Lavendla 

Begravningsbyrå Södermalm

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Begravningsbyrå Södermalm
– Hos oss möts ni av omtanke och engagemang

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Södermalm. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Södermalm.

Lavendla begravningsbyrå Södermalm

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning på Södermalm

Den mest kända kyrkan på Södermalm tillhör församlingen Katarina och det är naturligtvis den magnifika Katarinakyrkan. Den vackra kyrkan är belägen på norra delen av Södermalm, en kort promenad från Slussen. Församlingen har även hand om Allhelgonakyrkan i Helgaparken, på den södra delen av Södermalm.

Katarinakyrkan är en träkyrka med en höga och brun fasad. Interiör känns ljus och väldigt intim. Du hittar inte så mycket gulddetaljer här jämfört med en del andra kyrkor, något som passar kyrkans intima känsla väl. Kyrkan har ett fint ljusblått bårtäcke som går att låna. När det kommer till platser har Katarinakyrkan 522 permanenta sittplatser och de kan utöka sittplatserna till 880 med kopplade stolar. Totalt får det vistas 1 500 i lokalen. Vid källaren finns ett café som tillhör kyrkan, perfekt för minnesstunder efter ceremonin. Både Katarinakyrkan och Allhelgonakyrkan har ljudanläggning som kan spela CD-skivor och musik via AUX-kabel.

Det finns även andra kyrkor som inte tillhör svenska kyrkan men som ändå kan användas för begravningar, exempelvis Stockholms Katolska Domkyrka som passar utmärkt för katoliker och Andreaskyrkan som tillhör Svenska Missionskyrkan. Vi på Lavendla vill gärna hjälpa dig hitta en kyrka som passar just dina önskemål. Ta kontakt med oss via hemsidan så kan vi sköta hela eller delar av planeringen och processen åt dig.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning på Södermalm

En borgerlig begravning kan du utforma precis hur du vill. Den kan hållas i ditt hem, vid en vacker trädgård eller på någon annan fin och värdig plats. Det vanligaste är att man använder sig av ett kapell.

Som stockholmare har man alltid alternativet att begravas söder om Stockholm, vid den fantastiskt vackra Skogskyrkogården. Här finns fem olika kapell att använda sig av för en borgerlig begravningsceremoni. Den största är Heliga Korsets Kapell med 300 sittplatser, de andra är mindre och rymmer från 100 ned till 35 platser. Alla kapell har ljudanläggning och de flesta har även möjlighet att spela upp musik via mobilen.

Det minsta kapellet, Skogskapellet, är en fin liten byggnad på den norra delen av kyrkogården. Den är omgiven av höga träd och själva interiören är vit och ljus med fina pelare längst med väggarna. För dig som vill ha en mindre men mer intim begravningsceremoni är detta ett av de bästa valen.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni på Södermalm

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Södermalm hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser på Södermalm med omnejd

På Södermalm finns det möjlighet att hitta en värdig viloplats på många olika platser, bland annat Maria Magdalenas kyrkogård. Här vid denna kyrkogård, som ligger på den norra delen av ön, finns möjlighet att begrava den avlidne genom flera olika gravskick, exempelvis i en urna vid deras urnlund, i en vanlig kista eller anonymt i den blomstrande minneslunden.

Även Katarina kyrka har en fin begravningsplats med minneslund, urngravplats och i speciella fall kistgravplats (utrymmet är begränsat). Det är även vanligt att använda den stora kyrkogården norr om Stockholm, i Enskede.

Skogskyrkogården är betydligt större och ger en mer naturnära känsla än både Maria Magdalenas och Katarina kyrkans begravningsplatser. Kyrkogården ger en mer fridfull atmosfär. Det är lätt att förstå varför begravningsplatsen är med på Unescos Världsarvslista. Här finns plats för både kistor och urnor.