rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Mullsjö

Kontakta oss

Lavendla begravningsbyrå Mullsjö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla begravningsbyrå Mullsjö. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla begravningsbyrå Mullsjö.

Vi hjälper dig med begravning i Mullsjö

Kontakta oss

Ring oss på 0392 - 77 30 41 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Mullsjö

Lavendla begravningsbyrå i Mullsjö hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Mullsjö

Vid en kristen begravning i Mullsjö kan man antigen ha begravningsgudstjänsten i någon av Svenska kyrkans kyrkor, förutsatt att den avlidne var medlem, alternativt i någon av frikyrkorna, om den avlidne var medlem där. När det kommer till Svenska kyrkan så finns många vackra alternativ för begravning, till exempel Nykyrka kyrka, som är en mycket vacker träkyrka, där man upplever sig nästan ha förflyttats till förr när man kommer in. Här är det varma träfärger, grönt och rött som gäller, och man känner sig omhuldad av kyrkan. Här ryms över 100 personer, och Mullsjö församling ställer upp med ett vackert bårtäcke i ljust vitt och guld, med blå detaljer.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Mullsjö

Borgerlig begravning i Mullsjö kan även det ske i Svenska kyrkans lokaler, men då i Sandhems församlingshem, som ligger ett stenkast från Sandhems kyrka. Här ryms på varje våning ca 100 personer, i den en gång lilla sockenstugan som idag blivit till ett rejält hus med två våningar. Här finns utrustning för att spela musik från både CD och mp3, och önskar man låna bårtäcket från Nykyrka kyrka går det också bra. Vill man ha begravningen på annan plats så går det förstås också bra, eftersom borgerliga begravningar är fria på det sättet. Som begravningsentreprenör i Mullsjö hjälper vi er gärna med förslag på lokaler och platser där ceremonin kan äga rum.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Mullsjö finns fyra kyrkogårdar med olika typer av gravskick. Skogskyrkogården med sin typiska skogskaraktär är mysig och inlindad i stora träd, och här finns bland annat en minneslund. Vid Nykyrka kyrka finns två kyrkogårdsdelar, på var sin sida av den lilla vägen. De har båda karaktären av en park, och här finns både askgravplats och minneslund. Askgravplatsen har en fin ceremoniell inramning av naturstenar där namn kan skrivas

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre