Lavendla 

Begravningsbyrå Kinna

0320 - 21 03 31 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Marina Schade

Läs mer om Marina

Henny Östlund

Läs mer om Henny

Britt-Marie Brattlöf

Läs mer om Britt-Marie

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Kinna

När ni vill ha en kristen begravning i Kinna kan vi hjälpa er med att boka kyrka, prata med prästen och liknande bestyr. Här finns flera alternativ för var begravningen kan hållas, och vi vill slå ett extra slag för Kinna kyrka, som är en mycket vacker 1800-talskyrka med duvblå färginslag och en sober stämning. Även Kinnaborgs kapell är ett fint alternativ. Lokalen är byggd på senare år, men ger ett luftigt och tidlöst intryck. De höga fönstren ger möjlighet att följa naturen under ceremonin, ett fint sätt att låta tankarna vila en stund. I Kinna finns även ett bårtäcke att tillgå i Svenska kyrkans regi, och både kyrkan och kapellet har ljudanläggningar där det finns möjlighet att spela musik. Vill man genomföra en större kristen begravning i Kinna så rekommenderar vi kyrkan, medan kapellet passar begravningssällskap på under 90 personer.

Borgerlig begravning i Kinna

Även vid en borgerlig begravning i Kinna kan man använda sig av Kinnaborgs kapell. Den sparsmakade men ändå stabila inredningen på Kinnaborg ger utrymme för att vila både ögon och sinne, och det finns som sagt möjlighet för upp till 90 personer att medverka vid ceremonin här. Självklart finns det också möjlighet att förlägga den borgerliga begravningen till en annan plats än Kinnaborgs kapell, eftersom just borgerlig begravning är väldigt fri i var ceremonin ska äga rum. Här vill vi råda dig till att fundera på vad som var viktigt för den avlidne, då det kan ge inspiration till en fin begravningslokal.

Begravningsplatser

I anslutning till Kinnaborgs kapell ligger den nya kyrkogården i Kinna. Här finns en minneslund, urn- och kistgravar. Miljön är en typisk parkkyrkogård, med stora gräsmattor och lövträd där man kan se årets skiftningar speglas. Den gamla kyrkogården i Kinna ligger i sin tur i anslutning till Kinna kyrka. Här gör sig verkligen historien bemärkt, många för hembygden betydande personer har funnit sin sista vila här. På senare år har den gamla kyrkogården även upplåtits för nya gravar.

Om du vill veta mer om hur vi som begravningsentreprenör i Kinna kan hjälpa dig och dina nära inför den stundande begravningen, boka gärna en tid för ett första möte på det sätt du vill – online, eller via telefon.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Din trygga begravningsbyrå i Kinna

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Kinna. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Kinna finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Gunnar Å

Horred

“Mycket gott bemötande och lättanvänd webbsajt. Det enda jag funderat över är att det kostade en hel del trots att vi själva skötte annonsering, agendor och bokning av församlingshem, präst...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Kinna

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.