0176 - 167 30 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Norrtälje

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Norrtälje

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0176 - 167 30 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje. Vi gör det svåra lättare.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Norrtälje

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0176 - 167 30 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Norrtälje?

Pris för begravning i Norrtälje kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0176 - 167 30 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0176 - 167 30 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0176 - 167 30 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Norrtälje?

Lavendlas jurister och boutredare i Norrtälje tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0176 - 167 30 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0176 - 167 30 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Norrtälje

I Norrtälje finns en församling som totalt har tre kyrkor, ett kapell och två stycken församlingsgårdar. Den mest centrala kyrkan i staden, och även ett populärt alternativ för kyrkliga begravningar, är Norrtälje kyrka. Kyrkans grund lades redan 1724, dessförinnan fanns en tidigare kyrka här, Mariakyrkan, som brändes ner i den stora stadsbranden. Den nuvarande kyrkan är tilltalande med sin ståtliga och stilrena arkitektur och stenkyrkans fasad går i en jordnära ton. Kyrksalen är mycket dekorativ med vackra korfönster, blåröda bänkar och har mycket ljusinsläpp. Kyrkan har plats för 300 personer. För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Norrtälje kyrka kan vi på Lavendla hjälpa dig. Det finns ett bårtäcke att låna här samt en musikanläggning.

Församlingens äldsta kyrka är från medeltiden, Malsta kyrka. Kyrkan är belägen strax väster om Norrtälje centrum och ligger väldigt fint mitt i en sluttning på Malstasjöns norra strand. Kyrkan byggdes troligtvis redan i slutet av 1200-talet och känns inbjudande och gästvänlig med sin stugliknande arkitektur. Inuti kyrkan sprider sig ljuset genom de stora fönstren och det vita taket och väggarna ger kyrksalen ett luftigt intryck. Kyrkan är dekorerad med 20 stycken konsekrationskors och en medeltida dopfunt. Malsta kyrka rymmer 100 personer, även här finns bårtäcke och musikanläggning.

Borgerlig begravning i Norrtälje

En borgerlig begravning kan hållas i Norrtälje kapell, beläget intill Norrtälje kyrkogård. Kapellet har funnits här sedan 1902 och är relativt litet med plats för 38 personer. Kapellet är ljust och sparsmakat inrett med ett krucifix längst fram vid altaret och vackra takkronor. Stolsraderna värmer upp atmosfären med sin röda färg. Utanför Norrtälje kapell ligger den välskötta och fina kyrkogården, väl värd en promenad. I kapellet finns möjlighet att hålla både borgerliga begravningar men även kyrkliga begravningar. I Norrtälje kapell kan du få låna bårtäcke och musikanläggning som fungerar för tal, CD-skivor och att koppla in mobilen.

Om du har andra idéer eller önskemål gällande plats för den borgerliga begravningen får du gärna berätta för oss på Lavendla. Just borgerliga begravningar kan i princip hållas nästan vart som helst, från det egna hemmet eller trädgården till en naturskön skogsglänta eller intill en sjö.

Begravningsplatser

I Norrtälje-Malsta församling finns tre stycken kyrkogårdar; Norrtälje kyrkogård, Malsta kyrkogård och Norrtäljes kyrkas kyrkogård. Norrtälje kyrkogård är centralt belägen och började användas 1884. Intill ligger Norrtälje kapell. Här finns möjlighet till både kist- och urngravar, ett separat muslimskt gravkvarter, gemensamhetsgravar samt en vacker och nybyggd minneslund och askminneslund. Nu under 2017 kommer det även att anläggas en askminneslund, den kommer att finnas på kyrkogårdens nordvästra sida.

Malsta kyrkogård omger den vackra medeltidskyrkan Malsta kyrka, cirka fem kilometer väster om Norrtälje centrum. Här finns urngravplatser och en fin minneslund. Kyrkogården ligger vackert omgiven av träd och i närheten finns även Malstasjön.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Norrtälje

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria