Lavendla 

Begravningsbyrå Kävlinge

Ordna begravning
- Tryggt och enkelt

 • 1000-tals anhöriga har fått vår hjälp
 • Er personliga rådgivare hjälper er
 • Spara 3000 kr, boka på telefon/online
Se Pris & Få Offert

Lavendla Begravningsbyrå i Kävlinge

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Kävlinge. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi erbjuder möjligheten att både träffas, men även planera begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Oavsett vad som känns bäst för just er får ni alltid en personlig rådgivare som hjälper er med allt, och ni kan slappna av.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Kävlinge.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Kävlinge

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Eva Sjöblom Oscarsson

Kävlinge

“Trevligt mottagande, hög servicenivå.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 21 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 21 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 27 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 27 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Kävlinge

Vid en kristen begravning i Kävlinge kan ni bland annat välja att förlägga begravningsgudstjänsten i Korsbacka kyrka, som är församlingens huvudkyrka, men även i Gamla Kyrkan, som rymmer ca 80 personer. Här får man en känsla av att tiden inte spelar någon roll, och man känner sig omhuldad i den mindre lokalen. Ljuset som kommer in i kyrkan genom valven kastar vackra skådespel på de medeltida väggarna, och här är det skönt att bara vara. Trots att kyrkan är så pass gammal så finns här alla moderniteter med ljudanläggning som har möjlighet att spela CD-skiva. Vid alla begravningar inom Svenska kyrkans regi i Kävlinge kan bårtäcke anordnas, i en djupt blålila färg som gör sig väl med blomarrangemang.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Kävlinge

Vid en borgerlig begravning, i Kävlinge som på alla andra orter i Sverige, är man väldigt fri att välja en lokal som passar en själv, den avlidne och storleken på begravningssällskapet. Som begravningsentreprenör i Kävlinge hjälper vi er gärna med förslag på lokaler eller platser, i samråd med er och er kunskap om den avlidne – allt för att dagen ska bli så passande och fin som möjligt. Det kan dock ändå vara bra att veta att Svenska kyrkan även tillhandahåller Kristofers kapell, som ligger på Nya kyrkogården, till borgerliga begravningar om så önskas. Här finns ljudanläggning med möjlighet att spela multimediafiler, och lokalen är avskalad och lugn. Det här är dock mest passande för mindre begravningssällskap, då det inte ryms mer än 30 personer här.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Kävlinge hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Kävlinge

I anslutning till Korsbacka kyrka i Kävlinge ligger Korsbacka kyrkogård. Här, mitt i samhället, sänker sig ändå lugnet mellan de höga skånska lövträden. Kyrkogården är stor, och här finns traditionella gravplatser, minneslund, askgravplats och urnlund. Kristofers kapell ligger på den nya delen av kyrkogården. Om man önskar jordfästning på en kyrkogård lite utanför samhället så passar Stora Harrie kyrkogård fint. Här har man utsikt över fälten, och även här finns alla gravskicken.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor angående begravning i Kävlinge, eller för att boka ett första möte – vi finns där för dig.