Lavendla

Begravningsbyrå Lycksele

Linda Myron

Jennie Espinoza

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Letar du efter en begravningsbyrå i Lycksele? Vi hjälper dig

Hej och välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lycksele. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera och boka begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi har nämligen vidareutvecklat våra tjänster och erbjuder numera mer än bara ett fysiskt möte. Vi erbjuder även möjligheten till att ordna begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

Möjligheten att kunna planera begravningen per telefon eller via vår hemsida är relativt ny. Mot bakgrund av detta kan vi förstå om det känns lite obekant. Som anhörig får du dock precis samma rådgivning och service som i ett fysiskt möte. Den största skillnaden är att du får lite längre tid på dig att tänka. De beslut som du normalt måste fatta under det ca. 2-3 timmar långa mötet kan du med andra fatta hemifrån i lugn och ro. Och dessutom på en tid som passar dig. Det enda du behöver – för att kunna se hela vårt utbud – är en smartphone, en dator eller en surfplatta.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lycksele – vi är begravningsbyrån som underlättar för dig.

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 8 995:-

Kyrklig begravning i Lycksele

Det finns många olika kyrkor i Lycksele med omnejd som kan passa för kyrkliga begravningar. Beroende på vilka krav och önskemål du har finns både klassiska kyrkor och kyrkor med annorlunda karaktär. En av de mest centrala kyrkorna i staden är Lycksele kyrka. Kyrkan omges av en vacker kyrkpark och här finns även en kyrkogård. Den vita kyrkan med sitt präktiga klocktorn hälsar dig välkommen. Inuti möts du av en ombonad och varm atmosfär med vitt trätak och ljusa väggar. Solen sipprar in genom stora och vackra korfönster. Den ljusa interiören får en fin konstrast mot de mörkröda bänkraderna. Här finns totalt 370 sittplatser och om du är intresserad av att hålla en kyrklig begravning i Lycksele i denna kyrka kan du även få låna musikanläggning med CD-spelare. Det finns även bårtäcken här.

En annan mer ovanlig kyrka är underjordskyrkan Sankta Anna, belägen 90 meter under jord. Under mitten av 1900-talet arbetade en gruvarbetare här nere, Albert Jönsson. Rätt som det var såg Albert ett märkligt sken, det utgjorde något som påminde om en bild av Kristus. Kyrkan är unik i sitt slag och är ganska dov i belysningen. Kyrksalen omges av de knaggliga bergsväggarna och längst fram vid altaret har man målat bilden som Albert såg av Kristus. För att vara under jorden är Sankta Anna väldigt rymlig, det finns plats för 100 personer.

Få offert kyrklig begravning

Stor frihet med borgerliga begravningar i Lycksele

Vi på Lavendla jobbar väldigt mycket med att arrangera borgerliga begravningar, något som också blivit mer vanligt. Till skillnad från den mer uppstyrda kyrkliga begravningen kan borgerliga begravningar hållas nästan vart som helst – från ett berg till en sjö eller hemma i trädgården. Dock är det vanligt att man håller borgerliga begravningar i ett begravningskapell eller i en församlingsgård. I Lycksele finns flera kapell och församlingshem, bland annat gravkapellet vid Lycksele kyrka och S:t Mikaelsgården. S:t Mikaelsgården är en neutral tegelbyggnad som ofta arrangerar olika typer av verksamheter, bland annat barntimmar, körövningar och även minnesstunder samt sorgegrupper. På S:t Mikaelsgården finns olika salar, Stora salen, Blå rummet och S:t Mikaels kapell, här kan man hålla borgerlig begravning. Stora salen rymmer 130 personer och här finns också en CD-spelare att låna samt ett bårtäcke.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni i Lycksele

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Lycksele hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Flera vackra begravningsplatser i Lycksele

I Lycksele finns tre stycken vackra kyrkogårdar med olika karaktär. Den mest centrala, Gamla kyrkogården, är belägen mitt inne i staden. Kyrkogården är fint inbäddad i lummig grönska och runtom kyrkogården finns en gammal stenmur. De dominerande trädslagen är björk, furu och popplar, varav popplarna är väldigt gamla. På Gamla kyrkogården finns kist- och urngravar.

En annan fin och trevlig kyrkogård i Lycksele är Lugnets kyrkogård, denna begravningsplats ligger istället i den norra delen av staden och erbjuder också kist- och urngravar. Kyrkogården präglas av vacker växtlighet med många stora och gamla träd. Lugnets kyrkogård är den minsta av de tre kyrkogårdarna i staden.

Den tredje kyrkogården är Berglunda, en begravningsplats i södra delen av Lycksele. Detta är en fantastisk kyrkogård och faktiskt också den mest lummiga kyrkogården i hela Norrland. Här hittar du både kist- och urngravar, askgravlund och en minneslund.

Sök begravningshjälp i Lycksele

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE