Lavendla 

Begravningsbyrå Skövde

Ordna begravning
- Tryggt och enkelt

 • Er personliga rådgivare hjälper er
 • 1000-tals anhöriga har fått vår hjälp
 • Rådgivning i möte, online & telefon
Se Pris & Få Offert

Ta hjälp av din begravningsbyrå i Skövde – Lavendla

Varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skövde. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även möjlighet att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Skövde. Vi gör det svåra lite lättare.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Skövde

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Stina Wilson

Skövde

“Tusen, tusen tack för all hjälp! Vår mor gick bort vackert och värdigt med oss barn runt sig en natt i februari på sjukhemmet. Så fick vi syskon beskjed att...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Susiette Demant

För Susiette är det viktigt att verkligen ta tillvara på livet. Det gör hon genom att försöka vara i nuet - i det lilla - och genom att vara tillsammans med människor hon tycker mycket om. Susiette har arbetat som begravningsrådgivare i 17 år och arbetar numera också som borgerlig begravningsförrättare. En roll som passar henne mycket väl tack vare hennes jordnära personlighet och lugn.

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 21 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 21 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 27 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 27 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Kyrklig begravning i Skövde med omnejd

I Skövde med omnejd finns många vackra kyrkor, totalt nio stycken, alla med mycket olika karaktär och ålder. En av de äldsta kyrkorna i staden är S:t Helena kyrka som också ligger mitt i centrum. Namnet har kyrkan fått från skyddshelgonet S:t Elin och burit namnet sedan medeltiden, då den byggdes. Vad som kännetecknar S:t Helena kyrka är dess katedralliknande utsida, en fantastisk vacker fasad. Dock återfinns inte katedralstilen inuti kyrkan, interiören är tvärtom mycket modern. När du går innanför kyrkportarna möts du genast av ljuset. Kyrksalen är ljus med vita väggar och ljusa träbänkar. Taket är beigeaktigt och pryds av en dekorativ takmålning i blått. Här finns plats för 375 personer och du har möjlighet att låna musikanläggning som du kan koppla via CD-skiva eller med mobiltelefonen. För dig som behöver låna bårtäcke är detta också möjligt.

En annan vacker och gammal kyrka i Skövde är Våmbs kyrka, även denna byggd under 1100-talet. Kyrkan är väldigt liten och präglas mer av en medeltida stil än S:t Helena kyrka. Inuti den gråa stenkyrkan är interiören ljus och harmonisk. Det välvda taket med krucifix och vackra takkronor matchar fint med de ljusa träbänkarna med blå detaljer. Våmbs kyrka ligger på Kyrkbacken i centrala Skövde, vackert omgiven av träd.

En stämningsfull borgerlig begravning i Skövde

Om du vill hålla en borgerlig begravning i Skövde öppnar många möjligheter upp sig. Du behöver nämligen inte hålla begravningen på en bestämd plats, du har valfrihet att välja om du vill hålla begravningsceremonin vid havet, vid en sjö eller i ett vackert naturområde. Vi på Lavendla kan hjälpa dig arrangera och planera begravningen. Om du ändå vill vara i en fin och stämningsfull lokal är S:ta Birgittas kapell, ett begravningskapell på S:ta Birgittas kyrkogård i centrala delen av staden, ett populärt val. Kapellets är byggt i ett mörkt och stilrent tegel och kännetecknas av ett triangelformat torn på byggnadens mitt. Här inne är stämningen varm och kärleksfull och tonerna går i rött, orange och gyllene. De varma tegelväggarna tillsammans med det ljusa trätaket känns fridfullt. Stolarnas röda ryggar tillsammans med altartavlan i röda och gulaktiga nyanser matchar fint. Här finns totalt 80 sittplatser. Det går även bra att låna musikanläggningen, denna kan du använda med både CD-skiva och mobil. Även här finns bårtäcke att låna.

Vi hjälper dig hitta en fin begravningsplats i Skövde

En av de största kyrkogårdarna i staden är S:ta Birgittas kyrkogård, den ligger alldeles i närheten av begravningskapellet. Kyrkogården är utformad mer som en park vilket gör den härlig och trevlig att gå omkring i. På kyrkogården finns både kist- och urngravar samt vackra minneslundar. Även människor som inte är kristna eller som har en annan tro kan begravas här. Under sommaren är S:ta Birgittas kyrkogård otroligt vacker, då blir träden gröna och blommorna doftar underbart. Kontakta oss, din begravningsbyrå i Skövde, så kan vi hjälpa dig komma i kontakt med Kyrkogårdsförvaltningen samt få den avlidnes önskemål framförda.

Församlingshem nära Skövde

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Begravning utan ceremoni i Skövde

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Skövde hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.