Lavendla 

Begravningsbyrå Karlskrona

Ordna begravning
- Tryggt och enkelt

 • 1000-tals anhöriga har fått vår hjälp
 • Er personliga rådgivare hjälper er
 • Spara 3000 kr, boka på telefon/online
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Karlskrona – Lavendla

Hej och välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Karlskrona. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera och boka begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi har nämligen vidareutvecklat våra tjänster och erbjuder numera mer än bara ett fysiskt möte. Vi erbjuder även möjligheten till att ordna begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

Möjligheten att kunna planera begravningen per telefon eller via vår hemsida är relativt ny. Mot bakgrund av detta kan vi förstå om det känns lite obekant. Som anhörig får du dock precis samma rådgivning och service som i ett fysiskt möte. Den största skillnaden är att du får lite längre tid på dig att tänka. Vill du hellre träffas i ett hembesök så gör vi gärna det.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Karlskrona – vi är begravningsbyrån som underlättar för dig.

 

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Karlskrona

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 21 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 21 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 27 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 27 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Karlskrona

En kristen begravning sker i ordning med svenska kyrkan. Den avlidne ska få begravas på det sätt som han eller hon vill och det finns stora utrymmen för egna önskemål. I vanliga fall brukar anhöriga och vänner samlas i kyrkan och snart börjar kyrkklockorna att ringa. Ofta inleds begravningsceremonin med solosång eller ett vackert musikstycke, detta kan vi på Lavendla hjälpa dig arrangera. Prästen talar om hopp och tröst och det sjungs ofta psalmer. Efter själva gudstjänsten brukar det vara dags för mullpåkastning och ett par ord från bibeln läses. Hur upplägget ser ut kan variera stort eftersom även du som anhörig ska få berätta om dina och den avlidnes önskemål.

I Karlskrona är Fredrikskyrkan den största och den rymmer upp till 400 besökare. Kyrkan finns med på UNESCO:s lista för världsarv. Från utsidan syns kyrkan tydligt med sin barockinspirerade arkitektur och vackra gula färg. Inuti kyrkan lyses salen upp av de vita väggarna och det naturliga ljusinsläppet från stora fönster. Den vita inredningen tillsammans med gulddetaljer och de ljusa träbänkarna skapar en harmonisk och välbalanserad känsla.

Trefaldighetskyrkan är en annan av de större kyrkorna i staden, också den oerhört iögonfallande med sin fantastiska takkupol. Kyrkan uppfördes 1709, då av den tyska församlingen i staden. Kyrkan har ofta kallats för just Tyska kyrkan eftersom den användes av den tyska församlingen fram till 1846. Inredningen inuti kyrkan känns väldigt behaglig, rofylld och harmonisk. Färgskalan går i vitt, beige och blågrått. Längst fram vid altaret finns ett vackert guldigt krucifix under en stor sol. Kyrkan har upp till 180 sittplatser och den är anpassad för personer med funktionshinder.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Flera kapell för borgerlig begravning i Karlskrona

För borgerlig begravning i Karlskrona används oftast Vämö kapell, ett vackert kapell strax norr om stadskärnan. Intill kapellet finns även Vämö kyrkogård som anlades år 1857 och som sedan byggts upp i etapper. Vämö kapell infördes 1906 och är iögonfallande med sin vita fasad och det koppargröna taket. På insidan känns kapellet rymligt med sitt vackra ljusinsläpp, de vita väggarna och de ljusa trämöblerna. Här finns cirka 50 – 60 sittplatser. Du kan själv välja om du vill ha ett liveframträdande eller om du vill spela upp ett musikstycke från medhavd musikspelare.

När du vill hålla i en vacker och minnesvärd borgerlig begravningsceremoni finns det många sätt att göra det på. Hos Lavendla i Karlskrona kan vi hjälpa dig hitta en fin och passande plats, oavsett om du väljer att hålla ceremonin i ett tidlöst och vackert kapell eller om du vill ha begravningen hemma.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Karlskrona

Att välja ut en begravningsplats kan kännas besvärligt, särskilt om det finns många att välja bland. I Karlskrona finns dock inte så många kyrkogårdar, Vämö kyrkogård är den vanligaste platsen för gravsättning. Här är omgivningen rofylld och vacker. Begravningsplatsen ligger på stadens norra sida och här finns även Vämö kapell. För den som vill få sin aska utspriden finns en askgravplats samt även en minneslund. Om du skulle vilja få askan utspriden på en annan plats än vid begravningsplatserna finns det möjlighet till detta. Dock behöver du få ett godkännande från Länsstyrelsen.

En annan populär plats för gravsättning är griftegården i Augerum. Här finns både gravplats för urnor och en dekorativ och stillsam minneslund. Nära intill ligger även de två kapellen Boken och Eken, två speciella kapell som fungerar för alla trossamfund. Vad som utmärker just griftegården i Augerum är dess närhet till naturen. Härifrån den fridfulla gravplatsen kan du blicka ut över en stor och öppen sommaräng som kantas av vackra träd. Under sommarhalvåret är hela griftegården alldeles grön och fåglar kvittrar ovanför trädkronorna.