Lavendla

Begravningsbyrå Lerum

Linda Myron

Carina Söderberg

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din moderna begravningsbyrå i Lerum

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lerum. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

 

Vi finns här för er.

031-797 44 69

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Östra Larmgatan 16, Göteborg.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Lerum med omnejd

Det finns tre kyrkor som flitigt bokas för begravningar i Lerum med omnejd. Dessa är Lerums kyrka, Aspenäs kyrka och Aspenkyrkan.

Lerums kyrka är en klassisk stenkyrka med en enastående takmålning föreställandes änglar. En begravning i denna kyrka blir ofta högtidlig och väldigt praktfull. För den som känner att Lerums kyrka känns lite stor är Aspenäs kyrka en bra alternativ.

Aspenäs kyrka är en träkyrka med ett yttre i falurött. Denna lilla kyrka är raka motsatsen till de stora och traditionella stenkyrkorna runt om i Sverige. Kyrkan, som en gång i tiden varit en Konsumbutik, har en ljus och fräsch interiör. Vita snickerier kombineras smakfullt med verk från den mycket omtyckta textilkonstnären Gunilla Sjögren. De traditionella kyrkbänkarna har bytts ut mot stolar i blått för att göra kyrkan mer lättillgänglig även för äldre. En begravning i denna kyrka blir både ljus, kärleksfull och väldigt personlig.

Har du frågor kring kyrklig begravning i Lerum med omnejd? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

Få offert kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Lerum

När det gäller borgerliga begravningar finns inga bestämda regler som ska följas. Även om ceremonin per definition är icke-religiös finns det t.ex. ingenting som hindrar er ifrån att ha med religiösa inslag i form av en psalm eller liknande. Därtill är ni helt fria att välja platsen för ceremonin. Av praktiska skäl väljer dock de flesta att hålla ceremonin i det så kallade Avskedsrummet på Östra kyrkogården. Avskedsrummet har en mycket neutral och avskalad inredning med vita väggar och mörkgrått stengolv. Ett alternativ till Avskedsrummet är församlingshemmet vid Kantor Edgrens väg 4 i Lerum.

I Lerum finns möjlighet att anlita en borgerlig begravningsförrättare som är utsedd av kommunen. För detta tar kommunen ut en avgift på 2000 kr (2017). För mer information kontakta medborgarkontoret på telefon 0302 – 52 20 00 eller prata med din personliga rådgivare hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni i Lerum

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Lerum hjälper er att anordna en begravning utan ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och genomför kistläggning för att sedan sköta transporten till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man som anhörig önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Gravplatser i Lerum

Det finns tre stycken begravningsplatser i Lerum. Samtliga tre kyrkogårdar ligger anslutning till Lerums Kyrka. Gamla Kyrkogården är välskött och har många vackra gräsytor och grusgångar och är en mycket traditionell kyrkogård till utseende och utformning. Lerums Västra kyrkogård vid Leråns ravin är omsluten av grönska. Den vackert mörkgröna skogiga bäckravinen och träden som växer utmed järnvägen gör kyrkogården till en fridfull plats att vistas på. Lerums Östra kyrkogård ligger naturskönt på en slänt ned mot Säveån. Den östra kyrkogården kantas av fullvuxna träd, och järnvägen angränsar även här.
Kistgravar och urngravar finns på samtliga tre kyrkogårdar och Lerums Östra kyrkogård har även en minneslund och en asklund.

Sök begravningshjälp i Lerum

Östra Larmgatan 16, Göteborg 031-797 44 69 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE