Lavendla 

Begravningsbyrå Motala

0141-46 50 05 Drottninggatan 50 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Marie Andersson

Läs mer om Marie

Jenny Olsson

Läs mer om Jenny

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Motala

Som alternativ till kistdekoration kan man använda ett bårtäcke man lägger över kistan. Det kapell i Motala med omnejd som kan låna ut ett bårtäcke utan kostnad är Heliga Korsets kapell i Motala, som är det primära valet för en begravning i Motala (om man inte själv har andra önskemål). Lillkyrkan finns även den att tillgå. Denna lilla kyrka är inbjudande med en varm stämning och det sista avskedet blir en familjär och vacker tillställning. Ett annat  val är Charlottenborgskyrkan, som även erbjuder finskspråkiga begravningsgudstjänster. Den moderna byggnaden är ett självklart val för den som vill ha en mer modern kyrka som har ett naturligt ljus och inhyser en känsla av frid.

Borgerlig begravning i Motala

Vid en borgerlig begravning förekommer för det mest musik, kanske diktläsning eller högläsning ur den avlidnes favorittexter. Tanken är att måla upp ett personporträtt av den avlidne tillsammans med de anhöriga, och minnas dennes liv och det personen har åstadkommit på ett vackert och värdigt sätt. Heliga korsets kapell på griftegården i Motala är en neutral lokal som passar även för borgerliga ceremonier. Vid överenskommelse kan man antingen boka in musiker för ceremonin, eller komma överens om att medta egen musik som kan spelas upp vid begravningen. Vi kan hjälpa er med dessa önskemål för att säkerställa att begravningen blir precis så personlig som ni önskar.

Begravningsplatser

Motala griftegård är en underbart vacker griftegård. De viloplatser som finns här är alla välskötta och hela området är skapat med en detaljrikedom som gör platsen till en park som även är trevlig att besöka om man inte har anhöriga som vilar här. Griftegården följer inte de traditionella normerna när det kommer till gravarnas placering, och hela området täcks av små gångar, fina broar över små vattendrag och färggranna blomsterarrangemang som ramas in av traditionella gärdsgårdar. Griftegården är en viloplats dit alla kan komma för en lugn stund och för att låta tankarna vila, eller för att minnas de som vilar här, eller på annan ort.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Drottninggatan 50 (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå i Motala – Lavendla

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Motala. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Motala.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Birgitta Flodin

Motala

“Vi fick ett vänligt och varmt bemötande när vi befann oss i sorg efter att en nära anhörig gått bort.”

Elisabeth Larsson

Motala

“Visserligen hade vår mor bestämt sig för ditektkremering vilket undersättare för oss. Vi är tacksamma för ett vänligt bemötande, fast pris och okomplicerat genomförande. Jag rekommenderar er till alla som...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Motala

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.