Lavendla 

Begravningsbyrå Kävlinge

046-276 90 77 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Kristina Wessman

Läs mer om Kristina

Anita Edvinsson

Läs mer om Anita

Maria Schubert

Läs mer om Maria

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Kävlinge

Vid en kristen begravning i Kävlinge kan ni bland annat välja att förlägga begravningsgudstjänsten i Korsbacka kyrka, som är församlingens huvudkyrka, men även i Gamla Kyrkan, som rymmer ca 80 personer. Här får man en känsla av att tiden inte spelar någon roll, och man känner sig omhuldad i den mindre lokalen. Ljuset som kommer in i kyrkan genom valven kastar vackra skådespel på de medeltida väggarna, och här är det skönt att bara vara. Trots att kyrkan är så pass gammal så finns här alla moderniteter med ljudanläggning som har möjlighet att spela CD-skiva. Vid alla begravningar inom Svenska kyrkans regi i Kävlinge kan bårtäcke anordnas, i en djupt blålila färg som gör sig väl med blomarrangemang.

Borgerlig begravning i Kävlinge

Vid en borgerlig begravning, i Kävlinge som på alla andra orter i Sverige, är man väldigt fri att välja en lokal som passar en själv, den avlidne och storleken på begravningssällskapet. Som begravningsentreprenör i Kävlinge hjälper vi er gärna med förslag på lokaler eller platser, i samråd med er och er kunskap om den avlidne – allt för att dagen ska bli så passande och fin som möjligt. Det kan dock ändå vara bra att veta att Svenska kyrkan även tillhandahåller Kristofers kapell, som ligger på Nya kyrkogården, till borgerliga begravningar om så önskas. Här finns ljudanläggning med möjlighet att spela multimediafiler, och lokalen är avskalad och lugn. Det här är dock mest passande för mindre begravningssällskap, då det inte ryms mer än 30 personer här.

Begravningsplatser

I anslutning till Korsbacka kyrka i Kävlinge ligger Korsbacka kyrkogård. Här, mitt i samhället, sänker sig ändå lugnet mellan de höga skånska lövträden. Kyrkogården är stor, och här finns traditionella gravplatser, minneslund, askgravplats och urnlund. Kristofers kapell ligger på den nya delen av kyrkogården. Om man önskar jordfästning på en kyrkogård lite utanför samhället så passar Stora Harrie kyrkogård fint. Här har man utsikt över fälten, och även här finns alla gravskicken.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor angående begravning i Kävlinge, eller för att boka ett första möte – vi finns där för dig.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Lavendla Begravningsbyrå i Kävlinge

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Kävlinge. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi erbjuder möjligheten att både träffas, men även planera begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Oavsett vad som känns bäst för just er får ni alltid en personlig rådgivare som hjälper er med allt, och ni kan slappna av.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Kävlinge.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Eva Sjöblom Oscarsson

Kävlinge

“Trevligt mottagande, hög servicenivå.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Kävlinge

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.