Lavendla 

Begravningsbyrå Ljusdal

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

 

Din begravningsbyrå i Ljusdal – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Ljusdal. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg

Välkomna till Lavendla Begravningsbyrå Ljusdal!

Lavendla begravningsbyrå Ljusdal

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Drottninggatan 10, Gävle.

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Jennie Espinoza

Dans har alltid varit en stor del av Jennies liv. Under de senaste småbarnsåren har salsaklubben dock bytts ut mot det betydligt mer barnvänliga vardagsrumsgolvet. När Jennie inte jobbar eller dansar umgås hon gärna med sin man och sina barn. Under vintern blir det en hel del skridskoutflykter. Sommaren bjuder istället på klassiskt häng vid badplatsen.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Ljusdal med omnejd

Kristen begravning i Ljusdal kan hållas i Ljusdals kyrka. Kyrkan med klockstapel har intressanta anor som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Grönt, rött och gult binder ihop interiören till ett välkomnande högtidsrum. Läget är vackert mellan Kyrksjön och Ljusnan i södra delen av kyrkogården.

Vi på Lavendla hjälper dig ordna kyrklig begravning i Ljusdals kyrka eller någon av traktens andra kyrkor eller kapell. Vi tar hand om all administration och praktiska förberedelser och ordnar kontakt med församlingens präst och organist.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Ljusdal

En borgerlig begravning är en ceremoni som inte följer någon särskild religiös ordning, och kan utformas helt utan religiösa inslag. Anhöriga kan fritt välja musik och andra inslag. En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. Den lokal begravningsverksamheten i Ljusdal upplåter är S:t Olofs kapell som ligger alldeles vid Ljudals kyrka.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Ljusdal med omnejd. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda ceremonin, alternativt kan en egen officiant utses.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Ljusdal hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Ljusdal

Fridfulla Ljusdal Kyrkogård ligger med Kyrksjön på ena sidan, och nedanför flyter Ljusnan förbi. Här finns askgravplats, askgravlund, minneslund samt kistgrav och urngrav.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er att avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. Önskar ni genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan kan vi ordna det.

Detta är vi på Lavendla Begravningsbyrå

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Ljusdal

Lavendla är en begravningsentreprenör som ser till att planeringen inte påverkas av hur nära eller långt ifrån till Ljusdal du och andra anhöriga befinner sig. Vi är tillgängliga för alla genom online- och telefonbokning och flexibla mötessätt.

I mån om att det svåra ska bli lite lättare prioriterar vi att finnas tillgängliga och bidra till så harmoniska förutsättningar som möjligt omkring begravningen.

Undrar du över något just nu? Varmt välkommen att kontakta oss. Alla våra kontaktuppgifter hittar du längst upp på sidan.