Lavendla

Begravningsbyrå Märsta

Kristina Wessman

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Begravningsbyrå Märsta
– Hos oss möts ni av omtanke och engagemang

Lavendla Begravningsbyrå Märsta är en nytänkande begravningsbyrå som karaktäriseras av lättillgänglighet, trygghet och kvalitet. Vi finns här för att vägleda er genom tider av stor sorg och saknad. Hos Lavendla Begravningsbyrå Märsta planerar och arrangerar ni begravningen på era villkor. Vår onlinebokning gör det exempelvis möjligt att planera och boka begravningen precis var ni vill och när ni vill. Vår onlinetjänst gör det dessutom möjligt att inkludera alla som vill planeringsprocessen. Skulle ni föredra att boka begravningen via telefon eller vill ni bara ha kostnadsfri support och rådgivning? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare på telefonnummer 08-22 11 01. För dem som önskar ett personligt möte går det alltid att boka in ett rådgivningsmöte på vårt kontor i Solna Strand. Vi gör även hembesök i Märsta om så önskas!

Hos Lavendla Begravningsbyrå Märsta får ni hjälp att skapa ett minnesvärt och vackert avsked.

Ring oss: 08-22 11 01  |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Korta gatan 7, Solna Strand (boka tid innan besök)

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Märsta!

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Märsta

Lavendla begravningsbyrå Märsta hjälper er ordna en minnesvärd och traditionell kyrklig begravning. Ni blir tilldelade en präst från församlingen som ni går igenom ceremonin med. Prästen kommer ställa en del frågor om den avlidne som person för att kunna förbereda det griftetal som prästen håller under ceremonin. En ceremoni som följer Svenska kyrkans ordning och som hålls i någon av kyrkorna i Märsta eller Sigtuna. Exempelvis Märsta kyrka på bilden, som ligger nära Märsta centrum på Ängsvägen 13. Märsta kyrka som byggdes år 1956, har också ett intilliggande församlingshem som lämpar sig väl för minnesstunder efter begravningen. Andra kyrkor i Sigtuna kommun är: Haga kyrka, Husby-Ärlinghundra kyrka, Lunda kyrka, Mariakyrkan, Norrsunda kyrka, Odensala kyrka, Olov Hartmans studiokyrka, Skepptuna kyrka, Skånela kyrka, Valsta kyrka och Vidbo kyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Märsta.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Märsta

Lavendla begravningsbyrå Märsta hjälper även till vid borgerliga begravningar. Ett alternativ som blir allt mer vanligt, där de religiösa inslagen inte är lika omfattande under ceremonin. Trots att en borgerlig begravning inte nödvändigtvis inte har någon religiös koppling, är det ändå vanligt att en borgerlig begravning har vissa religiösa inslag. En borgerlig begravning ger mer frihet till anhöriga att själva utforma ceremonin, som leds av en borgerlig officiant. En borgerlig begravning hålls normalt i ett kapell. S:ta Maria kapell i Knivsta är ett alternativ, men det finns även kapell i Märsta. Har ni frågor kring borgerlig begravning så är vi på Lavendla begravningsbyrå Märsta alltid behjälpliga.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Märsta.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser i Märsta

Lavendla begravningsbyrå Märsta hjälper er att ordna allt kring gravsättning enligt era önskemål. Många av kyrkorna i Märsta har egna kyrkogårdar, men inte alla. Två gravplatser i Sigtuna kommun är Haga kyrkogård och Sigtuna kyrkogård.

Självklart hjälper vi er också med alla frågor när det kommer till gravsättning. Kanske finns redan en familjegrav eller så önskas en ny grav. Oavsett om ni önskar att gravsättning sker i minneslund eller i kistgrav så ordnar vi det. Vi hjälper er att reda ut alla eventuella frågetecken. Och kom ihåg, hos oss finns inga dumma frågor. Det är alltid bättre att fråga en gång för mycket.

Sök begravningshjälp i Märsta

Korta gatan 7, Solna Strand 08 - 22 11 01 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE