08-50 27 83 47 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Täby

Kontakta oss

  • 08-50 27 83 47
  • Grindtorpsvägen 45, Täby (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Täby

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 08-50 27 83 47 eller välj rådgivare nedan.

Lavendla Begravningsbyrå Täby

Varmt välkommen till Lavendla Begravningsbyrå Täby. Vi är en begravningsbyrå med ett löfte om att erbjuda branschens absolut bästa kundservice. Med vårt stöd har du möjlighet att skapa ett vackert avsked helt utan att behöva känna dig stressad och pressad. Med oss som begravningsbyrå har du nämligen chansen att planera och sköta allt hemifrån, i lugn och ro. Detta tack vare våra tre valmöjligheter när det kommer till planeringsmötet.

Först och främst har du givetvis möjlighet att träffa oss i ett fysiskt möte. Sedan erbjuder vi även två ytterligare alternativ för att göra begravningsplaneringen lite mindre omständlig och energikrävande. Det första alternativet är att ordna allt i ett telefonmöte med en av våra personliga rådgivare. Det andra alternativet är att planera och boka direkt här på vår hemsida. Vår tanke med detta är att du som anhörig ska kunna välja det alternativ som passar dig bäst i stunden.

Har du frågor om vad som är viktigt att tänka på vid planeringen av en begravning? Eller vill du ha hjälp med något annat? Tveka då inte att slå oss en signal så hjälper vi dig. Vår rådgivning är alltid kostnadsfri. Våra kontaktuppgifter hittar du högst upp på sidan.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Täby.

begravningsbyrå Täby möte

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Täby

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 08-50 27 83 47 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Täby?

Pris för begravning i Täby kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 08-50 27 83 47 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 08-50 27 83 47 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 28 650 kronor år 2024. Ring oss på 08-50 27 83 47 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Täby?

Lavendlas jurister och boutredare i Täby tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 08-50 27 83 47 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 08-50 27 83 47 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 7 miljoner kronor till välgörenhet.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Täby

Det finns många kyrkor att använda sig av vid en begravning i Täby som ska hållas i sann kyrklig anda. Svenska kyrkan och Täby församling har fyra olika kyrkor. Dessa är Täby kyrka, Näsbyparks kyrka, Tibble kyrka och Sankt Olofs kyrka.

Täby kyrka är en klassisk kyrka, norr om stadskärnan i närheten av Vallentunasjön. Den har ett klassiskt utseende med höga vita väggar och ett kantigt, mörkt tak. Inuti kyrkan hittar du en historisk interiör med ljusgrå väggar, träbänkar och ett tak som är fyllt med mönster och detaljer. Även om kyrkan kan kännas liten och intim så får det plats med runt 160 personer.

En annan vacker kyrka i staden är Tibble kyrka. De skiljer sig markant från Täby kyrka i så gott som alla avseenden. Tibble kyrka ligger mitt i stadskärnan och har ett stort och kantigt utseende. Kyrkan ligger på fjärde våningen och domineras av dess enorma mosaikfönster. När ljusets får stråla in i kyrkan skapar det en fantastisk atmosfär. Här finns det plats för 350 personer och det finns även möjlighet att använda kyrkans andra lokaler för exempelvis minnesstund eller begravningskaffe.

Värt att nämna att du kan låna bårtäcke utan kostnad vid en begravning i Täby. Dessa täcken finns i rosa, med ett lila/vitt utseende och i blått. Vi på Lavendla hjälper gärna till att ordna med detta vid begäran.

Borgerlig begravning i Täby

Som begravningsentreprenör i Täby ordnar vi naturligtvis även med borgerlig begravning i staden. Det finns goda möjligheter att hålla en vacker och stillsam ceremoni här. Själva begravningen behöver inte följa någon speciell ordning. Vi ger dig gärna förslag och tips på hur den skulle kunna se ut. Begravningen kan hållas på så gott som vilken plats som helst men för det mesta används kapell vid borgerlig begravning. Det finns flera kapell i staden som du kan välja mellan. De mest populära finns vid Täby kyrka, i anslutning till de olika kyrkogårdarna.

Ceremonilokalen Stillheten är praktiskt belägen vid Södra kyrkogården, väster om Täby kyrka. Denna lokal har inga religiösa symboler alls och lämpar sig därför väl för borgerliga begravningar. Fasaden är modernt kantig och går i svart och vitt. Begravningssalen inuti känns också modern med väggar som pryds av stora furublock och stora fönster som släpper in ljus och känns inbjudande. Här, på de ljusa trästolarna, finns plats för upp till 100 personer.

Begravningsplatser

Det vanligaste kyrkogårdarna för begravning i Täby ligger vid området kring Täby kyrka. Vid kyrkan finns det tre begravningsplatser. En ligger precis vid kyrkan, den andra (Södra begravningsplatsen) ligger väster om kyrkan och den tredje (Norra begravningsplatsen) ligger nordväst om kyrkan.

Täby Södra begravningsplats har en minneslund vid namn Björkudden. Det finns även en minneslund på Täby Norra begravningsplats men det kan i skrivande stund endast användas vid speciella fall. En minneslund är en vacker plats där gravsättningen sker anonymt. Vi på Lavendla är en begravningsentreprenör i Täby som gärna hjälper dig ordna med gravsättning vid minneslunden om du skulle vilja det.

Askgravlund, vilket är som en kombination av den vackra minneslunden och en askgrav, finns också att tillgå för den som vill ha detta begravningssätt, bland annat i askgravlunden Skogen. Samtliga kyrkogårdar har möjlighet för vanliga kist- och urngravar.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Täby

Helena Gedda

Sångare
Läs mer om Helena
Georg Källström

Georg Källström

Sångare
Läs mer om Georg
Jessica Jäger

Jessica Jäger

Sångerska
Läs mer om Jessica
Oskar Briland

Oskar Briland

Musiker
Läs mer om Oskar
Pia Ternström

Pia Ternström

Sångerska/Officiant
Läs mer om Pia
Ewa Nilsson

Ewa Nilsson

Begravningsofficiant
Läs mer om Ewa
Lena Lundgren

Lena Lundgren

Sångerska
Läs mer om Lena
Eleonor Léone

Eleonor Léone

Sångerska
Läs mer om Eleonor
Från hjärtat

Från hjärtat

Sångduo
Läs mer om Från hjärtat
Agnes Auer

Agnes Auer

Sångerska
Läs mer om Agnes
Linnea Andreassen

Linnea Andreassen

Sångerska
Läs mer om Linnea
Cecilia Rafstedt Ray

Cecilia Rafstedt Ray

Sångerska
Läs mer om Cecilia
Britta Bergström

Britta Bergström

Sångerska
Läs mer om Britta
Susanne Owenius

Susanne Owenius

Sångerska
Läs mer om Susanne
Lovisa Lindkvist

Lovisa Lindkvist

Officiant
Läs mer om Lovisa
Maria Lavrell

Maria Lavrell

Sångerska
Läs mer om Maria