Lavendla 

Begravningsbyrå Lerum

0302 - 52 43 38 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Jeanette Åkerlund

Läs mer om Jeanette

Marina Schade

Läs mer om Marina

Henny Östlund

Läs mer om Henny

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Lerum

Det finns tre kyrkor som flitigt bokas för begravningar i Lerum med omnejd. Dessa är Lerums kyrka, Aspenäs kyrka och Aspenkyrkan.

Lerums kyrka är en klassisk stenkyrka med en enastående takmålning föreställandes änglar. En begravning i denna kyrka blir ofta högtidlig och väldigt praktfull. För den som känner att Lerums kyrka känns lite stor är Aspenäs kyrka en bra alternativ.

Aspenäs kyrka är en träkyrka med ett yttre i falurött. Denna lilla kyrka är raka motsatsen till de stora och traditionella stenkyrkorna runt om i Sverige. Kyrkan, som en gång i tiden varit en Konsumbutik, har en ljus och fräsch interiör. Vita snickerier kombineras smakfullt med verk från den mycket omtyckta textilkonstnären Gunilla Sjögren. De traditionella kyrkbänkarna har bytts ut mot stolar i blått för att göra kyrkan mer lättillgänglig även för äldre. En begravning i denna kyrka blir både ljus, kärleksfull och väldigt personlig.

Har du frågor kring kyrklig begravning i Lerum med omnejd? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Lerum

När det gäller borgerliga begravningar finns inga bestämda regler som ska följas. Även om ceremonin per definition är icke-religiös finns det t.ex. ingenting som hindrar er ifrån att ha med religiösa inslag i form av en psalm eller liknande. Därtill är ni helt fria att välja platsen för ceremonin. Av praktiska skäl väljer dock de flesta att hålla ceremonin i det så kallade Avskedsrummet på Östra kyrkogården. Avskedsrummet har en mycket neutral och avskalad inredning med vita väggar och mörkgrått stengolv. Ett alternativ till Avskedsrummet är församlingshemmet vid Kantor Edgrens väg 4 i Lerum.

I Lerum finns möjlighet att anlita en borgerlig begravningsförrättare som är utsedd av kommunen. För detta tar kommunen ut en avgift på 2000 kr (2017). För mer information kontakta medborgarkontoret på telefon 0302 – 52 20 00 eller prata med din personliga rådgivare hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Det finns tre stycken begravningsplatser i Lerum. Samtliga tre kyrkogårdar ligger anslutning till Lerums Kyrka. Gamla Kyrkogården är välskött och har många vackra gräsytor och grusgångar och är en mycket traditionell kyrkogård till utseende och utformning. Lerums Västra kyrkogård vid Leråns ravin är omsluten av grönska. Den vackert mörkgröna skogiga bäckravinen och träden som växer utmed järnvägen gör kyrkogården till en fridfull plats att vistas på. Lerums Östra kyrkogård ligger naturskönt på en slänt ned mot Säveån. Den östra kyrkogården kantas av fullvuxna träd, och järnvägen angränsar även här.
Kistgravar och urngravar finns på samtliga tre kyrkogårdar och Lerums Östra kyrkogård har även en minneslund och en asklund.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Din moderna begravningsbyrå i Lerum

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lerum. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera begravningen på. Alternativ ett är att boka ett möte med oss. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att göra era val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

 

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Pia Sakseter

Lerum

“Jag fick hjälp med det jag ville, upplevde inga hinder. ?”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Lerum

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.