Värme, omtanke och engagemang

Vi är en modern begravningsbyrå som möjliggör för er anhöriga att tryggt och enkelt boka begravning hemifrån på vår hemsida, alternativt via telefon. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Linköping tycker detta är viktigt, då man inte ska behöva känna någon tidspress eller obehag, när man fattar beslut kring begravning. Man ska i lugn och ro kunna fundera över begravningens olika delar och utan påverkan ta hänsyn till de kostnader som är förknippade med begravningen.

När ni har beställt en begravning hos oss på Lavendla Begravningsbyrå i Linköping, kommer vi att kontakta er direkt för att stämma av kring er beställning och om ni har några frågor. Sedan när det närmar sig begravningsceremoni, kommer vår lokala begravningsrepresentant Jenny Ohlsson att kontakta er. Lavendla Begravningsbyrå Linköping är verksamma i hela Östergötland, från Finspång i norr till Kisa i söder. Hos Lavendla Begravningsbyrå i Linköping finns inga frågor som är för små eller dumma. Hos oss är ni alltid välkomna när ni behöver oss!

Ring oss: 013-327 23 88  |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Skolgatan 7, Linköping (boka tid innan besök)

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Linköping.

 

Vi finns här för er.

013-327 23 88

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Skolgatan 7, Linköping.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Linköping

En kyrklig begravning hålls i kyrkan och leds av församlingens präst. Begravningsceremonin är utformad enligt svenska kyrkans ordning vilken har en delvis förutbestämd ordning av psalmer och tal från prästen. Lavendla Begravningsbyrå Linköping har lång erfarenhet av att ordna kyrklig begravning och hjälper er med allt vad det innebär. Nedan presenteras ett urval av kyrkor i Linköpings kommun:

Ansgarskyrkan, Banekinds kyrka, Berga kyrka, Grebo kyrka, Kaga kyrka, Lambohovs kyrka, Landeryds kyrka, Ledbergs kyrka, Linköpings domkyrka, Mikaelskyrkan, Rystads kyrka, S:t Hans kyrka, S:t Lars kyrka, Sankta Maria i Johanneslund, Skeda kyrka, Skäggetorps kyrka, Slaka kyrka, Tanneforskyrkan, Vidingsjö kyrka, Vårdsbergs kyrka, Värna kyrka och Östra Hargs kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Linköping.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Linköping

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Linköping hjälper också till att ordna borgerlig begravning i något av Linköpings kapell. Till skillnad från en kyrklig begravning, har en borgerlig begravning normalt inte någon religiös koppling. Det står alltså anhöriga fritt att själva utforma ceremonin i enlighet med den avlidnes vilja. Lavendla Begravningsbyrå Linköping har lång erfarenhet av borgerliga begravningar. Ta gärna hjälp av oss om ni har några frågor.

Det finns fyra kapell i Linköping. Tre stycken vid Lilla Aska krematorium: Ljusets kapell, Hoppets kapell och Stillhetens kapell. Ljusets kapell är störst och rymmer 140 personer. Hoppets kapell rymmer ca 40 och Stillhetens kapell ca 10 personer. Det fjärde kapellet i Linköping är Uppståndelsens kapell som rymmer 115 personer.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Linköping.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Linköping

Ett vanligt sätt att begrava en avliden är att gravsätta askan i en minneslund. Det kan ske på två sätt, antingen genom att askan grävs ned, eller att den sprids för vinden. I Linköping finns bara det första alternativet, att askan grävas ned. Utöver minneslundar finns förstås även andra typer av gravsättning, såsom ex. jordbegravning eller urngravar. Följande är ett urval av gravplatser i Linköpings kommun:

Gammalkils kyrkogård, Nykils kyrkogård, Ulrika kyrkogård, Askeby kyrkogård, Bankekinds kyrkogård, Gistad kyrkogård, Lillkyrka kyrkogård, Rystad kyrkogård, Törnevalla kyrkogård, Vårdsbergs kyrkogård, Örtomta kyrkogård, Östra Harg kyrkogård och Östra Skrukeby kyrkogård.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE