Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Södermalm

Kontakta oss

Din begravningsbyrå på Södermalm

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Södermalm. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi tre sätt att planera begravningen på: träffas i ett möte, pratas vid på telefon, eller göra era val direkt på vår hemsida för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Södermalm.

Vi hjälper dig med begravning i Södermalm

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Södermalm

Lavendla begravningsbyrå i Södermalm hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Södermalm

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Södermalm

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning på Södermalm

Den mest kända kyrkan på Södermalm tillhör församlingen Katarina och det är naturligtvis den magnifika Katarinakyrkan. Den vackra kyrkan är belägen på norra delen av Södermalm, en kort promenad från Slussen. Församlingen har även hand om Allhelgonakyrkan i Helgaparken, på den södra delen av Södermalm.

Katarinakyrkan är en träkyrka med en höga och brun fasad. Interiör känns ljus och väldigt intim. Du hittar inte så mycket gulddetaljer här jämfört med en del andra kyrkor, något som passar kyrkans intima känsla väl. Kyrkan har ett fint ljusblått bårtäcke som går att låna. När det kommer till platser har Katarinakyrkan 522 permanenta sittplatser och de kan utöka sittplatserna till 880 med kopplade stolar. Totalt får det vistas 1 500 i lokalen. Vid källaren finns ett café som tillhör kyrkan, perfekt för minnesstunder efter ceremonin. Både Katarinakyrkan och Allhelgonakyrkan har ljudanläggning som kan spela CD-skivor och musik via AUX-kabel.

Det finns även andra kyrkor som inte tillhör svenska kyrkan men som ändå kan användas för begravningar, exempelvis Stockholms Katolska Domkyrka som passar utmärkt för katoliker och Andreaskyrkan som tillhör Svenska Missionskyrkan. Vi på Lavendla vill gärna hjälpa dig hitta en kyrka som passar just dina önskemål. Ta kontakt med oss via hemsidan så kan vi sköta hela eller delar av planeringen och processen åt dig.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning på Södermalm

En borgerlig begravning kan du utforma precis hur du vill. Den kan hållas i ditt hem, vid en vacker trädgård eller på någon annan fin och värdig plats. Det vanligaste är att man använder sig av ett kapell.

Som stockholmare har man alltid alternativet att begravas söder om Stockholm, vid den fantastiskt vackra Skogskyrkogården. Här finns fem olika kapell att använda sig av för en borgerlig begravningsceremoni. Den största är Heliga Korsets Kapell med 300 sittplatser, de andra är mindre och rymmer från 100 ned till 35 platser. Alla kapell har ljudanläggning och de flesta har även möjlighet att spela upp musik via mobilen.

Det minsta kapellet, Skogskapellet, är en fin liten byggnad på den norra delen av kyrkogården. Den är omgiven av höga träd och själva interiören är vit och ljus med fina pelare längst med väggarna. För dig som vill ha en mindre men mer intim begravningsceremoni är detta ett av de bästa valen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

På Södermalm finns det möjlighet att hitta en värdig viloplats på många olika platser, bland annat Maria Magdalenas kyrkogård. Här vid denna kyrkogård, som ligger på den norra delen av ön, finns möjlighet att begrava den avlidne genom flera olika gravskick, exempelvis i en urna vid deras urnlund, i en vanlig kista eller anonymt i den blomstrande minneslunden.

Även Katarina kyrka har en fin begravningsplats med minneslund, urngravplats och i speciella fall kistgravplats (utrymmet är begränsat). Det är även vanligt att använda den stora kyrkogården norr om Stockholm, i Enskede.

Skogskyrkogården är betydligt större och ger en mer naturnära känsla än både Maria Magdalenas och Katarina kyrkans begravningsplatser. Kyrkogården ger en mer fridfull atmosfär. Det är lätt att förstå varför begravningsplatsen är med på Unescos Världsarvslista. Här finns plats för både kistor och urnor.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Södermalm

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria