Lavendla – Din lokala begravningsbyrå i Sala

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Sala! Efter flerårig erfarenhet i begravningsbranschen upptäckte vi på Lavendla att det traditionella sättet att planera och boka begravningar egentligen inte tog hänsyn till kundens svåra och utsatta situation. Därför erbjuder vi nu er en tjänst, där ni kan boka och planera begravningen hemifrån, i en trygg och bekväm miljö, när och hur det passar er. Vi finns alltid tillgängliga för att svara på era funderingar över telefon, epost eller chatt. Slipp stress, tider och möten. Bjud in de nära och kära och planera begravningen i er egen takt. Lavendla Begravningsbyrå Sala har marknadens ledande utbud och mångårig erfarenhet från branschen. Planera direkt på nätet eller ring oss för kostnadsfri rådgivning på 021-421 18 83.

Vi finns här för er.

021-421 18 83

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Slånbärsgatan 12, Västerås.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Sala

Lavendla Begravningsbyrå har erfarenhet från hundratals kyrkliga begravningar och det är just dessa som är det traditionellt sett vanligaste alternativet. En kyrklig begravningsceremoni följer en någorlunda förutbestämd ordning, beroende på vilket kyrkligt samfund det rör sig om. Svenska Kyrkans ordning är det största kyrkosamfundet i Sverige och dess ordning är traditionell och relativt oflexibel. Några dagar efter ni kontaktat oss på Lavendla Begravningsbyrå i Sala kommer en präst eller pastor att kontakta er för att utforma en så personlig ceremoni som möjligt. Några av kyrkorna i Sala kommun är: Fläckebo kyrka, Kila kyrka, Kristina kyrka, Kumla kyrka, Möklinta kyrka, Norrby kyrka, Sala sockenkyrka, Tärna kyrka och Västerfärnebo kyrka.

Boka borgerlig begravning

Borgerlig begravning i Sala

Vill man inte följa en kyrklig ordning vid begravningen så är borgerlig begravning ett alternativ. Naturligtvis kan Lavendla Begravningsbyrå Sala även hjälpa er med detta. Vid en borgerlig begravning kan man anpassa ceremonin helt efter eget önskemål och vår borgerliga officiant i Sala kommer göra sitt yttersta för att i samråd med er utforma en så personlig och minnesvärd ceremoni som bara möjligt. Även plats är flexibelt men kostnadsfria kapell tillhandahålls av Sala församling, där Sala Gravkapell kan ta emot 40 personer medan Stillheten lämpar sig bättre för mindre och mer intima ceremonier för upp till 8 gäster. Bägge dessa kapell ligger på Nya kyrkogården i Sala.

Boka borgerlig begravning

Gravplatser i Sala

Lavendla Begravningsbyrå Sala hjälper er självfallet också med frågor kring gravsättning. Den största gravplatsen är Nya kyrkogården, som trots sitt namn anlades redan 1889. Miljömässigt kombinerar denna kyrkogård både skogspartier och anlagda parkliknande områden. På Nya kyrkogården i Sala finns två begravningskapell, som upplåts utan kostnad för begravningar. Andra kyrkogårdar i Sala är: Kristina kyrkogård (som tyvärr inte har några nya gravar), Möklinta kyrkogård, Norrby kyrkogård och Sockenkyrkogården.

Boka begravning utan ceremoni

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka borgerlig begravning

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE