rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Motala

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Motala – Lavendla

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Motala. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Motala.

Vi hjälper dig med begravning i Motala

Kontakta oss

Ring oss på 0141-46 50 05 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Motala

Lavendla begravningsbyrå i Motala hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Motala

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Motala

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Motala

Som alternativ till kistdekoration kan man använda ett bårtäcke man lägger över kistan. Det kapell i Motala med omnejd som kan låna ut ett bårtäcke utan kostnad är Heliga Korsets kapell i Motala, som är det primära valet för en begravning i Motala (om man inte själv har andra önskemål). Lillkyrkan finns även den att tillgå. Denna lilla kyrka är inbjudande med en varm stämning och det sista avskedet blir en familjär och vacker tillställning. Ett annat  val är Charlottenborgskyrkan, som även erbjuder finskspråkiga begravningsgudstjänster. Den moderna byggnaden är ett självklart val för den som vill ha en mer modern kyrka som har ett naturligt ljus och inhyser en känsla av frid.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Motala

Vid en borgerlig begravning förekommer för det mest musik, kanske diktläsning eller högläsning ur den avlidnes favorittexter. Tanken är att måla upp ett personporträtt av den avlidne tillsammans med de anhöriga, och minnas dennes liv och det personen har åstadkommit på ett vackert och värdigt sätt. Heliga korsets kapell på griftegården i Motala är en neutral lokal som passar även för borgerliga ceremonier. Vid överenskommelse kan man antingen boka in musiker för ceremonin, eller komma överens om att medta egen musik som kan spelas upp vid begravningen. Vi kan hjälpa er med dessa önskemål för att säkerställa att begravningen blir precis så personlig som ni önskar.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Motala griftegård är en underbart vacker griftegård. De viloplatser som finns här är alla välskötta och hela området är skapat med en detaljrikedom som gör platsen till en park som även är trevlig att besöka om man inte har anhöriga som vilar här. Griftegården följer inte de traditionella normerna när det kommer till gravarnas placering, och hela området täcks av små gångar, fina broar över små vattendrag och färggranna blomsterarrangemang som ramas in av traditionella gärdsgårdar. Griftegården är en viloplats dit alla kan komma för en lugn stund och för att låta tankarna vila, eller för att minnas de som vilar här, eller på annan ort.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Motala

Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor