0392 - 77 30 41 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Mullsjö

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Mullsjö

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0392 - 77 30 41 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla begravningsbyrå Mullsjö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla begravningsbyrå Mullsjö. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla begravningsbyrå Mullsjö.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Mullsjö

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0392 - 77 30 41 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Mullsjö?

Pris för begravning i Mullsjö kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0392 - 77 30 41 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0392 - 77 30 41 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0392 - 77 30 41 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Mullsjö?

Lavendlas jurister och boutredare i Mullsjö tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0392 - 77 30 41 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0392 - 77 30 41 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Mullsjö

Vid en kristen begravning i Mullsjö kan man antigen ha begravningsgudstjänsten i någon av Svenska kyrkans kyrkor, förutsatt att den avlidne var medlem, alternativt i någon av frikyrkorna, om den avlidne var medlem där. När det kommer till Svenska kyrkan så finns många vackra alternativ för begravning, till exempel Nykyrka kyrka, som är en mycket vacker träkyrka, där man upplever sig nästan ha förflyttats till förr när man kommer in. Här är det varma träfärger, grönt och rött som gäller, och man känner sig omhuldad av kyrkan. Här ryms över 100 personer, och Mullsjö församling ställer upp med ett vackert bårtäcke i ljust vitt och guld, med blå detaljer.

Borgerlig begravning i Mullsjö

Borgerlig begravning i Mullsjö kan även det ske i Svenska kyrkans lokaler, men då i Sandhems församlingshem, som ligger ett stenkast från Sandhems kyrka. Här ryms på varje våning ca 100 personer, i den en gång lilla sockenstugan som idag blivit till ett rejält hus med två våningar. Här finns utrustning för att spela musik från både CD och mp3, och önskar man låna bårtäcket från Nykyrka kyrka går det också bra. Vill man ha begravningen på annan plats så går det förstås också bra, eftersom borgerliga begravningar är fria på det sättet. Som begravningsentreprenör i Mullsjö hjälper vi er gärna med förslag på lokaler och platser där ceremonin kan äga rum.

Begravningsplatser

I Mullsjö finns fyra kyrkogårdar med olika typer av gravskick. Skogskyrkogården med sin typiska skogskaraktär är mysig och inlindad i stora träd, och här finns bland annat en minneslund. Vid Nykyrka kyrka finns två kyrkogårdsdelar, på var sin sida av den lilla vägen. De har båda karaktären av en park, och här finns både askgravplats och minneslund. Askgravplatsen har en fin ceremoniell inramning av naturstenar där namn kan skrivas

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.