Lavendla 

Begravningsbyrå Sundbyberg

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Din begravningsbyrå i Sundbyberg – Lavendla

Hej och varmt välkomna till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sundbyberg. Vi hjälper dig att ordna en begravning som påminner mer om det liv som har levts, än om döden. På så sätt hoppas vi kunna skapa ett vackert och personligt avsked. Ett farväl som genomsyras av kärleken och de fina minnena.

I syfte att underlätta för anhöriga kan du alltid välja mellan två olika mötesvarianter hos oss. Ett fysiskt möte eller det lite mer flexibla och lättillgängliga telefonmötet. För dig som vill planera begravningen helt i lugn och ro, utan tidspress och dylikt erbjuder vi även ett tredje alternativ. Nämligen vårt planeringsverktyg som finns här, direkt på vår hemsida. Oavsett hur du väljer att planera begravningen – i ett möte, per telefon eller i planeringsverktyget – får du alltid tillgång till en personlig kontaktperson hos oss. Han eller hon fungerar som ditt bollplank från början till slut och ansvarar för begravningsarrangemanget. Till honom eller henne kan du t.ex. vända dig med alla dina frågor.

Har du funderingar kring hur man kan skapa en personlig begravning eller vill du kanske ha hjälp med en annan fråga? Tveka inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Sundbyberg.

Lavendla begravningsbyrå Sundbyberg

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Korta gatan 7, Solna Strand.

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Sundbyberg med omnejd

Sundbybergs kyrka ligger centralt i Sundbyberg och är även den största kyrkan. Kyrkans inredning går i vitt med rejäla balkar i taket som ger en känsla av rymd och är imponerande i sin enkelhet. Altaret består av ett stjärnbestrött valv med ett enkelt krucifix i fokus, och kyrkan erbjuder 300 sittplatser. En annan kyrka som ofta används vid begravningar i Sundbyberg med omnejd är Duvbo kyrka som är något mindre med 200 sittplatser. Kyrkan är elegant och varmt inredd i rosa och grått. Svenska kyrkan står för organist om ni så önskar, men det finns även en CD-spelare i båda kyrkor så att ni kan ta med egen musik.

Lötsjökapellet är ett mindre kapell med 60 platser för mindre begravningar, men det är för närvarande stängt för begravningar på grund av buller från bygget på den närbelägna begravningsplatsen och öppnar åter efter allhelgonahelgen 2017.

Sundbybergs församling lånar ut bårtäcken i blått och grönt för begravningar.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Sundbyberg

De som vill kan även välja en borgerlig begravning som då är helt utan religiös anknytning. De anhöriga kan själva välja var begravningsceremonin ska hållas. Den kan vara till exempel i ett kapell, hemma i trädgården eller i en annan lokal. En borgerlig begravningsförrättare håller i själva ceremonin. Även en släkting eller vän kan göra det, valet är upp till er som anhöriga. Kommunen kan också utse en begravningsförrättare om ni så önskar. Allt detta kan vi på Lavendla givetvis hjälpa er med.

Borgerliga begravningsceremonier i Sundbyberg hålls oftast i Folkets Hus. Detta vackra hus med anor från 1900-talets början är en vacker byggnad mitt i Sundbyberg centrum med goda kommunikationsmöjligheter. Lokalen rymmer 100 personer, och all teknik som man kan tänkas behöva finns på plats. Om du vill ha en organist, pianist eller musiker på plats, bekostar du detta själv.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Sundbyberg

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Sundbyberg hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Sundbyberg

Sundbybergs begravningsplats är en vacker och naturskön kyrkogård som ligger mitt i Sundbybergs centrum. På begravningsplatsen finns även det lilla populära Lötsjökapellet som just nu är stängt fram till allhelgonahelgen 2017. Själva begravningsplatsen som ligger bakom kapellet, är en lugn och fridfull park där man kan promenera i lugn och ro, indelat i olika gravkvarter. Minneslunden är anlagd i anslutning till begravningsplatsen där man kan sitta en stund och lägga blommor eller tända ljus för de som vilar på annan ort.