Lavendla 

Begravningsbyrå Trelleborg

Ordna begravning
- Vi gör det svåra lättare

 • Få hjälp snabbt – Ring för gratis rådgivning
 • Er personliga rådgivare hjälper er med allt
 • Spara 3000 kr – Boka online i lugn och ro
Se Pris & Få Offert

Begravningsbyrå Trelleborg
– Engagemang och bekvämlighet med Lavendla

Hej och varmt välkommen till oss på Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg. Vi är en traditionell begravningsbyrå med ett nytänkande arbetssätt. Hos oss kan du planera och boka begravningen på tre olika vis. I ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg här på lavendla.se. Oavsett val får ni alltid tillgång till en personlig rådgivare hos oss. Rådgivaren blir till er trygga hand och följer er från start till mål. Han eller hon sköter allt det administrativa och finns där för att kunna besvara alla era frågor.

Fördelen med att planera via telefon (tillsammans med din rådgivare) eller i vårt planeringsverktyg på lavendla.se är förstås att det blir lite mer flexibelt för er som anhöriga. Ni får dels längre tid att fundera över de olika valen i lugn och ro. Därtill kan ni göra det på en tidpunkt som passar just er. Om ni stöter på frågor längs vägen är det bara att slå oss en signal så hjälper vi er vidare. Du är självklart garanterad exakt samma rådgivning oavsett om du väljer att planera i ett möte, via telefon eller i vårt planeringsverktyg.

Har du frågor eller funderingar kring oss som begravningsbyrå eller kring begravningar i allmänhet? Hör av dig till oss så hjälper vi dig! Varma hälsningar från alla rådgivare på Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg.

Läs mer Läs mindre

Lavendla begravningsbyrå Trelleborg

Ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi inom kort. Om ni önskar träffas vi gärna i ett hembesök.

Läs mer

Berättelser från kunder

Stefan Olofsson

Trelleborg

“Lavendla fixade allting under min brors begravning till full belåtelse. Rekommenderas.”

Vi finns alltid här för att hjälpa er

Har ni frågor kring begravning eller kanske något annat? Hos oss finns inga dumma frågor. Tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er vidare. Vår rådgivning är självklart kostnadsfri. Varmt välkomna.

Marie Sandström

Marie, eller Majsan som vi också kallar henne, tycker om att ta tillvara på livet. Hon yogar, springer, seglar och åker skidor. Ett annat stort intresse är att resa. Gärna långt bort och länge. Sedan har hon också en sida som gillar att göra ingenting. Att bara vara.

Kristina Wessman

För Kristina finns det bara ett paradis på jorden, nämligen hennes hus på Gotland. Där tillbringar hon så mycket tid hon bara kan med familj och vänner. På fritiden ägnar hon sig gärna åt yoga och hon sjunger även i kör.

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Blomstrande & praktfull

från 24 275 kr

Blomstrande & praktfull

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

från 24 275 kr

En vacker och enkel begravning, men samtidigt inte flådigt och överdrivet

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 43 770 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 43 770 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval
Kyrklig begravning hos Lavendla

Vi hjälper dig arrangera kristen begravning i Trelleborg med omnejd

I Trelleborgs kommun finns totalt 32 kyrkor, många av dessa är väldigt vackra och historiska. Vanligast är det att kyrkliga begravningar hålls i antingen Kapellkyrkan eller i S:t Nicolaikyrkan. S:t Nicolaikyrkan går i en nygotisk arkitektur med höga valv och en vacker fasad i mörkrött tegel. Taket är koppargrönt och kyrkan har ett högt torn. Interiören i S:t Nicolaikyrkan är pampig men samtidigt stilren. Här kombineras höga valv och takstommar i det röda teglet tillsammans med ett dekorativt mönster som går i grönt, rött och gult. Altaret och scenen är stort med en pampig väggutsmyckning. Tillsammans med mörka trädetaljer och bänkrader känns inredningen elegant, stilren och ombonad. Kyrkan rymmer cirka 350 sittplatser. När det kommer till musik vill kyrkan värna om levande musik men erbjuder även en musikanläggning med CD-spelare.

Borgerlig begravning hos Lavendla

Skapa en vacker borgerlig begravning i Trelleborg

För dig som vill anordna en borgerlig begravning i Trelleborg finns vi på Lavendla redo att hjälpa dig. En borgerlig begravningsceremoni kan se ut på många sätt och hålls oftast i ett kapell. Dock är det helt upp till dig själv, du kan exempelvis hålla ceremonin hemma om det skulle kännas bättre. I Trelleborg finns Norra kapellet, ett vackert kapell som vanligtvis är det man använder vid just borgerliga begravningar. Norra kapellet är beläget mitt vid Norra kyrkogården och vetter mot en vacker och rogivande miljö. Kapellet har pågått en omfattande ombyggnad och nu år 2017 kommer det färdigställas. Kapellet har en ljus och modern miljö och ett helt nytt ceremonirum som helt kommer att sakna religiösa symboler. Här finns plats för 60 personer.

Vid en borgerlig begravning är det du själv som väljer vilken begravningsförrättare du vill ha. Det är många delar som ska falla på plats i planeringen och det kan lätt kännas omfattande i stunden. Lavendla i Trelleborg har dock stor erfarenhet av att arrangera minnesvärda och personliga borgerliga begravningar som följer dina önskemål. Vi hjälper gärna till att hitta en vacker plats, ta kontakt med begravningsförrättare och kommer med andra tips.

Begravning utan ceremoni - direktkremation - Lavendla

Begravning utan ceremoni i Trelleborg

Vi på Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg hjälper även er som önskar ordna en begravning utan ceremoni. Av någon anledning kanske man önskar skjuta på ceremonin framåt i tiden, eller så vill man helt enkelt inte ha någon ceremoni. Vi tar hand om den avlidne och gör kistläggning, för att sedan transportera denne till krematoriet. Gravsättning sker sedan enligt önskemål, vanligtvis i minneslund eller urngrav. Det är också vanligt att man önskar sprida askan i vatten eller natur.

Kyrkogårdar och begravningsplatser Lavendla

Hitta en passande begravningsplats i Trelleborg

I Trelleborg stad finns flera olika begravningsplatser att välja mellan, varav Västra och Norra kyrkogården är två populära alternativ. Både den Västra kyrkogården och den Norra kyrkogården ligger i den centrala delen av staden. Västra kyrkogården är en gammal och historisk plats som infattades 1878. Gravplatsen pryds av vackra buxbom och dekorativa tujahäckar. Här finns totalt 900 gravplatser innanför murarna. Den Västra kyrkogården har en askgravlund medan den Norra har två.

Den Norra kyrkogården är betydligt större än den Västra, här finns 4 500 gravplatser. Kyrkogården ligger vackert intill en grön och mysig park, Östervångsparken. På området ligger även Norra kapellet och här finns även begravningsplatser för kista och urna samt en vacker minneslund.

Några andra fina begravningsplatser i närområdet är kyrkogården vid Maglarps kyrka som ligger på stadens västra sid, samt Hammarlövs kyrka och kyrkogård som ligger i stadens norra sida.