Lavendla 

Begravningsbyrå Norrtälje

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje. Vi gör det svåra lättare.

Lavendla begravningsbyrå Norrtälje

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Berättelser från kunder

Sandra

Norrtälje

“Vänliga och hjälpsamma. Det som kan göras bättre är tydligare prisinfo, och mer förklarat (mycket nytt när man ska ordna begravning/urnsättning 1a gången) Mvh”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Norrtälje

I Norrtälje finns en församling som totalt har tre kyrkor, ett kapell och två stycken församlingsgårdar. Den mest centrala kyrkan i staden, och även ett populärt alternativ för kyrkliga begravningar, är Norrtälje kyrka. Kyrkans grund lades redan 1724, dessförinnan fanns en tidigare kyrka här, Mariakyrkan, som brändes ner i den stora stadsbranden. Den nuvarande kyrkan är tilltalande med sin ståtliga och stilrena arkitektur och stenkyrkans fasad går i en jordnära ton. Kyrksalen är mycket dekorativ med vackra korfönster, blåröda bänkar och har mycket ljusinsläpp. Kyrkan har plats för 300 personer. För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Norrtälje kyrka kan vi på Lavendla hjälpa dig. Det finns ett bårtäcke att låna här samt en musikanläggning.

Församlingens äldsta kyrka är från medeltiden, Malsta kyrka. Kyrkan är belägen strax väster om Norrtälje centrum och ligger väldigt fint mitt i en sluttning på Malstasjöns norra strand. Kyrkan byggdes troligtvis redan i slutet av 1200-talet och känns inbjudande och gästvänlig med sin stugliknande arkitektur. Inuti kyrkan sprider sig ljuset genom de stora fönstren och det vita taket och väggarna ger kyrksalen ett luftigt intryck. Kyrkan är dekorerad med 20 stycken konsekrationskors och en medeltida dopfunt. Malsta kyrka rymmer 100 personer, även här finns bårtäcke och musikanläggning.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Norrtälje

En borgerlig begravning kan hållas i Norrtälje kapell, beläget intill Norrtälje kyrkogård. Kapellet har funnits här sedan 1902 och är relativt litet med plats för 38 personer. Kapellet är ljust och sparsmakat inrett med ett krucifix längst fram vid altaret och vackra takkronor. Stolsraderna värmer upp atmosfären med sin röda färg. Utanför Norrtälje kapell ligger den välskötta och fina kyrkogården, väl värd en promenad. I kapellet finns möjlighet att hålla både borgerliga begravningar men även kyrkliga begravningar. I Norrtälje kapell kan du få låna bårtäcke och musikanläggning som fungerar för tal, CD-skivor och att koppla in mobilen.

Om du har andra idéer eller önskemål gällande plats för den borgerliga begravningen får du gärna berätta för oss på Lavendla. Just borgerliga begravningar kan i princip hållas nästan vart som helst, från det egna hemmet eller trädgården till en naturskön skogsglänta eller intill en sjö.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Norrtälje

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Norrtälje - Tre kyrkogårdar i Norrtälje-Malsta

I Norrtälje-Malsta församling finns tre stycken kyrkogårdar; Norrtälje kyrkogård, Malsta kyrkogård och Norrtäljes kyrkas kyrkogård. Norrtälje kyrkogård är centralt belägen och började användas 1884. Intill ligger Norrtälje kapell. Här finns möjlighet till både kist- och urngravar, ett separat muslimskt gravkvarter, gemensamhetsgravar samt en vacker och nybyggd minneslund och askminneslund. Nu under 2017 kommer det även att anläggas en askminneslund, den kommer att finnas på kyrkogårdens nordvästra sida.

Malsta kyrkogård omger den vackra medeltidskyrkan Malsta kyrka, cirka fem kilometer väster om Norrtälje centrum. Här finns urngravplatser och en fin minneslund. Kyrkogården ligger vackert omgiven av träd och i närheten finns även Malstasjön.