0510 - 30 11 89 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Lidköping

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Lidköping

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0510 - 30 11 89 eller välj rådgivare nedan.

Vi på Lavendla är en trygg begravningsbyrå i Lidköping

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lidköping. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Därför har vi som ambition att planeringen av begravningen ska göras så smidigt som möjligt. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Lidköping. Vi gör det svåra lite lättare.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Lidköping

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0510 - 30 11 89 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Lidköping?

Pris för begravning i Lidköping kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0510 - 30 11 89 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0510 - 30 11 89 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0510 - 30 11 89 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Lidköping?

Lavendlas jurister och boutredare i Lidköping tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0510 - 30 11 89 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0510 - 30 11 89 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Lidköping

Lidköping stad har flera fina kyrkor av olika karaktär, bland annat S:t Nicolai kyrka, S:t Sigfrids kyrka, S:ta Maria kyrka och Lillkyrkan. Här finns även flera kapell och Nicolaigården.

S:t Nicolai kyrka, även kallad Mariakyrkan, uppfördes redan under 1400-talet och namngavs efter sjöfararnas skyddsängel, Nicolaus. Kyrkans fasad smyckas av höga torn och du blir välsignad varje gång du kliver genom kyrkportarna av det vackra vapenhuset som hänger utanför entrén. Kyrkan ligger mycket vackert beläget alldeles intill Vänern. Interiören får en nästan att tappa hakan, du möts nämligen genast av en rymlig sal med högt i tak, vackra kupoler med dekorativa bårder och välsmyckade bänkrader. Här finns även läktare vars räcken fått en vackert pastellgrön ton. Med många guldetaljer knyts interiörens helhet ihop på ett fint sätt. Kyrkan rymmer hela 350 personer.

En annan, betydligt yngre kyrka i staden, är S:t Sigfrids kyrka som togs i bruk så sent som 1965. Kyrkan har en modern, sparsmakad och stilren fasad i rött tegel och spännande vinklar. Den stilrena och moderna känslan fortsätter även innanför kyrkdörrarna. Här möts du av varmt rött tegel och en behaglig ljussättning. Även S:t Sigfrids kyrka ligger alldeles intill Vänern och endast ett stenkast från Stadsträdgården. Denna kyrka rymmer 130 personer.

Alla kyrkor i Lidköping är utrustade med moderna ljudanläggningar som klarar av både CD och musik via mobiltelefonen. De är placerade på de bakre delarna av kyrkorna.

Borgerlig begravning i Lidköping

Att hålla i borgerliga begravningar blir allt vanligare och mycket beror det på att du har stor frihet när det kommer till att välja plats. Till skillnad från en kyrklig begravning där det är en präst som leder ceremonin, kan du själv bestämma hur en borgerlig begravning ska se ut och vart den ska hållas. Vi är en begravningsbyrå i Lidköping som kan hjälpa dig anordna en borgerlig begravning i ditt eget hem, men vi kan också komma i kontakt med olika kapell i staden. Just i Lidköping finns det flera olika kapell, varav de vanligaste är Hoppets kapell och Ljusets kapell. Du hittar även ett mycket vackert kapell i S:t Nicolai kyrka, detta kallas för Mariakapellet och är ganska litet med cirka 20 – 25 sittplatser.

För det större begravningssällskapet kan vi, som din begravningsentreprenör i Lidköping, hjälpa dig boka in en borgerlig begravning i Hoppets kapell. Här finns upp till 70 sittplatser. Interiören är stilren och sparsmakad och färgskalan går i vitt med gröna detaljer. Framme vid altaret finns en fint dekorerad vägg med dekorativa plattor i havets färgskiftningar. Salen känns intim och inbjudande. För er som är ett mindre sällskap kan Ljusets kapell passa bra. Både Ljusets och Hoppets kapell ligger vid Södra kyrkogården, söder om stadskärnan alldeles intill kanalen Lidan. Det finns möjlighet att låna musikanläggning hos båda kapellen.

Begravningsplatser

I Lidköping finns det två större begravningsplatser av olika karaktär. Den Norra begravningsplatsen är den äldsta i staden. Här finns möjlighet att begrava kist- och urngravar. Kyrkogården är rofylld och harmonisk och ligger cirka en kilometer söder om stadskärnan. Den Södra kyrkogården är ett bra alternativ för dig som söker minneslund. Här finns en mycket välskött minneslund med en glittrande damm och fina alléer. Här kan du sitta på bänkar och lyssna på det porlande ljudet från de små vattenfallen som är uppbyggda runt dammen.

På den Södra kyrkogården finns det möjlighet till de flesta olika typer av moderna begravningar. För dig som vill besöka båda begravningsplatserna kan vi på Lavendla hjälpa dig komma i kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen. En del vill sprida askan på en annan plats, kanske vid ett fint skogsområde eller vid en sjö. Som en erfaren begravningsentreprenör i Lidköping kan vi på Lavendla hjälpa dig få ett godkännande till askspridning på annan plats av Länsstyrelsen. Hör av dig så berättar vi mer.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Lidköping

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie