Lavendla Begravning & Juridik

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Kinna

Kontakta oss

Din trygga begravningsbyrå i Kinna

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Kinna. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera begravningen på det sätt man själv tycker passar. Antingen tar vi emot er på telefon, och hjälper er, eller så träffas vi i ett möte. Ni har också möjligheten att planera begravningen direkt på vår hemsida.

Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Kinna finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Kontakta oss

Ring oss på 0320 - 21 03 31 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Vi hjälper dig med begravning i Kinna

Om Lavendla begravningsbyrå

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som du önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt dig som kund. Det är dina önskningar och förutsättningar som ligger till grund för vårt arbete.

Våra rådgivare uppmuntras erbjuda tider som passar dig i din vardag, vilket långt ifrån alltid är detsamma som kontorstider. Vi gör vi allt för att passa in i just ditt livspussel.

På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Kinna

När ni vill ha en kristen begravning i Kinna kan vi hjälpa er med att boka kyrka, prata med prästen och liknande bestyr. Här finns flera alternativ för var begravningen kan hållas, och vi vill slå ett extra slag för Kinna kyrka, som är en mycket vacker 1800-talskyrka med duvblå färginslag och en sober stämning. Även Kinnaborgs kapell är ett fint alternativ. Lokalen är byggd på senare år, men ger ett luftigt och tidlöst intryck. De höga fönstren ger möjlighet att följa naturen under ceremonin, ett fint sätt att låta tankarna vila en stund. I Kinna finns även ett bårtäcke att tillgå i Svenska kyrkans regi, och både kyrkan och kapellet har ljudanläggningar där det finns möjlighet att spela musik. Vill man genomföra en större kristen begravning i Kinna så rekommenderar vi kyrkan, medan kapellet passar begravningssällskap på under 90 personer.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Kinna

Även vid en borgerlig begravning i Kinna kan man använda sig av Kinnaborgs kapell. Den sparsmakade men ändå stabila inredningen på Kinnaborg ger utrymme för att vila både ögon och sinne, och det finns som sagt möjlighet för upp till 90 personer att medverka vid ceremonin här. Självklart finns det också möjlighet att förlägga den borgerliga begravningen till en annan plats än Kinnaborgs kapell, eftersom just borgerlig begravning är väldigt fri i var ceremonin ska äga rum. Här vill vi råda dig till att fundera på vad som var viktigt för den avlidne, då det kan ge inspiration till en fin begravningslokal.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I anslutning till Kinnaborgs kapell ligger den nya kyrkogården i Kinna. Här finns en minneslund, urn- och kistgravar. Miljön är en typisk parkkyrkogård, med stora gräsmattor och lövträd där man kan se årets skiftningar speglas. Den gamla kyrkogården i Kinna ligger i sin tur i anslutning till Kinna kyrka. Här gör sig verkligen historien bemärkt, många för hembygden betydande personer har funnit sin sista vila här. På senare år har den gamla kyrkogården även upplåtits för nya gravar.

Om du vill veta mer om hur vi som begravningsentreprenör i Kinna kan hjälpa dig och dina nära inför den stundande begravningen, boka gärna en tid för ett första möte på det sätt du vill – online, eller via telefon.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Kinna

Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pär Fürst Nilsén

Pär Fürst Nilsén

Sångare
Läs mer om Pär
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie

Vill du synas här? Kontakta oss