Lavendla

Begravningsbyrå Örnsköldsvik

Linda Myron

Jennie Espinoza

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Din begravningsbyrå i Örnsköldsvik – Lavendla begravning

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik.

Vi finns här för er.

0771-22 21 21

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Håll en vacker kristen begravning i Örnsköldsvik

Att anordna en kristen begravning i Örnsköldsvik på egen hand kan vara tidskrävande och krångligt. Lavendla är din begravningsbyrå i Örnsköldsvik och vi har stora erfarenheter av just kyrkliga och kristna begravningar och kan hjälpa dig. En kristen begravning anordnas oftast tillsammans med en präst som också håller i själva begravningsgudstjänsten. Som anhörig får du givetvis förmedla dina egna tankar och önskemål, detta är också något som vi hjälper dig göra. I Örnsköldsvik finns goda möjligheter att hålla en vacker och stillsam kyrklig begravning. Stadens största kyrka är Örnsköldsvik kyrka vilket också är den mest centrala. Kyrkan rymmer upp till 600 sittplatser och den byggdes redan 1908. Du välkomnas in i kyrkan med ett högt tak och ljusa väggar. Den röda mattan ger salen en ombonad känsla som tillsammans med de ljusa träbänkarna skapar en fin enhetlighet.

Kyrkan är dekorerad med vackra gulddetaljer och längst fram vid altaret hänger en stor väggmålning föreställande Det stora gästabudet. För dig som vill ha hjälp att anordna en kyrklig begravning i Örnsköldsvik kan vi hjälpa dig. I kyrkan finns en ljudanläggning längst bak där du kan spela musik från både CD-skiva och med telefonen. Det finns även möjlighet att låna bårtäcke.

Till norr i staden ligger den vackra Gullängets kyrka, till väster finns Själevadskyrkan och till öster finns Arnäskyrkan. Själevadskyrkan är byggd under 1880-talet och har en mycket unik och vacker fasad med sin åttkantade arkitektur. Kyrkan är vit med gröna knutar och spröjs. Själevadskyrkan utsågs under -98 till Sveriges vackraste kyrka. Oavsett vilken kyrka du vill hålla en kristen begravning i kan vi på Lavendla som din begravningsentreprenör i Örnsköldsvik hjälpa dig med bokningar och arrangemanget.

Få offert kyrklig begravning

Bra råd för en borgerlig begravning i Örnsköldsvik

Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Örnsköldsvik som har stor erfarenhet av att anordna just borgerliga begravningar. För dig som vill få hjälp att arrangera en minnesvärd, stillsam och vacker begravning i Örnsköldsvik kan vi hjälpa dig. En borgerlig begravning ger dig möjlighet att själv bestämma över plats. Vanligast är det att hålla begravningen i stadens kapell, men begravningsceremonin kan likaväl hållas i din egen trädgård ifall du så önskar.

En borgerlig begravning i Örnsköldsvik hålls ofta i Undrens kapell. Kapellet ligger precis i anslutning till Örnsköldsvik kyrka. Kapellet är oerhört dekorativt smyckat med sina fönstermålningar föreställande bland annat Jesus olika under. Kapellets interiör känns sparsmakad och stilren och förutom de färgglada fönstren är tak och väggar vita, något som gör att lokalen känns större och luftigare. Bänkarna är i ljust trä och här finns även detaljer i grönt och rött. En fin plats för en borgerlig begravning i Örnsköldsvik.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Få offert begravning utan ceremoni

Hitta en fin begravningsplats i Örnsköldsvik

I Örnsköldsvik finns många vackra och stillsamma gravplatser. En av de större kyrkogårdarna i staden är Gamla kyrkogården, även Norra kyrkogården är ett populärt val. Tillsammans har kyrkogårdarna cirka 2 000 gravplatser. Gamla kyrkogården är en fin begravningsplats i Örnsköldsvik, belägen vid stadens norra utfart. Detta är en fin och harmonisk begravningsplats, fylld med träd och vidsträckta ängar. Under sommaren står hela platsen i full grönska och fåglarna kvittrar från trädkronorna.

Den Norra kyrkogården är väldigt välskött och ger nästan en parkliknande känsla med porlande fontäner och stora grönområden. Här finns både en fin minneslund samt möjlighet för kist- och urngravar. Beroende på vilken begravningsplats som känns bäst för dig kan Lavendla, som din begravningsentreprenör i Örnsköldsvik, hjälpa dig ta kontakt med de rätta personerna och se till att din anhörig får en fin och passande gravplats. Med vår hjälp blir hela processen smidigare och enklare att hantera.

Sök begravningshjälp i Örnsköldsvik

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE