0302 - 52 43 38 Alla dagar - Dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Lerum

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Lerum

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0302 - 52 43 38 eller välj rådgivare nedan.

Din moderna begravningsbyrå i Lerum

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lerum. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera begravningen på. Alternativ ett är att boka ett möte med oss. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att göra era val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

 

Kontakta oss

Ring oss på 0302 - 52 43 38 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Lerum

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Frågor och svar

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa kring begravningen.

Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster.

Vad kostar en begravning i Lerum?

Pris för begravning i Lerum kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, från 10 495 kr och uppåt.

Läs mer här om våra priser.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Du väljer själv vilken av Lavendlas rådgivare du vill få hjälp av, se dina lokala rådgivare här.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp.

Läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Lerum?

Lavendlas jurister i Lerum tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall:
Bodelning
Enskild egendom
Arvskifte
Bouppteckning
Dödsboanmälan
Samboavtal vid dödsfall
Skiftesman
Gåvobrev
med mera,

Läs mer här om Lavendlas jurister i Lerum

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster.

Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Lerum

Det finns tre kyrkor som flitigt bokas för begravningar i Lerum med omnejd. Dessa är Lerums kyrka, Aspenäs kyrka och Aspenkyrkan.

Lerums kyrka är en klassisk stenkyrka med en enastående takmålning föreställandes änglar. En begravning i denna kyrka blir ofta högtidlig och väldigt praktfull. För den som känner att Lerums kyrka känns lite stor är Aspenäs kyrka en bra alternativ.

Aspenäs kyrka är en träkyrka med ett yttre i falurött. Denna lilla kyrka är raka motsatsen till de stora och traditionella stenkyrkorna runt om i Sverige. Kyrkan, som en gång i tiden varit en Konsumbutik, har en ljus och fräsch interiör. Vita snickerier kombineras smakfullt med verk från den mycket omtyckta textilkonstnären Gunilla Sjögren. De traditionella kyrkbänkarna har bytts ut mot stolar i blått för att göra kyrkan mer lättillgänglig även för äldre. En begravning i denna kyrka blir både ljus, kärleksfull och väldigt personlig.

Har du frågor kring kyrklig begravning i Lerum med omnejd? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Lerum

När det gäller borgerliga begravningar finns inga bestämda regler som ska följas. Även om ceremonin per definition är icke-religiös finns det t.ex. ingenting som hindrar er ifrån att ha med religiösa inslag i form av en psalm eller liknande. Därtill är ni helt fria att välja platsen för ceremonin. Av praktiska skäl väljer dock de flesta att hålla ceremonin i det så kallade Avskedsrummet på Östra kyrkogården. Avskedsrummet har en mycket neutral och avskalad inredning med vita väggar och mörkgrått stengolv. Ett alternativ till Avskedsrummet är församlingshemmet vid Kantor Edgrens väg 4 i Lerum.

I Lerum finns möjlighet att anlita en borgerlig begravningsförrättare som är utsedd av kommunen. För detta tar kommunen ut en avgift på 2000 kr (2017). För mer information kontakta medborgarkontoret på telefon 0302 – 52 20 00 eller prata med din personliga rådgivare hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Det finns tre stycken begravningsplatser i Lerum. Samtliga tre kyrkogårdar ligger anslutning till Lerums Kyrka. Gamla Kyrkogården är välskött och har många vackra gräsytor och grusgångar och är en mycket traditionell kyrkogård till utseende och utformning. Lerums Västra kyrkogård vid Leråns ravin är omsluten av grönska. Den vackert mörkgröna skogiga bäckravinen och träden som växer utmed järnvägen gör kyrkogården till en fridfull plats att vistas på. Lerums Östra kyrkogård ligger naturskönt på en slänt ned mot Säveån. Den östra kyrkogården kantas av fullvuxna träd, och järnvägen angränsar även här.
Kistgravar och urngravar finns på samtliga tre kyrkogårdar och Lerums Östra kyrkogård har även en minneslund och en asklund.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Lerum

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie