Lavendla 

Begravningsbyrå Surahammar

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Utbud och Boka

Lavendla Begravningsbyrå Surahammar – Vi gör det svåra lättare. Hos oss får du hjälp redan idag.

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Surahammar. Vi är fullservicebyrån med såväl fysisk som digital närvaro. Allt i syfte att underlätta för dig. Med vår hjälp ordnar du Begravningsbyrå Surahammar begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt. Du väljer själv om du vill planera i ett möte, i ett telefonmöte eller direkt här på vår hemsida. Oavsett val får du alltid tillgång till en personlig rådgivare.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Han eller hon sköter även all administration. Något som sparar dig både tid och dyrbar energi.

Vill du veta mer om oss? Klicka här för att läsa mer. Eller vill du kanske veta vad våra kunder tycker om oss? Då ska du klicka här.

Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Surahammar. Vi hjälper dig och ser till att göra det svåra lättare.

Lavendla begravningsbyrå Surahammar

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök eller i vår möteslokal på: Slånbärsgatan 12, Västerås.

Berättelser från kunder

Richard Palusaar

“Jag anlitade Lavendla då min far gick bort. De var lätta att få kontakt med och kommunicerade klart och tydligt. Deras åtaganden sköttes effektivt och utan krångel. De tog hänsyn...”

Gunvor

“Jag valde Lavendla utan att tidigare haft vetskap om denna begravningsbyrå.Läste tidigare positiva omdömen och bestämde mig därefter. Allt har fungerat väldigt bra,snabbt,effektivt och med ett varmt och vänligt bemötande.”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Sabine

“Jag kan verkligen rekommendera Lavendla. Jag blev bemött med värme, engagemang och värdighet från start till mål. Det kändes personligt trots att kontakten skedde genom telefon och e-post. Jag och...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Henriksson Jalonen

Marie har ett stort musikintresse och älskar att dansa. Varje dag kör vi ett 5-minuters jympapass på kontoret för att samla lite ny energi - gissa vem som leder det? Marie såklart!

Carina Söderberg

Carina är Lavendlas kreativa sinne med en bakgrund som grafisk formgivare inom reklambranschen. Idag arbetar hon som begravningsrådgivare hos oss på Lavendla.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Kyrklig begravning

Klassisk kremations- eller jordbegravning enligt Svenska kyrkans ordning.

 • Kyrklig ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Borgerlig begravning

Personlig kremations- eller jordbegravning med egen utformning.

 • Valfri ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera

Annan religiös begravning

Vacker kremations- eller jordbegravning enligt annan religiös tillhörighet.

 • Annan religiös ceremoni
 • Valfri gravsättning
 • Kista, transport, kistläggning, arvode, representant
Från 13 995 kr Börja planera
Kyrklig begravning hos Lavendla

Kyrklig begravning i Surahammar

För en kristen begravning i Surahammar i Svenska kyrkans regi finns otroligt vackra Sura kyrka. Denna till utsidan nästan romantiska kyrka står högt uppe på kullen och blickar ner över kyrkogården och sjön där nedanför. Inne i kyrkorummet är det ljust, med höga fönster som släpper in mycket ljus. Den imponerande altarmålningen är ett fint blickfång där man kan vila ögonen en stund. Här finns möjlighet att spela musik såväl som från orgel och andra akustiska instrument, som från musikspelare via ljudanläggningen. Vid en kristen begravning tillhandahåller Sura församling ett fint bårtäcke för den som önskar.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Borgerlig begravning i Surahammar

Vid en borgerlig begravning är de anhöriga väldigt fria i hur ceremonin ska utföras, och även i var den ska äga rum någonstans. En borgerlig officiant kan förrätta begravningen, men det går även bra att någon familjemedlem eller en kär vän leder ceremonin. När det kommer till lokaler brukar det vara fint att fundera ett slag över vad som var viktigt för den avlidne, och om det finns något att ta fasta på där när det gäller plats för begravningen. I Surahammar finns till exempel fina möjligheter att genomföra ceremonin utomhus i den fina naturen. Vi som begravningsentreprenör i Surahammar hjälper er gärna med att hitta en passande lokal. Svenska kyrkan tillhandahåller även S:t Olofs kapell i Källmoragården. Här finns ett kapell med en tidlös och rogivande inredning, och höga fönster där man kan beskåda gården utanför under själva begravningen.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Surahammar

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Surahammar hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Begravningsplatser i Surahammar

Sura kyrkogård ligger i direkt anslutning till Sura kyrka, i utkanten av Surahammar. Här på den sluttande kullen har man en fin utsikt ner mot sjön och den djupa skogen som breder ut sig. De många lövträden på kyrkogården ger behaglig skugga under varma sommardagar, och det milda prasslandet i lövkronorna gör att det blir lätt att stanna upp ett slag. Här finns för övrigt både minneslund och askminneslund.

Har du några frågor om begravning i Surahammar, eller vill du boka in ett möte – varmt välkommen att kontakta oss.