Lavendla 

Begravningsbyrå Söderhamn

0270 - 20 21 99 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Maria Schubert

Läs mer om Maria

Maria Hedman

Läs mer om Maria

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Marie Henriksson

Läs mer om Marie

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Söderhamn

En kristen begravning i Svenska kyrkans regi i Söderhamn kan ske antingen i Ulrika Eleonora kyrka eller i Mariakapellet. Ulrika Eleonora kyrka är en korskyrka med ca 300 platser, men trots kyrkans storhet går det att skapa en väldigt intim begravning som känns nära och fin här. Den vackra röda kyrkan står ståtligt på kyrkogårdens kulle, och här inne känner man att tiden liksom stannar upp för ett slag. De vita väggarna och den i övrigt guld-bruna interiören gör att kyrkan skiftar i ett gyllene sken. Här finns bårtäcke att tillgå, och den uppdaterade ljudanläggningen kan spela musik från såväl CD som externa musikspelare. Här finns alla förutsättningar för en fin och personlig begravning.

Borgerlig begravning i Söderhamn

Om ni önskar en borgerlig begravning i Söderhamn kan detta dels ske i Mariakapellet, som också befinner sig på kyrkogården vid kyrkan Ulrika Eleonora. Det här är ett intimt kapell, där det på sin höjd ryms 40 personer i all stillhet. Väggarna liksom omsluter en, och en varm känsla infinner sig här. Önskar man en större lokal för borgerlig begravning i Söderhamn, eller helt enkelt bara vill att begravningen ska äga rum någon annanstans än i ett kapell, så går det också att ordna. Här kommer vi som erfaren begravningsentreprenör i Söderhamn gärna med förslag på platser. Fokusera gärna på vad som var viktigt i den avlidnes liv vid valet av plats. Kanske var den avlidne jägare, så att det passar sig med en begravning i skogen? Kanske älskade den avlidne blommor, och ni vill därför hålla begravningen i en fin trädgård? Prata med oss så kommer vi gemensamt fram till en fin plats.

Begravningsplatser

Som vi nämnde tidigare så ligger såväl Ulrika Eleonora kyrka, som Mariakapellet på kyrkogården i Söderhamn. Här är det otroligt vackert, och begravningsplatsen har en väldigt parkliknande känsla. Gravar, minneslund och asklund ligger i sluttningen och blickar man uppåt kyrkan under sommarmånaderna, så möts man av ett färghav av blommor. Under hösten ändrar kyrkogården färg, och alla lövträden och häckarna gör att den skiftar i orange, grönt, rött och gult, innan löven slutligen faller.

Önskar ni boka en tid för ett första möte inför en stundande begravning, eller bara har frågor om hur vi som begravningsbyrå i Söderhamn jobbar så är ni alltid varmt välkomna att höra av er.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn – Vi lyssnar på dig

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn. Vi gör det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Söderhamn

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.