Lavendla 

Begravningsbyrå Surahammar

0220 - 28 27 10 Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Anna-Karin Bengtsson

Läs mer om Anna-Karin

Katarina Andersson

Läs mer om Katarina

Jenny Olsson

Läs mer om Jenny

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Surahammar

För en kristen begravning i Surahammar i Svenska kyrkans regi finns otroligt vackra Sura kyrka. Denna till utsidan nästan romantiska kyrka står högt uppe på kullen och blickar ner över kyrkogården och sjön där nedanför. Inne i kyrkorummet är det ljust, med höga fönster som släpper in mycket ljus. Den imponerande altarmålningen är ett fint blickfång där man kan vila ögonen en stund. Här finns möjlighet att spela musik såväl som från orgel och andra akustiska instrument, som från musikspelare via ljudanläggningen. Vid en kristen begravning tillhandahåller Sura församling ett fint bårtäcke för den som önskar.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Surahammar

Vid en borgerlig begravning är de anhöriga väldigt fria i hur ceremonin ska utföras, och även i var den ska äga rum någonstans. En borgerlig officiant kan förrätta begravningen, men det går även bra att någon familjemedlem eller en kär vän leder ceremonin. När det kommer till lokaler brukar det vara fint att fundera ett slag över vad som var viktigt för den avlidne, och om det finns något att ta fasta på där när det gäller plats för begravningen. I Surahammar finns till exempel fina möjligheter att genomföra ceremonin utomhus i den fina naturen. Vi som begravningsentreprenör i Surahammar hjälper er gärna med att hitta en passande lokal. Svenska kyrkan tillhandahåller även S:t Olofs kapell i Källmoragården. Här finns ett kapell med en tidlös och rogivande inredning, och höga fönster där man kan beskåda gården utanför under själva begravningen.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

Sura kyrkogård ligger i direkt anslutning till Sura kyrka, i utkanten av Surahammar. Här på den sluttande kullen har man en fin utsikt ner mot sjön och den djupa skogen som breder ut sig. De många lövträden på kyrkogården ger behaglig skugga under varma sommardagar, och det milda prasslandet i lövkronorna gör att det blir lätt att stanna upp ett slag. Här finns för övrigt både minneslund och askminneslund.

Har du några frågor om begravning i Surahammar, eller vill du boka in ett möte – varmt välkommen att kontakta oss.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Lavendla Begravningsbyrå Surahammar – Vi gör det svåra lättare

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Surahammar. Vi är fullservicebyrån med såväl fysisk som digital närvaro. Allt i syfte att underlätta för dig. Med vår hjälp ordnar du Begravningsbyrå Surahammar begravningen på ett flexibelt och smidigt sätt. Du väljer själv om du vill planera i ett möte, i ett telefonmöte eller direkt här på vår hemsida. Oavsett val får du alltid tillgång till en personlig rådgivare.

Din personliga rådgivare hjälper dig med alltifrån bokning av ceremonilokal till bokning av präst/borgerlig officiant, minnesstundslokal, solist, gravsättning med mera. Han eller hon sköter även all administration. Något som sparar dig både tid och dyrbar energi.

Vill du veta mer om oss? Klicka här för att läsa mer. Eller vill du kanske veta vad våra kunder tycker om oss? Då ska du klicka här. Ännu en gång varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Surahammar. Vi hjälper dig och ser till att göra det svåra lättare.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Surahammar

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.