08 - 22 11 01 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Södermalm

Kontakta oss

  • 08 - 22 11 01
  • Götgatan 22A, Södermalm (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Södermalm

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 08 - 22 11 01 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå på Södermalm

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Södermalm. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi tre sätt att planera begravningen på: träffas i ett möte, pratas vid på telefon, eller göra era val direkt på vår hemsida för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Södermalm.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Södermalm

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 08 - 22 11 01 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning på Södermalm?

Pris för begravning på Södermalm kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 08 - 22 11 01 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 08 - 22 11 01 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 08 - 22 11 01 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla på Södermalm?

Lavendlas jurister och boutredare på Södermalm tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 08 - 22 11 01 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 08 - 22 11 01 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning på Södermalm

Den mest kända kyrkan på Södermalm tillhör församlingen Katarina och det är naturligtvis den magnifika Katarinakyrkan. Den vackra kyrkan är belägen på norra delen av Södermalm, en kort promenad från Slussen. Församlingen har även hand om Allhelgonakyrkan i Helgaparken, på den södra delen av Södermalm.

Katarinakyrkan är en träkyrka med en höga och brun fasad. Interiör känns ljus och väldigt intim. Du hittar inte så mycket gulddetaljer här jämfört med en del andra kyrkor, något som passar kyrkans intima känsla väl. Kyrkan har ett fint ljusblått bårtäcke som går att låna. När det kommer till platser har Katarinakyrkan 522 permanenta sittplatser och de kan utöka sittplatserna till 880 med kopplade stolar. Totalt får det vistas 1 500 i lokalen. Vid källaren finns ett café som tillhör kyrkan, perfekt för minnesstunder efter ceremonin. Både Katarinakyrkan och Allhelgonakyrkan har ljudanläggning som kan spela CD-skivor och musik via AUX-kabel.

Det finns även andra kyrkor som inte tillhör svenska kyrkan men som ändå kan användas för begravningar, exempelvis Stockholms Katolska Domkyrka som passar utmärkt för katoliker och Andreaskyrkan som tillhör Svenska Missionskyrkan. Vi på Lavendla vill gärna hjälpa dig hitta en kyrka som passar just dina önskemål. Ta kontakt med oss via hemsidan så kan vi sköta hela eller delar av planeringen och processen åt dig.

Borgerlig begravning på Södermalm

En borgerlig begravning kan du utforma precis hur du vill. Den kan hållas i ditt hem, vid en vacker trädgård eller på någon annan fin och värdig plats. Det vanligaste är att man använder sig av ett kapell.

Som stockholmare har man alltid alternativet att begravas söder om Stockholm, vid den fantastiskt vackra Skogskyrkogården. Här finns fem olika kapell att använda sig av för en borgerlig begravningsceremoni. Den största är Heliga Korsets Kapell med 300 sittplatser, de andra är mindre och rymmer från 100 ned till 35 platser. Alla kapell har ljudanläggning och de flesta har även möjlighet att spela upp musik via mobilen.

Det minsta kapellet, Skogskapellet, är en fin liten byggnad på den norra delen av kyrkogården. Den är omgiven av höga träd och själva interiören är vit och ljus med fina pelare längst med väggarna. För dig som vill ha en mindre men mer intim begravningsceremoni är detta ett av de bästa valen.

Begravningsplatser

På Södermalm finns det möjlighet att hitta en värdig viloplats på många olika platser, bland annat Maria Magdalenas kyrkogård. Här vid denna kyrkogård, som ligger på den norra delen av ön, finns möjlighet att begrava den avlidne genom flera olika gravskick, exempelvis i en urna vid deras urnlund, i en vanlig kista eller anonymt i den blomstrande minneslunden.

Även Katarina kyrka har en fin begravningsplats med minneslund, urngravplats och i speciella fall kistgravplats (utrymmet är begränsat). Det är även vanligt att använda den stora kyrkogården norr om Stockholm, i Enskede.

Skogskyrkogården är betydligt större och ger en mer naturnära känsla än både Maria Magdalenas och Katarina kyrkans begravningsplatser. Kyrkogården ger en mer fridfull atmosfär. Det är lätt att förstå varför begravningsplatsen är med på Unescos Världsarvslista. Här finns plats för både kistor och urnor.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Södermalm

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria