rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Nässjö

Kontakta oss

En trygg begravningsbyrå i Nässjö – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Nässjö. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Har du frågor eller funderingar kring begravning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig. Varma hälsningar från oss rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Nässjö.

Vi hjälper dig med begravning i Nässjö

Kontakta oss

Ring oss på 0380 - 31 13 69 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Nässjö

Lavendla begravningsbyrå i Nässjö hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Nässjö

Nässjö pastorat har 11 kyrkor och 10 kyrkogårdar. Man kan även välja att ha sin begravning i ett av de kapell som finns här. Två lämpliga platser för begravningar i Nässjö med omnejd är Barkeryds kyrka och Skogskapellet. Barkeryds kyrka är en vacker rödfärgad kyrka som ligger en bit utanför Nässjö, vars varma interiör ger en vacker och lugn plats att föra den avlidne till den sista vilan. Med sina höga välvda tak i empirestil har kyrkan en enorm känsla av rymd, samtidigt som tegeldetaljerna och träinslagen ger rummet en behaglig varm nyans och ett påtagligt lugn. I kyrkan kan man låna CD-spelare om man vill ha egen musik på begravningen, i alla fall står kyrkan för en organist som spelar levande musik till psalmerna och ingång-/utgångs-musik. Vi kan även hjälpa er att komma överens med kyrkans musiker om eventuella andra önskemål gällande musikval.

Skogskapellet är invigt år 1962 och är ett begravningskapell som både används vid kyrkliga begravningar samt borgerliga ceremonier. Kapellet ligger i södra utkanten av Nässjö vid Storkyrkogården som även är Nässjös största kyrkogård.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Nässjö

Anneforskapellet är inte invigt som kyrka, utan används nästan endast som begravningskapell. Därför är det ett passande val för er som vill ha en borgerlig begravningsceremoni. Kapellet är runt till formen med bänkar som står uppställda i samma form. I mitten på kapellet står en så kallad katafalk som används vid just vid begravningar.

Vid en borgerlig begravning i Nässjö kan man välja bland olika lokaler, valet är helt upp till er som anhöriga. Vi kan hjälpa er med förslag och ordna bokning och annat som behövs för dagen. Det finns möjlighet att ta med egen högtalare och musik till begravningen, alternativt boka en egen musiker eller solist. Även detta kan vi hjälpa er med vid behov.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Nässjö pastorat ansvarar för tio kyrkogårdar/begravningsplatser, varav den största är Storkyrkogården i utkanten av Nässjö. En annan populär kyrkogård är Barkeryds kyrkogård som ligger vid Barkerydssjöns strand. Kyrkogården är vacker och en lantlig karaktär. Kyrkogården kantas av stenmurar, fullvuxna träd och smidesgrindar. De gamla gravarna med stora gravstenar och grus finns kvar och ger kyrkogården ett värdigt uttryck. I söder finns mer moderna gravar med gräs och grusgångar. Här finns också fem gravhällar i sandsten från 1600- och 1700-talet, en runsten, samt två medeltida hjulkors. Platsen andas historia och är en rofylld plats att vistas på.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre