Lavendla 

Begravningsbyrå Kungsängen

08 - 22 11 01 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Kungsängen

Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen står till ert förfogande att ordna en kyrklig begravning i Kungsängen. Ett traditionellt och minnesvärt sätt att ta farväl. Efter att ni gjort er bokning hos oss kommer en präst att kontakta er inom kort. Med prästen från församlingen går ni igenom ceremonin och eventuella frågor som uppkommit. En kyrklig begravning i Kungsängen kan exempelvis hållas i Kungsängens kyrka. Kungsängens kyrka på bilden uppfördes redan på 1200-talet och är byggd i natursten, hette tidigare Stockholms-Näs kyrka. Andra kyrkor i Upplands-Bro kommun är: Bro kyrka, Håbo-Tibble kyrka, Håtuna kyrka, Låssa kyrka och Västra Ryds kyrka. Har ni frågor kring kyrklig begravning är ni alltid välkomna att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Kungsängen

Borgerlig begravning är ett fint sätt att ta farväl, där ceremonin står fri för anhöriga att utforma själva. Ceremonin leds av en borgerlig officiant, och innehåller trots avsaknaden av en direkt religiös koppling, ofta ändå religiösa inslag. En borgerlig officiant kan vara vem som helst. Behöver ni tips om en lämplig person så hjälper Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen er. En borgerlig begravning hålls normalt i ett kapell. Ofta används något av Skogskyrkogårdens kapell i Enskede då det i Kungsängen inte finns så många kapell att tillgå. Ett kapell som ligger i Upplands-Bro kommun är Bro kapell. Har ni frågor kring borgerlig begravning så kontakta gärna oss på Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Ett urval av gravplatserna i Upplands-Bro kommun är: Bro kyrkogård, Håbo kyrkogård, Tibble kyrkogård och Håtuna kyrkogård. På Bro och Kungsängens kyrkogård finns även muslimska gravkvarter.

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen

Att planera och boka en begravning kan kännas tungt och smärtsamt i en tid av stor sorg och saknad. Hos Lavendla strävar vi efter att göra denna process så enkel och smärtfri som möjligt. Hos oss planerar och anordnar ni begravningen på era villkor, när och var ni vill. På Lavendla finns inga måsten, regler eller begränsningar. Vi hjälper er att skapa just det avsked som ni vill ha, personligt, vackert och minnesvärt. Hos oss möts ni av professionella begravningsrådgivare, trygghet och stor omtanke. Planera och boka din begravning via vår hemsida eller kontakta någon av våra rådgivare. Skulle ni föredra att träffa oss personligen? Se då till att boka in en tid för personlig rådgivning. Vi kan även boka in en tid för hembesök hos er i Kungsängen om ni hellre önskar det. Vi på Lavendla finns alltid nära tillhands, tveka inte att kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar.

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen, vi hjälper er att skapa ett minnesvärt avsked.

 

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Marie-Louise Troilert Dahlberg

Kungsängen

“5 STJÄRNOR SÄGER ALLT”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Kungsängen

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.