rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Sollefteå

Kontakta oss

Lavendla – er begravningsbyrå i Sollefteå

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollefteå. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Sollefteå.

Vi hjälper dig med begravning i Sollefteå

Kontakta oss

Ring oss på 0620 - 109 66 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Sollefteå

Lavendla begravningsbyrå i Sollefteå hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Sollefteå

Vid en kristen begravning i Sollefteå finns det flera vackra kyrkor som passar väl till begravningar. Det kan vara fint att sluta cirkeln genom att välja den kyrka som ligger närmast hemmet för den avlidne. Har man till exempel bott i Sollefteå har man kanske även firat julotta i Sollefteå kyrka, konfirmerat och till och med gift sig här, och då kan det vara mycket fint att lägga begravningen i kyrkan som varit med under hela livets stora stunder. Här känns det som om tiden stannar för ett slag, trots att samhället finns kvar där utanför. Sollefteå kyrka är med sina vita väggar och sobra interiör en mycket passande kyrka till en begravning, speciellt av det lite större slaget. Vill man däremot ha en mindre begravningsgudstjänst så passar det nyligen renoverade Gunillakapellet fint. Här, mitt på kyrkogården, är det lugnt, stilla och intimt.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Sollefteå

I Gunillakapellet kan även borgerlig begravning i Sollefteå hållas. Svenska kyrkan upplåter kapellet, och bårtäcke finns att låna såväl för borgerliga som för kristna begravningar. Vid en borgerlig begravning är man dock fri att välja lokal för ceremonin själv, och speciellt om det gäller ett lite större begravningssällskap så skulle vi råda till att se sig om efter en större lokal. Som begravningsentreprenör hjälper vi er gärna att komma fram till var ceremonin ska hållas. Vi pratar till exempel med er om vad som var viktigt i livet för den avlidne, och kommer därefter med förslag på vad för typ av lokal, eller plats som kan vara passande.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Både Sollefteå kyrka och Gunillakapellet ligger i direkt anslutning till Sollefteå kyrkogård, med en central placering i samhället. Det här är hela samhällets kyrkogård, där generationer efter generationer har traskat på gångarna. Gravarna kantas av träd och här finns även en vacker minneslund som blir som en stor blombukett på kyrkogården.

Om du vill prata med oss om en kommande begravning, eller om du bara undrar över något i allmänhet, så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns där för dig.

 

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre