Lavendla

Begravningsbyrå Mora

Lavendla Begravningsbyrå Kr. Wessman

Kristina Wessman

Lavendla Begravningsbyrå M. Henriksson Jalonen

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Mora – Lavendla

Välkomna till Lavendla Begravningsbyrå i Mora. Vi vill göra bokningen av begravning så enkel som möjligt för er som anhöriga, och har därför tagit hjälp av moderna lösningar. Ni kan boka hela begravningen via vår hemsida, eller ringa oss och boka möte hemma hos er, via Skype eller på vårt kontor. Hos oss får ni alltid den hjälp ni behöver för att skapa ett vackert och minnesvärt avsked. Via hemsidan bokar ni begravningen när ni själva vill, och vi finns alltid tillhands om det skulle uppstå frågor kring de olika delarna. Tillsammans skapar vi ett vackert avsked.

Lavendla är en modern begravningsentreprenör i Mora

Vi är en modern begravningsbyrå där vi sätter de anhöriga i fokus. Vi vill att det ska vara enkelt och tryggt att boka begravning, så därför har vi valt att erbjuda er möjligheten att boka allting hemifrån via vår hemsida i lugn och ro.
Ni får en god kostnadsöverblick och kan bestämma er anhöriga emellan om hela innehållet. Lavendla Begravningsbyrå Mora grundades med viljan att göra processen tryggare, enklare och mer prisvärd. Om ni skulle behöva rådgivning eller hjälp under bokningen finns vi alltid till hands, bara ett telefonsamtal bort. Välkommen.

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Byåkersvägen 13, Färnäs.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Mora med omnejd

Det finns flera kyrkor i Mora församling där man kan anordna en kyrklig begravning. En begravning kan även hållas utomhus bredvid graven, vilket kan vara vackert, framförallt sommartid. Kyrkorna i församlingen är Mora, Oxberg, Sankt Mikaels kapell, Siknäs, Sollerön, Venjan och Våmhus. Mora församling har fyra bårtäcken att låna ut om ni inte vill dekorera kistan med till exempel blommor, utan vill ha en enkel kista och dekoration. Musiker anordnas av kyrkan, och ni kan bestämma om ni vill ha psalmer eller andra sånger eller musikstycken. Om ni hellre önskar inspelad musik, så kan detta diskuteras med kyrkans musiker på förhand.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Mora

Om ni vill anordna en borgerlig begravning i Mora med omnejd kan ett passande kapell vara St. Mikaels kapell som ligger vackert intill nya kyrkogården vid Broåkern. Det stora kapellrummet har en läktare med orgel, och om man vill boka in en solist eller sångare kan de med fördel uppträda här. Lokalen har sittplatser för 110 personer, men det finns även ett mindre kapellrum som kan användas för mindre sällskap. Här kan man i en neutral miljö ta farväl av sina nära och kära, och få ett vackert och värdigt avslut på ett betydelsefullt liv fullt av åstadkommande och minnen.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni


Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Mora

Nya kyrkogården i Mora är en av de begravningsplatser i Mora man kan välja som plats för den sista vilan. Denna underbart vackra kyrkogård ligger precis intill älven och liknar en park där man kan gå runt och fundera över livet och dess flyktighet samt minnas de som inte längre finns med oss. Vacker natursten kantar den bäck som rinner genom området, och utsökta planteringar och blomstergrupper pryder minneslunden och askgravplatserna likt juveler mot de gröna gräsytorna.

Sök begravningshjälp i Mora

Byåkersvägen 13, Färnäs 0771-22 21 21 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE