Begravningsbyrå Mariestad
– Tryggt, enkelt och prisvärt med Lavendla

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Mariestad. Vi är en modern begravningsbyrå där anhöriga tryggt och enkelt kan boka begravningen online via vår hemsida. På hemsidan kan ni lugn och ro kan ni gå igenom begravningens olika delar och samtidigt få en bra överblick kring dess kostnader. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Mariestad tycker att det ska vara enkelt och bekvämt att anordna en begravning. Som anhörig ska man aldrig behöva känna tidspress eller oro inför att behöva uttrycka sin sorg inför främmande människor. Skulle ni föredra att boka begravningen via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare! Ni når dem på telefonnummer 0501-60 13 22.

Har ni andra frågor eller funderingar? Vi är aldrig mer än ett telefonsamtal bort, ring så hjälper vi er!

Ring oss: 0501-60 13 22  |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Östra Larmgatan 16, Göteborg (boka tid innan besök)

Vi finns här för er.

0501-60 13 22

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Östra Larmgatan 16, Göteborg.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Mariestad

Lavendla Begravningsbyrå Mariestad hjälper er ordna en minnesvärd kyrklig begravning i Mariestad. En begravning som enligt sedvanlig tradition sker enligt Svenska kyrkans ordning. Prästen från församlingen håller ett griftetal som ger en personlig känsla, och utvalda psalmer sjungs. Ni anhöriga blir i god tid innan begravningen kontaktade av prästen för att gå igenom ceremoni, men självklart kan även vi på Lavendla Begravningsbyrå Mariestad besvara många frågor. I centrala Mariestad ligger Marieholmskyrkan som ritades av Janne Feldt. I den vackra Marieholmskyrkan rymmer det ungefär 200 sittande personer. Andra kyrkor i Mariestads kommun är: Berga kyrka, Björsäters kyrka, Bredsäters kyrka, Ekby kyrka, Eks kyrka, Enåsa kyrka, Färeds kyrka, Hassle kyrka, Leksbergs kyrka, Lugnås kyrka, Lyrestads kyrka, Låstads kyrka, Mariestads domkyrka, Odensåkers kyrka, Sjötorps kyrka, Tidavads kyrka, Torsö kyrka, Ullervads kyrka och Utby kyrka. Har ni frågor kring begravning är ni alltid välkomna att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Mariestad.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Mariestad.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Mariestad

Lavendla Begravningsbyrå Mariestad ordnar även borgerlig begravning. Vid en borgerlig begravning finns normalt inga religiösa inslag, trots att det ibland ändå förekommer. En borgerlig officiant leder ceremonin som ni anhöriga har varit med och utformat. Friheten kring att utforma en borgerlig ceremoni begränsas egentligen bara av fantasin. En borgerlig begravning i Mariestad hålls i något av kapellen i staden. Ett av kapellen är Skogskapellet som ligger sydöst om staden på Östra begravningsplatsen. I Skogskapellet ryms 60 personer och det finns möjlighet att köra bil hela vägen fram till entrén. Ett annat kapell i Mariestads kommun, som visserligen mest används som sommarkyrka är Fågelö kapell. Har ni frågor kring begravning i allmänhet eller borgerlig begravning i synnerhet är ni välkomna att kontakta oss på Lavendla Begravningsbyrå Mariestad.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Mariestad.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Mariestad

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Östra begravningsplatsen i Mariestad är en av flera gravplatser som sköts av Mariestads kyrkogårdförvaltning. I Mariestads kommun finns även följande gravplatser: Björsäter kyrkogård, Domkyrkans kyrkogård, Fågelö kyrkogård, Leksbergs kyrkogård, Lugnås kyrkogård, Södra begravningsplatsen, Torsö kyrkogård och Ullervad kyrkogård.

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE