Lavendla 

Begravningsbyrå Laholm

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Lavendla begravningsbyrå i Laholm

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Laholm. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Vill ni hellre träffa oss i ett hembesök så ordnar vi förstås även det.

Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Laholm.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Laholm

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Laholm

Kristen begravning i Laholm kan erbjudas i alla församlingens kyrkor. Laholms kyrka S:t Clemens i Gamleby i Laholm är en vacker kyrka med ett himmelsblått tak som ger en känsla av att nästan sitta utomhus. Här stannar tiden upp för en sekund. Kyrkan är stor och rymmer 500 personer, men det himmelsblå taket ger ändå en intim känsla. Bårtäcke finns att låna och här finns även ljudanläggning till att spela musik igenom. För det lite mindre begravningssällskapet passar Skogaby kapell som ligger på landet utanför Laholm fint. Kapellet renoverades nyligen och är nu modernt utrustat. Här ryms 100 personer, och bakom de ljusa väggarna med sina höga fönster skymtar kyrkogården utanför. Även här kan bårtäcke anordnas.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Laholm

För er som vill ha en borgerlig begravning i Laholm erbjuder Svenska kyrkan S:t Gertruds kapell, som ligger direkt på kyrkogården i Laholm. Här finns plats för 80 begravningsgäster och det är ett ljust kapell som möter en, med små inslag av ljust grönt och terrakotta i bänkarna och på väggarna. Önskar man ha borgerlig begravning på annan plats än just i ett kapell, så är det fritt att även göra så. Här hjälper vi er gärna med råd och förslag på platser i bygden, som passar både sällskapet och den avlidne.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Laholm hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Laholm

I Laholm finns ett flertal begravningsplatser. Laholms kyrka S:t Clemens, S:t Gertruds kapell och Skogaby kapell omgärdas alla av varsin kyrkogård med olika utformning. Vid S:t Clemens finns en ganska nyligen anlagd och mycket vacker askgravlund med ett fint vattenspel. Flertalet gravskick erbjuds generellt i Laholms församling, och kyrkogårdarna är mycket välskötta. Söker man en mer lantlig plats för jordsättningen är Skogaby kyrkogård ett fint alternativ, med utsikten över ängarna.

Kontakta oss gärna om du önskar veta mer om hur vi som begravningsentreprenör i Laholm kan hjälpa er med, både i kontakten med kyrka och kyrkogårdsförvaltning.