0660 - 30 90 24 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Örnsköldsvik

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Örnsköldsvik

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0660 - 30 90 24 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå i Örnsköldsvik – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Örnsköldsvik

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0660 - 30 90 24 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Örnsköldsvik?

Pris för begravning i Örnsköldsvik kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0660 - 30 90 24 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0660 - 30 90 24 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0660 - 30 90 24 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Örnsköldsvik?

Lavendlas jurister och boutredare i Örnsköldsvik tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0660 - 30 90 24 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0660 - 30 90 24 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Örnsköldsvik

Att anordna en kristen begravning i Örnsköldsvik på egen hand kan vara tidskrävande och krångligt. Lavendla är din begravningsbyrå i Örnsköldsvik och vi har stora erfarenheter av just kyrkliga och kristna begravningar och kan hjälpa dig. En kristen begravning anordnas oftast tillsammans med en präst som också håller i själva begravningsgudstjänsten. Som anhörig får du givetvis förmedla dina egna tankar och önskemål, detta är också något som vi hjälper dig göra. I Örnsköldsvik finns goda möjligheter att hålla en vacker och stillsam kyrklig begravning. Stadens största kyrka är Örnsköldsvik kyrka vilket också är den mest centrala. Kyrkan rymmer upp till 600 sittplatser och den byggdes redan 1908. Du välkomnas in i kyrkan med ett högt tak och ljusa väggar. Den röda mattan ger salen en ombonad känsla som tillsammans med de ljusa träbänkarna skapar en fin enhetlighet.

Kyrkan är dekorerad med vackra gulddetaljer och längst fram vid altaret hänger en stor väggmålning föreställande Det stora gästabudet. För dig som vill ha hjälp att anordna en kyrklig begravning i Örnsköldsvik kan vi hjälpa dig. I kyrkan finns en ljudanläggning längst bak där du kan spela musik från både CD-skiva och med telefonen. Det finns även möjlighet att låna bårtäcke.

Till norr i staden ligger den vackra Gullängets kyrka, till väster finns Själevadskyrkan och till öster finns Arnäskyrkan. Själevadskyrkan är byggd under 1880-talet och har en mycket unik och vacker fasad med sin åttkantade arkitektur. Kyrkan är vit med gröna knutar och spröjs. Själevadskyrkan utsågs under -98 till Sveriges vackraste kyrka. Oavsett vilken kyrka du vill hålla en kristen begravning i kan vi på Lavendla som din begravningsentreprenör i Örnsköldsvik hjälpa dig med bokningar och arrangemanget.

Borgerlig begravning i Örnsköldsvik

Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Örnsköldsvik som har stor erfarenhet av att anordna just borgerliga begravningar. För dig som vill få hjälp att arrangera en minnesvärd, stillsam och vacker begravning i Örnsköldsvik kan vi hjälpa dig. En borgerlig begravning ger dig möjlighet att själv bestämma över plats. Vanligast är det att hålla begravningen i stadens kapell, men begravningsceremonin kan likaväl hållas i din egen trädgård ifall du så önskar.

En borgerlig begravning i Örnsköldsvik hålls ofta i Undrens kapell. Kapellet ligger precis i anslutning till Örnsköldsvik kyrka. Kapellet är oerhört dekorativt smyckat med sina fönstermålningar föreställande bland annat Jesus olika under. Kapellets interiör känns sparsmakad och stilren och förutom de färgglada fönstren är tak och väggar vita, något som gör att lokalen känns större och luftigare. Bänkarna är i ljust trä och här finns även detaljer i grönt och rött. En fin plats för en borgerlig begravning i Örnsköldsvik.

Begravningsplatser

I Örnsköldsvik finns många vackra och stillsamma gravplatser. En av de större kyrkogårdarna i staden är Gamla kyrkogården, även Norra kyrkogården är ett populärt val. Tillsammans har kyrkogårdarna cirka 2 000 gravplatser. Gamla kyrkogården är en fin begravningsplats i Örnsköldsvik, belägen vid stadens norra utfart. Detta är en fin och harmonisk begravningsplats, fylld med träd och vidsträckta ängar. Under sommaren står hela platsen i full grönska och fåglarna kvittrar från trädkronorna.

Den Norra kyrkogården är väldigt välskött och ger nästan en parkliknande känsla med porlande fontäner och stora grönområden. Här finns både en fin minneslund samt möjlighet för kist- och urngravar. Beroende på vilken begravningsplats som känns bäst för dig kan Lavendla, som din begravningsentreprenör i Örnsköldsvik, hjälpa dig ta kontakt med de rätta personerna och se till att din anhörig får en fin och passande gravplats. Med vår hjälp blir hela processen smidigare och enklare att hantera.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.