rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Örnsköldsvik

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Örnsköldsvik – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik.

Vi hjälper dig med begravning i Örnsköldsvik

Kontakta oss

Ring oss på 0660 - 30 90 24 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Örnsköldsvik

Lavendla begravningsbyrå i Örnsköldsvik hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Örnsköldsvik

Att anordna en kristen begravning i Örnsköldsvik på egen hand kan vara tidskrävande och krångligt. Lavendla är din begravningsbyrå i Örnsköldsvik och vi har stora erfarenheter av just kyrkliga och kristna begravningar och kan hjälpa dig. En kristen begravning anordnas oftast tillsammans med en präst som också håller i själva begravningsgudstjänsten. Som anhörig får du givetvis förmedla dina egna tankar och önskemål, detta är också något som vi hjälper dig göra. I Örnsköldsvik finns goda möjligheter att hålla en vacker och stillsam kyrklig begravning. Stadens största kyrka är Örnsköldsvik kyrka vilket också är den mest centrala. Kyrkan rymmer upp till 600 sittplatser och den byggdes redan 1908. Du välkomnas in i kyrkan med ett högt tak och ljusa väggar. Den röda mattan ger salen en ombonad känsla som tillsammans med de ljusa träbänkarna skapar en fin enhetlighet.

Kyrkan är dekorerad med vackra gulddetaljer och längst fram vid altaret hänger en stor väggmålning föreställande Det stora gästabudet. För dig som vill ha hjälp att anordna en kyrklig begravning i Örnsköldsvik kan vi hjälpa dig. I kyrkan finns en ljudanläggning längst bak där du kan spela musik från både CD-skiva och med telefonen. Det finns även möjlighet att låna bårtäcke.

Till norr i staden ligger den vackra Gullängets kyrka, till väster finns Själevadskyrkan och till öster finns Arnäskyrkan. Själevadskyrkan är byggd under 1880-talet och har en mycket unik och vacker fasad med sin åttkantade arkitektur. Kyrkan är vit med gröna knutar och spröjs. Själevadskyrkan utsågs under -98 till Sveriges vackraste kyrka. Oavsett vilken kyrka du vill hålla en kristen begravning i kan vi på Lavendla som din begravningsentreprenör i Örnsköldsvik hjälpa dig med bokningar och arrangemanget.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Örnsköldsvik

Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Örnsköldsvik som har stor erfarenhet av att anordna just borgerliga begravningar. För dig som vill få hjälp att arrangera en minnesvärd, stillsam och vacker begravning i Örnsköldsvik kan vi hjälpa dig. En borgerlig begravning ger dig möjlighet att själv bestämma över plats. Vanligast är det att hålla begravningen i stadens kapell, men begravningsceremonin kan likaväl hållas i din egen trädgård ifall du så önskar.

En borgerlig begravning i Örnsköldsvik hålls ofta i Undrens kapell. Kapellet ligger precis i anslutning till Örnsköldsvik kyrka. Kapellet är oerhört dekorativt smyckat med sina fönstermålningar föreställande bland annat Jesus olika under. Kapellets interiör känns sparsmakad och stilren och förutom de färgglada fönstren är tak och väggar vita, något som gör att lokalen känns större och luftigare. Bänkarna är i ljust trä och här finns även detaljer i grönt och rött. En fin plats för en borgerlig begravning i Örnsköldsvik.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Örnsköldsvik finns många vackra och stillsamma gravplatser. En av de större kyrkogårdarna i staden är Gamla kyrkogården, även Norra kyrkogården är ett populärt val. Tillsammans har kyrkogårdarna cirka 2 000 gravplatser. Gamla kyrkogården är en fin begravningsplats i Örnsköldsvik, belägen vid stadens norra utfart. Detta är en fin och harmonisk begravningsplats, fylld med träd och vidsträckta ängar. Under sommaren står hela platsen i full grönska och fåglarna kvittrar från trädkronorna.

Den Norra kyrkogården är väldigt välskött och ger nästan en parkliknande känsla med porlande fontäner och stora grönområden. Här finns både en fin minneslund samt möjlighet för kist- och urngravar. Beroende på vilken begravningsplats som känns bäst för dig kan Lavendla, som din begravningsentreprenör i Örnsköldsvik, hjälpa dig ta kontakt med de rätta personerna och se till att din anhörig får en fin och passande gravplats. Med vår hjälp blir hela processen smidigare och enklare att hantera.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre