Lavendla 

Begravningsbyrå Skövde

0500-27 10 05 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Jeanette Åkerlund

Läs mer om Jeanette

Marina Schade

Läs mer om Marina

Henny Östlund

Läs mer om Henny

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Skövde

I Skövde med omnejd finns många vackra kyrkor, totalt nio stycken, alla med mycket olika karaktär och ålder. En av de äldsta kyrkorna i staden är S:t Helena kyrka som också ligger mitt i centrum. Namnet har kyrkan fått från skyddshelgonet S:t Elin och burit namnet sedan medeltiden, då den byggdes. Vad som kännetecknar S:t Helena kyrka är dess katedralliknande utsida, en fantastisk vacker fasad. Dock återfinns inte katedralstilen inuti kyrkan, interiören är tvärtom mycket modern. När du går innanför kyrkportarna möts du genast av ljuset. Kyrksalen är ljus med vita väggar och ljusa träbänkar. Taket är beigeaktigt och pryds av en dekorativ takmålning i blått. Här finns plats för 375 personer och du har möjlighet att låna musikanläggning som du kan koppla via CD-skiva eller med mobiltelefonen. För dig som behöver låna bårtäcke är detta också möjligt.

En annan vacker och gammal kyrka i Skövde är Våmbs kyrka, även denna byggd under 1100-talet. Kyrkan är väldigt liten och präglas mer av en medeltida stil än S:t Helena kyrka. Inuti den gråa stenkyrkan är interiören ljus och harmonisk. Det välvda taket med krucifix och vackra takkronor matchar fint med de ljusa träbänkarna med blå detaljer. Våmbs kyrka ligger på Kyrkbacken i centrala Skövde, vackert omgiven av träd.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Skövde

Om du vill hålla en borgerlig begravning i Skövde öppnar många möjligheter upp sig. Du behöver nämligen inte hålla begravningen på en bestämd plats, du har valfrihet att välja om du vill hålla begravningsceremonin vid havet, vid en sjö eller i ett vackert naturområde. Vi på Lavendla kan hjälpa dig arrangera och planera begravningen. Om du ändå vill vara i en fin och stämningsfull lokal är S:ta Birgittas kapell, ett begravningskapell på S:ta Birgittas kyrkogård i centrala delen av staden, ett populärt val. Kapellets är byggt i ett mörkt och stilrent tegel och kännetecknas av ett triangelformat torn på byggnadens mitt. Här inne är stämningen varm och kärleksfull och tonerna går i rött, orange och gyllene. De varma tegelväggarna tillsammans med det ljusa trätaket känns fridfullt. Stolarnas röda ryggar tillsammans med altartavlan i röda och gulaktiga nyanser matchar fint. Här finns totalt 80 sittplatser. Det går även bra att låna musikanläggningen, denna kan du använda med både CD-skiva och mobil. Även här finns bårtäcke att låna.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

En av de största kyrkogårdarna i staden är S:ta Birgittas kyrkogård, den ligger alldeles i närheten av begravningskapellet. Kyrkogården är utformad mer som en park vilket gör den härlig och trevlig att gå omkring i. På kyrkogården finns både kist- och urngravar samt vackra minneslundar. Även människor som inte är kristna eller som har en annan tro kan begravas här. Under sommaren är S:ta Birgittas kyrkogård otroligt vacker, då blir träden gröna och blommorna doftar underbart. Kontakta oss, din begravningsbyrå i Skövde, så kan vi hjälpa dig komma i kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen samt få den avlidnes önskemål framförda.

Läs mer Läs mindre

Ta hjälp av din begravningsbyrå i Skövde – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skövde. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även möjlighet att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skövde. Vi gör det svåra lite lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Stina Wilson

Skövde

“Tusen, tusen tack för all hjälp! Vår mor gick bort vackert och värdigt med oss barn runt sig en natt i februari på sjukhemmet. Så fick vi syskon beskjed att...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Skövde

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.