommer till utrymme och till känsla. Sankta Birgittas kyrka, belägen strax norr om stadskärnan, rymmer runt 300 personer och ser ut som en liten borg med en fasad i brunrött tegel. Sankt Johannes kyrka rymmer runt 150 personer. Pastoratet i Kalmar erbjuder möjlighet att låna bårtäcken i olika färger. Här finns till exempel ett vackert bårtäcke i vitt med dekorativa guldränder.

Boka kyrklig begravning

Få hjälp med en borgerlig begravning i Kalmar

I Kalmar finns flera fina kapell där du har möjlighet att hålla en borgerlig begravning, bland annat Södra kapellet och Skogssalen. Det Södra kapellet ligger vid den södra kyrkogården i staden, Skogssalen hittar du vid Norra kyrkogården. Södra kapellet är mycket vackert med sina spetsiga takspiror som sträcker sig upp mot himmelen. Kapellet har 50 sittplatser och även en musikanläggning som du kan låna vid borgerlig begravning i Kalmar. Det andra populära kapellet, Skogssalen, är iögonfallande i sin prakt och har en vit fasad. Här välkomnas du in till en avslappnad atmosfär. Interiören går i vitt men de vackert blåa takbjälkarna bidrar till en fin kontrast. Längst golvet löper en röd matta som matchar fint med stolarna.

I Skogssalen finns plats för 60 personer och även här har du möjlighet att låna musikanläggning. Om du behöver råd och tips om passande begravningsmusik kan du höra av dig till oss på Lavendla. Vi har stor erfarenhet och kunskap om vad som kan passa och hjälper dig mer än gärna för att skapa en så fin och personlig borgerlig begravning som möjligt.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Fem vackra begravningsplatser i Kalmar

 

Lavendla hjälper dig att hitta en stillsam, fridfull och vacker begravningsplats i Kalmar. Vi är en erfaren begravningsbyrå som har stor kännedom om stadens finaste kyrkogårdar. De mest populära begravningsplatserna i Kalmar är Södra kyrkogården och Norra kyrkogården, dessa är även stadens största. Södra kyrkogården ligger vackert beläget alldeles i närheten av Kalmar slott. Kyrkogården är oerhört vacker och ombonad med höga träd, lummiga buskar och har dessutom en fantastisk utsikt över Kalmarsund. På den Södra kyrkogården finns både kist- och urngravar, en rofylld minneslund och möjlighet att sprida askan i en askgravplats.
Den andra populära kyrkogården i staden, Norra kyrkogården, ligger på en vacker plats, i området Malmen. Gravplatsen ligger väldigt nära Sankta Birgitta kyrkan och har också många kist- och urngravplatser. Här finns en idyllisk minneslund i den vackra naturen. Här blommar det mycket under sommaren och du kan slå dig ner på en av bänkarna och njuta av stillsamheten.

Oavsett vad du har för önskemål och idéer om gravplats i staden kan vi på Lavendla garanterat hjälpa dig. Vi kan ta hand om vissa delar eller hjälpa dig med alla arrangemang. Ta kontakt med oss när du önskar hjälp av en erfaren begravningsbyrå i Kalmar. Våra kontaktuppgifter är; telefon 0771-18 82 37 och e-postadress kalmar@lavendla.se.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE