054-20 33 569 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Skoghall

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Skoghall

Våra rådgivare erbjuder rådgivning och stöd via telefon eller videomöte. Ring oss eller fyll i formuläret nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Skoghall – Tryggt, Enkelt och Prisvärt

Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skoghall. Vi vet att det kan vara jobbigt att ordna begravning i en tid av stor sorg. Vi tycker därför det är viktigt att man i en trygg miljö har möjlighet att gå igenom de alternativ som finns, utan att känna tidspress. Därför har vi gjort det möjligt att, i lugn och ro, planera och boka begravningen online hemifrån. Ingen tidspress och ingen oro för att uttrycka sorg inför främmande människor.

Om du hellre önskar, tar vi emot er på telefon och hjälper er genom beställningen, utöver möjligheten till ett hembesök. Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå Skoghall finns inga dumma frågor. Välkommen att kontakta oss när ni behöver vår hjälp.

Kontakta oss

Ring oss på 054-20 33 569 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Skoghall

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Frågor och svar

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Skoghall?

Pris för begravning i Skoghall kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 10 595 kr och begravning med ceremoni från 18 680 kr. Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Skoghall?

Lavendlas jurister och boutredare i Skoghall tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 054-20 33 569 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Skoghall

Det två stycken kyrkor på Hammarö som vi har förrättningar i – Hammarö kyrka och Skoghalls kyrka.

I bägge kyrkor och i kapellet finns bårtäcke.

De fasta begravningstiderna är på torsdagar och fredagar samt lördagar (ej under sommaren) för församlingsborna. Hammarö församling står även för en fri urna som Lavendla.

Borgerlig begravning i Skoghall

Lavendla begravningsbyrå hjälper er som önskar att ordna en minnesvärd borgerlig begravning, förslagsvis i Mariakapellet eller församlingshemmet Arken.

Begravningsplatser

Behöver ni hjälp med gravsättning så hjälper vi på Lavendla Begravningsbyrå självklart till. Följande gravplatser ligger i Skoghall: Norra kyrkogården, invid Hammarö kyrka, och Västra kyrkogården som är belägen mot Hammars udde (det är även här de flesta gravsättningar sker idag), samt Södra kyrkogården på Lövnäs.

I askgravlunden gravsätts askan i en sammetspåse, som är gratis för församlingsbor via Lavendla. Även minneslund finns.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshemmet Arken som lokal.