Lavendla

Begravningsbyrå Köping

Lavendla Begravningsbyrå M. Henriksson Jalonen

Marie Henriksson Jalonen

Lavendla Begravningsbyrå C. Söderberg

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Köping – Lavendla

När du behöver en begravningsbyrå i Köping är det enkelt att vända sig till oss på Lavendla. Du får en trygg och tillgänglig kontakt som vägleder dig genom stadierna inför, under och efter begravningen, och hjälper till att ordna det praktiska.
Vårt fokus är de behov och önskemål som du och övriga anhöriga har. Tillsammans ordnar vi en vacker ceremoni och en lämplig gravsättning. Oavsett om det är en borgerlig, kyrklig eller annan religiös begravning som är aktuell. Boka direkt online, via telefon eller personligt möte. Vi är flexibla när det gäller mötessätt, och kan bland annat erbjuda Skype-möten. Det gör det möjligt att sköta förberedelserna och fatta de beslut som krävs i lugn och ro hemifrån.

 

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Köping

Lavendla är en begravningsentreprenör som ser till att olika geografiska avstånd från Köping inte hindrar familjemedlemmar att delta i planeringen. Tack vare vår online- och telefonbokning och flexibla mötessätt kan alla känna sig delaktiga i förberedelserna.
I mån om att det svåra ska bli lite lättare prioriterar vi att finnas tillgängliga och bidra till så harmoniska förutsättningar som möjligt omkring begravningen. Tveka inte att höra av dig med frågor och funderingar. Varmt välkommen att kontakta oss här via webben, mejla oss på kö[email protected] eller ring på 0500-10 12 42.

Vi finns här för er.

021-421 18 83

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Slånbärsgatan 12, Västerås.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Köping med omnejd

Kristen begravning i Köping kan äga rum i Köpings kyrka ligger på en höjd i centrala staden. En ljus och vilsam interiör välkomnar gästerna inne i kyrkan. Fönstermålningarna och förgyllningarna förhöjer atmosfären utan att pråla. Här ryms upp till 500 personer. Det finns möjlighet att spela musik både från CD-skiva och dator eller mobiltelefon genom ljudanläggningen som är komplett med MP3-sladd.

Ett annat alternativ är S:t Johanneskapellet, som ofta används för begravningar. Här ryms sällskap om 60 personer. Bårtäcke finns att låna. Blått och gulbruna nyanser är genomgående i interiören. Något som också fångas upp i bårtäckets färgsättning, men i ljusare toner vilket ger den fina effekten att kistan blir som en central ljuspunkt i rummet vid ceremonin. Högt sittande stora välvda fönster vidgar rummet. Lokalen inrymmer även ett rum där mindre sällskap kan ha begravningskaffe.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Köping

En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. Ceremonin följer inte någon särskild religiös ordning, och kan utformas helt utan religiösa inslag. I Köping är borgerliga begravningar vanliga i S:t Johanneskapellet, som beskrivs ovan. Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Köping med omnejd. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin, alternativt kan en egen officiant utses.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Boka begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Köping

Som en stilla oas ligger Kapellkyrkogården i Köping. Denna begravningsplats erbjuder gravplatser för jordbegravning och urnsättning. Utöver en minneslund finns numera också en askgravplats och en askgravlund. Askgravlunden omges av en mur där namnskylt placeras vid gravsättning.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst.

Sök begravningshjälp i Köping

Slånbärsgatan 12, Västerås 021-421 18 83 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE