Lavendla 

Begravningsbyrå Skönsberg

060 - 701 83 39 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Nina Klose

Läs mer om Nina

Susiette Demant

Läs mer om Susiette

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Skönsberg

En kyrklig begravning passar den som vill ha en traditionell och trygg ceremoni där prästen håller ett fint tal och förmedlar tröst och hopp inom den kristna tron. Vanligtvis börjar ceremonin med att deltagarna tar plats inne i kyrkan och sedan börjar kyrkklockorna ringa. Därefter hörs inledande musik, antingen i form av solosång eller någon annan typ av musikstycke. Deltagarna brukar därefter sjunga psalmer innan prästen tar vid. Även om det finns ett traditionellt sätt att hålla en kyrklig begravning på kan du som anhörig anpassa ceremonin i viss mån, exempelvis genom att välja passande psalmer och bibeltexter. Du kan få hjälp av oss på Lavendla att planera en minnesvärd och fin kyrklig begravning i Skönsberg.

Den svenska kyrkan i Sundsvall kan anordna kyrklig begravning för den som varit medlem i svenska kyrkan. Då ingår begravningsgudstjänsten. I Sundsvall finns det två kyrkor med spännande historia och vacker interiör. Den mest centrala kyrkan är Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka, en gammal kyrka med anor från 1620-talet. Ljus strömmar in genom de spetsbågade fönstren med glasmålningar föreställande Jesu födelse, uppståndelse och himmelsfärd. Här finns cirka 600 sittplatser och en omfattande ljudanläggning som klarar av både CD-skivor och att koppla in en mobiltelefon via kabel. En annan omtyckt kyrka i Sundsvall är Skönsmons kyrka. Till skillnad från den något mer pampiga Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka är Skönsmons dekorativ och lite lågmäld med sina ljusa träsniderier och vita väggar. När du går in i kyrkan möts du genast av en genomströmning av ljus genom de fina korfönstren. Förutom kyrkorna i staden ingår även tre kapell i församlingen.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Skönsberg

Vi på Lavendla är en begravningsbyrå som kan hjälpa dig anordna en fin borgerlig begravning, det är något vi har stor erfarenhet av. För borgerliga begravningar används ofta begravningskapellet i Gustav Adolfs kyrka. Kapellet som tillhör kyrkan infördes under 1800-talet. Även Ljusets kapell i Sundsbruk är ett vackert kapell för borgerlig begravning. Här ryms 63 personer. Kapellet är modernt i sin interiör med mycket ljus och flera olika samlingsrum. För dig som vill anordna en borgerlig begravning i Sundsvall finns många möjligheter. Vi på Lavendla kan hjälpa dig hålla en fin begravning i ett kapell i staden men också på andra platser, till exempel i en fin trädgård. Det är oftast kyrkogårdsförvaltningen som håller i borgerlig begravning och inte stadens församling, detta är också något som vi kan hjälpa till att anordna.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Sundsvall har tre olika begravningsplatser varav den ena tillhör Gustav Adolfs kyrka. Kyrkogården är en lugn och fridfull plats som är anlagd i vacker 1800-talsstil. När gravgården anlades var det vanligt att kyrkogården skulle ligga i utkanten av staden, på en stillsam plats. Begravningsplatsen vid Gustav Adolfs kyrka är omgiven av lummig grönska och ramas in med en mur i natursten. Här finns också en trevlig minneslund.

Ett annat alternativ på begravningsplatser i Sundsvall är den gamla kyrkogården vid Skönsmons kyrka. Gravplatsen infördes 1878 och står i full grönska med vackra träd och blommor. År 1984 började man bygga en ny gravplats i Skönsmon, skogskyrkogården. Platsen är mycket fridfull och ligger i en sluttning mot skogsbrynet. Här går det en vacker porlande bäck genom platsens minneslund, något som bidrar till en härlig atmosfär. Kontakta oss om du behöver en begravningsentreprenör i Sundsvall som kan hjälpa dig hitta en värdig viloplats på en vacker kyrkogård. Ta kontakt med oss på [email protected]

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Skönsberg

Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla oss rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Skönsberg.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Mari Anne Klasson

Sollefteå

“Bra behandling, smidig och snabb handläggning”

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Anette Bergström

Härnösand

“Otroligt bra service och mycket bra kundkontakt. Lätt att boka på nätet. Rekommenderas”

Ing-Marie Grafström

Sundsvall

“Mer än nöjd, tack så hjärtligt för ett mycket trevligt, omtänksamt o tålmodigt bemötande. Lavendla begravningsbyrå kan jag varmt rekommendera.”

Jens Eriksén

Örnsköldsvik

“Mycket omtänksamma och hjälpsamma!!! Rekommenderas!”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Skönsberg

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.