08-50 27 83 46 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Kungsängen

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Kungsängen

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 08-50 27 83 46 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen

Att planera och boka en begravning kan kännas tungt och smärtsamt i en tid av stor sorg och saknad. Hos Lavendla strävar vi efter att göra denna process så enkel och smärtfri som möjligt. Hos oss planerar och anordnar ni begravningen på era villkor, när och var ni vill. På Lavendla finns inga måsten, regler eller begränsningar. Vi hjälper er att skapa just det avsked som ni vill ha, personligt, vackert och minnesvärt. Hos oss möts ni av professionella begravningsrådgivare, trygghet och stor omtanke. Planera och boka din begravning via vår hemsida eller kontakta någon av våra rådgivare. Skulle ni föredra att träffa oss personligen? Se då till att boka in en tid för personlig rådgivning. Vi kan även boka in en tid för hembesök hos er i Kungsängen om ni hellre önskar det. Vi på Lavendla finns alltid nära tillhands, tveka inte att kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar.

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen, vi hjälper er att skapa ett minnesvärt avsked.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Kungsängen

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Kungsängen?

Pris för begravning i Kungsängen kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Kungsängen?

Lavendlas jurister och boutredare i Kungsängen tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Kungsängen

Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen står till ert förfogande att ordna en begravning.
Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen.

Borgerlig begravning i Kungsängen

Borgerlig begravning är ett fint sätt att ta farväl, där ceremonin står fri för anhöriga att utforma själva. Ceremonin leds av en borgerlig officiant, och innehåller trots avsaknaden av en direkt religiös koppling, ofta ändå religiösa inslag. En borgerlig officiant kan vara vem som helst. Behöver ni tips om en lämplig person så hjälper Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen er.
Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Kungsängen.

Begravningsplatser

Ett urval av gravplatserna i Upplands-Bro kommun är: Bro kyrkogård, Håbo kyrkogård, Tibble kyrkogård och Håtuna kyrkogård. På Bro och Kungsängens kyrkogård finns även muslimska gravkvarter.
Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Kungsängen

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria