0620 - 109 66 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Sollefteå

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Sollefteå

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0620 - 109 66 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla – er begravningsbyrå i Sollefteå

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sollefteå. Hos oss får du personlig vägledning och kan ordna begravningen på dina villkor. När och var du vill. Vi strävar efter att vara den lättillgängliga begravningsbyrån med maximal flexibilitet och service. Därför erbjuder vi inte bara ett utan tre sätt att planera och boka begravningen på. Alternativ ett är att boka in ett fysiskt möte. Alternativ två är att slå oss en signal och få omedelbar hjälp i ett telefonmöte. Alternativ tre är att först göra alla val direkt på vår hemsida – i vårt planeringsverktyg – för att sedan bli uppringd av en rådgivare för en avstämning och kontroll.

Känner du dig osäker på vilket alternativ som skulle passa dig allra bäst? Eller har du andra frågor gällande begravning? Tveka då inte att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning och hjälper dig gärna att hitta rätt. Vår mission är nämligen att göra det svåra lite lättare.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Sollefteå.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Sollefteå

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0620 - 109 66 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Sollefteå?

Pris för begravning i Sollefteå kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0620 - 109 66 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0620 - 109 66 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0620 - 109 66 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Sollefteå?

Lavendlas jurister och boutredare i Sollefteå tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0620 - 109 66 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0620 - 109 66 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Sollefteå

Vid en kristen begravning i Sollefteå finns det flera vackra kyrkor som passar väl till begravningar. Det kan vara fint att sluta cirkeln genom att välja den kyrka som ligger närmast hemmet för den avlidne. Har man till exempel bott i Sollefteå har man kanske även firat julotta i Sollefteå kyrka, konfirmerat och till och med gift sig här, och då kan det vara mycket fint att lägga begravningen i kyrkan som varit med under hela livets stora stunder. Här känns det som om tiden stannar för ett slag, trots att samhället finns kvar där utanför. Sollefteå kyrka är med sina vita väggar och sobra interiör en mycket passande kyrka till en begravning, speciellt av det lite större slaget. Vill man däremot ha en mindre begravningsgudstjänst så passar det nyligen renoverade Gunillakapellet fint. Här, mitt på kyrkogården, är det lugnt, stilla och intimt.

Borgerlig begravning i Sollefteå

I Gunillakapellet kan även borgerlig begravning i Sollefteå hållas. Svenska kyrkan upplåter kapellet, och bårtäcke finns att låna såväl för borgerliga som för kristna begravningar. Vid en borgerlig begravning är man dock fri att välja lokal för ceremonin själv, och speciellt om det gäller ett lite större begravningssällskap så skulle vi råda till att se sig om efter en större lokal. Som begravningsentreprenör hjälper vi er gärna att komma fram till var ceremonin ska hållas. Vi pratar till exempel med er om vad som var viktigt i livet för den avlidne, och kommer därefter med förslag på vad för typ av lokal, eller plats som kan vara passande.

Begravningsplatser

Både Sollefteå kyrka och Gunillakapellet ligger i direkt anslutning till Sollefteå kyrkogård, med en central placering i samhället. Det här är hela samhällets kyrkogård, där generationer efter generationer har traskat på gångarna. Gravarna kantas av träd och här finns även en vacker minneslund som blir som en stor blombukett på kyrkogården.

Om du vill prata med oss om en kommande begravning, eller om du bara undrar över något i allmänhet, så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi finns där för dig.

 

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.