Lavendla

Begravningsbyrå Lund

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå P. Gårdell

Peter Gårdell

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Flexibla Lavendla Begravningsbyrå för dig i Lund

Vad tänker du på när ordet begravning kommer på tal? Många associerar det med något dystert och svårt. På Lavendla Begravningsbyrå Lund ser vi en begravning som en chans till att hylla det liv som har varit, ett tillfälle att föra fram alla vackra minnen och skratt. Vårt mål är att underlätta för dig som anhörig under en tid av sorg och saknad. Begravningen är ett tillfälle som fyller en viktig funktion i sorgebearbetningen. Samtidigt befinner du som ska planera den inför en av livets svåraste situationer. Med vägledning och lyhördhet för dina önskemål sköter vi allt det praktiska, för att forma ett värdigt avsked som speglar den avlidnes personlighet.

Att gå till begravningsbyrån för att prata med främlingar om begravning i flera timmar känns olustigt för många. Vi erbjuder ett smidigt sätt planera och boka ceremonin när du har kraft och möjlighet. Sköt det hela online via vår hemsida för maximal flexibilitet och kostnadsöversikt. Med vår webbtjänst kan du ta pauser vid behov, det är bara att spara vad du gjort dittills för att återkomma senare. Om du har frågor eller föredrar att ha personlig kontakt genom hela planeringsprocessen, ring våra kunniga begravningsrådgivare.

Smidig bokning av begravningen

Vi ser inte webbtjänsten som ett alternativ till den mänskliga kontakten, snarare ett komplement för att låta dig fatta vad som kan vara svåra beslut i din egen takt. Prata ihop dig med de andra anhöriga utan tidspress och få hjälp av även de som bor långt bort. När du har en klar bild av hur du vill ha det skickar du bokningen till oss, som snabbt återkopplar på telefon. Tillsammans går ni kort igenom din beställning och ser till att allt stämmer med hur du vill ha det. Allt för att du ska känna dig helt trygg hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Lund.

Vill du göra din bokning via telefon? Eller har du frågor och funderingar? Tveka då inte att ringa våra kunniga begravningsrådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Lund, du når dem på telefonnummer 046-560 47 39.

Ring oss: 046-560 47 39  |  Maila oss: [email protected] | Besök oss: Kungsgatan 20A, Malmö

Välkomna till Lavendla Begravningsbyrå Lund, vi hjälper er!

Vi finns här för er.

046-276 90 77

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Kungsgatan 20A, Malmö.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Lund

En kyrklig begravning är ett traditionsenligt sätt att säga adjö till en anhörig. Den kyrkliga ceremonin är utformad enligt svenska kyrkans ordning och leds av församlingens präst. Lavendla Begravningsbyrå Lund håller i alla trådar till den kyrkliga begravningen, för att du ska kunna bearbeta sorgen i fred. Några av Helsingborgs kommuns mest omtyckta kyrkor är Bonderups kyrka, Dalby kyrka, Genarps kyrka, Gödelövs kyrka, Hardeberga kyrka, Håstads kyrka, Hällestads kyrka, Igelösa kyrka, Lyngby kyrka, Maria Magdalena kyrka, Odarslövs kyrka, Petersgårdens kyrka, Revinge kyrka, Sankt Hans kyrka, Sankt Knuts kyrka, Silvåkra kyrka, Stora Råby kyrka, Stångby kyrka, Södra Sandby kyrka, Vallkärra Veberöds kyrka, Vombs kyrka, Västra Hoby kyrka, Allhelgonakyrkan, Helgeandskyrkan, Lunds domkyrka, Norra Nöbbelövs kyrka, Sankt Laurentii kyrka, Sankt Peters klosters kyrka och Västerkyrkan.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Lund

En borgerlig begravning hålls normalt i ett kapell och leds av en borgerlig officiant. Vid en borgerlig begravning kan anhöriga själva utforma ceremonin med fria händer. Utan en tro att förhålla sig till finns inget som är rätt och fel på samma sätt. Till exempel kan vem som helst vara borgerlig officiant.

Vi på Lavendla hjälper dig ordna allt kring en borgerlig begravning i ett av Lunds begravningskapell. De flesta borgerliga begravningar sker i Sankt Olofs kapell och Uppståndelsens kapell. Sankt Olofs ritades av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius och rymmer 150 sittplatser. Uppståndelsens kapell skapades av samma arkitekter och pryds av en vacker konstnärlig mosaik. Båda ligger på Baravägen 2.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Tveka inte att höra av dig om du vill skjuta ceremonin framåt i tiden eller inte ha någon alls. För dig ordnar vi en begravning utan ceremoni. Vår uppgift är då att ta hand om den avlidne, göra kistläggning, transportera till krematoriet och utföra gravsättning enligt dina önskemål. Om du föredrar minneslund, urngrav eller att sprida askan i naturen är upp till dig.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Lund

Norra kyrkogården i Lund invigdes redan år 1816 och har historiska anor i staden. Det är även den vanligaste gravplatsen idag. Andra gravplatser i kommunen är Östra kyrkogården, Odarslövs kyrkogård och Fredentorps begravningsplats. Har du frågor kring gravsättning hjälper vi dig gärna få klarhet. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor.

Sök begravningshjälp i Lund

Kungsgatan 20A, Malmö 046-276 90 77 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE