0270 - 20 21 99 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Söderhamn

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Söderhamn

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0270 - 20 21 99 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn – Vi lyssnar på dig

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn. Hos oss får du hjälp att anordna ett personligt och vackert avsked enligt just dina och den avlidnes önskemål. Planeringen sköter du på det sätt som känns enklast och smidigast för just dig och din familj. Antingen i ett möte eller i ett telefonmöte med någon av våra personliga rådgivare. Du har även chans att se och göra alla val direkt i vårt online-verktyg här på hemsidan. Om du väljer det sistnämnda alternativet blir du givetvis uppringd av en av våra personliga rådgivare inom 24 timmar. Rådgivaren går då igenom dina val och säkerställer så att allt viktigt finns med.

Är du osäker på vilken typ av möte som passar dig bäst? Generellt kan man säga att du får mer tid till att fundera över de olika valen genom att bestämma allt i ett telefonmöte, alternativt i vårt online-verktyg. Du kan då se alla våra kistor, blommor, urnor etc. direkt i din dator, surfplatta eller mobil. Dessutom blir det lite mer flexibelt rent tidsmässigt eftersom du då kan välja en tidpunkt som passar just dig. Många tycker därtill att det är skönt att kunna sitta hemma i soffan och fundera istället för på ett kontor. Om du ändock känner att ett fysiskt möte skulle passa dig bättre är det givetvis det alternativet du ska välja. Vi anpassar oss efter dig.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Söderhamn. Vi gör det svåra lättare.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Söderhamn

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0270 - 20 21 99 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Söderhamn?

Pris för begravning i Söderhamn kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0270 - 20 21 99 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0270 - 20 21 99 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0270 - 20 21 99 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Söderhamn?

Lavendlas jurister och boutredare i Söderhamn tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0270 - 20 21 99 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0270 - 20 21 99 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Söderhamn

En kristen begravning i Svenska kyrkans regi i Söderhamn kan ske antingen i Ulrika Eleonora kyrka eller i Mariakapellet. Ulrika Eleonora kyrka är en korskyrka med ca 300 platser, men trots kyrkans storhet går det att skapa en väldigt intim begravning som känns nära och fin här. Den vackra röda kyrkan står ståtligt på kyrkogårdens kulle, och här inne känner man att tiden liksom stannar upp för ett slag. De vita väggarna och den i övrigt guld-bruna interiören gör att kyrkan skiftar i ett gyllene sken. Här finns bårtäcke att tillgå, och den uppdaterade ljudanläggningen kan spela musik från såväl CD som externa musikspelare. Här finns alla förutsättningar för en fin och personlig begravning.

Borgerlig begravning i Söderhamn

Om ni önskar en borgerlig begravning i Söderhamn kan detta dels ske i Mariakapellet, som också befinner sig på kyrkogården vid kyrkan Ulrika Eleonora. Det här är ett intimt kapell, där det på sin höjd ryms 40 personer i all stillhet. Väggarna liksom omsluter en, och en varm känsla infinner sig här. Önskar man en större lokal för borgerlig begravning i Söderhamn, eller helt enkelt bara vill att begravningen ska äga rum någon annanstans än i ett kapell, så går det också att ordna. Här kommer vi som erfaren begravningsentreprenör i Söderhamn gärna med förslag på platser. Fokusera gärna på vad som var viktigt i den avlidnes liv vid valet av plats. Kanske var den avlidne jägare, så att det passar sig med en begravning i skogen? Kanske älskade den avlidne blommor, och ni vill därför hålla begravningen i en fin trädgård? Prata med oss så kommer vi gemensamt fram till en fin plats.

Begravningsplatser

Som vi nämnde tidigare så ligger såväl Ulrika Eleonora kyrka, som Mariakapellet på kyrkogården i Söderhamn. Här är det otroligt vackert, och begravningsplatsen har en väldigt parkliknande känsla. Gravar, minneslund och asklund ligger i sluttningen och blickar man uppåt kyrkan under sommarmånaderna, så möts man av ett färghav av blommor. Under hösten ändrar kyrkogården färg, och alla lövträden och häckarna gör att den skiftar i orange, grönt, rött och gult, innan löven slutligen faller.

Önskar ni boka en tid för ett första möte inför en stundande begravning, eller bara har frågor om hur vi som begravningsbyrå i Söderhamn jobbar så är ni alltid varmt välkomna att höra av er.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Söderhamn

Ove Jansson

Ove Jansson

Läs mer om Ove