Lavendla – Din lokala Begravningsbyrå i Katrineholm

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Katrineholm. Vi är en modern begravningsbyrå i Katrineholm, vars verksamhet är uppbyggd på stor transparens och tillgänglighet. Att på ett tydligt sätt presentera vilka vi är och vad vi erbjuder är viktigt för oss. Vi vill göra det så enkelt och tryggt som möjligt för er att ordna begravning. Av den anledningen har vi också gjort det möjligt att i lugn och ro kunna planera och boka begravningen hemifrån, via vår hemsida. Ingen tidspress, ingen yttre påverkan.

Önskar ni hjälp, är vi aldrig mer än ett telefonsamtal bort på 0150-40 13 04. Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Katrineholm.

Vi finns här för er.

0150-40 13 04

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Katrineholm

Lavendla Begravningsbyrå Katrineholm hjälper er ordna en fin och minnesvärd kyrklig begravning. Ett traditionellt sätt att ta farväl av någon man håller er. En kyrklig begravning innebär en ceremoni enligt svenska kyrkans ordning, där prästen håller ett personligt griftetal om den avlidne. Gästerna sjunger utvalda psalmer och man kan om man vill låta en solist sjunga eller spela musik. Ceremonin hålls i någon av kyrkorna i Katrineholm. Katrineholms kyrka (se bild) som ritades av Karl Flodin, invigdes i januari år 1903 och ligger centralt belägen i Katrineholm. Andra kyrkor i Katrineholms kommun är: Björkviks kyrka, Floda kyrka, Julita kyrka, Lerbo kyrka, Mariakyrkan, Nävertorps kyrka, Sandbäckskyrkan, Skäldinge kyrka, Stora Malms kyrka, Valla kyrka och Östra Vingåkers kyrka. Har ni frågor om kyrklig begravning i Katrineholm, kontakta gärna oss på Lavendla Begravningsbyrå Katrineholm så hjälper vi er.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Katrineholm.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Katrineholm

Lavendla Begravningsbyrå Katrineholm hjälper även till att ordna borgerlig begravning. En borgerlig begravning där ceremonin innehåller få, eller inga religiösa inslag alls. En borgerlig officiant leder ceremonin som anhöriga själva kan utforma helt själva efter önskemål från den avlidne. Den borgerliga officianten kan vara vem som helst, antingen en officiant från Lavendla, eller någon nära anhörig som känner sig manad att hålla i ceremonin. En ceremoni som kan utgöras av minnestal, musik och kanske uppläsning av dikter. I Katrineholm hålls borgerliga begravningar på Skogskapellet på Skogskyrkogården. Har ni frågor kring borgerlig begravning är ni alltid välkomna att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Katrineholm.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Katrineholm.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Katrineholm

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Skogskyrkogården i Katrineholm är en centralt belägen gravplats och en av de mest populära i kommunen. Andra kyrkogårdar i Katrineholms kommun är: Floda kyrkogård, Julita kyrkogård, Katrineholms kyrkogård, Lerbo kyrkogård, Sköldinge kyrkogård, Stora Malm kyrkogård och Östra Vingåker kyrkogård.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE