Lavendla 

Begravningsbyrå Kinna

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Begravningsbyrå Kinna
– Tryggt, enkelt och prisvärt med Lavendla

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Kinna. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Kinna.

 

Lavendla begravningsbyrå Kinna

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Berättelser från kunder

Gunnar Å

Horred

“Mycket gott bemötande och lättanvänd webbsajt. Det enda jag funderat över är att det kostade en hel del trots att vi själva skötte annonsering, agendor och bokning av församlingshem, präst...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Kinna

När ni vill ha en kristen begravning i Kinna kan vi hjälpa er med att boka kyrka, prata med prästen och liknande bestyr. Här finns flera alternativ för var begravningen kan hållas, och vi vill slå ett extra slag för Kinna kyrka, som är en mycket vacker 1800-talskyrka med duvblå färginslag och en sober stämning. Även Kinnaborgs kapell är ett fint alternativ. Lokalen är byggd på senare år, men ger ett luftigt och tidlöst intryck. De höga fönstren ger möjlighet att följa naturen under ceremonin, ett fint sätt att låta tankarna vila en stund. I Kinna finns även ett bårtäcke att tillgå i Svenska kyrkans regi, och både kyrkan och kapellet har ljudanläggningar där det finns möjlighet att spela musik. Vill man genomföra en större kristen begravning i Kinna så rekommenderar vi kyrkan, medan kapellet passar begravningssällskap på under 90 personer.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Kinna

Även vid en borgerlig begravning i Kinna kan man använda sig av Kinnaborgs kapell. Den sparsmakade men ändå stabila inredningen på Kinnaborg ger utrymme för att vila både ögon och sinne, och det finns som sagt möjlighet för upp till 90 personer att medverka vid ceremonin här. Självklart finns det också möjlighet att förlägga den borgerliga begravningen till en annan plats än Kinnaborgs kapell, eftersom just borgerlig begravning är väldigt fri i var ceremonin ska äga rum. Här vill vi råda dig till att fundera på vad som var viktigt för den avlidne, då det kan ge inspiration till en fin begravningslokal.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Kinna hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Kinna

I anslutning till Kinnaborgs kapell ligger den nya kyrkogården i Kinna. Här finns en minneslund, urn- och kistgravar. Miljön är en typisk parkkyrkogård, med stora gräsmattor och lövträd där man kan se årets skiftningar speglas. Den gamla kyrkogården i Kinna ligger i sin tur i anslutning till Kinna kyrka. Här gör sig verkligen historien bemärkt, många för hembygden betydande personer har funnit sin sista vila här. På senare år har den gamla kyrkogården även upplåtits för nya gravar.

Om du vill veta mer om hur vi som begravningsentreprenör i Kinna kan hjälpa dig och dina nära inför den stundande begravningen, boka gärna en tid för ett första möte på det sätt du vill – online, eller via telefon.