Lavendla 

Begravningsbyrå Södermalm

08 - 22 11 01 Götgatan 26, Stockholm (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning på Södermalm

Den mest kända kyrkan på Södermalm tillhör församlingen Katarina och det är naturligtvis den magnifika Katarinakyrkan. Den vackra kyrkan är belägen på norra delen av Södermalm, en kort promenad från Slussen. Församlingen har även hand om Allhelgonakyrkan i Helgaparken, på den södra delen av Södermalm.

Katarinakyrkan är en träkyrka med en höga och brun fasad. Interiör känns ljus och väldigt intim. Du hittar inte så mycket gulddetaljer här jämfört med en del andra kyrkor, något som passar kyrkans intima känsla väl. Kyrkan har ett fint ljusblått bårtäcke som går att låna. När det kommer till platser har Katarinakyrkan 522 permanenta sittplatser och de kan utöka sittplatserna till 880 med kopplade stolar. Totalt får det vistas 1 500 i lokalen. Vid källaren finns ett café som tillhör kyrkan, perfekt för minnesstunder efter ceremonin. Både Katarinakyrkan och Allhelgonakyrkan har ljudanläggning som kan spela CD-skivor och musik via AUX-kabel.

Det finns även andra kyrkor som inte tillhör svenska kyrkan men som ändå kan användas för begravningar, exempelvis Stockholms Katolska Domkyrka som passar utmärkt för katoliker och Andreaskyrkan som tillhör Svenska Missionskyrkan. Vi på Lavendla vill gärna hjälpa dig hitta en kyrka som passar just dina önskemål. Ta kontakt med oss via hemsidan så kan vi sköta hela eller delar av planeringen och processen åt dig.

Borgerlig begravning på Södermalm

En borgerlig begravning kan du utforma precis hur du vill. Den kan hållas i ditt hem, vid en vacker trädgård eller på någon annan fin och värdig plats. Det vanligaste är att man använder sig av ett kapell.

Som stockholmare har man alltid alternativet att begravas söder om Stockholm, vid den fantastiskt vackra Skogskyrkogården. Här finns fem olika kapell att använda sig av för en borgerlig begravningsceremoni. Den största är Heliga Korsets Kapell med 300 sittplatser, de andra är mindre och rymmer från 100 ned till 35 platser. Alla kapell har ljudanläggning och de flesta har även möjlighet att spela upp musik via mobilen.

Det minsta kapellet, Skogskapellet, är en fin liten byggnad på den norra delen av kyrkogården. Den är omgiven av höga träd och själva interiören är vit och ljus med fina pelare längst med väggarna. För dig som vill ha en mindre men mer intim begravningsceremoni är detta ett av de bästa valen.

Begravningsplatser

På Södermalm finns det möjlighet att hitta en värdig viloplats på många olika platser, bland annat Maria Magdalenas kyrkogård. Här vid denna kyrkogård, som ligger på den norra delen av ön, finns möjlighet att begrava den avlidne genom flera olika gravskick, exempelvis i en urna vid deras urnlund, i en vanlig kista eller anonymt i den blomstrande minneslunden.

Även Katarina kyrka har en fin begravningsplats med minneslund, urngravplats och i speciella fall kistgravplats (utrymmet är begränsat). Det är även vanligt att använda den stora kyrkogården norr om Stockholm, i Enskede.

Skogskyrkogården är betydligt större och ger en mer naturnära känsla än både Maria Magdalenas och Katarina kyrkans begravningsplatser. Kyrkogården ger en mer fridfull atmosfär. Det är lätt att förstå varför begravningsplatsen är med på Unescos Världsarvslista. Här finns plats för både kistor och urnor.

Götgatan 26, Stockholm (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå på Södermalm

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Södermalm. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi tre sätt att planera begravningen på: träffas i ett möte, pratas vid på telefon, eller göra era val direkt på vår hemsida för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Södermalm.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Catherine Spragg

Stockholm

“Jag har enbart positiva erfarenheter från mina kontakter med Lavendla. Kan därför varmt rekommendera dem.”

Carina Lingonbacke

Haninge

“Trevlig kunnig personal, bra bemötande”

Britt-Marie Flyckt Hagberg

Ekerö

“Tydlig och informativ hemsida som gör de tunga besluten lite lättare att bestämma. Kunnig och vänlig personal som hjälp oss med alla beslut trots att vi befunnit oss utomlands.”

Peter Jonsson

Täby

“Levererar professionell service. Håller vad de lovar. Enkelt och smidigt. Stort tack till Carina.”

Cecilia

Värmdö

“Allt fungerade. De utför det man betalar för.”

Helena

Täby

“Bästa begravningsbyrå ❤️❤️❤️ Fantastisk bemötande och service. Rekommenderar starkt.”

Carl Johan Krigström

Hässelby

“Var perfekt på alla sätt. Kan varmt rekomemdera”

Anita Södergren

Norrtälje

“Fungerat väldigt bra från start. Skönt att sitta i lugn och ro för att planera begravningen på en tid som passade för alla. Mycket trevlig och vänlig personal. Kan verkligen...”

Ulf Palbrink

Täby

“Allt fungerade utmärkt.”

Bengt Porseby

Sundbyberg

“Lavendla är kunniga och har förståelse för den svåra tid som plötsligt dyker upp. Vi fick ett varmt mottagande och arrangemangen i minnesstunden med snittar och kaffe med tårta blev...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Södermalm

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.