0225 - 28 60 75 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Säter

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Säter

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0225 - 28 60 75 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Säter – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Säter. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Säter.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Säter

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0225 - 28 60 75 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Säter?

Pris för begravning i Säter kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0225 - 28 60 75 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0225 - 28 60 75 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0225 - 28 60 75 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Säter?

Lavendlas jurister och boutredare i Säter tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0225 - 28 60 75 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0225 - 28 60 75 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Säter

Säter har en mycket vacker kyrka med ett vackert blått tak som får en att tänka på himlen där utanför. Här är det rofyllt, trots det centrala läget mitt i Säter, och här finns tid att bara vara för en stund. Den sobra interiören med varma röda och guldiga inslag bidrar till att kyrkan känns varm. Vid en kristen begravning i Säters kyrka bistår församlingen med ett vackert bårtäcke som har ett gult kors i nedre delen och som i den övre delen mynnar ut i en blå himmel. Här kan levande musik spelas, från orgeln eller från piano, eller varför inte från gitarr? Det ryms ett 100-tal personer här, vilket skapar en känsla av rymd men samtidigt intimitet.

Borgerlig begravning i Säter

I Säter finns möjlighet att använda sig av gravkapellet på kyrkogården för borgerliga begravningar. Här finns det plats för 75 personer. Det man dock ska komma ihåg vid borgerliga begravningar är att man här är väldigt fri, både med plats för begravningen och med vilken typ av ceremoni det ska vara. Ni har alltså möjlighet att välja en lokal eller en plats som betydde något speciellt för den avlidne, eller helt enkelt bara en plats som ni tycker är vacker och som skulle passa för begravningen. Vi som begravningsentreprenör i Säter hjälper er gärna att hitta en passande lokal för borgerlig begravning, och ger gärna råd för hur man kan tänka för att hitta rätt i sitt val.

Begravningsplatser

Förr i världen begravdes folk på kyrkogården runt kyrkan i Säter, men sen platsen ansetts för sank för att tjäna som begravningsplats, flyttade kyrkogården till strax norr om samhället. Här, bland höga lövträd, finns det en ro som kommer i att ligga omhuldad av skog och mark. Kyrkogården har en minneslund som är mycket vacker i all sin enkelhet, och här kan man sätta sig på en bänk en stund och minnas människor som lämnat oss med glädje.

Hör gärna av dig till oss om du undrar något om hur en begravning går till, eller om du vill boka in ett första möte för begravning i Säter.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Säter

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove