Lavendla 

Begravningsbyrå Märsta

08 - 22 11 01 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Kristina Wessman

Marie Henriksson Jalonen

Boka ett möte med oss

Läs mer

Ordna begravning
- Tryggt och enkelt

 • Er personliga rådgivare hjälper er
 • 1000-tals anhöriga har fått vår hjälp
 • Rådgivning i möte, online & telefon
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Märsta – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Märsta. Vi är fullservicebyrån med såväl fysisk som digital närvaro. Allt i syfte att underlätta för dig. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt. Du väljer själv om du vill planera i ett möte, i ett telefonmöte eller direkt här på vår hemsida. Oavsett val får du alltid tillgång till en personlig rådgivare.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Han eller hon sköter även all administration. Något som sparar dig både tid och dyrbar energi.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Märsta. Vi hjälper dig och ser till att göra det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Märsta

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Liza Löfberg

Märsta

“Trevligt bemötande, inget krångel. Allt har funkat jättebra. Kan verkligen rekommendera Lavendla.”

Richard Johansson

Märsta

“Underbar, trevlig och proffsig personal!”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 21 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 21 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 27 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 27 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Kyrklig begravning i Märsta

Husby-Ärlinghundra kyrka är den kyrka i Märsta som är vanligast att boka när man vill ha en kyrklig begravning. Denna kyrka har en stor kyrkogård som även hyser en minneslund. Inuti den anrika kyrkan finns flera medeltida skulpturer och interiören går i mjuka, varma toner. Kyrkan har 150 sittplatser och det finns orgel och piano samt ljudanläggning. Bårtäcke för kistdekoration finns att låna.

Ett annat alternativ är Märsta kyrka som ligger alldeles ovanför centrum, en intim lokal med en vit och ljus interiör där rosettfönster och andra målade fönster sprider ljus och klara färger. Här finns 70 sittplatser, orgel och piano samt ljudanläggning. Bårtäcke för kistdekoration finns att låna i församlingen. Det vidhängande församlingshemmet lämpar sig väl för minnesstund efter begravningen.

Inga platser hittades.

Borgerlig begravning i Märsta

En borgerlig begravning är en ceremoni eller avskedsstund utan religiösa inslag. Anhöriga kan fritt välja musik, sång och andra inslag. En borgerlig begravning kan genomföras på en särskild plats utomhus eller i en lämplig lokal. Borgerliga begravningar går att förrätta i församlingshemmet som tillhör Husby-Ärlinghundra,och då används en vacker ceremonilokal som finns i byggnaden. Det är ett ljust rum helt utan religiösa symboler. Lokalen rymmer upp till 85 gäster och ljudanläggning för musik finns.

Som begravningsbyrå hjälper vi gärna till med val av plats för en borgerlig begravning i Märsta. En erfaren ceremonivärd från Lavendla kan leda begravningsceremonin men det går även bra att utse en egen officiant som du och dina anhöriga bestämmer.

Inga platser hittades.

Begravningsplatser

Vid Husby-Ärlinghundra kyrka ligger Märsta pastorats största kyrkogård, där finns utöver kist- och urngravar en minneslund och en askgravlund. Minneslunden med damm och bäck kantad av natursten är en välkomnande plats för rofylld vila och fina besök. Denna begravningsplats, har som pastoratets främsta begravningsplats, även ett muslimskt gravkvarter.

När vi planerar begravningen tillsammans kan vi hjälpa er avgöra vilken kyrkogård eller gravsättning som passar den avlidne bäst. En del önskar genomföra själva begravningsceremonin på en plats, och gravsättningen på en annan. Detta kan vi arrangera.

Inga platser hittades.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Inga platser hittades.