rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Begravningsbyrå Sundbyberg

Kontakta oss

Din begravningsbyrå i Sundbyberg

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sundbyberg. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Vi fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till oss kan du vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Sundbyberg.

Vi hjälper dig med begravning i Sundbyberg

Kontakta oss

Ring oss på 08 - 22 11 01 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Sundbyberg

Lavendla begravningsbyrå i Sundbyberg hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Minnessidor i Sundbyberg

På minnessidorna kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, köpa blommor med mera. Nedan visas ett urval av minnessidor i Sundbyberg

Visa minnessida
Visa minnessida
Visa minnessida

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Sundbyberg

Sundbybergs kyrka ligger centralt i Sundbyberg och är även den största kyrkan. Kyrkans inredning går i vitt med rejäla balkar i taket som ger en känsla av rymd och är imponerande i sin enkelhet. Altaret består av ett stjärnbestrött valv med ett enkelt krucifix i fokus, och kyrkan erbjuder 300 sittplatser. En annan kyrka som ofta används vid begravningar i Sundbyberg med omnejd är Duvbo kyrka som är något mindre med 200 sittplatser. Kyrkan är elegant och varmt inredd i rosa och grått. Svenska kyrkan står för organist om ni så önskar, men det finns även en CD-spelare i båda kyrkor så att ni kan ta med egen musik.

Lötsjökapellet är ett mindre kapell med 60 platser för mindre begravningar, men det är för närvarande stängt för begravningar på grund av buller från bygget på den närbelägna begravningsplatsen och öppnar åter efter allhelgonahelgen 2017.

Sundbybergs församling lånar ut bårtäcken i blått och grönt för begravningar, ni kan se bild på dessa här.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Sundbyberg

De som vill kan även välja en borgerlig begravning som då är helt utan religiös anknytning. De anhöriga kan själva välja var begravningsceremonin ska hållas. Den kan vara till exempel i ett kapell, hemma i trädgården eller i en annan lokal. En borgerlig begravningsförrättare håller i själva ceremonin. Även en släkting eller vän kan göra det, valet är upp till er som anhöriga. Kommunen kan också utse en begravningsförrättare om ni så önskar. Allt detta kan vi på Lavendla givetvis hjälpa er med.

Borgerliga begravningsceremonier i Sundbyberg hålls oftast i Folkets Hus. Detta vackra hus med anor från 1900-talets början är en vacker byggnad mitt i Sundbyberg centrum med goda kommunikationsmöjligheter. Lokalen rymmer 100 personer, och all teknik som man kan tänkas behöva finns på plats. Om du vill ha en organist, pianist eller musiker på plats, bekostar du detta själv.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Sundbybergs begravningsplats är en vacker och naturskön kyrkogård som ligger mitt i Sundbybergs centrum. På begravningsplatsen finns även det lilla populära Lötsjökapellet. Själva begravningsplatsen som ligger bakom kapellet, är en lugn och fridfull park där man kan promenera i lugn och ro, indelat i olika gravkvarter. Minneslunden är anlagd i anslutning till begravningsplatsen där man kan sitta en stund och lägga blommor eller tända ljus för de som vilar på annan ort. Andra gravslag som finns är askgravplats

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Sundbyberg

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria