Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Lund

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Lund

Vad tänker du på när ordet begravning kommer på tal? Många associerar det med något dystert och svårt. På Lavendla Begravningsbyrå Lund ser vi en begravning som en chans till att hylla det liv som har varit, ett tillfälle att föra fram alla vackra minnen och skratt. Vårt mål är att underlätta för dig som anhörig under en tid av sorg och saknad. Begravningen är ett tillfälle som fyller en viktig funktion i sorgbearbetningen. Samtidigt befinner du som ska planera den inför en av livets svåraste situationer. Med vägledning och lyhördhet för dina önskemål sköter vi allt det praktiska, för att forma ett värdigt avsked som speglar den avlidnes personlighet.

Smidig planering hjälper dig

Hos oss på Lavendla är det viktigaste att ni får planera begravning på era villkor. På en tid och plats som passar er. Därför har vi gjort det möjligt att både träffa oss för ett möte, men även planera direkt på vår hemsida, eller gå igenom alla delar på telefon. Ni väljer själva det som passar er bäst. Välkommen att kontakta oss när du behöver!

Vi hjälper dig med begravning i Lund

Kontakta oss

Ring oss på 046-276 90 77 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Lund

Lavendla begravningsbyrå i Lund hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Lund

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Lund

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Lund

En kyrklig begravning är ett traditionsenligt sätt att säga adjö till en anhörig. Den kyrkliga ceremonin är utformad enligt svenska kyrkans ordning och leds av församlingens präst. Lavendla Begravningsbyrå Lund håller i alla trådar till den kyrkliga begravningen, för att du ska kunna bearbeta sorgen i fred.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Lund

En borgerlig begravning hålls normalt i ett kapell och leds av en borgerlig officiant. Vid en borgerlig begravning kan anhöriga själva utforma ceremonin med fria händer. Utan en tro att förhålla sig till finns inget som är rätt och fel på samma sätt. Till exempel kan vem som helst vara borgerlig officiant.

Vi på Lavendla hjälper dig ordna allt kring en borgerlig begravning i ett av Lunds begravningskapell. De flesta borgerliga begravningar sker i Sankt Olofs kapell och Uppståndelsens kapell. Sankt Olofs ritades av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius och rymmer 150 sittplatser. Uppståndelsens kapell skapades av samma arkitekter och pryds av en vacker konstnärlig mosaik. Båda ligger på Baravägen 2.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Norra kyrkogården i Lund invigdes redan år 1816 och har historiska anor i staden. Det är även den vanligaste gravplatsen idag. Andra gravplatser i kommunen är Östra kyrkogården, Odarslövs kyrkogård och Fredentorps begravningsplats. Har du frågor kring gravsättning hjälper vi dig gärna få klarhet. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Lund

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda