040-622 72 60 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Lomma

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Lomma

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 040-622 72 60 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla begravningsbyrå i Lomma

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lomma. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi erbjuder möjligheten att både träffas, men även planera begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Oavsett vad som känns bäst för just er får ni alltid en personlig rådgivare som hjälper er med allt, och ni kan slappna av.

Varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lomma – Vi gör det svåra lättare.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Lomma

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 040-622 72 60 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Lomma?

Pris för begravning i Lomma kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 040-622 72 60 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 040-622 72 60 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 040-622 72 60 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Lomma?

Lavendlas jurister och boutredare i Lomma tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 040-622 72 60 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 040-622 72 60 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Lomma

Vid en kristen begravning i Lomma finns det möjlighet att hålla begravningen antingen i Lomma kyrka eller i kapellet. Den nuvarande kyrkan med sitt ljusa kyrkorum och stora fönster ligger vackert vid ån mitt i samhället. Här finns möjlighet till större begravningar, och med en ljudanläggning som klarar av moderna musikmedier, samt bårtäcke finns här alla möjligheter att utforma en begravning som passar både sällskapet och den avlidne. Lomma kyrka ligger i direkt anslutning till kyrkogården, och här ligger även begravningskapellet där sällskap på upp till 32 personer kan rymmas.

Borgerlig begravning i Lomma

Det vackra och tidlösa begravningskapellet i Lomma, där även borgerlig begravning kan genomföras, har dessutom vägghöga fönster ut mot ån, vilket blir ett mycket fint inslag i begravningen, då gästerna kan se naturens skiftningar under själva ceremonin. Även här finns ljudanläggning att spela musik på under begravningen. Önskar man en annan lokal för en borgerlig begravning i Lomma finns alla möjligheter till det, då just borgerliga begravningar är mer fria i val av lokal. Här kan man till exempel genomföra ceremonin ute vid havet, eller varför inte vid ett älskat sommarhus? Vi hjälper er gärna i valet av plats för ceremonin.

Begravningsplatser

Lomma kyrkogård ligger som sagt i direkt anslutning till Höje Å, vilket ger ett mycket rofyllt intryck som följer en över hela kyrkogården. Här finns flera olika gravskick, urnnischer, askgravplatser, minneslundar och traditionella gravar med möjlighet till både urna och kista. Hela kyrkogården kantas av stora lindar, björkar, hassel och andra lövträd. Fågelkvittret i träden skänker lugn, och i kombination med ljuden från ån blir detta till en mycket vacker ljudbild i den parkliknande kyrkogården.

Du som vill ta en första kontakt med oss angående begravning i Lomma är varmt välkommen att kontakta oss, online, via e-post eller telefon. Vi finns där för dig.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Lomma

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda