0141-46 50 05 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Motala

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Motala

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0141-46 50 05 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå i Motala – Lavendla

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Motala. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Motala.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Motala

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0141-46 50 05 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Motala?

Pris för begravning i Motala kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0141-46 50 05 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0141-46 50 05 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0141-46 50 05 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Motala?

Lavendlas jurister och boutredare i Motala tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0141-46 50 05 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0141-46 50 05 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Motala

Som alternativ till kistdekoration kan man använda ett bårtäcke man lägger över kistan. Det kapell i Motala med omnejd som kan låna ut ett bårtäcke utan kostnad är Heliga Korsets kapell i Motala, som är det primära valet för en begravning i Motala (om man inte själv har andra önskemål). Lillkyrkan finns även den att tillgå. Denna lilla kyrka är inbjudande med en varm stämning och det sista avskedet blir en familjär och vacker tillställning. Ett annat  val är Charlottenborgskyrkan, som även erbjuder finskspråkiga begravningsgudstjänster. Den moderna byggnaden är ett självklart val för den som vill ha en mer modern kyrka som har ett naturligt ljus och inhyser en känsla av frid.

Borgerlig begravning i Motala

Vid en borgerlig begravning förekommer för det mest musik, kanske diktläsning eller högläsning ur den avlidnes favorittexter. Tanken är att måla upp ett personporträtt av den avlidne tillsammans med de anhöriga, och minnas dennes liv och det personen har åstadkommit på ett vackert och värdigt sätt. Heliga korsets kapell på griftegården i Motala är en neutral lokal som passar även för borgerliga ceremonier. Vid överenskommelse kan man antingen boka in musiker för ceremonin, eller komma överens om att medta egen musik som kan spelas upp vid begravningen. Vi kan hjälpa er med dessa önskemål för att säkerställa att begravningen blir precis så personlig som ni önskar.

Begravningsplatser

Motala griftegård är en underbart vacker griftegård. De viloplatser som finns här är alla välskötta och hela området är skapat med en detaljrikedom som gör platsen till en park som även är trevlig att besöka om man inte har anhöriga som vilar här. Griftegården följer inte de traditionella normerna när det kommer till gravarnas placering, och hela området täcks av små gångar, fina broar över små vattendrag och färggranna blomsterarrangemang som ramas in av traditionella gärdsgårdar. Griftegården är en viloplats dit alla kan komma för en lugn stund och för att låta tankarna vila, eller för att minnas de som vilar här, eller på annan ort.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Motala

Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor