Lavendla 

Begravningsbyrå Trelleborg

  • Boka ett personligt möte när det passar dig
  • Om du vill - Välj själv din personliga rådgivare
  • Vi har lång erfarenhet och bred lokalkännedom
0410 - 30 11 96 Falsterbovägen 31, Höllviken (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc

Vi hjälper dig med begravning i Trelleborg med omnejd

Din begravningsbyrå i Trelleborg
– Tryggt och enkelt

Vackra och personliga begravningar i Trelleborg på ett lättillgängligt och prisvärt sätt. Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg är en flexibel begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt planera begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er bokning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg.

Läs mer Läs mindre

Din personliga begravningsbyrå nära dig

  • Hos oss får du alltid en personlig begravningsrådgivare som hjälper dig med alla frågor som dyker upp.
  • Behöver du juridisk hjälp så har Lavendla begravningsbyrå en egen juridisk avdelning – Lavendla Juridik.
  • På våra minnessidor, kan du skriva en hälsning, skänka en gåva, eller få mer information om begravningen.
  • Du kan också direkt på hemsida räkna ut ditt pris.

Kyrklig begravning i Trelleborg

I Trelleborgs kommun finns totalt 32 kyrkor, många av dessa är väldigt vackra och historiska. Vanligast är det att kyrkliga begravningar hålls i antingen Kapellkyrkan eller i S:t Nicolaikyrkan. S:t Nicolaikyrkan går i en nygotisk arkitektur med höga valv och en vacker fasad i mörkrött tegel. Taket är koppargrönt och kyrkan har ett högt torn. Interiören i S:t Nicolaikyrkan är pampig men samtidigt stilren. Här kombineras höga valv och takstommar i det röda teglet tillsammans med ett dekorativt mönster som går i grönt, rött och gult. Altaret och scenen är stort med en pampig väggutsmyckning. Tillsammans med mörka trädetaljer och bänkrader känns inredningen elegant, stilren och ombonad. Kyrkan rymmer cirka 350 sittplatser. När det kommer till musik vill kyrkan värna om levande musik men erbjuder även en musikanläggning med CD-spelare.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Trelleborg

För dig som vill anordna en borgerlig begravning i Trelleborg finns vi på Lavendla redo att hjälpa dig. En borgerlig begravningsceremoni kan se ut på många sätt och hålls oftast i ett kapell. Dock är det helt upp till dig själv, du kan exempelvis hålla ceremonin hemma om det skulle kännas bättre. I Trelleborg finns Norra kapellet, ett vackert kapell som vanligtvis är det man använder vid just borgerliga begravningar. Norra kapellet är beläget mitt vid Norra kyrkogården och vetter mot en vacker och rogivande miljö. Kapellet har pågått en omfattande ombyggnad och nu år 2017 kommer det färdigställas. Kapellet har en ljus och modern miljö och ett helt nytt ceremonirum som helt kommer att sakna religiösa symboler. Här finns plats för 60 personer.

Vid en borgerlig begravning är det du själv som väljer vilken begravningsförrättare du vill ha. Det är många delar som ska falla på plats i planeringen och det kan lätt kännas omfattande i stunden. Lavendla i Trelleborg har dock stor erfarenhet av att arrangera minnesvärda och personliga borgerliga begravningar som följer dina önskemål. Vi hjälper gärna till att hitta en vacker plats, ta kontakt med begravningsförrättare och kommer med andra tips.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Trelleborg stad finns flera olika begravningsplatser att välja mellan, varav Västra och Norra kyrkogården är två populära alternativ. Både den Västra kyrkogården och den Norra kyrkogården ligger i den centrala delen av staden. Västra kyrkogården är en gammal och historisk plats som infattades 1878. Gravplatsen pryds av vackra buxbom och dekorativa tujahäckar. Här finns totalt 900 gravplatser innanför murarna. Den Västra kyrkogården har en askgravlund medan den Norra har två.

Den Norra kyrkogården är betydligt större än den Västra, här finns 4 500 gravplatser. Kyrkogården ligger vackert intill en grön och mysig park, Östervångsparken. På området ligger även Norra kapellet och här finns även begravningsplatser för kista och urna samt en vacker minneslund.

Några andra fina begravningsplatser i närområdet är kyrkogården vid Maglarps kyrka som ligger på stadens västra sid, samt Hammarlövs kyrka och kyrkogård som ligger i stadens norra sida.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Trelleborg

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda
Vill du synas här? Kontakta oss