Lavendla 

Begravningsbyrå Örnsköldsvik

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Din begravningsbyrå i Örnsköldsvik – Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Örnsköldsvik

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Jens Eriksén

Örnsköldsvik

“Mycket omtänksamma och hjälpsamma!!! Rekommenderas!”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Linda Myron

Med två baskettokiga killar i familjen och en dotter som älskar London varierar Linda sin tid mellan häng i olika sporthallar och besök i England. Hon älskar sin kundaliniyoga och reser gärna bort tillsammans med familjen då och då. Helgerna försöker Linda fylla med härliga vänner.

Jennie Espinoza

Dans har alltid varit en stor del av Jennies liv. Under de senaste småbarnsåren har salsaklubben dock bytts ut mot det betydligt mer barnvänliga vardagsrumsgolvet. När Jennie inte jobbar eller dansar umgås hon gärna med sin man och sina barn. Under vintern blir det en hel del skridskoutflykter. Sommaren bjuder istället på klassiskt häng vid badplatsen.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Håll en vacker kristen begravning i Örnsköldsvik

Att anordna en kristen begravning i Örnsköldsvik på egen hand kan vara tidskrävande och krångligt. Lavendla är din begravningsbyrå i Örnsköldsvik och vi har stora erfarenheter av just kyrkliga och kristna begravningar och kan hjälpa dig. En kristen begravning anordnas oftast tillsammans med en präst som också håller i själva begravningsgudstjänsten. Som anhörig får du givetvis förmedla dina egna tankar och önskemål, detta är också något som vi hjälper dig göra. I Örnsköldsvik finns goda möjligheter att hålla en vacker och stillsam kyrklig begravning. Stadens största kyrka är Örnsköldsvik kyrka vilket också är den mest centrala. Kyrkan rymmer upp till 600 sittplatser och den byggdes redan 1908. Du välkomnas in i kyrkan med ett högt tak och ljusa väggar. Den röda mattan ger salen en ombonad känsla som tillsammans med de ljusa träbänkarna skapar en fin enhetlighet.

Kyrkan är dekorerad med vackra gulddetaljer och längst fram vid altaret hänger en stor väggmålning föreställande Det stora gästabudet. För dig som vill ha hjälp att anordna en kyrklig begravning i Örnsköldsvik kan vi hjälpa dig. I kyrkan finns en ljudanläggning längst bak där du kan spela musik från både CD-skiva och med telefonen. Det finns även möjlighet att låna bårtäcke.

Till norr i staden ligger den vackra Gullängets kyrka, till väster finns Själevadskyrkan och till öster finns Arnäskyrkan. Själevadskyrkan är byggd under 1880-talet och har en mycket unik och vacker fasad med sin åttkantade arkitektur. Kyrkan är vit med gröna knutar och spröjs. Själevadskyrkan utsågs under -98 till Sveriges vackraste kyrka. Oavsett vilken kyrka du vill hålla en kristen begravning i kan vi på Lavendla som din begravningsentreprenör i Örnsköldsvik hjälpa dig med bokningar och arrangemanget.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Bra råd för en borgerlig begravning i Örnsköldsvik

Vi på Lavendla är en begravningsbyrå i Örnsköldsvik som har stor erfarenhet av att anordna just borgerliga begravningar. För dig som vill få hjälp att arrangera en minnesvärd, stillsam och vacker begravning i Örnsköldsvik kan vi hjälpa dig. En borgerlig begravning ger dig möjlighet att själv bestämma över plats. Vanligast är det att hålla begravningen i stadens kapell, men begravningsceremonin kan likaväl hållas i din egen trädgård ifall du så önskar.

En borgerlig begravning i Örnsköldsvik hålls ofta i Undrens kapell. Kapellet ligger precis i anslutning till Örnsköldsvik kyrka. Kapellet är oerhört dekorativt smyckat med sina fönstermålningar föreställande bland annat Jesus olika under. Kapellets interiör känns sparsmakad och stilren och förutom de färgglada fönstren är tak och väggar vita, något som gör att lokalen känns större och luftigare. Bänkarna är i ljust trä och här finns även detaljer i grönt och rött. En fin plats för en borgerlig begravning i Örnsköldsvik.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Örnsköldsvik hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Hitta en fin begravningsplats i Örnsköldsvik

I Örnsköldsvik finns många vackra och stillsamma gravplatser. En av de större kyrkogårdarna i staden är Gamla kyrkogården, även Norra kyrkogården är ett populärt val. Tillsammans har kyrkogårdarna cirka 2 000 gravplatser. Gamla kyrkogården är en fin begravningsplats i Örnsköldsvik, belägen vid stadens norra utfart. Detta är en fin och harmonisk begravningsplats, fylld med träd och vidsträckta ängar. Under sommaren står hela platsen i full grönska och fåglarna kvittrar från trädkronorna.

Den Norra kyrkogården är väldigt välskött och ger nästan en parkliknande känsla med porlande fontäner och stora grönområden. Här finns både en fin minneslund samt möjlighet för kist- och urngravar. Beroende på vilken begravningsplats som känns bäst för dig kan Lavendla, som din begravningsentreprenör i Örnsköldsvik, hjälpa dig ta kontakt med de rätta personerna och se till att din anhörig får en fin och passande gravplats. Med vår hjälp blir hela processen smidigare och enklare att hantera.