Lavendla 

Begravningsbyrå Södertälje

08 - 22 11 01 Storgatan 7, Södertälje (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Södertälje

En kyrklig begravning är en begravning för den som är med i svenska kyrkan. Begravningen är oftast traditionell, vacker och trygg och hålls av en präst. Ofta börjar ceremonin med att deltagarna tar plats inne i kyrkan för att sedan höra kyrkklockorna slå utanför. Därefter hörs ljuvlig musik, antingen solosång eller ett annat valfritt musikstycke. Därefter tar prästen vid. Vi på Lavendla hjälper dig genom hela processen. I Södertälje finns sex stycken kyrkor och lika många kapell. Den mest centrala och en mycket populär kyrka är Sankta Ragnhilds kyrkan, döpt efter Ragnhild, en drottning som senare blev stadens skyddshelgon. Här finns plats för 380 personer. Kyrkan går i romansk stil och är inredd med vackra glasmålningar som får ljuset att strila in i olika färger. Kyrkan går i en gyllene färg av spritputs och innanför portarna är det välbelyst och fint med ljusa träsniderier och gulddetaljer.

En annan vacker kyrka att hålla en kristen begravningsceremoni i är Alla Helgons kyrka, en relativt nybyggd kyrka som infördes 1962. Kyrkan, belägen sydöst om Södertälje, utmärker sig med sin moderna och stilrena arkitektur och är byggd av rostfritt stål och betong. Alla Helgons Kyrka har 160 sittplatser och en handikappanpassad entré. Den moderna designen präglar även kyrkans interiör. Här möts du av gråputsade väggar med stålblå bänkrader, en mycket vacker och tidlös atmosfär. Den stålblå färgen syns även på fönstrens glasmålningar och bidrar till en fridfull och stämningsfull interiör.

Borgerlig begravning i Södertälje

I Södertälje finns det flera vackra kapell som passar för borgerlig begravning. Vi på Lavendla har stor erfarenhet av att anordna just borgerliga begravningsceremonier och kan hjälpa dig anordna en vacker och minnesvärd ceremoni. I staden finns det vackra Löftets kapell som uppfördes 1998. Här finns plats för 40 deltagare och lokalen är även anpassad för personer med funktionsnedsättning. I samma byggnad finns även Ljusets kapell, här finns 100 platser. Båda kapellen erbjuder bårtäcke och CD-spelare för valfri musik. Både Löftets kapell och Ljusets kapell ligger på den östra sidan av Södertälje, i anslutning till stadens stora kyrkogård. Kapellens interiör präglas av en stilren inredning med ljusa tegelväggar och trädetaljer. Atmosfären är lugn och stillsam. Här har du möjlighet att låna ett vackert bårtäcke designat av Silva Clarén. Bårtäcket går i en rosa färgton som graderar ut i grått. Mitt på täcke finns även ett guldbroderat kors.

Begravningsplatser

I Södertälje finns flera vackra kyrkogårdar med tillhörande minneslund, två omtyckta och centrala begravningsplatser är Södertälje kyrkogård och Tveta kyrkogård. Södertäljes kyrkogård är en av stadens största begravningsplatser. Platsen är omgiven av grönska och ligger i närheten av Södertälje kanal. Här finns både möjlighet att sprida askan i minneslunden samt att gravsätta med urna. En annan rofylld och stillsam begravningsplats hittar du vid Tveta kyrkogård. Kyrkogården är välskött och ligger strax utanför staden i en lantlig omgivning nära till natur och vattendrag. Den glittrande sjön Måsnaren finns alldeles intill och från området har du fin utsikt över sjön. För dig som vill sprida askan görs detta i den lummiga och välskötta minneslunden. Något som kan vara bra att veta är att du som anhörig inte får närvara vid själva askspridningen. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Storgatan 7, Södertälje (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Lavendla Begravningsbyrå i Södertälje

Varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Södertälje. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om livet som varit. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för dig som anhörig kan du alltid välja mellan att träffa oss, eller planera begravningen på vår hemsida eller telefon. Vad du väljer är helt upp till dig. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Vi fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till oss kan du alltid vända dig med alla dina frågor, inga frågor är dumma hos oss.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Södertälje.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Yvonne Loob

Södertälje

“Kunde känna mej trygg och fullt förtroende till Marie på Lavendla. Hon utstrålar lugn och empati samt tar sej tid. Precis vad jag ville ha. Lavendlas koncept är kanon. Att...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Södertälje

20900 kr - totalt maxbelopp

15900 kr - kan användas till begravning

5000 kr - kan användas till gravsten

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.