Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Norrköping

Kontakta oss

Lavendla begravningsbyrå i Norrköping

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå i Norrköping. Vår målsättning är att vara stöttande, vägledande och lyhörda när ni planerar ett avsked till en nära anhörig. Vi hjälper er att skapa ett vackert minne på ett värdigt och personligt sätt till de som lämnat avtryck i ert liv. Vi arrangerar begravningar över hela landet, både med kyrklig eller borgerlig karaktär, samt enligt alla andra religiösa traditioner. Med era personliga önskemål i fokus hanterar vi kontakten med präst eller borgerlig officiant och sköter bokning av kyrka eller kapell i Norrköping. Tveka inte att be om specifika detaljer. Vi gör vårt yttersta för att begravningen ska uppfylla alla era önskemål. På så sätt kan ni ta avsked av de som betytt mycket för er på ett värdigt sätt.

För oss är det viktigt att ni som anhörig kan fatta de nödvändiga besluten kring begravningen utan att känna stress. Ta er tid och gå igenom den information ni vill här på vår hemsida och gör alla val i er egen takt. Om ni vill ha hjälp från en av våra erfarna rådgivare finns vi bara ett telefonsamtal bort. Tveka inte att ringa upp oss om ni har några funderingar eller frågor kring begravningen. Vi finns här för er skull och all rådgivning är gratis.

Vill ni planera en begravning kan ni antingen ringa, maila eller boka ett personligt möte med en av våra erfarna begravningsrådgivare. Ni väljer själva. Vi på Lavendla Begravningsbyrå i Norrköping finns representerade över hela Östergötland, från Rejmyre i norr, till Österbymo i söder. Inget ärende är för komplicerat för oss. Ni kan känna er trygga i våra händer då vi har flera års erfarenhet av alla typer av begravningar. Kontakta oss när ni känner er redo, så hjälper vi er forma ett avsked utifrån era önskemål.

begravningsbyrå möte norrköping

Vi hjälper dig med begravning i Norrköping

Kontakta oss

Ring oss på 011-461 49 02 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Norrköping

Lavendla begravningsbyrå i Norrköping hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Norrköping

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Norrköping

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Norrköping

Lavendla Begravningsbyrå Norrköping arrangerar ofta kyrkliga begravningar. Prästen från församlingen håller i ceremonin enligt Svenska kyrkans ordning. Begravningssånger, blommor, psalmer och liknande väljer du. I Norrköpings kommun finns ett antal kyrkor. Borgs kyrka, Dagsbergs kyrka, Furingstads kyrka, Hedvigs kyrka, Matteus kyrka, Navestads kyrka, S:t Olai kyrka, Sankt Johannes kyrka, Styrstads kyrka, Söderledskyrkan, Tingstads kyrka, Västra Husby kyrka och Östra Eneby kyrka är bara ett axplock.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Norrköping

Lavendla Begravningsbyrå anlitas ofta för att ordna borgerliga begravningar. En borgerlig ceremoni äger rum i något av Norrköpings begravningskapell och har till skillnad från den kyrkliga ceremonin ofta inga religiösa inslag. En borgerlig officiant leder ceremonin som kan formas efter anhöriges eller avlidnes önskan. Ett urval av kapellen i Norrköpings kommun är Borgsmo kapell, Himmerstalunds kapell, Kullerstads kapell, Matteus kapell, Norra kapell och S:t Olofs kapell.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Ett vanligt sätt att begrava en avliden är att gravsätta askan i en minneslund. I Linköping innebär det att askan grävs ner i lunden. Utöver minneslundar finns förstås även andra typer av gravsättning. Bland annat jordbegravning och urngravar. Vi är här för att hjälpa er med alla eventuella frågetecken ni kan ha kring gravsättningen och sköter självklart hela gravsättningen efter era önskemål.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Norrköping

Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor