Lavendla 

Begravningsbyrå Ljungby

0372 - 56 59 71 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Carina Söderberg

Läs mer om Carina

Kristina Wessman

Läs mer om Kristina

Maria Schubert

Läs mer om Maria

Sanna König

Läs mer om Sanna

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Ljungby

För dig som behöver hjälp att arrangera en kyrklig eller kristen begravning i Ljungby, kan vi på Lavendla hjälpa dig. Som en erfaren begravningsentreprenör kan vi se till att begravningen hålls i en fin kyrka i staden, eller en bit utanför. Ljungby pastorat består av totalt åtta olika församlingar och tillsammans har de nio kyrkor och församlingshem. Den mest centrala kyrkan i staden är Ljungby kyrka, en ljus och klassisk kyrka som syns tydligt från centrum. Här har den pastellgula kyrkan stått sedan den byggdes, mellan 1857 och 1859. Inuti kyrkan finns både gamla och nya inventarier, bland annat dopfunten från 1100-talet. Kyrkan är mycket omtyckt för sin ljusa interiör och trevliga belysning. Det naturliga solljuset skiner in genom stora och vackra korfönster med dekorativa målningar. Bänkraderna är ljust målade och det vita trätaket ger salen en luftig känsla. Du kan även låna musikanläggning för begravningen.

Några andra populära kyrkor i staden är Annelundskyrkan som är vackert utsmyckad med Sven Ljungbergs målningar. Här inne finns bland annat hans bild av paradiset. Mariakyrkan är en nyare kyrka i staden som ligger ett stenkast från Dackeparken. Mariakyrkan byggdes år 2000. En av stadens äldre byggnader är Angelstads kyrka, en medeltidskyrka från 1100-talet. Även i den kyrkan finns musikanläggning i form av CD-spelare.

Borgerlig begravning i Ljungby

Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör som ofta hjälper till att arrangera borgerliga begravningar i Ljungby. Till skillnad från kyrkliga begravningar som är traditionella och följer Svenska kyrkans regi, kan borgerliga begravningar se ut på många sätt. En del väljer att hålla begravningen vid en fin sjö, andra i hemmet, och åter andra vill ha begravningen i ett vackert kapell. I Ljungby hittar du Gravkapellet, ett fint kapell från 1920-talet, beläget på Skogskyrkogården. Kapellet är vackert omgivet av höga tallar och vacker natur. Kapellet har en sparsmakad fasad i vitt och arkitekturen har klassicistisk karaktär. Den lågmälda och diskreta framtoningen fortsätter i interiören. Här är väggar och tak vitmålade, något som får en fin kontrast till de svarta pelarna. Även stolarna matchar, de är vita och svarta. För dig som vill finns även musikanläggning att låna. Vi på Lavendla kommer gärna med tips på passande musikstycken och begravningsmusik om så önskas.

Begravningsplatser

Det finns många natursköna och vackra begravningsplatser i Ljungby, en populär plats är Skogskyrkogården. Kyrkogården är inte särskilt gammal utan uppfördes under 1920-talet. Vad som verkligen kännetecknar Skogskyrkogården är naturen som ständigt finns närvarande. Kyrkogården känns lummig med både tallar och exotiska träd. Under sommaren blomstrar det i de välskötta rabatterna med olika sorters perenner. Här finns även fridfulla vattendrag. Här finns både askgravplats, minneslund samt ett muslimskt gravkvarter, kist- och urngravar.

En betydligt äldre kyrkogård i Ljungby är Ljungby gamla kyrkogård, den har funnits här sedan 1600-talet. Kyrkogården pryds med mycket vegetation i form av bokar, hängaskar och lönnar, trädslag kända som sorgträd. Ljungby gamla kyrkogård ligger mitt inne i samhället, bara drygt hundra meter från Ljungby kyrka.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

En modern begravningsbyrå i Ljungby

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ljungby. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ljungby.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Håkan Oldskog

Ljungby

“Bra bemötande trevliga medarbetare som svarade på alla frågor”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Ljungby

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.