08-50 27 86 60 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Södertälje

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Södertälje

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 08-50 27 86 60 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå i Södertälje

Varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Södertälje. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om livet som varit. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för dig som anhörig kan du alltid välja mellan att träffa oss, eller planera begravningen på vår hemsida eller telefon. Vad du väljer är helt upp till dig. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Vi fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till oss kan du alltid vända dig med alla dina frågor, inga frågor är dumma hos oss.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Södertälje.

begravningsbyrå Södertälje möte

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Södertälje

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 08-50 27 86 60 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Södertälje?

Pris för begravning i Södertälje kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 10 595 kr och begravning med ceremoni från 18 680 kr. Ring oss på 08-50 27 86 60 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 08-50 27 86 60 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 08-50 27 86 60 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Södertälje?

Lavendlas jurister och boutredare i Södertälje tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 08-50 27 86 60 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 08-50 27 86 60 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Södertälje

En kyrklig begravning är en begravning för den som är med i svenska kyrkan. Begravningen är oftast traditionell, vacker och trygg och hålls av en präst. Ofta börjar ceremonin med att deltagarna tar plats inne i kyrkan för att sedan höra kyrkklockorna slå utanför. Därefter hörs ljuvlig musik, antingen solosång eller ett annat valfritt musikstycke. Därefter tar prästen vid. Vi på Lavendla hjälper dig genom hela processen. I Södertälje finns sex stycken kyrkor och lika många kapell. Den mest centrala och en mycket populär kyrka är Sankta Ragnhilds kyrkan, döpt efter Ragnhild, en drottning som senare blev stadens skyddshelgon. Här finns plats för 380 personer. Kyrkan går i romansk stil och är inredd med vackra glasmålningar som får ljuset att strila in i olika färger. Kyrkan går i en gyllene färg av spritputs och innanför portarna är det välbelyst och fint med ljusa träsniderier och gulddetaljer.

En annan vacker kyrka att hålla en kristen begravningsceremoni i är Alla Helgons kyrka, en relativt nybyggd kyrka som infördes 1962. Kyrkan, belägen sydöst om Södertälje, utmärker sig med sin moderna och stilrena arkitektur och är byggd av rostfritt stål och betong. Alla Helgons Kyrka har 160 sittplatser och en handikappanpassad entré. Den moderna designen präglar även kyrkans interiör. Här möts du av gråputsade väggar med stålblå bänkrader, en mycket vacker och tidlös atmosfär. Den stålblå färgen syns även på fönstrens glasmålningar och bidrar till en fridfull och stämningsfull interiör.

Borgerlig begravning i Södertälje

I Södertälje finns det flera vackra kapell som passar för borgerlig begravning. Vi på Lavendla har stor erfarenhet av att anordna just borgerliga begravningsceremonier och kan hjälpa dig anordna en vacker och minnesvärd ceremoni. I staden finns det vackra Löftets kapell som uppfördes 1998. Här finns plats för 40 deltagare och lokalen är även anpassad för personer med funktionsnedsättning. I samma byggnad finns även Ljusets kapell, här finns 100 platser. Båda kapellen erbjuder bårtäcke och CD-spelare för valfri musik. Både Löftets kapell och Ljusets kapell ligger på den östra sidan av Södertälje, i anslutning till stadens stora kyrkogård. Kapellens interiör präglas av en stilren inredning med ljusa tegelväggar och trädetaljer. Atmosfären är lugn och stillsam. Här har du möjlighet att låna ett vackert bårtäcke designat av Silva Clarén. Bårtäcket går i en rosa färgton som graderar ut i grått. Mitt på täcke finns även ett guldbroderat kors.

Begravningsplatser

I Södertälje finns flera vackra kyrkogårdar med tillhörande minneslund, två omtyckta och centrala begravningsplatser är Södertälje kyrkogård och Tveta kyrkogård. Södertäljes kyrkogård är en av stadens största begravningsplatser. Platsen är omgiven av grönska och ligger i närheten av Södertälje kanal. Här finns både möjlighet att sprida askan i minneslunden samt att gravsätta med urna. En annan rofylld och stillsam begravningsplats hittar du vid Tveta kyrkogård. Kyrkogården är välskött och ligger strax utanför staden i en lantlig omgivning nära till natur och vattendrag. Den glittrande sjön Måsnaren finns alldeles intill och från området har du fin utsikt över sjön. För dig som vill sprida askan görs detta i den lummiga och välskötta minneslunden. Något som kan vara bra att veta är att du som anhörig inte får närvara vid själva askspridningen. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Södertälje

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria