Lavendla 

Begravningsbyrå Lund

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Flexibla Lavendla Begravningsbyrå för dig i Lund

Vad tänker du på när ordet begravning kommer på tal? Många associerar det med något dystert och svårt. På Lavendla Begravningsbyrå Lund ser vi en begravning som en chans till att hylla det liv som har varit, ett tillfälle att föra fram alla vackra minnen och skratt. Vårt mål är att underlätta för dig som anhörig under en tid av sorg och saknad. Begravningen är ett tillfälle som fyller en viktig funktion i sorgebearbetningen. Samtidigt befinner du som ska planera den inför en av livets svåraste situationer. Med vägledning och lyhördhet för dina önskemål sköter vi allt det praktiska, för att forma ett värdigt avsked som speglar den avlidnes personlighet.

Att gå till begravningsbyrån för att prata med främlingar om begravning i flera timmar känns olustigt för många. Vi erbjuder ett smidigt sätt planera och boka ceremonin när du har kraft och möjlighet. Sköt det hela online via vår hemsida för maximal flexibilitet och kostnadsöversikt. Med vår webbtjänst kan du ta pauser vid behov, det är bara att spara vad du gjort dittills för att återkomma senare. Om du har frågor eller föredrar att ha personlig kontakt genom hela planeringsprocessen, ring våra kunniga begravningsrådgivare.

Smidig bokning av begravningen

Vi ser inte webbtjänsten som ett alternativ till den mänskliga kontakten, snarare ett komplement för att låta dig fatta vad som kan vara svåra beslut i din egen takt. Prata ihop dig med de andra anhöriga utan tidspress och få hjälp av även de som bor långt bort. När du har en klar bild av hur du vill ha det skickar du bokningen till oss, som snabbt återkopplar på telefon. Tillsammans går ni kort igenom din beställning och ser till att allt stämmer med hur du vill ha det. Allt för att du ska känna dig helt trygg hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Lund.

Välkomna till Lavendla Begravningsbyrå Lund, vi hjälper er!

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Lund

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Alexander Jovanov

Lund

“Mycket fint och professionellt utfört arbete med att få hem vår avlidne familjemedlem till hemlandet från start till slut. Kan varmt rekommendera dessa fina människor men ett speciellt tack till...”

Cecilia Berglund

Lund

“Hjälpsamma, professionella och lyhörda. Enkelt och smidigt. Jag kan varmt rekommendera Lavendla.”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning i Lund

Kyrklig begravning i Lund

En kyrklig begravning är ett traditionsenligt sätt att säga adjö till en anhörig. Den kyrkliga ceremonin är utformad enligt svenska kyrkans ordning och leds av församlingens präst. Lavendla Begravningsbyrå Lund håller i alla trådar till den kyrkliga begravningen, för att du ska kunna bearbeta sorgen i fred. Några av Lund kommuns mest omtyckta kyrkor är Bonderups kyrka, Dalby kyrka, Genarps kyrka, Gödelövs kyrka, Hardeberga kyrka, Håstads kyrka, Hällestads kyrka, Igelösa kyrka, Lyngby kyrka, Maria Magdalena kyrka, Odarslövs kyrka, Petersgårdens kyrka, Revinge kyrka, Sankt Hans kyrka, Sankt Knuts kyrka, Silvåkra kyrka, Stora Råby kyrka, Stångby kyrka, Södra Sandby kyrka, Vallkärra Veberöds kyrka, Vombs kyrka, Västra Hoby kyrka, Allhelgonakyrkan, Helgeandskyrkan, Lunds domkyrka, Norra Nöbbelövs kyrka, Sankt Laurentii kyrka, Sankt Peters klosters kyrka och Västerkyrkan.

Lavendla-begravningsbyrå-skogsdunge-och-horisont

Borgerlig begravning i Lund

En borgerlig begravning hålls normalt i ett kapell och leds av en borgerlig officiant. Vid en borgerlig begravning kan anhöriga själva utforma ceremonin med fria händer. Utan en tro att förhålla sig till finns inget som är rätt och fel på samma sätt. Till exempel kan vem som helst vara borgerlig officiant.

Vi på Lavendla hjälper dig ordna allt kring en borgerlig begravning i ett av Lunds begravningskapell. De flesta borgerliga begravningar sker i Sankt Olofs kapell och Uppståndelsens kapell. Sankt Olofs ritades av arkitekterna Sven Backström och Leif Reinius och rymmer 150 sittplatser. Uppståndelsens kapell skapades av samma arkitekter och pryds av en vacker konstnärlig mosaik. Båda ligger på Baravägen 2.

Begravning utan ceremoni - direktkremation

Begravning utan ceremoni

Tveka inte att höra av dig om du vill skjuta ceremonin framåt i tiden eller inte ha någon alls. För dig ordnar vi en begravning utan ceremoni. Vår uppgift är då att ta hand om den avlidne, göra kistläggning, transportera till krematoriet och utföra gravsättning enligt dina önskemål. Om du föredrar minneslund, urngrav eller att sprida askan i naturen är upp till dig.

Gravplats Södertälje

Gravplatser i Lund

Norra kyrkogården i Lund invigdes redan år 1816 och har historiska anor i staden. Det är även den vanligaste gravplatsen idag. Andra gravplatser i kommunen är Östra kyrkogården, Odarslövs kyrkogård och Fredentorps begravningsplats. Har du frågor kring gravsättning hjälper vi dig gärna få klarhet. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor.