rådgivning

Vi gör det svåra lättare

Lavendla Begravningsbyrå Sunne

Kontakta oss

Lavendla begravningsbyrå Sunne – Vi underlättar för dig

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Sunne. Med vår hjälp ordnar du begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt – på den dag och det klockslag som passar just dig. Hos oss behöver du aldrig vänta på att få komma igång vilket sparar både värdefull tid och energi för dig som anhörig.

Hur gör vi då för att ge dig denna möjlighet? Det är inte komplicerat. Vi har bara utvidgat våra tjänster och erbjuder numera tre olika sätt att hålla planeringsmöten på. Alternativ ett är att träffa oss i ett möte. Alternativ två är att planera och styra allt i ett telefonmöte med en av våra rådgivare. Alternativ tre är att först planera själv i vårt digitala verktyg här på hemsidan, för att sedan stämma av allt med en rådgivare.

Men blir det inte lite opersonligt att sköta allt via telefon och internet kanske du tänker? Det skulle man kunna tro. Våra tidigare kunder vittnar dock om det motsatta. De flesta menar att de inte känner sig lika sårbara i ett telefonmöte som i ett fysiskt möte. Det är lättare att ta paus om det blir för mycket. Det finns möjlighet att sitta hemma i den trygga soffan med familjen, istället för att befinna sig mitt emot en främmande människa på ett kontor. Oavsett vad ska du givetvis välja det alternativ som passar dig bäst. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver vår hjälp! Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Sunne.

Vi hjälper dig med begravning i Sunne

Kontakta oss

Ring oss på 0565 - 18 23 29 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats. Om du önskar kan du välja din personliga begravningsrådgivare här nedanför.

Om Lavendla begravningsbyrå Sunne

Lavendla begravningsbyrå i Sunne hjälper er med allt det praktiska kring begravningen. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning. Våra rådgivare finns i hela landet och gör sitt bästa för att erbjuda tider som passar dig i din vardag. Många vill ses eller prata på kvällen, när barnen lagt sig eller på helgen när vardagen är på paus. Vill du mötas i person är det inte vår adress som är i centrum, utan din.

Vi vet hur pass turbulent och krävande det kan vara att mista en anhörig, som följd gör vi allt vi kan för att passa in i just ditt livspussel. På så vis kan vi göra det svåra lite lättare.

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Sunne

Sunne kyrka har utsikt över både Fryken och sundet. I den ljusa och luftiga kyrkan är det tyst och stilla, och det fint välvda taket ger en känsla av stolthet. Här har församlingsborna träffats i både glädje och sorg från generation till generation. Man kan låta ögonen vila på någon av de vackra målningarna, antingen på predikstolen eller på orgelläktaren. Självklart kan kristen begravning i Sunne även ordnas i någon av pastoratets övriga kyrkor, som till exempel i Gräsmark, Västra Ämtervik eller Östra Ämtervik.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Sunne

Ni som närstående är väldigt fria i utformningen av den borgerliga begravningen, såväl till ceremonin som till själva platsen där denna äger rum. Var den avlidne till exempel väldigt intresserad av bilar och motorer kanske det är lämpligt att ha ceremonin i verkstaden, och avsluta med musik från femtiotalets glada dagar? Eller var den avlidne naturintresserad, då kanske skogen är ett bättre alternativ, vid ett hemligt svampställe eller vid en fin utsiktsplats. Här hjälper vi er mer än gärna att anordna ceremonin på bästa sätt. Svenska kyrkan erbjuder även borgerlig begravning i Sunne i församlingshemmets foajé.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Kyrkogården i Sunne är mycket vacker, med sina olika delar och olika karaktärer. Hela kyrkogården är dock som en stor park, där det finns plats för rekreation, eftertanke och sinnesro. I den nyare delen har askgravlundar, minneslund och även en muslimsk del inrättats. Kyrkogården kantas av mängder av träd, och här, bland almar, lindar, och här finns en fin bäck och en större damm. Det här är en mycket välbesökt kyrkogård som är uppskattad av ortsborna.

Har du frågor att ställa till oss på Lavendla begravningsbyrå Sunne, eller vill du boka in ett första möte med oss – hör av dig, vi finns här för dig.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre