Lavendla 

Begravningsbyrå Knivsta

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
018-410 85 99 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Knivsta med omnejd

Begravningsbyrå i Knivsta – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Knivsta. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Knivsta.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Knivsta

Vid en kristen begravning i Knivsta vill vi slå ett extra slag för Knivsta gamla kyrka (S:t Stefans kyrka), som är en medeltida kyrka av sällan skådat slag. Interiören är svalt grå-beige med många dekorationer i form av målningar och stuckatur. Genom de höga fönstren sipprar solljuset in och skapar ett ljus som nästan alltid påminner om skymningen. Här ryms 120 personer, vilket skapar en intim miljö även för det lite större begravningssällskapet. Vill man ha en helt annan typ av kyrka till begravningen är St. Maria Alsike med plats för 60 personer att rekommendera. Här pågår livet runtomkring kyrkan, med förskola och äldrevårdshem i det direkta närområdet. Livet cirkel knyts på det viset samman.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Knivsta

Precis i närheten av S:t Stefans kyrka i utkanten av Knivsta ligger Klockaregården, och det är denna lokal Svenska kyrkan hänvisar till när det kommer till en borgerlig begravning i Knivsta. Klockaregården är en typisk hembygdsgård med sina röda hus och den ståtliga klockstapeln i mitten av gårdsplanen. Här ryms mindre begravningssällskap fint. Önskar man någon annan typ av begravningslokal till en borgerlig begravning går det också att ordna, då man vid just borgerlig begravning är mycket fri i valet av lokal. Skogen, en strand eller en älskad sommarstuga, alla är de bra alternativ för ceremonin. Som begravningsentreprenör i Knivsta assisterar vi er gärna i valet av lokal.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Runt S:t Stefans kyrka precis söder om Knivsta ligger den rofyllda tillhörande kyrkogården. Här får man verkligen en känsla av att generationer efter generationer har gått på grusgångarna och mellan träden. Det här är en klassisk kyrkogård, men här finns även en minneslund. Alla kyrkogårdar i Knivsta Pastorat har för övrigt minneslundar, och i den som ligger i Alsike är det även på gång med en askgravlund. Urngravar och kistgravar kan erbjudas på alla kyrkogårdarna.

Undrar du över något angående begravning i Knivsta och dess omnejd, eller vill du boka tid för ett första möte? Då är du varmt välkommen att ta kontakt med oss via hemsidan eller på telefon.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Knivsta

Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Vill du synas här? Kontakta oss