Lavendla 

Begravningsbyrå Lidköping

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Vi på Lavendla är en trygg begravningsbyrå i Lidköping

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lidköping. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lidköping. Vi gör det svåra lite lättare.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Lidköping

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Lars Jörgen Bivesjö

Lidköping

“jättefint bemötande i en svår stund”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Anordna en minnesvärd kristen begravning i Lidköping

Lidköping stad har flera fina kyrkor av olika karaktär, bland annat S:t Nicolai kyrka, S:t Sigfrids kyrka, S:ta Maria kyrka och Lillkyrkan. Här finns även flera kapell och Nicolaigården.

S:t Nicolai kyrka, även kallad Mariakyrkan, uppfördes redan under 1400-talet och namngavs efter sjöfararnas skyddsängel, Nicolaus. Kyrkans fasad smyckas av höga torn och du blir välsignad varje gång du kliver genom kyrkportarna av det vackra vapenhuset som hänger utanför entrén. Kyrkan ligger mycket vackert beläget alldeles intill Vänern. Interiören får en nästan att tappa hakan, du möts nämligen genast av en rymlig sal med högt i tak, vackra kupoler med dekorativa bårder och välsmyckade bänkrader. Här finns även läktare vars räcken fått en vackert pastellgrön ton. Med många guldetaljer knyts interiörens helhet ihop på ett fint sätt. Kyrkan rymmer hela 350 personer.

En annan, betydligt yngre kyrka i staden, är S:t Sigfrids kyrka som togs i bruk så sent som 1965. Kyrkan har en modern, sparsmakad och stilren fasad i rött tegel och spännande vinklar. Den stilrena och moderna känslan fortsätter även innanför kyrkdörrarna. Här möts du av varmt rött tegel och en behaglig ljussättning. Även S:t Sigfrids kyrka ligger alldeles intill Vänern och endast ett stenkast från Stadsträdgården. Denna kyrka rymmer 130 personer.

Alla kyrkor i Lidköping är utrustade med moderna ljudanläggningar som klarar av både CD och musik via mobiltelefonen. De är placerade på de bakre delarna av kyrkorna.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Lavendla gör det lättare att hålla en borgerlig begravning i Lidköping

Att hålla i borgerliga begravningar blir allt vanligare och mycket beror det på att du har stor frihet när det kommer till att välja plats. Till skillnad från en kyrklig begravning där det är en präst som leder ceremonin, kan du själv bestämma hur en borgerlig begravning ska se ut och vart den ska hållas. Vi är en begravningsbyrå i Lidköping som kan hjälpa dig anordna en borgerlig begravning i ditt eget hem, men vi kan också komma i kontakt med olika kapell i staden. Just i Lidköping finns det flera olika kapell, varav de vanligaste är Hoppets kapell och Ljusets kapell. Du hittar även ett mycket vackert kapell i S:t Nicolai kyrka, detta kallas för Mariakapellet och är ganska litet med cirka 20 – 25 sittplatser.

För det större begravningssällskapet kan vi, som din begravningsentreprenör i Lidköping, hjälpa dig boka in en borgerlig begravning i Hoppets kapell. Här finns upp till 70 sittplatser. Interiören är stilren och sparsmakad och färgskalan går i vitt med gröna detaljer. Framme vid altaret finns en fint dekorerad vägg med dekorativa plattor i havets färgskiftningar. Salen känns intim och inbjudande. För er som är ett mindre sällskap kan Ljusets kapell passa bra. Både Ljusets och Hoppets kapell ligger vid Södra kyrkogården, söder om stadskärnan alldeles intill kanalen Lidan. Det finns möjlighet att låna musikanläggning hos båda kapellen.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Lidköping hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Lidköping

I Lidköping finns det två större begravningsplatser av olika karaktär. Den Norra begravningsplatsen är den äldsta i staden. Här finns möjlighet att begrava kist- och urngravar. Kyrkogården är rofylld och harmonisk och ligger cirka en kilometer söder om stadskärnan. Den Södra kyrkogården är ett bra alternativ för dig som söker minneslund. Här finns en mycket välskött minneslund med en glittrande damm och fina alléer. Här kan du sitta på bänkar och lyssna på det porlande ljudet från de små vattenfallen som är uppbyggda runt dammen.

På den Södra kyrkogården finns det möjlighet till de flesta olika typer av moderna begravningar. För dig som vill besöka båda begravningsplatserna kan vi på Lavendla hjälpa dig komma i kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen. En del vill sprida askan på en annan plats, kanske vid ett fint skogsområde eller vid en sjö. Som en erfaren begravningsentreprenör i Lidköping kan vi på Lavendla hjälpa dig få ett godkännande till askspridning på annan plats av Länsstyrelsen. Hör av dig så berättar vi mer.