018-410 85 99 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Knivsta

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Knivsta

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 018-410 85 99 eller välj rådgivare nedan.

Begravningsbyrå i Knivsta – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Knivsta. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Knivsta.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Knivsta

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 018-410 85 99 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Knivsta?

Pris för begravning i Knivsta kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 018-410 85 99 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 018-410 85 99 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 018-410 85 99 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Knivsta?

Lavendlas jurister och boutredare i Knivsta tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 018-410 85 99 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 018-410 85 99 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Knivsta

Vid en kristen begravning i Knivsta vill vi slå ett extra slag för Knivsta gamla kyrka (S:t Stefans kyrka), som är en medeltida kyrka av sällan skådat slag. Interiören är svalt grå-beige med många dekorationer i form av målningar och stuckatur. Genom de höga fönstren sipprar solljuset in och skapar ett ljus som nästan alltid påminner om skymningen. Här ryms 120 personer, vilket skapar en intim miljö även för det lite större begravningssällskapet. Vill man ha en helt annan typ av kyrka till begravningen är St. Maria Alsike med plats för 60 personer att rekommendera. Här pågår livet runtomkring kyrkan, med förskola och äldrevårdshem i det direkta närområdet. Livet cirkel knyts på det viset samman.

Borgerlig begravning i Knivsta

Precis i närheten av S:t Stefans kyrka i utkanten av Knivsta ligger Klockaregården, och det är denna lokal Svenska kyrkan hänvisar till när det kommer till en borgerlig begravning i Knivsta. Klockaregården är en typisk hembygdsgård med sina röda hus och den ståtliga klockstapeln i mitten av gårdsplanen. Här ryms mindre begravningssällskap fint. Önskar man någon annan typ av begravningslokal till en borgerlig begravning går det också att ordna, då man vid just borgerlig begravning är mycket fri i valet av lokal. Skogen, en strand eller en älskad sommarstuga, alla är de bra alternativ för ceremonin. Som begravningsentreprenör i Knivsta assisterar vi er gärna i valet av lokal.

Begravningsplatser

Runt S:t Stefans kyrka precis söder om Knivsta ligger den rofyllda tillhörande kyrkogården. Här får man verkligen en känsla av att generationer efter generationer har gått på grusgångarna och mellan träden. Det här är en klassisk kyrkogård, men här finns även en minneslund. Alla kyrkogårdar i Knivsta Pastorat har för övrigt minneslundar, och i den som ligger i Alsike är det även på gång med en askgravlund. Urngravar och kistgravar kan erbjudas på alla kyrkogårdarna.

Undrar du över något angående begravning i Knivsta och dess omnejd, eller vill du boka tid för ett första möte? Då är du varmt välkommen att ta kontakt med oss via hemsidan eller på telefon.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Knivsta

Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne