Lavendla

Begravningsbyrå Södermalm

Kristina Wessman

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Begravningsbyrå Södermalm
– Hos oss möts ni av omtanke och engagemang

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Södermalm är måna om att ni som anhöriga ska kunna boka begravning i en trygg och lugn och miljö utan tidspress eller yttre påverkan. Vi tror nämligen inte att försäljning och sorgbearbetning i kombination rimmar speciellt väl. Därför har vi skapat möjligheten för er att enkelt och tryggt kunna boka begravning hemifrån via vår hemsida. Vid eventuella frågor är våra erfarna begravningsrådgivare aldrig mer än ett telefonsamtal bort. Välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Södermalm.

Vill ni besöka vårt kontor är ni välkomna till Korta gatan 7, Solna Strand. Ring oss gärna innan så att vi kan avsätta gott om tid för ert besök.

Ring oss: 08 – 22 11 01  |  Maila oss: [email protected]  |  Träffa oss: Korta gatan 7, Solna Strand (boka tid innan besök)

Välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Södermalm.

 

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning på Södermalm

I Sverige sker ungefär 80 % av alla begravningar enligt Svenska Kyrkans ordning, dvs det är kyrkliga begravningar. En begravning där ceremonin sker i kyrkan och leds av församlingens präst. På Södermalm finns flertalet kyrkor och Katarina kyrka på bilden är kanske den mest kända. Andra kyrkor på Södermalm är:

Allhelgonakyrkan, Andreaskyrkan, Ersta kyrka, Högalidskyrkan, Norka kyrkan, S:t Paulskyrkan, Sankta Maria Magdalena kyrka, Sofia kyrka och Stockholms katolska domkyrka.

Välkommen att boka kyrklig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Södermalm.

Boka kyrklig begravning

Borgerlig begravning på Södermalm

En borgerlig begravning är fri att utforma efter egna önskemål. Kanske ville den avlidne ha en viss musikant som spelar eller ha ett stycke uppläst från dennes favoritförfattare? Det är upp till anhöriga att själva utifrån den avlidnes önskemål bestämma detta. Trots att en borgerlig ceremoni inte har någon direkt religiös koppling, är det ändå vanligt att ceremonin har vissa religiösa inslag, då exempelvis psalmsång skapar en fin stämning. Ceremonin leds av en borgerlig officiant som kan vara antingen en erfaren officiant från Lavendla, eller kanske en nära vän till den avlidne. Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper er ordna så att denna stund blir precis så fin som ni önskar.

Välkommen att boka borgerlig begravning hos Lavendla Begravningsbyrå Södermalm.

Boka borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Boka begravning utan ceremoni

Gravplatser på Södermalm

Lavendla Begravningsbyrå Södermalm säkerställer så gravsättning sker helt enligt era önskemål. För närvarande finns inga nya gravplatser finns att tillgå på Södermalm. Gravsättning sker därmed på någon av Stockholms nyare kyrkogårdar som fortfarande har plats. Dessa är 11 till antalet och är följande: Bromma kyrkogård, Brännkyrka kyrkogård (Älvsjö), Galärvarvskyrkogården (Djurgården), Hässelby kyrkogård, Norra kyrkogården (Solna), Råcksta begravningsplats (Vällingby), Sandsborgskyrkogården (Enskede), Skogskyrkogården (Enskede), Spånga kyrkogård och Strandkyrkogården (Tyresö).

Sök begravningshjälp i Södermalm

Korta gatan 7, Solna Strand 08 - 22 11 01 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE