Lavendla

Begravningsbyrå Karlskrona

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå P. Gårdell

Peter Gårdell

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Karlskrona – Lavendla

Behöver du anordna en begravning i Karlskrona? Du behöver inte ta itu med alla delar på egen hand. Låt oss på Lavendla hjälpa dig med de praktiska detaljerna av såväl tackkort och begravningskaffe som att kontakta präst och hitta en fin begravningsplats. Du når oss på telefon och mejl.

 

Få hjälp från oss på Lavendla, din begravningsbyrå i Karlskrona

Det kan vara svårt att själv ta hand om all planering gällande en begravning. Dels är det många saker att tänka på och även olika regler att ta hänsyn till. Vi är en erfaren begravningsentreprenör i Karlskrona som kan hjälpa dig, antingen med vissa delar eller med hela arrangemanget. Hör av dig så kan vi berätta mer.

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Karlskrona

En kristen begravning sker i ordning med svenska kyrkan. Den avlidne ska få begravas på det sätt som han eller hon vill och det finns stora utrymmen för egna önskemål. I vanliga fall brukar anhöriga och vänner samlas i kyrkan och snart börjar kyrkklockorna att ringa. Ofta inleds begravningsceremonin med solosång eller ett vackert musikstycke, detta kan vi på Lavendla hjälpa dig arrangera. Prästen talar om hopp och tröst och det sjungs ofta psalmer. Efter själva gudstjänsten brukar det vara dags för mullpåkastning och ett par ord från bibeln läses. Hur upplägget ser ut kan variera stort eftersom även du som anhörig ska få berätta om dina och den avlidnes önskemål.
I Karlskrona är Fredrikskyrkan den största och den rymmer upp till 400 besökare. Kyrkan finns med på UNESCO:s lista för världsarv. Från utsidan syns kyrkan tydligt med sin barockinspirerade arkitektur och vackra gula färg. Inuti kyrkan lyses salen upp av de vita väggarna och det naturliga ljusinsläppet från stora fönster. Den vita inredningen tillsammans med gulddetaljer och de ljusa träbänkarna skapar en harmonisk och välbalanserad känsla.
Trefaldighetskyrkan är en annan av de större kyrkorna i staden, också den oerhört iögonfallande med sin fantastiska takkupol. Kyrkan uppfördes 1709, då av den tyska församlingen i staden. Kyrkan har ofta kallats för just Tyska kyrkan eftersom den användes av den tyska församlingen fram till 1846. Inredningen inuti kyrkan känns väldigt behaglig, rofylld och harmonisk. Färgskalan går i vitt, beige och blågrått. Längst fram vid altaret finns ett vackert guldigt krucifix under en stor sol. Kyrkan har upp till 180 sittplatser och den är anpassad för personer med funktionshinder.

Börja här

Flera kapell för borgerlig begravning i Karlskrona

För borgerlig begravning i Karlskrona används oftast Vämö kapell, ett vackert kapell strax norr om stadskärnan. Intill kapellet finns även Vämö kyrkogård som anlades år 1857 och som sedan byggts upp i etapper. Vämö kapell infördes 1906 och är iögonfallande med sin vita fasad och det koppargröna taket. På insidan känns kapellet rymligt med sitt vackra ljusinsläpp, de vita väggarna och de ljusa trämöblerna. Här finns cirka 50 – 60 sittplatser. Du kan själv välja om du vill ha ett liveframträdande eller om du vill spela upp ett musikstycke från medhavd musikspelare.
När du vill hålla i en vacker och minnesvärd borgerlig begravningsceremoni finns det många sätt att göra det på. Hos Lavendla i Karlskrona kan vi hjälpa dig hitta en fin och passande plats, oavsett om du väljer att hålla ceremonin i ett tidlöst och vackert kapell eller om du vill ha begravningen hemma.

Börja här

Begravningsplatser i Karlskrona

Att välja ut en begravningsplats kan kännas besvärligt, särskilt om det finns många att välja bland. I Karlskrona finns dock inte så många kyrkogårdar, Vämö kyrkogård är den vanligaste platsen för gravsättning. Här är omgivningen rofylld och vacker. Begravningsplatsen ligger på stadens norra sida och här finns även Vämö kapell. För den som vill få sin aska utspriden finns en askgravplats samt även en minneslund. Om du skulle vilja få askan utspriden på en annan plats än vid begravningsplatserna finns det möjlighet till detta. Dock behöver du få ett godkännande från Länsstyrelsen.
En annan populär plats för gravsättning är griftegården i Augerum. Här finns både gravplats för urnor och en dekorativ och stillsam minneslund. Nära intill ligger även de två kapellen Boken och Eken, två speciella kapell som fungerar för alla trossamfund. Vad som utmärker just griftegården i Augerum är dess närhet till naturen. Härifrån den fridfulla gravplatsen kan du blicka ut över en stor och öppen sommaräng som kantas av vackra träd. Under sommarhalvåret är hela griftegården alldeles grön och fåglar kvittrar ovanför trädkronorna.

Börja här

Sök begravningshjälp i Karlskrona

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE