rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Skövde

Kontakta oss

Ta hjälp av din begravningsbyrå i Skövde – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skövde. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även möjlighet att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skövde. Vi gör det svåra lite lättare.

Vi hjälper dig med begravning i Skövde

Kontakta oss

Ring oss på 0500-27 10 05 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Skövde

Lavendla begravningsbyrå i Skövde hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Skövde

I Skövde med omnejd finns många vackra kyrkor, totalt nio stycken, alla med mycket olika karaktär och ålder. En av de äldsta kyrkorna i staden är S:t Helena kyrka som också ligger mitt i centrum. Namnet har kyrkan fått från skyddshelgonet S:t Elin och burit namnet sedan medeltiden, då den byggdes. Vad som kännetecknar S:t Helena kyrka är dess katedralliknande utsida, en fantastisk vacker fasad. Dock återfinns inte katedralstilen inuti kyrkan, interiören är tvärtom mycket modern. När du går innanför kyrkportarna möts du genast av ljuset. Kyrksalen är ljus med vita väggar och ljusa träbänkar. Taket är beigeaktigt och pryds av en dekorativ takmålning i blått. Här finns plats för 375 personer och du har möjlighet att låna musikanläggning som du kan koppla via CD-skiva eller med mobiltelefonen. För dig som behöver låna bårtäcke är detta också möjligt.

En annan vacker och gammal kyrka i Skövde är Våmbs kyrka, även denna byggd under 1100-talet. Kyrkan är väldigt liten och präglas mer av en medeltida stil än S:t Helena kyrka. Inuti den gråa stenkyrkan är interiören ljus och harmonisk. Det välvda taket med krucifix och vackra takkronor matchar fint med de ljusa träbänkarna med blå detaljer. Våmbs kyrka ligger på Kyrkbacken i centrala Skövde, vackert omgiven av träd.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Skövde

Om du vill hålla en borgerlig begravning i Skövde öppnar många möjligheter upp sig. Du behöver nämligen inte hålla begravningen på en bestämd plats, du har valfrihet att välja om du vill hålla begravningsceremonin vid havet, vid en sjö eller i ett vackert naturområde. Vi på Lavendla kan hjälpa dig arrangera och planera begravningen. Om du ändå vill vara i en fin och stämningsfull lokal är S:ta Birgittas kapell, ett begravningskapell på S:ta Birgittas kyrkogård i centrala delen av staden, ett populärt val. Kapellets är byggt i ett mörkt och stilrent tegel och kännetecknas av ett triangelformat torn på byggnadens mitt. Här inne är stämningen varm och kärleksfull och tonerna går i rött, orange och gyllene. De varma tegelväggarna tillsammans med det ljusa trätaket känns fridfullt. Stolarnas röda ryggar tillsammans med altartavlan i röda och gulaktiga nyanser matchar fint. Här finns totalt 80 sittplatser. Det går även bra att låna musikanläggningen, denna kan du använda med både CD-skiva och mobil. Även här finns bårtäcke att låna.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

En av de största kyrkogårdarna i staden är S:ta Birgittas kyrkogård, den ligger alldeles i närheten av begravningskapellet. Kyrkogården är utformad mer som en park vilket gör den härlig och trevlig att gå omkring i. På kyrkogården finns både kist- och urngravar samt vackra minneslundar. Även människor som inte är kristna eller som har en annan tro kan begravas här. Under sommaren är S:ta Birgittas kyrkogård otroligt vacker, då blir träden gröna och blommorna doftar underbart. Kontakta oss, din begravningsbyrå i Skövde, så kan vi hjälpa dig komma i kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen samt få den avlidnes önskemål framförda.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Skövde

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Anna Ericsson

Anna Ericsson

Sångerska
Läs mer om Anna
Emelie Junsten

Emelie Junsten

Sångerska
Läs mer om Emelie
Pernilla Warberg

Pernilla Warberg

Sångerska
Läs mer om Pernilla
Lina Melander

Lina Melander

Sångerska
Läs mer om Lina
Lina Hallberg

Lina Hallberg

Sångerska
Läs mer om Lina
Jörgen Flach

Jörgen Flach

Musiker
Läs mer om Jörgen
Anna Redvik

Anna Redvik

Sångerska
Läs mer om Anna
Titania

Titania

Sångerskor
Läs mer om Titania
Emelie Sundborn

Emelie Sundborn

Sångerska
Läs mer om Emelie