Lavendla

Begravningsbyrå Lerum

Linda Myron

Lavendla Begravningsbyrå C. Söderberg

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din moderna begravningsbyrå i Lerum

Välkomna till Lavendla Begravningsbyrå i Lerum. Vi vill göra bokningen av begravning så enkel som möjligt för er som anhöriga, och har därför tagit hjälp av moderna lösningar. Ni kan boka hela begravningen via vår hemsida, eller ringa oss och boka möte hemma hos er, via Skype eller på vårt kontor. Hos oss får du och dina anhöriga alltid den hjälp ni behöver för att skapa ett vackert och minnesvärt avsked. Onlinebokningen är öppen dygnet runt och ni är alltid varmt välkomna att kontakta någon av våra kunniga rådgivare för stöd och vägledning i planeringsprocessen.
Hos dem kan ni även boka begravningen direkt via telefonen om ni så önskar.

Lavendla är en tillgänglig begravningsentreprenör i Lerum

Har ni frågor eller funderingar? Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå i Lerum finns inga dumma frågor. Ni kan kontakta oss när som helst, och ni kan boka er begravning online via vår hemsida dygnet runt när det bäst passar er. Om det skulle uppstå frågor kring er bokning, så ringer vi upp er när bokningen är klar för att gå igenom den tillsammans.
Ring oss på telefon 031-361 81 42 eller mejla oss på [email protected] Om ni vill boka ett besök finns vårat kontor på Östra Larmgatan 16, Göteborg. Vi kan även göra hembesök i Lerum med Omnejd ifall du föredrar det.

Vi finns här för er.

031-797 44 69

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Östra Larmgatan 16, Göteborg.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Lerum med omnejd

Det finns tre kyrkor som flitigt bokas för begravningar i Lerum med omnejd. Aspenäs kyrka är en träkyrka som någon en gång har beskrivit som den ”varma kyrkan”. Denna lilla kyrka är raka motsatsen till stora traditionella stenkyrkor, och har verkligen en påtaglig värme och ett stilla ljus. Kyrkan, som en gång i tiden varit en Konsumbutik, har en vit inredning med blåa stolar som kan möbleras enligt önskemål. Denna kyrka passar särskilt bra för mindre sällskap.
Aspenkyrkan ligger naturskönt i Hulanområdet på Bentzels väg. En tegelkyrka med modernt utseende och ett vackert altare i varmt träslag gör denna kyrka unik och har en avslappnad och lugn miljö.
Lerums kyrka är en mer klassisk kyrka med en underbart vacker takmålning av änglar som ser ner på församlingen.
I denna kyrka får man ett oerhört fint avslut i en vacker miljö som inger hopp och glädje. I denna kyrka hyllar man livet som har varit och ger en styrka att se till de vackra minnena.
Samtliga kyrkor har en organist eller pianist som kan bokas i samband med begravningen. Övrig musik och sång kan också diskuteras med prästen och med kyrkomusikern. Vi kan hjälpa till med valet av musik eller solist som passar till begravningen.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Lerum

När det gäller borgerliga begravningar finns inga bestämda regler som ska följas. Även om ceremonin i sig är icke-religiös så är det inget som hindrar er från att även ha med religiösa inslag, såsom en favoritpsalm. Ni kan med andra ord utforma ceremonin precis som ni själva tycker passar och innehållet är helt upp till er som anhöriga. Det går också bra att välja att ha en borgerlig begravning även om den avlidne var medlem i Svenska kyrkan.
Ni bestämmer själva var den borgerliga begravningsakten ska hållas. Många väljer att förlägga ceremonin i ett kapell. I Lerum är Avskedsrummet på östra kyrkogården en speciell plats som många väljer som lokal för ett sista avsked. Inredningen är neutral och avskalad, och man kan ha med sin egen musik om man så önskar. Andra föredrar att ha ceremonin hemma, eller på en plats som varit viktig eller betydelsefull för den avlidne.
I Lerum har man även möjligheten att anlita en borgerlig begravningsförrättare som är utsedd av kommunen. För detta tar kommunen ut en avgift på 2000 kr. För mer information kontakta medborgarkontoret på telefon 0302 – 52 20 00.

Boka borgerlig begravning

Begravningsplatser i Lerum

Det finns tre stycken begravningsplatser i Lerum. Samtliga tre kyrkogårdar ligger anslutning till Lerums Kyrka. Gamla Kyrkogården är välskött och har många vackra gräsytor och grusgångar och är en mycket traditionell kyrkogård till utseende och utformning. Lerums Västra kyrkogård vid Leråns ravin är omsluten av grönska. Den vackert mörkgröna skogiga bäckravinen och träden som växer utmed järnvägen gör kyrkogården till en fridfull plats att vistas på. Lerums Östra kyrkogård ligger naturskönt på en slänt ned mot Säveån. Den östra kyrkogården kantas av fullvuxna träd, och järnvägen angränsar även här.
Kistgravar och urngravar finns på samtliga tre kyrkogårdar och Lerums Östra kyrkogård har även en minneslund och en asklund.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Lerum

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Inne i Lerum stad finns tre kyrkogårdar, som alla är belägna runt Lerums kyrka. Dessa är Västra kyrkogården, Östra kyrkogården samt Gamla kyrkogården i Lerum.

Det finns även fler kyrkogårdar inom Lerum kommun, så som Östads kyrkogård där det finns såväl minneslund som askgravplats.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE