rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Säter

Kontakta oss

Lavendla Begravningsbyrå Säter – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Säter. Vi är en nytänkande begravningsentreprenör med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Säter.

Vi hjälper dig med begravning i Säter

Kontakta oss

Ring oss på 0225 - 28 60 75 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Säter

Lavendla begravningsbyrå i Säter hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Säter

Säter har en mycket vacker kyrka med ett vackert blått tak som får en att tänka på himlen där utanför. Här är det rofyllt, trots det centrala läget mitt i Säter, och här finns tid att bara vara för en stund. Den sobra interiören med varma röda och guldiga inslag bidrar till att kyrkan känns varm. Vid en kristen begravning i Säters kyrka bistår församlingen med ett vackert bårtäcke som har ett gult kors i nedre delen och som i den övre delen mynnar ut i en blå himmel. Här kan levande musik spelas, från orgeln eller från piano, eller varför inte från gitarr? Det ryms ett 100-tal personer här, vilket skapar en känsla av rymd men samtidigt intimitet.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Säter

I Säter finns möjlighet att använda sig av gravkapellet på kyrkogården för borgerliga begravningar. Här finns det plats för 75 personer. Det man dock ska komma ihåg vid borgerliga begravningar är att man här är väldigt fri, både med plats för begravningen och med vilken typ av ceremoni det ska vara. Ni har alltså möjlighet att välja en lokal eller en plats som betydde något speciellt för den avlidne, eller helt enkelt bara en plats som ni tycker är vacker och som skulle passa för begravningen. Vi som begravningsentreprenör i Säter hjälper er gärna att hitta en passande lokal för borgerlig begravning, och ger gärna råd för hur man kan tänka för att hitta rätt i sitt val.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Förr i världen begravdes folk på kyrkogården runt kyrkan i Säter, men sen platsen ansetts för sank för att tjäna som begravningsplats, flyttade kyrkogården till strax norr om samhället. Här, bland höga lövträd, finns det en ro som kommer i att ligga omhuldad av skog och mark. Kyrkogården har en minneslund som är mycket vacker i all sin enkelhet, och här kan man sätta sig på en bänk en stund och minnas människor som lämnat oss med glädje.

Hör gärna av dig till oss om du undrar något om hur en begravning går till, eller om du vill boka in ett första möte för begravning i Säter.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Säter

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove