rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Laholm

Kontakta oss

Lavendla begravningsbyrå i Laholm

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Laholm. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Vill ni hellre träffa oss i ett hembesök så ordnar vi förstås även det.

Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Laholm.

Vi hjälper dig med begravning i Laholm

Kontakta oss

Ring oss på 0430 - 34 38 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Laholm

Lavendla begravningsbyrå i Laholm hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Laholm

Kristen begravning i Laholm kan erbjudas i alla församlingens kyrkor. Laholms kyrka S:t Clemens i Gamleby i Laholm är en vacker kyrka med ett himmelsblått tak som ger en känsla av att nästan sitta utomhus. Här stannar tiden upp för en sekund. Kyrkan är stor och rymmer 500 personer, men det himmelsblå taket ger ändå en intim känsla. Bårtäcke finns att låna och här finns även ljudanläggning till att spela musik igenom. För det lite mindre begravningssällskapet passar Skogaby kapell som ligger på landet utanför Laholm fint. Kapellet renoverades nyligen och är nu modernt utrustat. Här ryms 100 personer, och bakom de ljusa väggarna med sina höga fönster skymtar kyrkogården utanför. Även här kan bårtäcke anordnas.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Laholm

För er som vill ha en borgerlig begravning i Laholm erbjuder Svenska kyrkan S:t Gertruds kapell, som ligger direkt på kyrkogården i Laholm. Här finns plats för 80 begravningsgäster och det är ett ljust kapell som möter en, med små inslag av ljust grönt och terrakotta i bänkarna och på väggarna. Önskar man ha borgerlig begravning på annan plats än just i ett kapell, så är det fritt att även göra så. Här hjälper vi er gärna med råd och förslag på platser i bygden, som passar både sällskapet och den avlidne.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Laholm finns ett flertal begravningsplatser. Laholms kyrka S:t Clemens, S:t Gertruds kapell och Skogaby kapell omgärdas alla av varsin kyrkogård med olika utformning. Vid S:t Clemens finns en ganska nyligen anlagd och mycket vacker askgravlund med ett fint vattenspel. Flertalet gravskick erbjuds generellt i Laholms församling, och kyrkogårdarna är mycket välskötta. Söker man en mer lantlig plats för jordsättningen är Skogaby kyrkogård ett fint alternativ, med utsikten över ängarna.

Kontakta oss gärna om du önskar veta mer om hur vi som begravningsentreprenör i Laholm kan hjälpa er med, både i kontakten med kyrka och kyrkogårdsförvaltning.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Laholm

Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna