Lavendla 

Begravningsbyrå Kävlinge

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
046-276 90 77 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Kävlinge med omnejd

Lavendla Begravningsbyrå i Kävlinge

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Kävlinge. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi erbjuder möjligheten att både träffas, men även planera begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Oavsett vad som känns bäst för just er får ni alltid en personlig rådgivare som hjälper er med allt, och ni kan slappna av.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Kävlinge.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Kävlinge

Vid en kristen begravning i Kävlinge kan ni bland annat välja att förlägga begravningsgudstjänsten i Korsbacka kyrka, som är församlingens huvudkyrka, men även i Gamla Kyrkan, som rymmer ca 80 personer. Här får man en känsla av att tiden inte spelar någon roll, och man känner sig omhuldad i den mindre lokalen. Ljuset som kommer in i kyrkan genom valven kastar vackra skådespel på de medeltida väggarna, och här är det skönt att bara vara. Trots att kyrkan är så pass gammal så finns här alla moderniteter med ljudanläggning som har möjlighet att spela CD-skiva. Vid alla begravningar inom Svenska kyrkans regi i Kävlinge kan bårtäcke anordnas, i en djupt blålila färg som gör sig väl med blomarrangemang.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Kävlinge

Vid en borgerlig begravning, i Kävlinge som på alla andra orter i Sverige, är man väldigt fri att välja en lokal som passar en själv, den avlidne och storleken på begravningssällskapet. Som begravningsentreprenör i Kävlinge hjälper vi er gärna med förslag på lokaler eller platser, i samråd med er och er kunskap om den avlidne – allt för att dagen ska bli så passande och fin som möjligt. Det kan dock ändå vara bra att veta att Svenska kyrkan även tillhandahåller Kristofers kapell, som ligger på Nya kyrkogården, till borgerliga begravningar om så önskas. Här finns ljudanläggning med möjlighet att spela multimediafiler, och lokalen är avskalad och lugn. Det här är dock mest passande för mindre begravningssällskap, då det inte ryms mer än 30 personer här.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I anslutning till Korsbacka kyrka i Kävlinge ligger Korsbacka kyrkogård. Här, mitt i samhället, sänker sig ändå lugnet mellan de höga skånska lövträden. Kyrkogården är stor, och här finns traditionella gravplatser, minneslund, askgravplats och urnlund. Kristofers kapell ligger på den nya delen av kyrkogården. Om man önskar jordfästning på en kyrkogård lite utanför samhället så passar Stora Harrie kyrkogård fint. Här har man utsikt över fälten, och även här finns alla gravskicken.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor angående begravning i Kävlinge, eller för att boka ett första möte – vi finns där för dig.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Kävlinge

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda
Vill du synas här? Kontakta oss