Lavendla 

Begravningsbyrå Norrtälje

0176 - 167 30 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Norrtälje

I Norrtälje finns en församling som totalt har tre kyrkor, ett kapell och två stycken församlingsgårdar. Den mest centrala kyrkan i staden, och även ett populärt alternativ för kyrkliga begravningar, är Norrtälje kyrka. Kyrkans grund lades redan 1724, dessförinnan fanns en tidigare kyrka här, Mariakyrkan, som brändes ner i den stora stadsbranden. Den nuvarande kyrkan är tilltalande med sin ståtliga och stilrena arkitektur och stenkyrkans fasad går i en jordnära ton. Kyrksalen är mycket dekorativ med vackra korfönster, blåröda bänkar och har mycket ljusinsläpp. Kyrkan har plats för 300 personer. För dig som vill hålla en kyrklig begravning i Norrtälje kyrka kan vi på Lavendla hjälpa dig. Det finns ett bårtäcke att låna här samt en musikanläggning.

Församlingens äldsta kyrka är från medeltiden, Malsta kyrka. Kyrkan är belägen strax väster om Norrtälje centrum och ligger väldigt fint mitt i en sluttning på Malstasjöns norra strand. Kyrkan byggdes troligtvis redan i slutet av 1200-talet och känns inbjudande och gästvänlig med sin stugliknande arkitektur. Inuti kyrkan sprider sig ljuset genom de stora fönstren och det vita taket och väggarna ger kyrksalen ett luftigt intryck. Kyrkan är dekorerad med 20 stycken konsekrationskors och en medeltida dopfunt. Malsta kyrka rymmer 100 personer, även här finns bårtäcke och musikanläggning.

Borgerlig begravning i Norrtälje

En borgerlig begravning kan hållas i Norrtälje kapell, beläget intill Norrtälje kyrkogård. Kapellet har funnits här sedan 1902 och är relativt litet med plats för 38 personer. Kapellet är ljust och sparsmakat inrett med ett krucifix längst fram vid altaret och vackra takkronor. Stolsraderna värmer upp atmosfären med sin röda färg. Utanför Norrtälje kapell ligger den välskötta och fina kyrkogården, väl värd en promenad. I kapellet finns möjlighet att hålla både borgerliga begravningar men även kyrkliga begravningar. I Norrtälje kapell kan du få låna bårtäcke och musikanläggning som fungerar för tal, CD-skivor och att koppla in mobilen.

Om du har andra idéer eller önskemål gällande plats för den borgerliga begravningen får du gärna berätta för oss på Lavendla. Just borgerliga begravningar kan i princip hållas nästan vart som helst, från det egna hemmet eller trädgården till en naturskön skogsglänta eller intill en sjö.

Begravningsplatser

I Norrtälje-Malsta församling finns tre stycken kyrkogårdar; Norrtälje kyrkogård, Malsta kyrkogård och Norrtäljes kyrkas kyrkogård. Norrtälje kyrkogård är centralt belägen och började användas 1884. Intill ligger Norrtälje kapell. Här finns möjlighet till både kist- och urngravar, ett separat muslimskt gravkvarter, gemensamhetsgravar samt en vacker och nybyggd minneslund och askminneslund. Nu under 2017 kommer det även att anläggas en askminneslund, den kommer att finnas på kyrkogårdens nordvästra sida.

Malsta kyrkogård omger den vackra medeltidskyrkan Malsta kyrka, cirka fem kilometer väster om Norrtälje centrum. Här finns urngravplatser och en fin minneslund. Kyrkogården ligger vackert omgiven av träd och i närheten finns även Malstasjön.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Norrtälje. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Anita Södergren

Norrtälje

“Fungerat väldigt bra från start. Skönt att sitta i lugn och ro för att planera begravningen på en tid som passade för alla. Mycket trevlig och vänlig personal. Kan verkligen...”

Sandra

Norrtälje

“Vänliga och hjälpsamma. Det som kan göras bättre är tydligare prisinfo, och mer förklarat (mycket nytt när man ska ordna begravning/urnsättning 1a gången) Mvh”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Norrtälje

20500 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.