Lavendla

Begravningsbyrå Södertälje

Kristina Wessman

Marie Henriksson Jalonen

Ordna begravning
- Vi underlättar planeringen

 • Planera i möte, via telefon eller online
 • Din personliga rådgivare hjälper dig med allt
 • Spara 3000 kr vid planering online / telefon
Se Utbud och Priser här

Lavendla Begravningsbyrå i Södertälje

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Södertälje. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Södertälje.

Vi finns här för er.

08 - 22 11 01

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av oss

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

KYRKLIG BEGRAVNING

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BORGERLIG BEGRAVNING

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

ANNAN RELIGIÖS BEGRAVNING

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 12 995:-

BEGRAVNING UTAN CEREMONI

Direktkremation – Transport till krematoriet och gravsättning

 • Utan ceremoni
 • Gravsättning i minneslund
 • Kista, transport, kistläggning, arvode
Från 7 995:-

Kyrklig begravning i Södertälje

En kyrklig begravning är en begravning för den som är med i svenska kyrkan. Begravningen är oftast traditionell, vacker och trygg och hålls av en präst. Ofta börjar ceremonin med att deltagarna tar plats inne i kyrkan för att sedan höra kyrkklockorna slå utanför. Därefter hörs ljuvlig musik, antingen solosång eller ett annat valfritt musikstycke. Därefter tar prästen vid. Hur upplägget för en kyrklig begravning ser ut är upp till dig som anhörig. Du kan välja att ha en traditionell begravningsceremoni eller komma med egna önskemål. Vi på Lavendla hjälper dig genom hela processen. I Södertälje finns sex stycken kyrkor och lika många kapell. Den mest centrala och en mycket populär kyrka är Sankta Ragnhilds kyrkan, döpt efter Ragnhild, en drottning som senare blev stadens skyddshelgon. Här finns plats för 380 personer. Kyrkan går i romansk stil och är inredd med vackra glasmålningar som får ljuset att strila in i olika färger. Kyrkan går i en gyllene färg av spritputs och innanför portarna är det välbelyst och fint med ljusa träsniderier och gulddetaljer.

En annan vacker kyrka att hålla en kristen begravningsceremoni i är Alla Helgons kyrka, en relativt nybyggd kyrka som infördes 1962. Kyrkan, belägen sydöst om Södertälje, utmärker sig med sin moderna och stilrena arkitektur och är byggd av rostfritt stål och betong. Alla Helgons Kyrka har 160 sittplatser och en handikappanpassad entré. Den moderna designen präglar även kyrkans interiör. Här möts du av gråputsade väggar med stålblå bänkrader, en mycket vacker och tidlös atmosfär. Den stålblå färgen syns även på fönstrens glasmålningar och bidrar till en fridfull och stämningsfull interiör.

Få offert kyrklig begravning

Borgerlig begravning i Södertälje

I Södertälje finns det flera vackra kapell som passar för borgerlig begravning. Vi på Lavendla har stor erfarenhet av att anordna just borgerliga begravningsceremonier och kan hjälpa dig anordna en vacker och minnesvärd ceremoni. I staden finns det vackra Löftets kapell som uppfördes 1998. Här finns plats för 40 deltagare och lokalen är även anpassad för personer med funktionsnedsättning. I samma byggnad finns även Ljusets kapell, här finns 100 platser. Båda kapellen erbjuder bårtäcke och CD-spelare för valfri musik. Både Löftets kapell och Ljusets kapell ligger på den östra sidan av Södertälje, i anslutning till stadens stora kyrkogård. Kapellens interiör präglas av en stilren inredning med ljusa tegelväggar och trädetaljer. Atmosfären är lugn och stillsam. Här har du möjlighet att låna ett vackert bårtäcke designat av Silva Clarén. Bårtäcket går i en rosa färgton som graderar ut i grått. Mitt på täcke finns även ett guldbroderat kors.

För dig som söker en mer kreativ interiör är Hagabergs kapell en vacker plats för borgerlig begravning. Träkapellet bjuder in med sina ljusa och vita väggar med himmelsblå och röda detaljer. Känslan är fridfull och nästan lite lantlig med de vackra trädetaljerna. Längst fram vid altaret smyckas väggen av en stor väggmålning av två solar, en vacker blomsteräng och den heliga gralen. Hagabergs kapell rymmer 150 personer.

Få offert borgerlig begravning

Begravning utan ceremoni

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Södertälje hjälper även dig som vill ha en begravning utan ceremoni. Oavsett om du vill ha den senare eller inte alls. Att ta hand om den avlidne, göra kistläggning och transporten till krematoriet sköter vi. Gravsättningens plats är upp till dig, några vanliga exempel är minneslund, urngrav och spridning av askan i naturen.

Få offert begravning utan ceremoni

Begravningsplatser i Södertälje

I Södertälje finns flera vackra kyrkogårdar med tillhörande minneslund, två omtyckta och centrala begravningsplatser är Södertälje kyrkogård och Tveta kyrkogård. Södertäljes kyrkogård är en av stadens största gravsättningar. Platsen är omgiven av grönska och ligger i närheten av Södertälje kanal. Här finns både möjlighet att sprida askan i minneslunden samt att gravsätta med urna. En annan rofylld och stillsam begravningsplats hittar du vid Tveta kyrkogård. Kyrkogården är välskött och ligger strax utanför staden i en lantlig omgivning nära till natur och vattendrag. Den glittrande sjön Måsnaren finns alldeles intill och från området har du fin utsikt över sjön. För dig som vill sprida askan görs detta i den lummiga och välskötta minneslunden. Något som kan vara bra att veta är att du som anhörig inte får närvara vid själva askspridningen. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

Sök begravningshjälp i Södertälje

Korta gatan 7, Solna Strand 08 - 22 11 01 [email protected]

Alla dagar 8-20

Bli kontaktad av våra erfarna begravningsrådgivare

Därför väljer många lavendla


10 ÅRS ERFARENHET AV BEGRAVNINGAR

TRYGG OCH KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

BOKA I LUGN OCH RO HEMIFRÅN

TYDLIG PRISBILD

NÖJDAST ANHÖRIGA ENLIGT TRUSTPILOT

VARMT PERSONLIGT BEMÖTANDE