0382 - 127 78 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Sävsjö

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Sävsjö

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0382 - 127 78 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla – din begravningsbyrå i Sävsjö

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sävsjö. Vårt mål är att underlätta så mycket som möjligt för anhöriga i en tid av sorg och saknad. Vi vet hur tungt och påfrestande det är att förlora någon nära. Och därför har vi som ambition att själva begravningsplanerandet absolut inte ska vara det. Hos oss kan du därför välja mellan tre olika sätt att planera begravningen på.

Din första valmöjlighet är att träffa en av våra rådgivare i ett möte. Din andra valmöjlighet är att hålla mötet via telefon. Du kan då sitta hemma i lugn och ro medan din rådgivare går igenom allt det praktiska i luren. Alla våra produkter såsom kistor, blommor, urnor etc. kan du samtidigt kika på i datorn eller på din surfplatta. När du och din rådgivare kommit överens om ett upplägg skickar rådgivaren över en offert till dig för godkännande.

Din tredje och sista valmöjlighet är att använda dig av vårt planeringsverktyg här på hemsidan. Där finns alla de viktigaste elementen vid en begravning specificerade. Du tittar då på de olika alternativen i lugn och ro och skickar sedan in en offertförfrågan. En av våra rådgivare återkopplar sedan till dig inom 24 timmar. Ni går då tillsammans igenom dina val och stämmer av för att kontrollera så att allt är i sin ordning. Med detta planeringssätt får du med andra ord maximal flexibilitet samtidigt som du vet att någon säkrar upp och kontrollerar så att allt är korrekt och riktigt.

Känner du dig osäker på vilket planeringssätt som skulle passa dig bäst? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är självklart helt kostnadsfri. Du hittar våra kontaktuppgifter högre upp på sidan. Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Sävsjö. Vi gör det svåra lättare.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Sävsjö

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0382 - 127 78 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Sävsjö?

Pris för begravning i Sävsjö kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0382 - 127 78 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0382 - 127 78 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0382 - 127 78 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Sävsjö?

Lavendlas jurister och boutredare i Sävsjö tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0382 - 127 78 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0382 - 127 78 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Sävsjö

Kristen begravning i Sävsjö kan erbjudas i ett flertal kyrkor av varierande storlek. Av större format är Vallsjö kyrka, precis i utkanten av Sävsjö tätort. Här ryms 260 personer, och det finns ljudanläggning, där det går att koppla in CD-skiva om man önskar att spela musik på det sättet. Kyrkorummet är sparsmakat men effektfullt, med ett rött trätak och vita väggar. Genom de vackra fönstrens skymtas kyrkogårdens grönska, och här under de många och gamla lövträden är det vackert både sommar och vinter. Det finns även ett bårtäcke i Vallsjö kyrka, som kan lånas ut till de andra kyrkorna om man önskar begravningsgudstjänst på annan ort. I Vallsjö finns även ett mindre gravkapell, som är speciellt avsett för mindre sällskap.

Borgerlig begravning i Sävsjö

Vid en borgerlig begravning är man väldigt fri i var själva begravningsceremonin ska äga rum. Man kan alltså ha begravningsceremonin vid en sjö, i skogen, hemma på gården – helt enkelt någonstans som passar den avlidne. Svenska kyrkan måste dock erbjuda rum för borgerlig begravning, och i Sävsjö sker detta i respektive tätorts församlingshem. I Sävsjö tätort ligger församlingshemmet centralt, och är lätt att nå både via stationen och per bil. Begravningsceremonier som sker här är av den mindre sorten, med ca 30 deltagande. Vi hjälper er gärna att hitta en lämplig plats för en borgerlig begravning även av större slag i Sävsjö med omnejd.

Begravningsplatser

Det finns begravningsplatser i anslutning till var och en av de stora kyrkorna i Sävsjö med omnejd, och som vi nämnde tidigare är Vallsjö kyrkogård en mycket vacker sådan, med närmast parkliknande karaktär, med ett rofyllt läge lite utanför staden. Här erbjuds förutom kistgravar även minneslund och askgravplats. Askgravplats finns även vid Norra Ljunga kyrka, som för övrigt är en mycket vacker kyrka med anor från 1100-talet. Här ryms 90 personer, och bårtäcke finns att tillgå.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.