Lavendla 

Begravningsbyrå Säter

0225 - 28 60 75 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Kristina Wessman

Läs mer om Kristina

Maria Schubert

Läs mer om Maria

Marie Henriksson

Läs mer om Marie

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Säter

Säter har en mycket vacker kyrka med ett vackert blått tak som får en att tänka på himlen där utanför. Här är det rofyllt, trots det centrala läget mitt i Säter, och här finns tid att bara vara för en stund. Den sobra interiören med varma röda och guldiga inslag bidrar till att kyrkan känns varm. Vid en kristen begravning i Säters kyrka bistår församlingen med ett vackert bårtäcke som har ett gult kors i nedre delen och som i den övre delen mynnar ut i en blå himmel. Här kan levande musik spelas, från orgeln eller från piano, eller varför inte från gitarr? Det ryms ett 100-tal personer här, vilket skapar en känsla av rymd men samtidigt intimitet.

Borgerlig begravning i Säter

I Säter finns möjlighet att använda sig av gravkapellet på kyrkogården för borgerliga begravningar. Här finns det plats för 75 personer. Det man dock ska komma ihåg vid borgerliga begravningar är att man här är väldigt fri, både med plats för begravningen och med vilken typ av ceremoni det ska vara. Ni har alltså möjlighet att välja en lokal eller en plats som betydde något speciellt för den avlidne, eller helt enkelt bara en plats som ni tycker är vacker och som skulle passa för begravningen. Vi som begravningsentreprenör i Säter hjälper er gärna att hitta en passande lokal för borgerlig begravning, och ger gärna råd för hur man kan tänka för att hitta rätt i sitt val.

Begravningsplatser

Förr i världen begravdes folk på kyrkogården runt kyrkan i Säter, men sen platsen ansetts för sank för att tjäna som begravningsplats, flyttade kyrkogården till strax norr om samhället. Här, bland höga lövträd, finns det en ro som kommer i att ligga omhuldad av skog och mark. Kyrkogården har en minneslund som är mycket vacker i all sin enkelhet, och här kan man sätta sig på en bänk en stund och minnas människor som lämnat oss med glädje.

Hör gärna av dig till oss om du undrar något om hur en begravning går till, eller om du vill boka in ett första möte för begravning i Säter.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Lavendla Begravningsbyrå Säter – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Säter. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Säter.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Säter

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.