Lavendla 

Begravningsbyrå Norrköping

  • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
  • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Marie Andersson

Läs mer om Marie

Jenny Olsson

Läs mer om Jenny
011-461 49 02 Olai Kyrkogata 34, Norrköping (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Hämtar platser

Lavendla begravningsbyrå i Norrköping

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå i Norrköping. Vår målsättning är att vara stöttande, vägledande och lyhörda när ni planerar ett avsked till en nära anhörig. Vi hjälper er att skapa ett vackert minne på ett värdigt och personligt sätt till de som lämnat avtryck i ert liv. Vi arrangerar begravningar över hela landet, både med kyrklig eller borgerlig karaktär, samt enligt alla andra religiösa traditioner. Med era personliga önskemål i fokus hanterar vi kontakten med präst eller borgerlig officiant och sköter bokning av kyrka eller kapell i Norrköping. Tveka inte att be om specifika detaljer. Vi gör vårt yttersta för att begravningen ska uppfylla alla era önskemål. På så sätt kan ni ta avsked av de som betytt mycket för er på ett värdigt sätt.

För oss är det viktigt att ni som anhörig kan fatta de nödvändiga besluten kring begravningen utan att känna stress. Ta er tid och gå igenom den information ni vill här på vår hemsida och gör alla val i er egen takt. Om ni vill ha hjälp från en av våra erfarna rådgivare finns vi bara ett telefonsamtal bort. Tveka inte att ringa upp oss om ni har några funderingar eller frågor kring begravningen. Vi finns här för er skull och all rådgivning är gratis.

Vill ni planera en begravning kan ni antingen ringa, maila eller boka ett personligt möte med en av våra erfarna begravningsrådgivare. Ni väljer själva. Vi på Lavendla Begravningsbyrå i Norrköping finns representerade över hela Östergötland, från Rejmyre i norr, till Österbymo i söder. Inget ärende är för komplicerat för oss. Ni kan känna er trygga i våra händer då vi har flera års erfarenhet av alla typer av begravningar. Kontakta oss när ni känner er redo, så hjälper vi er forma ett avsked utifrån era önskemål.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • Läs mer nedan om bl.a. kyrkor och kapell eller hur du kan gå tillväga för att söka ekonomisk stöd till begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris, eller skapa en kostnadsfri digital annons & minnessida.

Kyrklig begravning i Norrköping

Lavendla Begravningsbyrå Norrköping arrangerar ofta kyrkliga begravningar. Prästen från församlingen håller i ceremonin enligt Svenska kyrkans ordning. Begravningssånger, blommor, psalmer och liknande väljer du. I Norrköpings kommun finns ett antal kyrkor. Borgs kyrka, Dagsbergs kyrka, Furingstads kyrka, Hedvigs kyrka, Matteus kyrka, Navestads kyrka, S:t Olai kyrka, Sankt Johannes kyrka, Styrstads kyrka, Söderledskyrkan, Tingstads kyrka, Västra Husby kyrka och Östra Eneby kyrka är bara ett axplock.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Norrköping

Lavendla Begravningsbyrå anlitas ofta för att ordna borgerliga begravningar. En borgerlig ceremoni äger rum i något av Norrköpings begravningskapell och har till skillnad från den kyrkliga ceremonin ofta inga religiösa inslag. En borgerlig officiant leder ceremonin som kan formas efter anhöriges eller avlidnes önskan. Ett urval av kapellen i Norrköpings kommun är Borgsmo kapell, Himmerstalunds kapell, Kullerstads kapell, Matteus kapell, Norra kapell och S:t Olofs kapell.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Ett vanligt sätt att begrava en avliden är att gravsätta askan i en minneslund. I Linköping innebär det att askan grävs ner i lunden. Utöver minneslundar finns förstås även andra typer av gravsättning. Bland annat jordbegravning och urngravar. Vi är här för att hjälpa er med alla eventuella frågetecken ni kan ha kring gravsättningen och sköter självklart hela gravsättningen efter era önskemål.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Norrköping

Pär Fürst Nilsén

Sångare
Läs mer om Pär

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Vill du synas här? Kontakta oss

Videoguider – Allt om begravningen

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Ewa Lundh-Kojola

Norrköping

“Det var lätt och smidigt att boka de tjänster jag ville ha hjälp med, via nätet. Eftersom jag gjorde väldigt mycket själv så behövde jag bara hjälp med det som...”

Maria Karlsson

Norrköping

“Mycket trevligt och fint bemötande. Jag vill verkligen rekommendera Lavendla till andra.”

Ann Sigfridsson

Norrköping

“Många av oss som mister en anhörig är mitt i livet och har begränsade möjligheter att ta ledigt för att planera och genomföra en begravning. För mig passade formatet att...”

Mamadou Kone

Norrköping

“Vi är mycket nöjda med Lavendla. Processen gick mycket bra och smidigt. VI var först lite osäkra på om vi ville ha en byrå via nätet, men det fungerade jättebra...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland färdiga paket, eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel.
Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er.

Skräddarsy eget paket

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

  • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
  • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Norrköping

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.