0372 - 56 59 71 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Ljungby

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Ljungby

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0372 - 56 59 71 eller välj rådgivare nedan.

En modern begravningsbyrå i Ljungby

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ljungby. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ljungby.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Ljungby

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0372 - 56 59 71 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Ljungby?

Pris för begravning i Ljungby kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0372 - 56 59 71 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0372 - 56 59 71 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0372 - 56 59 71 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Ljungby?

Lavendlas jurister och boutredare i Ljungby tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0372 - 56 59 71 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0372 - 56 59 71 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Ljungby

För dig som behöver hjälp att arrangera en kyrklig eller kristen begravning i Ljungby, kan vi på Lavendla hjälpa dig. Som en erfaren begravningsentreprenör kan vi se till att begravningen hålls i en fin kyrka i staden, eller en bit utanför. Ljungby pastorat består av totalt åtta olika församlingar och tillsammans har de nio kyrkor och församlingshem. Den mest centrala kyrkan i staden är Ljungby kyrka, en ljus och klassisk kyrka som syns tydligt från centrum. Här har den pastellgula kyrkan stått sedan den byggdes, mellan 1857 och 1859. Inuti kyrkan finns både gamla och nya inventarier, bland annat dopfunten från 1100-talet. Kyrkan är mycket omtyckt för sin ljusa interiör och trevliga belysning. Det naturliga solljuset skiner in genom stora och vackra korfönster med dekorativa målningar. Bänkraderna är ljust målade och det vita trätaket ger salen en luftig känsla. Du kan även låna musikanläggning för begravningen.

Några andra populära kyrkor i staden är Annelundskyrkan som är vackert utsmyckad med Sven Ljungbergs målningar. Här inne finns bland annat hans bild av paradiset. Mariakyrkan är en nyare kyrka i staden som ligger ett stenkast från Dackeparken. Mariakyrkan byggdes år 2000. En av stadens äldre byggnader är Angelstads kyrka, en medeltidskyrka från 1100-talet. Även i den kyrkan finns musikanläggning i form av CD-spelare.

Borgerlig begravning i Ljungby

Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör som ofta hjälper till att arrangera borgerliga begravningar i Ljungby. Till skillnad från kyrkliga begravningar som är traditionella och följer Svenska kyrkans regi, kan borgerliga begravningar se ut på många sätt. En del väljer att hålla begravningen vid en fin sjö, andra i hemmet, och åter andra vill ha begravningen i ett vackert kapell. I Ljungby hittar du Gravkapellet, ett fint kapell från 1920-talet, beläget på Skogskyrkogården. Kapellet är vackert omgivet av höga tallar och vacker natur. Kapellet har en sparsmakad fasad i vitt och arkitekturen har klassicistisk karaktär. Den lågmälda och diskreta framtoningen fortsätter i interiören. Här är väggar och tak vitmålade, något som får en fin kontrast till de svarta pelarna. Även stolarna matchar, de är vita och svarta. För dig som vill finns även musikanläggning att låna. Vi på Lavendla kommer gärna med tips på passande musikstycken och begravningsmusik om så önskas.

Begravningsplatser

Det finns många natursköna och vackra begravningsplatser i Ljungby, en populär plats är Skogskyrkogården. Kyrkogården är inte särskilt gammal utan uppfördes under 1920-talet. Vad som verkligen kännetecknar Skogskyrkogården är naturen som ständigt finns närvarande. Kyrkogården känns lummig med både tallar och exotiska träd. Under sommaren blomstrar det i de välskötta rabatterna med olika sorters perenner. Här finns även fridfulla vattendrag. Här finns både askgravplats, minneslund samt ett muslimskt gravkvarter, kist- och urngravar.

En betydligt äldre kyrkogård i Ljungby är Ljungby gamla kyrkogård, den har funnits här sedan 1600-talet. Kyrkogården pryds med mycket vegetation i form av bokar, hängaskar och lönnar, trädslag kända som sorgträd. Ljungby gamla kyrkogård ligger mitt inne i samhället, bara drygt hundra meter från Ljungby kyrka.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Ljungby

Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil