Begravningsbyrå Kalmar
Värme, omtanke och engagemang

Varmt välkomna till Lavendla Begravningsbyrå Kalmar – Hos och kan ni planera och boka begravningen på era villkor, när just ni har möjlighet och kraft. Lavendla Begravningsbyrå Kalmar är ett modernt samt lättillgängligt alternativ till traditionella begravningsbyråer och grundades med en tydlig vision: vi vill göra det lättare för anhöriga att ordna begravning i en tid av sorg och saknad. Därtill önskar vi också bidra till mer transparent och öppen begravningsbransch. Varför? Därför att man som anhörig har rätt att veta vad man faktiskt betalar för. Så, hur gör vi då på Lavendla Begravningsbyrå Kalmar för att leva upp till dessa visioner? Vi tillhandahåller bland möjligheten till att boka begravningen online samt via telefon vilket skapar enorm flexibilitet och lättillgänglighet för anhöriga. Därutöver erbjuder vi branschens bästa kundservice, se gärna våra fina kundomdömen hos Trustpilot här.

Behöver ni hjälp att ordna en begravning eller har ni andra frågor eller funderingar? Tveka då inte att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Kalmar. Ni når oss på telefonnummer 0771-22 21 21 eller på [email protected].

Välkommen att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Kalmar, vi finns här när ni behöver oss!

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Kalmar

En traditionell kyrklig begravning går i kristendomens tecken. Ceremonin sker sedvanligt enligt Svenska kyrkans ordning, innefattande bl a ett griftetal om den avlidne från församlingens präst, överlåtelse samt avsked. Orgelmusik och utvalda psalmer sätter en personlig och vacker prägel på ceremonin. Präst, organist och lokalhyra av kyrkan är kostnadsfritt om den avlidne är medlem i Svenska kyrkan. Kyrklig begravning kan även ske i andra kyrkliga samfund. Oavsett vilket, hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå er att ordna ceremonin, så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Kyrklig begravning är det mest traditionella sättet att hedra en avliden. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Kalmar hjälper er att ordna en kyrklig begravning enligt era önskemål. I Kalmar kan begravningen hållas i bland annat Kalmar Domkyrka, S:t Johannes kyrka, Heliga korsets kyrka, S:ta Birgitta kyrka och Två Systrars kapell.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Kalmar

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Borgerlig begravning blir allt mer populärt och det ger anhöriga en större frihet att utforma ceremonin efter egna önskemål. Ceremonin leds av en borgerlig officiant i ett kapell och kan också innehålla religiösa inslag om så önskas. Det kapell i Kalmar som finns tillgängligt är Skogssalen på Norra kyrkogården med plats för 60 personer. Även avskedsrummet på krematoriet har en lokal för 30 personer. Läs mer här om begravningskapell i Kalmar.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Kalmar

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Har ni frågor kring gravsättning så hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå Kalmar till.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE