Lavendla 

Begravningsbyrå Lycksele

0950 - 40 20 35 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Susiette Demant

Läs mer om Susiette

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Lycksele

Det finns många olika kyrkor i Lycksele med omnejd som kan passa för kyrkliga begravningar. Beroende på vilka krav och önskemål du har finns både klassiska kyrkor och kyrkor med annorlunda karaktär. En av de mest centrala kyrkorna i staden är Lycksele kyrka. Kyrkan omges av en vacker kyrkpark och här finns även en kyrkogård. Den vita kyrkan med sitt präktiga klocktorn hälsar dig välkommen. Inuti möts du av en ombonad och varm atmosfär med vitt trätak och ljusa väggar. Solen sipprar in genom stora och vackra korfönster. Den ljusa interiören får en fin konstrast mot de mörkröda bänkraderna. Här finns totalt 370 sittplatser och om du är intresserad av att hålla en kyrklig begravning i Lycksele i denna kyrka kan du även få låna musikanläggning med CD-spelare. Det finns även bårtäcken här.

En annan mer ovanlig kyrka är underjordskyrkan Sankta Anna, belägen 90 meter under jord. Under mitten av 1900-talet arbetade en gruvarbetare här nere, Albert Jönsson. Rätt som det var såg Albert ett märkligt sken, det utgjorde något som påminde om en bild av Kristus. Kyrkan är unik i sitt slag och är ganska dov i belysningen. Kyrksalen omges av de knaggliga bergsväggarna och längst fram vid altaret har man målat bilden som Albert såg av Kristus. För att vara under jorden är Sankta Anna väldigt rymlig, det finns plats för 100 personer.

Läs mer Läs mindre

Borgerliga begravning i Lycksele

Vi på Lavendla jobbar väldigt mycket med att arrangera borgerliga begravningar, något som också blivit mer vanligt. Till skillnad från den mer uppstyrda kyrkliga begravningen kan borgerliga begravningar hållas nästan vart som helst – från ett berg till en sjö eller hemma i trädgården. Dock är det vanligt att man håller borgerliga begravningar i ett begravningskapell eller i en församlingsgård. I Lycksele finns flera kapell och församlingshem, bland annat gravkapellet vid Lycksele kyrka och S:t Mikaelsgården. S:t Mikaelsgården är en neutral tegelbyggnad som ofta arrangerar olika typer av verksamheter, bland annat barntimmar, körövningar och även minnesstunder samt sorgegrupper. På S:t Mikaelsgården finns olika salar, Stora salen, Blå rummet och S:t Mikaels kapell, här kan man hålla borgerlig begravning. Stora salen rymmer 130 personer och här finns också en CD-spelare att låna samt ett bårtäcke.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Lycksele finns tre stycken vackra kyrkogårdar med olika karaktär. Den mest centrala, Gamla kyrkogården, är belägen mitt inne i staden. Kyrkogården är fint inbäddad i lummig grönska och runtom kyrkogården finns en gammal stenmur. De dominerande trädslagen är björk, furu och popplar, varav popplarna är väldigt gamla. På Gamla kyrkogården finns kist- och urngravar.

En annan fin och trevlig kyrkogård i Lycksele är Lugnets kyrkogård, denna begravningsplats ligger istället i den norra delen av staden och erbjuder också kist- och urngravar. Kyrkogården präglas av vacker växtlighet med många stora och gamla träd. Lugnets kyrkogård är den minsta av de tre kyrkogårdarna i staden.

Den tredje kyrkogården är Berglunda, en begravningsplats i södra delen av Lycksele. Detta är en fantastisk kyrkogård och faktiskt också den mest lummiga kyrkogården i hela Norrland. Här hittar du både kist- och urngravar, askgravlund och en minneslund.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Begravningsbyrå i Lycksele – Vi hjälper dig

Hej och välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lycksele. Vi har stor erfarenhet av att anordna vackra och personliga begravningar. Såväl små som stora arrangemang. Hos oss kan du planera och boka begravningen på det sätt som känns mest lätthanterligt och smidigt för just dig. Vi har nämligen vidareutvecklat våra tjänster och erbjuder numera mer än bara ett fysiskt möte. Givetvis finns möjligheten att boka in ett traditionellt hembesök av våra begravningsrådgivare eller ett telefonmöte men vi erbjuder även möjligheten till att ordna begravningen via telefon eller direkt i vårt planeringsverktyg här på hemsidan.

Möjligheten att kunna planera begravningen per telefon eller via vår hemsida är relativt ny. Mot bakgrund av detta kan vi förstå om det känns lite obekant. Som anhörig får du dock precis samma rådgivning och service som i ett fysiskt möte. Den största skillnaden är att du får lite längre tid på dig att tänka. De beslut som du normalt måste fatta under det ca. 2-3 timmar långa mötet kan du med andra fatta hemifrån i lugn och ro. Och dessutom på en tid som passar dig. Det enda du behöver – för att kunna se hela vårt utbud – är en telefon, en dator eller en surfplatta.

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Lycksele – vi är begravningsbyrån som underlättar för dig.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Lycksele

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.