08-50 27 83 46 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Märsta

Kontakta oss

  • 08-50 27 83 46
  • Centralvägen 2 F, Upplands Väsby (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Märsta

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 08-50 27 83 46 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå i Märsta – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Märsta. Vi är fullservicebyrån med såväl fysisk som digital närvaro. Allt i syfte att underlätta för dig. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt. Du väljer själv om du vill planera i ett möte, i ett telefonmöte eller direkt här på vår hemsida. Oavsett val får du alltid tillgång till en personlig rådgivare.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Han eller hon sköter även all administration. Något som sparar dig både tid och dyrbar energi.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Märsta. Vi hjälper dig och ser till att göra det svåra lättare.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Märsta

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Märsta?

Pris för begravning i Märsta kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Märsta?

Lavendlas jurister och boutredare i Märsta tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 08-50 27 83 46 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Märsta

Husby-Ärlinghundra kyrka är den kyrka i Märsta som är vanligast att boka när man vill ha en kyrklig begravning. Denna kyrka har en stor kyrkogård som även hyser en minneslund. Inuti den anrika kyrkan finns flera medeltida skulpturer och interiören går i mjuka, varma toner. Kyrkan har 150 sittplatser och det finns orgel och piano samt ljudanläggning. Bårtäcke för kistdekoration finns att låna.

Ett annat alternativ är Märsta kyrka som ligger alldeles ovanför centrum, en intim lokal med en vit och ljus interiör där rosettfönster och andra målade fönster sprider ljus och klara färger. Här finns 70 sittplatser, orgel och piano samt ljudanläggning. Bårtäcke för kistdekoration finns att låna i församlingen. Det vidhängande församlingshemmet lämpar sig väl för minnesstund efter begravningen.

Borgerlig begravning i Märsta

En borgerlig begravning är en ceremoni eller avskedsstund utan religiösa inslag. Anhöriga kan fritt välja musik, sång och andra inslag. En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. Borgerliga begravningar går att förrätta i församlingshemmet som tillhör Husby-Ärlinghundra,och då används en vacker ceremonilokal som finns i byggnaden. Det är ett ljust rum helt utan religiösa symboler. Lokalen rymmer upp till 85 gäster och ljudanläggning för musik finns.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Märsta. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda begravningsceremonin men det går även bra att utse en egen officiant som du och dina anhöriga bestämmer.

Begravningsplatser

Vid Husby-Ärlinghundra kyrka ligger Märsta pastorats största kyrkogård, där finns utöver kist- och urngravar en minneslund och en askgravlund. Minneslunden med damm och bäck kantad av natursten är en välkomnande plats för rofylld vila och fina besök. Denna begravningsplats, har som pastoratets främsta begravningsplats, även ett muslimskt gravkvarter.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Märsta

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria