Lavendla 

Begravningsbyrå Linköping

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Trygg begravningsbyrå med webbokning för dig i Linköping

Vi nöjer oss inte med att det blir fint, vi vill se till att begravningen känns personlig och firar den underbara människa som gett avtryck i ditt liv. Att säga farväl är svårt, men en viktig del av sorgeprocessen. Vi hjälper dig ordna en lugn och harmonisk stund där du och dina nära känner sig trygga och sedda. Framförallt ska den avlidnes liv stå i centrum. Vi ordnar begravningar i kyrka med präst, i Linköpings begravningskapell med borgerlig officiant och även andra typer av ceremonier. Vi hjälper dig förmedla just den känsla du vill, från traditionellt stiligt till unikt och personligt. Med över tio års erfarenhet har vi heltäckande kunskap och vana att stötta människor i en ovan situation. För att kunna göra så många önskemål som möjligt till verklighet tar vi hjälp av våra lokala samarbetspartners. Till dem hör GRD Gravstenar, Stilfloristerna och Juristbyrån.

Vi är en modern begravningsbyrå som låter dig planera begravningen på vår hemsida, alternativt via telefon. Anledningen är att vi på Lavendla Begravningsbyrå Linköping inte vill att du ska behöva känna tidspress när du fattar beslut kring begravningen. Med webbokning kan du ta det hela i lugn och ro, fundera över ceremonins olika delar och höra dig för med de andra anhöriga. Vi visar en tydlig kostnadsbild under bokningsprocessen, så att du lätt kan ha den i åtanke.

Boka begravning online och stäm av med rådgivare

Öppen kontakt och god transparens är något vi tycker är viktigt. Därför kan vi inte låta webbokningen ersätta den personliga kontakten. När du har beställt en begravning kontaktar en kunnig rådgivare dig inom kort. Tillsammans går ni igenom din beställning och du får tillfälle att ställa alla dina frågor. Det är en trygghet för många att veta att en professionell rådgivare sett över planeringen och säkerställt att allt går rätt till.

Lavendla Begravningsbyrå Linköping är verksamma i hela Östergötland, från Finspång i norr till Kisa i söder. Hos oss finns inga frågor som är för små eller dumma. Vi vill att du alltid ska känna dig trygg, förstådd och sedd. Därför är det en självklarhet för oss att möta dig på dina villkor. Morgon, dag eller kväll är du alltid välkommen att höra av dig när du behöver oss!

Lavendla begravningsbyrå Linköping

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Skolgatan 7, Linköping.

Berättelser från kunder

Carina Jonsson

Linköping

“Jag fick alltid ett omtänksamt bemötande och kände att personalen ansträngde sig för att hjälpa mig få det som jag önskade. Lavendla var även ett stöd vid begravningsceremonin genom att...”

Göran B.

Linköping

“Fungerade från första stund med Lavendla,från att boka och sköta allt via nätet,mail och telefonkontakt.Bra personligt bemötande samt en fin begravningscermoni anordnad tillsammans med Lavendla som blev som önskat. Rekommenderar...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Jenny Ohlsson

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning linköping

Kyrklig begravning i Linköping

En kyrklig begravning hålls i kyrkan och leds av församlingens präst. Begravningsceremonin är utformad enligt Svenska kyrkans ordning. Det innebär ett delvis förutbestämt upplägg av psalmer och tal från prästen under begravningen. Lavendla Begravningsbyrå Linköping har lång erfarenhet av att ordna kyrkliga ceremonier och hjälper dig med allt vad det innebär. Ett urval av kyrkor i Linköpings kommun är Ansgarskyrkan, Banekinds kyrka, Berga kyrka, Grebo kyrka, Kaga kyrka, Lambohovs kyrka, Landeryds kyrka, Ledbergs kyrka, Linköpings domkyrka, Mikaelskyrkan, Rystads kyrka, S:t Hans kyrka, S:t Lars kyrka, Sankta Maria i Johanneslund, Skeda kyrka, Skäggetorps kyrka, Slaka kyrka, Tanneforskyrkan, Vidingsjö kyrka, Vårdsbergs kyrka, Värna kyrka och Östra Hargs kyrka.

Lavendla-begravningsbyrå-skogsdunge-och-horisont

Borgerlig begravning i Linköping

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper också till att ordna borgerlig begravning i ett av Linköpings stämningsfulla begravningskapell. Till skillnad från en kyrklig begravning har en borgerlig begravning normalt inte någon religiös koppling. Det står på så sätt anhöriga fritt att själva utforma ceremonin i enlighet med den avlidnes vilja. Vi har lång erfarenhet av borgerliga begravningar, så ta gärna hjälp av oss om du har några frågor eller behöver hjälp att hitta rätt.

Det finns fyra kapell i Linköping. Intill Lilla Aska krematorium ligger Ljusets kapell, Hoppets kapell och Stillhetens kapell. De ritades av Ove Hidemark och invigdes 1989. Ljusets kapell är störst och rymmer 140 personer. Hoppets kapell rymmer ca 40 och Stillhetens kapell ca 10 personer. Linköpings fjärde begravningskapell heter Uppståndelsens kapell. Det har högt i tak, centralt läge och rymmer 115 personer.

Minneslund Lavendla Begravningsbyrå

Begravning utan ceremoni

Vi hjälper även dig som är ute efter avskalade upplägg. Därför ordnar vi också begravningar utan ceremoni, för dig som vill skjuta den framåt eller inte ha någon alls. Vi tar hand om allt det praktiska, som att ta hand om den avlidne, göra kistläggning och transportera till krematoriet. Sedan sker gravsättning i minneslund eller urngrav. Det går även att sprida askan i vatten eller natur.

Gravplats Södertälje

Gravplatser i Linköping

Ett vanligt sätt att begrava en avliden är att gravsätta askan i en minneslund. I Linköping innebär det att askan grävs ner i lunden. Utöver minneslundar finns förstås även andra typer av gravsättning. Bland annat jordbegravning och urngravar. Bland Linköpings många gravplatser finns Gammalkils kyrkogård, Nykils kyrkogård, Ulrika kyrkogård, Askeby kyrkogård, Bankekinds kyrkogård, Gistad kyrkogård, Lillkyrka kyrkogård, Rystad kyrkogård, Törnevalla kyrkogård, Vårdsbergs kyrkogård, Örtomta kyrkogård, Östra Harg kyrkogård och Östra Skrukeby kyrkogård.