Lavendla 

Begravningsbyrå Lomma

040-622 72 60 Hamntorget 2J, Lomma (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Emma Johansson

Läs mer om Emma

Anita Edvinsson

Läs mer om Anita

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Lomma

Vid en kristen begravning i Lomma finns det möjlighet att hålla begravningen antingen i Lomma kyrka eller i kapellet. Den nuvarande kyrkan med sitt ljusa kyrkorum och stora fönster ligger vackert vid ån mitt i samhället. Här finns möjlighet till större begravningar, och med en ljudanläggning som klarar av moderna musikmedier, samt bårtäcke finns här alla möjligheter att utforma en begravning som passar både sällskapet och den avlidne. Lomma kyrka ligger i direkt anslutning till kyrkogården, och här ligger även begravningskapellet där sällskap på upp till 32 personer kan rymmas.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Lomma

Det vackra och tidlösa begravningskapellet i Lomma, där även borgerlig begravning kan genomföras, har dessutom vägghöga fönster ut mot ån, vilket blir ett mycket fint inslag i begravningen, då gästerna kan se naturens skiftningar under själva ceremonin. Även här finns ljudanläggning att spela musik på under begravningen. Önskar man en annan lokal för en borgerlig begravning i Lomma finns alla möjligheter till det, då just borgerliga begravningar är mer fria i val av lokal. Här kan man till exempel genomföra ceremonin ute vid havet, eller varför inte vid ett älskat sommarhus? Vi hjälper er gärna i valet av plats för ceremonin.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Lomma kyrkogård ligger som sagt i direkt anslutning till Höje Å, vilket ger ett mycket rofyllt intryck som följer en över hela kyrkogården. Här finns flera olika gravskick, urnnischer, askgravplatser, minneslundar och traditionella gravar med möjlighet till både urna och kista. Hela kyrkogården kantas av stora lindar, björkar, hassel och andra lövträd. Fågelkvittret i träden skänker lugn, och i kombination med ljuden från ån blir detta till en mycket vacker ljudbild i den parkliknande kyrkogården.

Du som vill ta en första kontakt med oss angående begravning i Lomma är varmt välkommen att kontakta oss, online, via e-post eller telefon. Vi finns där för dig.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre
Hamntorget 2J, Lomma (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Lavendla begravningsbyrå i Lomma

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lomma. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi erbjuder möjligheten att både träffas, men även planera begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Oavsett vad som känns bäst för just er får ni alltid en personlig rådgivare som hjälper er med allt, och ni kan slappna av.

Varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lomma – Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Anne-Pia Johansson

Lomma

“Jag är mycket nöjd med allt som ni utförde och den trevliga kontakt jag har haft med de personer som utför tjänsterna. Kunde inte blivit bättre.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Lomma

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.