Lavendla 

Begravningsbyrå Motala

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Motala – Lavendla

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Motala. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Motala.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Motala

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Birgitta Flodin

Motala

“Vi fick ett vänligt och varmt bemötande när vi befann oss i sorg efter att en nära anhörig gått bort.”

Elisabeth Larsson

Motala

“Visserligen hade vår mor bestämt sig för ditektkremering vilket undersättare för oss. Vi är tacksamma för ett vänligt bemötande, fast pris och okomplicerat genomförande. Jag rekommenderar er till alla som...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Jenny Ohlsson

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Motala med omnejd

Lillkyrkan är ett av de mer populära valen för en kristen begravning i Motala med omnejd. Denna lilla kyrka är inbjudande med en varm stämning och det sista avskedet blir en familjär och vacker tillställning. Ett annat populärt val är Charlottenborgskyrkan, som även erbjuder finskspråkiga begravningsgudstjänster. Den moderna byggnaden är ett självklart val för den som vill ha en mer modern kyrka som har ett naturligt ljus och inhyser en känsla av frid. Som alternativ till kistdekoration kan man använda ett bårtäcke man lägger över kistan. Det kapell i Motala med omnejd som kan låna ut ett bårtäcke utan kostnad är Heliga Korsets kapell i Motala.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Motala

Vid en borgerlig begravning förekommer för det mest musik, kanske diktläsning eller högläsning ur den avlidnes favorittexter. Tanken är att måla upp ett personporträtt av den avlidne tillsammans med de anhöriga, och minnas dennes liv och det personen har åstadkommit på ett vackert och värdigt sätt. Heliga korsets kapell på griftegården i Motala är en neutral lokal som passar även för borgerliga ceremonier. Vid överenskommelse kan man antingen boka in musiker för ceremonin, eller komma överens om att medta egen musik som kan spelas upp vid begravningen. Vi kan hjälpa er med dessa önskemål för att säkerställa att begravningen blir precis så personlig som ni önskar.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Motala

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Motala hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Motala

Motala griftegård är en underbart vacker griftegård. De viloplatser som finns här är alla välskötta och hela området är skapat med en detaljrikedom som gör platsen till en park som även är trevlig att besöka om man inte har anhöriga som vilar här. Griftegården följer inte de traditionella normerna när det kommer till gravarnas placering, och hela området täcks av små gångar, fina broar över små vattendrag och färggranna blomsterarrangemang som ramas in av traditionella gärdsgårdar. Griftegården är en viloplats dit alla kan komma för en lugn stund och för att låta tankarna vila, eller för att minnas de som vilar här, eller på annan ort.