rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Lidköping

Kontakta oss

Vi på Lavendla är en trygg begravningsbyrå i Lidköping

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lidköping. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Därför har vi som ambition att planeringen av begravningen ska göras så smidigt som möjligt. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lidköping. Vi gör det svåra lite lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Lidköping

Kontakta oss

Ring oss på 0510 - 30 11 89 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Lidköping

Lavendla begravningsbyrå i Lidköping hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Lidköping

Lidköping stad har flera fina kyrkor av olika karaktär, bland annat S:t Nicolai kyrka, S:t Sigfrids kyrka, S:ta Maria kyrka och Lillkyrkan. Här finns även flera kapell och Nicolaigården.

S:t Nicolai kyrka, även kallad Mariakyrkan, uppfördes redan under 1400-talet och namngavs efter sjöfararnas skyddsängel, Nicolaus. Kyrkans fasad smyckas av höga torn och du blir välsignad varje gång du kliver genom kyrkportarna av det vackra vapenhuset som hänger utanför entrén. Kyrkan ligger mycket vackert beläget alldeles intill Vänern. Interiören får en nästan att tappa hakan, du möts nämligen genast av en rymlig sal med högt i tak, vackra kupoler med dekorativa bårder och välsmyckade bänkrader. Här finns även läktare vars räcken fått en vackert pastellgrön ton. Med många guldetaljer knyts interiörens helhet ihop på ett fint sätt. Kyrkan rymmer hela 350 personer.

En annan, betydligt yngre kyrka i staden, är S:t Sigfrids kyrka som togs i bruk så sent som 1965. Kyrkan har en modern, sparsmakad och stilren fasad i rött tegel och spännande vinklar. Den stilrena och moderna känslan fortsätter även innanför kyrkdörrarna. Här möts du av varmt rött tegel och en behaglig ljussättning. Även S:t Sigfrids kyrka ligger alldeles intill Vänern och endast ett stenkast från Stadsträdgården. Denna kyrka rymmer 130 personer.

Alla kyrkor i Lidköping är utrustade med moderna ljudanläggningar som klarar av både CD och musik via mobiltelefonen. De är placerade på de bakre delarna av kyrkorna.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Lidköping

Att hålla i borgerliga begravningar blir allt vanligare och mycket beror det på att du har stor frihet när det kommer till att välja plats. Till skillnad från en kyrklig begravning där det är en präst som leder ceremonin, kan du själv bestämma hur en borgerlig begravning ska se ut och vart den ska hållas. Vi är en begravningsbyrå i Lidköping som kan hjälpa dig anordna en borgerlig begravning i ditt eget hem, men vi kan också komma i kontakt med olika kapell i staden. Just i Lidköping finns det flera olika kapell, varav de vanligaste är Hoppets kapell och Ljusets kapell. Du hittar även ett mycket vackert kapell i S:t Nicolai kyrka, detta kallas för Mariakapellet och är ganska litet med cirka 20 – 25 sittplatser.

För det större begravningssällskapet kan vi, som din begravningsentreprenör i Lidköping, hjälpa dig boka in en borgerlig begravning i Hoppets kapell. Här finns upp till 70 sittplatser. Interiören är stilren och sparsmakad och färgskalan går i vitt med gröna detaljer. Framme vid altaret finns en fint dekorerad vägg med dekorativa plattor i havets färgskiftningar. Salen känns intim och inbjudande. För er som är ett mindre sällskap kan Ljusets kapell passa bra. Både Ljusets och Hoppets kapell ligger vid Södra kyrkogården, söder om stadskärnan alldeles intill kanalen Lidan. Det finns möjlighet att låna musikanläggning hos båda kapellen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Lidköping finns det två större begravningsplatser av olika karaktär. Den Norra begravningsplatsen är den äldsta i staden. Här finns möjlighet att begrava kist- och urngravar. Kyrkogården är rofylld och harmonisk och ligger cirka en kilometer söder om stadskärnan. Den Södra kyrkogården är ett bra alternativ för dig som söker minneslund. Här finns en mycket välskött minneslund med en glittrande damm och fina alléer. Här kan du sitta på bänkar och lyssna på det porlande ljudet från de små vattenfallen som är uppbyggda runt dammen.

På den Södra kyrkogården finns det möjlighet till de flesta olika typer av moderna begravningar. För dig som vill besöka båda begravningsplatserna kan vi på Lavendla hjälpa dig komma i kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen. En del vill sprida askan på en annan plats, kanske vid ett fint skogsområde eller vid en sjö. Som en erfaren begravningsentreprenör i Lidköping kan vi på Lavendla hjälpa dig få ett godkännande till askspridning på annan plats av Länsstyrelsen. Hör av dig så berättar vi mer.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Lidköping

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie