0565 - 18 23 29 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Sunne

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Sunne

Våra rådgivare erbjuder rådgivning och stöd via telefon eller videomöte. Ring oss eller fyll i formuläret nedan.

Lavendla begravningsbyrå Sunne – Vi underlättar för dig

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sunne. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Sunne.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Sunne

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0565 - 18 23 29 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Sunne?

Pris för begravning i Sunne kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0565 - 18 23 29 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0565 - 18 23 29 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 0565 - 18 23 29 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Sunne?

Lavendlas jurister och boutredare i Sunne tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0565 - 18 23 29 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0565 - 18 23 29 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Sunne

Sunne kyrka har utsikt över både Fryken och sundet. I den ljusa och luftiga kyrkan är det tyst och stilla, och det fint välvda taket ger en känsla av stolthet. Här har församlingsborna träffats i både glädje och sorg från generation till generation. Man kan låta ögonen vila på någon av de vackra målningarna, antingen på predikstolen eller på orgelläktaren. Självklart kan kristen begravning i Sunne även ordnas i någon av pastoratets övriga kyrkor, som till exempel i Gräsmark, Västra Ämtervik eller Östra Ämtervik.

Borgerlig begravning i Sunne

Ni som närstående är väldigt fria i utformningen av den borgerliga begravningen, såväl till ceremonin som till själva platsen där denna äger rum. Var den avlidne till exempel väldigt intresserad av bilar och motorer kanske det är lämpligt att ha ceremonin i verkstaden, och avsluta med musik från femtiotalets glada dagar? Eller var den avlidne naturintresserad, då kanske skogen är ett bättre alternativ, vid ett hemligt svampställe eller vid en fin utsiktsplats. Här hjälper vi er mer än gärna att anordna ceremonin på bästa sätt. Svenska kyrkan erbjuder även borgerlig begravning i Sunne i församlingshemmets foajé.

Begravningsplatser

Kyrkogården i Sunne är mycket vacker, med sina olika delar och olika karaktärer. Hela kyrkogården är dock som en stor park, där det finns plats för rekreation, eftertanke och sinnesro. I den nyare delen har askgravlundar, minneslund och även en muslimsk del inrättats. Kyrkogården kantas av mängder av träd, och här, bland almar, lindar, och här finns en fin bäck och en större damm. Det här är en mycket välbesökt kyrkogård som är uppskattad av ortsborna.

Har du frågor att ställa till oss på Lavendla begravningsbyrå Sunne, eller vill du boka in ett första möte med oss – hör av dig, vi finns här för dig.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.