046-276 90 77 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Kävlinge

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Kävlinge

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 046-276 90 77 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå i Kävlinge

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Kävlinge. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi erbjuder möjligheten att både träffas, men även planera begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Oavsett vad som känns bäst för just er får ni alltid en personlig rådgivare som hjälper er med allt, och ni kan slappna av.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Kävlinge.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Kävlinge

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 046-276 90 77 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Kävlinge?

Pris för begravning i Kävlinge kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 046-276 90 77 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 046-276 90 77 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 046-276 90 77 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Kävlinge?

Lavendlas jurister och boutredare i Kävlinge tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 046-276 90 77 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 046-276 90 77 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Kävlinge

Vid en kristen begravning i Kävlinge kan ni bland annat välja att förlägga begravningsgudstjänsten i Korsbacka kyrka, som är församlingens huvudkyrka, men även i Gamla Kyrkan, som rymmer ca 80 personer. Här får man en känsla av att tiden inte spelar någon roll, och man känner sig omhuldad i den mindre lokalen. Ljuset som kommer in i kyrkan genom valven kastar vackra skådespel på de medeltida väggarna, och här är det skönt att bara vara. Trots att kyrkan är så pass gammal så finns här alla moderniteter med ljudanläggning som har möjlighet att spela CD-skiva. Vid alla begravningar inom Svenska kyrkans regi i Kävlinge kan bårtäcke anordnas, i en djupt blålila färg som gör sig väl med blomarrangemang.

Borgerlig begravning i Kävlinge

Vid en borgerlig begravning, i Kävlinge som på alla andra orter i Sverige, är man väldigt fri att välja en lokal som passar en själv, den avlidne och storleken på begravningssällskapet. Som begravningsentreprenör i Kävlinge hjälper vi er gärna med förslag på lokaler eller platser, i samråd med er och er kunskap om den avlidne – allt för att dagen ska bli så passande och fin som möjligt. Det kan dock ändå vara bra att veta att Svenska kyrkan även tillhandahåller Kristofers kapell, som ligger på Nya kyrkogården, till borgerliga begravningar om så önskas. Här finns ljudanläggning med möjlighet att spela multimediafiler, och lokalen är avskalad och lugn. Det här är dock mest passande för mindre begravningssällskap, då det inte ryms mer än 30 personer här.

Begravningsplatser

I anslutning till Korsbacka kyrka i Kävlinge ligger Korsbacka kyrkogård. Här, mitt i samhället, sänker sig ändå lugnet mellan de höga skånska lövträden. Kyrkogården är stor, och här finns traditionella gravplatser, minneslund, askgravplats och urnlund. Kristofers kapell ligger på den nya delen av kyrkogården. Om man önskar jordfästning på en kyrkogård lite utanför samhället så passar Stora Harrie kyrkogård fint. Här har man utsikt över fälten, och även här finns alla gravskicken.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor angående begravning i Kävlinge, eller för att boka ett första möte – vi finns där för dig.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Kävlinge

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda