0220 - 28 27 10 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Lavendla Begravningsbyrå Surahammar

Kontakta oss

Vi hjälper dig med begravning i Surahammar

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0220 - 28 27 10 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Surahammar – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Surahammar. Vi är fullservicebyrån med såväl fysisk som digital närvaro. Allt i syfte att underlätta för dig. Med vår hjälp ordnar du Begravningsbyrå Surahammar begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt. Du väljer själv om du vill planera i ett möte, i ett telefonmöte eller direkt här på vår hemsida. Oavsett val får du alltid tillgång till en personlig rådgivare.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Han eller hon sköter även all administration. Något som sparar dig både tid och dyrbar energi.

Vill du veta mer om oss? Klicka här för att läsa mer. Eller vill du kanske veta vad våra kunder tycker om oss? Då ska du klicka här. Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Surahammar. Vi hjälper dig och ser till att göra det svåra lättare.

Kontakta oss

Ring oss på 0220 - 28 27 10 eller skicka in dina uppgifter, så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Surahammar

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Frågor och svar

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0220 - 28 27 10 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Surahammar?

Pris för begravning i Surahammar kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 10 595 kr och begravning med ceremoni från 18 680 kr. Ring oss på 0220 - 28 27 10 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0220 - 28 27 10 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0220 - 28 27 10 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Surahammar?

Lavendlas jurister och boutredare i Surahammar tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0220 - 28 27 10 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0220 - 28 27 10 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Surahammar

För en kristen begravning i Surahammar i Svenska kyrkans regi finns otroligt vackra Sura kyrka. Denna till utsidan nästan romantiska kyrka står högt uppe på kullen och blickar ner över kyrkogården och sjön där nedanför. Inne i kyrkorummet är det ljust, med höga fönster som släpper in mycket ljus. Den imponerande altarmålningen är ett fint blickfång där man kan vila ögonen en stund. Här finns möjlighet att spela musik såväl som från orgel och andra akustiska instrument, som från musikspelare via ljudanläggningen. Vid en kristen begravning tillhandahåller Sura församling ett fint bårtäcke för den som önskar.

Borgerlig begravning i Surahammar

Vid en borgerlig begravning är de anhöriga väldigt fria i hur ceremonin ska utföras, och även i var den ska äga rum någonstans. En borgerlig officiant kan förrätta begravningen, men det går även bra att någon familjemedlem eller en kär vän leder ceremonin. När det kommer till lokaler brukar det vara fint att fundera ett slag över vad som var viktigt för den avlidne, och om det finns något att ta fasta på där när det gäller plats för begravningen. I Surahammar finns till exempel fina möjligheter att genomföra ceremonin utomhus i den fina naturen. Vi som begravningsentreprenör i Surahammar hjälper er gärna med att hitta en passande lokal. Svenska kyrkan tillhandahåller även S:t Olofs kapell i Källmoragården. Här finns ett kapell med en tidlös och rogivande inredning, och höga fönster där man kan beskåda gården utanför under själva begravningen.

Begravningsplatser

Sura kyrkogård ligger i direkt anslutning till Sura kyrka, i utkanten av Surahammar. Här på den sluttande kullen har man en fin utsikt ner mot sjön och den djupa skogen som breder ut sig. De många lövträden på kyrkogården ger behaglig skugga under varma sommardagar, och det milda prasslandet i lövkronorna gör att det blir lätt att stanna upp ett slag. Här finns för övrigt både minneslund och askminneslund.

Har du några frågor om begravning i Surahammar, eller vill du boka in ett möte – varmt välkommen att kontakta oss.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Surahammar

Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea