Lavendla 

Begravningsbyrå Ljungby

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

En modern begravningsbyrå i Ljungby

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ljungby. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ljungby.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Ljungby

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Håkan Oldskog

Ljungby

“Bra bemötande trevliga medarbetare som svarade på alla frågor”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Ljungby med omnejd

För dig som behöver hjälp att arrangera en kyrklig eller kristen begravning i Ljungby, kan vi på Lavendla hjälpa dig. Som en erfaren begravningsentreprenör kan vi se till att begravningen hålls i en fin kyrka i staden, eller en bit utanför. Ljungby pastorat består av totalt åtta olika församlingar och tillsammans har de nio kyrkor och församlingshem. Den mest centrala kyrkan i staden är Ljungby kyrka, en ljus och klassisk kyrka som syns tydligt från centrum. Här har den pastellgula kyrkan stått sedan den byggdes, mellan 1857 och 1859. Inuti kyrkan finns både gamla och nya inventarier, bland annat dopfunten från 1100-talet. Kyrkan är mycket omtyckt för sin ljusa interiör och trevliga belysning. Det naturliga solljuset skiner in genom stora och vackra korfönster med dekorativa målningar. Bänkraderna är ljust målade och det vita trätaket ger salen en luftig känsla. Du kan även låna musikanläggning för begravningen.

Några andra populära kyrkor i staden är Annelundskyrkan som är vackert utsmyckad med Sven Ljungbergs målningar. Här inne finns bland annat hans bild av paradiset. Mariakyrkan är en nyare kyrka i staden som ligger ett stenkast från Dackeparken. Mariakyrkan byggdes år 2000. En av stadens äldre byggnader är Angelstads kyrka, en medeltidskyrka från 1100-talet. Även i den kyrkan finns musikanläggning i form av CD-spelare.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Vi kan arrangera en borgerlig begravning i Ljungby

Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör som ofta hjälper till att arrangera borgerliga begravningar i Ljungby. Till skillnad från kyrkliga begravningar som är traditionella och följer Svenska kyrkans regi, kan borgerliga begravningar se ut på många sätt. En del väljer att hålla begravningen vid en fin sjö, andra i hemmet, och åter andra vill ha begravningen i ett vackert kapell. I Ljungby hittar du Gravkapellet, ett fint kapell från 1920-talet, beläget på Skogskyrkogården. Kapellet är vackert omgivet av höga tallar och vacker natur. Kapellet har en sparsmakad fasad i vitt och arkitekturen har klassicistisk karaktär. Den lågmälda och diskreta framtoningen fortsätter i interiören. Här är väggar och tak vitmålade, något som får en fin kontrast till de svarta pelarna. Även stolarna matchar, de är vita och svarta. För dig som vill finns även musikanläggning att låna. Vi på Lavendla kommer gärna med tips på passande musikstycken och begravningsmusik om så önskas.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ljungby hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Ljungby

Det finns många natursköna och vackra begravningsplatser i Ljungby, en populär plats är Skogskyrkogården. Kyrkogården är inte särskilt gammal utan uppfördes under 1920-talet. Vad som verkligen kännetecknar Skogskyrkogården är naturen som ständigt finns närvarande. Kyrkogården känns lummig med både tallar och exotiska träd. Under sommaren blomstrar det i de välskötta rabatterna med olika sorters perenner. Här finns även fridfulla vattendrag. Här finns både askgravplats, minneslund samt ett muslimskt gravkvarter, kist- och urngravar.

En betydligt äldre kyrkogård i Ljungby är Ljungby gamla kyrkogård, den har funnits här sedan 1600-talet. Kyrkogården pryds med mycket vegetation i form av bokar, hängaskar och lönnar, trädslag kända som sorgträd. Ljungby gamla kyrkogård ligger mitt inne i samhället, bara drygt hundra meter från Ljungby kyrka.

Detta är vi på Lavendla Begravningsbyrå

Kontakta oss för hjälp och rådgivning

När du behöver hjälp att arrangera en begravning finns vi på Lavendla alltid redo att hjälpa dig. Vi kan ta hand om mindre saker som tackkort eller arrangera fika. Vi kan även hjälpa dig från början till slut, med att hitta en kyrka eller ett kapell, tipsa om fin musik och hitta en passande gravplats. Hör av dig till oss, din begravningsbyrå i Ljungby, så bokar vi in ett möte.