Lavendla 

Begravningsbyrå Nässjö

036-16 44 45 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Carina Söderberg

Peter Dahlqvist

Boka ett möte med oss

Läs mer

Ordna begravning
- Tryggt och enkelt

 • Er personliga rådgivare hjälper er
 • 1000-tals anhöriga har fått vår hjälp
 • Rådgivning i möte, online & telefon
Se Pris & Få Offert

En trygg begravningsbyrå i Nässjö – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Nässjö. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Har du frågor eller funderingar kring begravning? Hör av dig till oss så hjälper vi dig. Varma hälsningar från oss rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Nässjö.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Nässjö

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Peter Dahlqvist

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 21 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 21 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 27 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 27 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Kyrklig begravning i Nässjö

Nässjö pastorat har 11 kyrkor och 10 kyrkogårdar. Man kan även välja att ha sin begravning i ett av de kapell som finns här. De mest populära kyrkorna för begravningar i Nässjö med omnejd är Barkeryds kyrka och Skogskapellet. Barkeryds kyrka är en vacker rödfärgad kyrka som ligger en bit utanför Nässjö, vars varma interiör ger en vacker och lugn plats att föra den avlidne till den sista vilan. Med sina höga välvda tak i empirestil har kyrkan en enorm känsla av rymd, samtidigt som tegeldetaljerna och träinslagen ger rummet en behaglig varm nyans och ett påtagligt lugn. I kyrkan kan man låna CD-spelare om man vill ha egen musik på begravningen, alternativt står kyrkan för en organist. Vi kan även hjälpa er att komma överens med kyrkans musiker om eventuella andra önskemål gällande musikval.

Skogskapellet är invigt år 1962 och är ett begravningskapell som både används vid kyrkliga begravningar samt borgerliga ceremonier. Kapellet ligger i södra utkanten av Nässjö vid Storkyrkogården som även är Nässjös största kyrkogård.

Borgerlig begravning i Nässjö

Anneforskapellet är inte invigt som kyrka, utan används nästan endast som begravningskapell. Därför är det ett passande val för er som vill ha en borgerlig begravningsceremoni. Kapellet är runt till formen med bänkar som står uppställda i samma form. I mitten på kapellet står en så kallad katafalk som används vid just vid begravningar.

Vid en borgerlig begravning i Nässjö kan man välja bland olika lokaler, valet är helt upp till er som anhöriga. Vi kan hjälpa er med förslag och ordna bokning och annat som behövs för dagen. Det finns möjlighet att ta med egen högtalare och musik till begravningen, alternativt boka en egen musiker eller solist. Även detta kan vi hjälpa er med vid behov.

Begravningsplatser

Nässjö pastorat ansvarar för tio kyrkogårdar/begravningsplatser, varav den största är Storkyrkogården i utkanten av Nässjö. En annan populär kyrkogård är Barkeryds kyrkogård som ligger vid Barkerydssjöns strand. Kyrkogården är vacker och en lantlig karaktär. Kyrkogården kantas av stenmurar, fullvuxna träd och smidesgrindar. De gamla gravarna med stora gravstenar och grus finns kvar och ger kyrkogården ett värdigt uttryck. I söder finns mer moderna gravar med gräs och grusgångar. Här finns också fem gravhällar i sandsten från 1600- och 1700-talet, en runsten, samt två medeltida hjulkors. Platsen andas historia och är en rofylld plats att vistas på.

Inga platser hittades.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Inga platser hittades.