011-461 49 02 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Norrköping

Kontakta oss

  • 011-461 49 02
  • Västgötegatan 7, Norrköping (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Norrköping

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 011-461 49 02 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla begravningsbyrå i Norrköping

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå i Norrköping. Vår målsättning är att vara stöttande, vägledande och lyhörda när ni planerar ett avsked till en nära anhörig. Vi hjälper er att skapa ett vackert minne på ett värdigt och personligt sätt till de som lämnat avtryck i ert liv. Vi arrangerar begravningar över hela landet, både med kyrklig eller borgerlig karaktär, samt enligt alla andra religiösa traditioner. Med era personliga önskemål i fokus hanterar vi kontakten med präst eller borgerlig officiant och sköter bokning av kyrka eller kapell i Norrköping. Tveka inte att be om specifika detaljer. Vi gör vårt yttersta för att begravningen ska uppfylla alla era önskemål. På så sätt kan ni ta avsked av de som betytt mycket för er på ett värdigt sätt.

För oss är det viktigt att ni som anhörig kan fatta de nödvändiga besluten kring begravningen utan att känna stress. Ta er tid och gå igenom den information ni vill här på vår hemsida och gör alla val i er egen takt. Om ni vill ha hjälp från en av våra erfarna rådgivare finns vi bara ett telefonsamtal bort. Tveka inte att ringa upp oss om ni har några funderingar eller frågor kring begravningen. Vi finns här för er skull och all rådgivning är gratis.

Vill ni planera en begravning kan ni antingen ringa, maila eller boka ett personligt möte med en av våra erfarna begravningsrådgivare. Ni väljer själva. Vi på Lavendla Begravningsbyrå i Norrköping finns representerade över hela Östergötland, från Rejmyre i norr, till Österbymo i söder. Inget ärende är för komplicerat för oss. Ni kan känna er trygga i våra händer då vi har flera års erfarenhet av alla typer av begravningar. Kontakta oss när ni känner er redo, så hjälper vi er forma ett avsked utifrån era önskemål.

begravningsbyrå möte norrköping

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Norrköping

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 011-461 49 02 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Norrköping?

Pris för begravning i Norrköping kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 011-461 49 02 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 011-461 49 02 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 011-461 49 02 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Norrköping?

Lavendlas jurister och boutredare i Norrköping tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 011-461 49 02 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 011-461 49 02 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Norrköping

Lavendla Begravningsbyrå Norrköping arrangerar ofta kyrkliga begravningar. Prästen från församlingen håller i ceremonin enligt Svenska kyrkans ordning. Begravningssånger, blommor, psalmer och liknande väljer du. I Norrköpings kommun finns ett antal kyrkor. Borgs kyrka, Dagsbergs kyrka, Furingstads kyrka, Hedvigs kyrka, Matteus kyrka, Navestads kyrka, S:t Olai kyrka, Sankt Johannes kyrka, Styrstads kyrka, Söderledskyrkan, Tingstads kyrka, Västra Husby kyrka och Östra Eneby kyrka är bara ett axplock.

Borgerlig begravning i Norrköping

Lavendla Begravningsbyrå anlitas ofta för att ordna borgerliga begravningar. En borgerlig ceremoni äger rum i något av Norrköpings begravningskapell och har till skillnad från den kyrkliga ceremonin ofta inga religiösa inslag. En borgerlig officiant leder ceremonin som kan formas efter anhöriges eller avlidnes önskan. Ett urval av kapellen i Norrköpings kommun är Borgsmo kapell, Himmerstalunds kapell, Kullerstads kapell, Matteus kapell, Norra kapell och S:t Olofs kapell.

Begravningsplatser

Ett vanligt sätt att begrava en avliden är att gravsätta askan i en minneslund. I Linköping innebär det att askan grävs ner i lunden. Utöver minneslundar finns förstås även andra typer av gravsättning. Bland annat jordbegravning och urngravar. Vi är här för att hjälpa er med alla eventuella frågetecken ni kan ha kring gravsättningen och sköter självklart hela gravsättningen efter era önskemål.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Norrköping

Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor