Lavendla 

Begravningsbyrå Täby

08 - 22 11 01 Näsbydalsvägen 17, Täby (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Pia Sjöberg

Läs mer om Pia

Nina Klose

Läs mer om Nina

Gunilla Claesson

Läs mer om Gunilla

Åsa Strand

Läs mer om Åsa

Få kostnadsfri rådgivning eller boka möte

Filter

Kyrklig begravning i Täby

Det finns många kyrkor att använda sig av vid en begravning i Täby som ska hållas i sann kyrklig anda. Svenska kyrkan och Täby församling har fyra olika kyrkor. Dessa är Täby kyrka, Näsbyparks kyrka, Tibble kyrka och Sankt Olofs kyrka.

Täby kyrka är en klassisk kyrka, norr om stadskärnan i närheten av Vallentunasjön. Den har ett klassiskt utseende med höga vita väggar och ett kantigt, mörkt tak. Inuti kyrkan hittar du en historisk interiör med ljusgrå väggar, träbänkar och ett tak som är fyllt med mönster och detaljer. Även om kyrkan kan kännas liten och intim så får det plats med runt 160 personer.

En annan vacker kyrka i staden är Tibble kyrka. De skiljer sig markant från Täby kyrka i så gott som alla avseenden. Tibble kyrka ligger mitt i stadskärnan och har ett stort och kantigt utseende. Kyrkan ligger på fjärde våningen och domineras av dess enorma mosaikfönster. När ljusets får stråla in i kyrkan skapar det en fantastisk atmosfär. Här finns det plats för 350 personer och det finns även möjlighet att använda kyrkans andra lokaler för exempelvis minnesstund eller begravningskaffe.

Värt att nämna att du kan låna bårtäcke utan kostnad vid en begravning i Täby. Dessa täcken finns i rosa, med ett lila/vitt utseende och i blått. Vi på Lavendla hjälper gärna till att ordna med detta vid begäran.

Borgerlig begravning i Täby

Som begravningsentreprenör i Täby ordnar vi naturligtvis även med borgerlig begravning i staden. Det finns goda möjligheter att hålla en vacker och stillsam ceremoni här. Själva begravningen behöver inte följa någon speciell ordning. Vi ger dig gärna förslag och tips på hur den skulle kunna se ut. Begravningen kan hållas på så gott som vilken plats som helst men för det mesta används kapell vid borgerlig begravning. Det finns flera kapell i staden som du kan välja mellan. De mest populära finns vid Täby kyrka, i anslutning till de olika kyrkogårdarna.

Ceremonilokalen Stillheten är praktiskt belägen vid Södra kyrkogården, väster om Täby kyrka. Denna lokal har inga religiösa symboler alls och lämpar sig därför väl för borgerliga begravningar. Fasaden är modernt kantig och går i svart och vitt. Begravningssalen inuti känns också modern med väggar som pryds av stora furublock och stora fönster som släpper in ljus och känns inbjudande. Här, på de ljusa trästolarna, finns plats för upp till 100 personer.

Begravningsplatser

Det vanligaste kyrkogårdarna för begravning i Täby ligger vid området kring Täby kyrka. Vid kyrkan finns det tre begravningsplatser. En ligger precis vid kyrkan, den andra (Södra begravningsplatsen) ligger väster om kyrkan och den tredje (Norra begravningsplatsen) ligger nordväst om kyrkan.

Täby Södra begravningsplats har en minneslund vid namn Björkudden. Det finns även en minneslund på Täby Norra begravningsplats men det kan i skrivande stund endast användas vid speciella fall. En minneslund är en vacker plats där gravsättningen sker anonymt. Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör i Täby som gärna hjälper dig ordna med gravsättning vid minneslunden om du skulle vilja det.

Askgravlund, vilket är som en kombination av den vackra minneslunden och en askgrav, finns också att tillgå för den som vill ha detta begravningssätt, bland annat i askgravlunden Skogen. Samtliga kyrkogårdar har möjlighet för vanliga kist- och urngravar.

Näsbydalsvägen 17, Täby (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Lavendla Begravningsbyrå Täby

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Täby. Vi är en begravningsbyrå med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Täby.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Peter Jonsson

Täby

“Levererar professionell service. Håller vad de lovar. Enkelt och smidigt. Stort tack till Carina.”

Helena

Täby

“Bästa begravningsbyrå ❤️❤️❤️ Fantastisk bemötande och service. Rekommenderar starkt.”

Ulf Palbrink

Täby

“Allt fungerade utmärkt.”

Lena Lacopie

Täby

“Trevligt bemötande, lyssnande, effektiva, inget säljsnack”

Madelene Klasson

Täby

“Mycket professionell personal, trevliga, kunniga. Vi glömde inget tack vare deras fina och mjuka sätt att påminna oss. Tack Åkersberga Kontoret”

Lena Christina Adolphsson

Täby

“Redan vid mitt första möte med Lavendla visste jag med vilken kraft, ärlighet och värme detta företag opererar. Jag har fått så mycket mer än jag önskade och hoppades på,...”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Täby

15900 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.