Lavendla – Din lokala begravningsbyrå i Köping

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Köping. Vi hjälper er genom begravningsprocessen och utför denna enligt era önskemål. Vi möjliggör för er att planera och boka denna begravning via vår hemsida. Ni kan således planera begravningen från hemmet, när och hur ni vill. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Köping har mångårig erfarenhet och vi vet att ett fysiskt möte ofta kan innebära obehag och press i en tid av sorg. Vi finns dock alltid nära tillhands med kostnadsfri rådgivning genom hela processen när ni behöver den, via telefon, epost eller chatt. Vi tror att detta gör processen enklare och bekvämare för er i en svår tid. Planera, tänk och diskutera helt fritt från stress. Välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Köping.

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Köping är verksamma i hela Västmanlands län, från Sala i norr till Arboga i söder.

Vi finns här för er.

021-421 18 83

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Slånbärsgatan 12, Västerås.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Köping

Det traditionsenliga alternativet i Sverige, och i Köping, är att låta begravningen ske enligt Svenska Kyrkans ordning under ledning av den lokala prästen från någon av Köpings två församlingar. Svenska Kyrkan har en fast ordning, vilken till viss del kan anpassas efter enskilda personliga önskemål. Efter det att vi från Lavendla Begravningsbyrå Köping säkerställt att planeringen ser korrekt ut och bekräftat detta med er, kommer en präst kontakta er omgående för att utforma ceremonin efter den avlidne. Vi finns tillhands under hela processen, välkomna att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Köping när det passar er.

Några av Köpings kyrkor är följande: Bro kyrka, Brukskyrkan i Kolsva, Himmeta kyrka, Köpings kyrka, Malma kyrka, Muktorps kyrka och Davidskyrkan, Odensvi kyrka och Västra skedvi kyrka.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Köping

Lavendla Begravningsbyrå Köping hjälper er även att anordna borgerliga begravningar. Denna typ av begravning är högst flexibel och kan anpassas helt efter personliga önskemål. En borgerlig begravning behöver inte vara religionsfri, men kan mycket väl vara så. Vissa önskar att behålla vissa religiösa inslag, men vill ändå anpassa ceremonin mer än vad de kyrkliga samfunden godkänner. Oavsett varför man önskar en borgerlig begravning så hjälper vi er på plats genom vår lokala borgerliga officiant i Köping, som går igenom ceremonins utformning med er. S:t Johanneskapellet i Köping är vanligen den lokal som används för ceremonin, och är kostnadsfri.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Köping

I Köping finns två kyrkogårdar, dels Kapellkyrkogården invid S:t Johannes kapellet, och Mellankyrkogården invid Köpings kyrka. På den senare finns idag endast möjlighet till urngravsättning medan Kapellkyrkogården även har möjlighet till kistgravsättning och minneslund.

Andra kyrkogårdar i närheten av Köping är: Bro kyrka, Himmesta kyrka, Västra Skedvi kyrka, Malma kyrka, Odensvi kyrka och Munktorp kyrka.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE