Lavendla 

Begravningsbyrå Sollefteå

0620 - 109 66 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Nina Klose

Läs mer om Nina

Susiette Demant

Läs mer om Susiette

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Sollefteå

Vid en kristen begravning i Sollefteå finns det flera vackra kyrkor som passar väl till begravningar. Det kan vara fint att sluta cirkeln genom att välja den kyrka som ligger närmast hemmet för den avlidne. Har man till exempel bott i Sollefteå har man kanske även firat julotta i Sollefteå kyrka, konfirmerat och till och med gift sig här, och då kan det vara mycket fint att lägga begravningen i kyrkan som varit med under hela livets stora stunder. Här känns det som om tiden stannar för ett slag, trots att samhället finns kvar där utanför. Sollefteå kyrka är med sina vita väggar och sobra interiör en mycket passande kyrka till en begravning, speciellt av det lite större slaget. Vill man däremot ha en mindre begravningsgudstjänst så passar det nyligen renoverade Gunillakapellet fint. Här, mitt på kyrkogården, är det lugnt, stilla och intimt.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Sollefteå

I Gunillakapellet kan även borgerlig begravning i Sollefteå hållas. Svenska kyrkan upplåter kapellet, och bårtäcke finns att låna såväl för borgerliga som för kristna begravningar. Vid en borgerlig begravning är man dock fri att välja lokal för ceremonin själv, och speciellt om det gäller ett lite större begravningssällskap så skulle vi råda till att se sig om efter en större lokal. Som begravningsentreprenör hjälper vi er gärna att komma fram till var ceremonin ska hållas. Vi pratar till exempel med er om vad som var viktigt i livet för den avlidne, och kommer därefter med förslag på vad för typ av lokal, eller plats som kan vara passande.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Både Sollefteå kyrka och Gunillakapellet ligger i direkt anslutning till Sollefteå kyrkogård, med en central placering i samhället. Det här är hela samhällets kyrkogård, där generationer efter generationer har traskat på gångarna. Gravarna kantas av träd och här finns även en vacker minneslund som blir som en stor blombukett på kyrkogården.

Om du vill prata med oss om en kommande begravning, eller om du bara undrar över något i allmänhet, så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns där för dig.

 

Läs mer Läs mindre

Lavendla – er begravningsbyrå i Sollefteå

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollefteå. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Sollefteå.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Mari Anne Klasson

Sollefteå

“Bra behandling, smidig och snabb handläggning”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Sollefteå

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.