rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Märsta

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Märsta – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Märsta. Vi är fullservicebyrån med såväl fysisk som digital närvaro. Allt i syfte att underlätta för dig. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt. Du väljer själv om du vill planera i ett möte, i ett telefonmöte eller direkt här på vår hemsida. Oavsett val får du alltid tillgång till en personlig rådgivare.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Han eller hon sköter även all administration. Något som sparar dig både tid och dyrbar energi.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Märsta. Vi hjälper dig och ser till att göra det svåra lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Märsta

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Märsta

Lavendla begravningsbyrå i Märsta hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Märsta

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Märsta

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Märsta

Husby-Ärlinghundra kyrka är den kyrka i Märsta som är vanligast att boka när man vill ha en kyrklig begravning. Denna kyrka har en stor kyrkogård som även hyser en minneslund. Inuti den anrika kyrkan finns flera medeltida skulpturer och interiören går i mjuka, varma toner. Kyrkan har 150 sittplatser och det finns orgel och piano samt ljudanläggning. Bårtäcke för kistdekoration finns att låna.

Ett annat alternativ är Märsta kyrka som ligger alldeles ovanför centrum, en intim lokal med en vit och ljus interiör där rosettfönster och andra målade fönster sprider ljus och klara färger. Här finns 70 sittplatser, orgel och piano samt ljudanläggning. Bårtäcke för kistdekoration finns att låna i församlingen. Det vidhängande församlingshemmet lämpar sig väl för minnesstund efter begravningen.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Märsta

En borgerlig begravning är en ceremoni eller avskedsstund utan religiösa inslag. Anhöriga kan fritt välja musik, sång och andra inslag. En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. Borgerliga begravningar går att förrätta i församlingshemmet som tillhör Husby-Ärlinghundra,och då används en vacker ceremonilokal som finns i byggnaden. Det är ett ljust rum helt utan religiösa symboler. Lokalen rymmer upp till 85 gäster och ljudanläggning för musik finns.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Märsta. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda begravningsceremonin men det går även bra att utse en egen officiant som du och dina anhöriga bestämmer.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Vid Husby-Ärlinghundra kyrka ligger Märsta pastorats största kyrkogård, där finns utöver kist- och urngravar en minneslund och en askgravlund. Minneslunden med damm och bäck kantad av natursten är en välkomnande plats för rofylld vila och fina besök. Denna begravningsplats, har som pastoratets främsta begravningsplats, även ett muslimskt gravkvarter.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Märsta

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria