rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Lerum

Kontakta oss

Din moderna begravningsbyrå i Lerum

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lerum. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera begravningen på. Alternativ ett är att boka ett möte med oss. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att göra era val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

 

Vi hjälper dig med begravning i Lerum

Kontakta oss

Ring oss på 0302 - 52 43 38 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Lerum

Lavendla begravningsbyrå i Lerum hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Lerum

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Lerum

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Lerum

Det finns tre kyrkor som flitigt bokas för begravningar i Lerum med omnejd. Dessa är Lerums kyrka, Aspenäs kyrka och Aspenkyrkan.

Lerums kyrka är en klassisk stenkyrka med en enastående takmålning föreställandes änglar. En begravning i denna kyrka blir ofta högtidlig och väldigt praktfull. För den som känner att Lerums kyrka känns lite stor är Aspenäs kyrka en bra alternativ.

Aspenäs kyrka är en träkyrka med ett yttre i falurött. Denna lilla kyrka är raka motsatsen till de stora och traditionella stenkyrkorna runt om i Sverige. Kyrkan, som en gång i tiden varit en Konsumbutik, har en ljus och fräsch interiör. Vita snickerier kombineras smakfullt med verk från den mycket omtyckta textilkonstnären Gunilla Sjögren. De traditionella kyrkbänkarna har bytts ut mot stolar i blått för att göra kyrkan mer lättillgänglig även för äldre. En begravning i denna kyrka blir både ljus, kärleksfull och väldigt personlig.

Har du frågor kring kyrklig begravning i Lerum med omnejd? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Lerum

När det gäller borgerliga begravningar finns inga bestämda regler som ska följas. Även om ceremonin per definition är icke-religiös finns det t.ex. ingenting som hindrar er ifrån att ha med religiösa inslag i form av en psalm eller liknande. Därtill är ni helt fria att välja platsen för ceremonin. Av praktiska skäl väljer dock de flesta att hålla ceremonin i det så kallade Avskedsrummet på Östra kyrkogården. Avskedsrummet har en mycket neutral och avskalad inredning med vita väggar och mörkgrått stengolv. Ett alternativ till Avskedsrummet är församlingshemmet vid Kantor Edgrens väg 4 i Lerum.

I Lerum finns möjlighet att anlita en borgerlig begravningsförrättare som är utsedd av kommunen. För detta tar kommunen ut en avgift på 2000 kr (2017). För mer information kontakta medborgarkontoret på telefon 0302 – 52 20 00 eller prata med din personliga rådgivare hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Lerum.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Det finns tre stycken begravningsplatser i Lerum. Samtliga tre kyrkogårdar ligger anslutning till Lerums Kyrka. Gamla Kyrkogården är välskött och har många vackra gräsytor och grusgångar och är en mycket traditionell kyrkogård till utseende och utformning. Lerums Västra kyrkogård vid Leråns ravin är omsluten av grönska. Den vackert mörkgröna skogiga bäckravinen och träden som växer utmed järnvägen gör kyrkogården till en fridfull plats att vistas på. Lerums Östra kyrkogård ligger naturskönt på en slänt ned mot Säveån. Den östra kyrkogården kantas av fullvuxna träd, och järnvägen angränsar även här.
Kistgravar och urngravar finns på samtliga tre kyrkogårdar och Lerums Östra kyrkogård har även en minneslund och en asklund.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Lerum

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie