Lavendla 

Begravningsbyrå Märsta

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Märsta – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Märsta. Vi är fullservicebyrån med såväl fysisk som digital närvaro. Allt i syfte att underlätta för dig. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt. Du väljer själv om du vill planera i ett möte, i ett telefonmöte eller direkt här på vår hemsida. Oavsett val får du alltid tillgång till en personlig rådgivare.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Han eller hon sköter även all administration. Något som sparar dig både tid och dyrbar energi.

Vill du veta mer om oss? Klicka här för att läsa mer. Eller vill du kanske veta vad våra kunder tycker om oss? Då ska du klicka här. Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Märsta. Vi hjälper dig och ser till att göra det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Märsta

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Liza Löfberg

Märsta

“Trevligt bemötande, inget krångel. Allt har funkat jättebra. Kan verkligen rekommendera Lavendla.”

Richard Johansson

Märsta

“Underbar, trevlig och proffsig personal!”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Märsta med omnejd

Husby-Ärlinghundra kyrka är den kyrka i Märsta som är vanligast att boka när man vill ha en kyrklig begravning. Denna kyrka har en stor kyrkogård som även hyser en minneslund. Inuti den anrika kyrkan finns flera medeltida skulpturer och interiören går i mjuka, varma toner. Kyrkan har 150 sittplatser och det finns orgel och piano samt ljudanläggning. Bårtäcke för kistdekoration finns att låna.

Ett annat alternativ är Märsta kyrka som ligger alldeles ovanför centrum, en intim lokal med en vit och ljus interiör där rosettfönster och andra målade fönster sprider ljus och klara färger. Här finns 70 sittplatser, orgel och piano samt ljudanläggning. Bårtäcke för kistdekoration finns att låna i församlingen. Det vidhängande församlingshemmet lämpar sig väl för minnesstund efter begravningen.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Märsta med omnejd

En borgerlig begravning är en ceremoni eller avskedsstund utan religiösa inslag. Anhöriga kan fritt välja musik, sång och andra inslag. En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. Borgerliga begravningar går att förrätta i församlingshemmet som tillhör Husby-Ärlinghundra,och då används en vacker ceremonilokal som finns i byggnaden. Det är ett ljust rum helt utan religiösa symboler. Lokalen rymmer upp till 85 gäster och ljudanläggning för musik finns.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Märsta. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda begravningsceremonin men det går även bra att utse en egen officiant som du och dina anhöriga bestämmer.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Märsta

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Märsta hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Märsta

Vid Husby-Ärlinghundra kyrka ligger Märsta pastorats största kyrkogård, där finns utöver kist- och urngravar en minneslund och en askgravlund. Minneslunden med damm och bäck kantad av natursten är en välkomnande plats för rofylld vila och fina besök. Denna begravningsplats, har som pastoratets främsta begravningsplats, även ett muslimskt gravkvarter.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Detta är vi på Lavendla Begravningsbyrå

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Märsta

Lavendla är en begravningsentreprenör som månar om att geografiska avstånd inte ska hindra olika familjemedlemmar att delta i planeringen. Tack vare vår online- och telefonbokning och alternativa mötessätt kan alla känna sig delaktiga i förberedelserna. Ring oss och kom igång med planeringen redan idag! Varma hälsningar från oss rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Märsta.