0410 - 30 11 96 Öppet dygnet runt

VI GÖR DET SVÅRA LÄTTARE

Begravningsbyrå Trelleborg

Kontakta oss

  • 0410 - 30 11 96
  • Falsterbovägen 31, Höllviken (tidsbokning - ej drop in)

Vi hjälper dig med begravning i Trelleborg

Vi möts hos dig, i våra lokaler eller på distans. Ring 0410 - 30 11 96 eller välj rådgivare nedan.

Din begravningsbyrå i Trelleborg
– Tryggt och enkelt

Vackra och personliga begravningar i Trelleborg på ett lättillgängligt och prisvärt sätt. Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg är en flexibel begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt planera begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er bokning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg.

Kontakta oss

Skicka in dina uppgifter så kopplar vi ihop dig med en rådgivare direkt. Vi återkommer för att bekräfta tid och plats.

Om Lavendla begravningsbyrå Trelleborg

Det är vårt uppdrag att förverkliga det avsked som ni önskar. År av erfarenhet har lärt oss att lyhördhet kommer först, expertis och goda råd sen. Därför har vi byggt hela vår verksamhet runt er som anhöriga.

Vi drivs av syftet att göra det svåra lättare. Våra värderingar speglar vilka vi är, vad vi gör och även hur vi gör det längs vägen.

Vårt mål är att utifrån dina förutsättningar ge dig det stöd du behöver när du planerar en begravning och/eller din framtid.

Lyhördhet, mod och driv. Det är Lavendla.

Vanliga frågor

Vad hjälper Lavendla till med?

Lavendlas engagerade begravningsrådgivare stöttar anhöriga inför begravningen och ser till att den utformas enligt deras önskemål. Rådgivarna ger värdefulla råd och sköter allt det administrativa, såväl som planering av de praktiska momenten kring begravningen. Exempel på administration är att boka begravningslokal, musiker, lokal och förtäring till minnesstund samt att ha kontakt med begravningsgäster. Normalt är också begravningsrådgivaren representant vid begravningsceremonin och även gravsättningen.

Ring oss på 0410 - 30 11 96 så berättar vi mer.

Vad kostar en begravning i Trelleborg?

Pris för begravning i Trelleborg kan variera kraftigt beroende på utformning och leverantör. Lavendla har dock samma prissättning över hela landet, direktkremation från 11 895 kr och begravning med ceremoni från 19 980 kr. Ring oss på 0410 - 30 11 96 så berättar vi mer, eller läs mer om våra priser här.

Hur kan jag få rådgivning av Lavendla?

Lavendlas rådgivare anpassar sig efter dina behov. Du och rådgivaren kan endera träffas hemma hos dig eller i våra lokaler, eller så tar ni mötet på distans via videolänk, om ni är flera som vill delta från olika orter.

Ring oss på 0410 - 30 11 96 så berättar vi mer hur vi kan hjälpa just er.

Kan man få ekonomiskt bidrag till begravningen?

Lavendla hjälper dig hur du kan söka ekonomiskt bidrag till begravningen. Du som anhörig kan söka om stöd (begravningshjälp) hos den avlidnes hemkommun upp till ett halvt prisbasbelopp, det vill säga 26 750 kronor år 2023. Ring oss på 0410 - 30 11 96 så berättar vi mer, eller läs mer här om begravningshjälp.

Vilka juridiska tjänster tillhandahåller Lavendla i Trelleborg?

Lavendlas jurister och boutredare i Trelleborg tar hand om alla juridiska tjänster kopplade till dödsfall. De vanligaste juridiska momenten avser bouppteckning, arvskifte samt hantering av testamente och ev bodelning om den avlidne var gift. Många av våra begravningsrådgivare också är jurister eller boutredare, och kan därmed hjälpa er med såväl begravning som bouppteckning och arvskifte. Ring oss på 0410 - 30 11 96 så berättar vi mer.

Vad är fördelarna med Lavendlas minnessidor?

Med en minnessida hos Lavendla har anhöriga möjlighet att enkelt dela information om begravningen till övriga gäster. Via minnessidan samordnas köp av blommor, anmälan till minnesstund, insamlingar till välgörande ändamål, samt visning av programblad och dödsannons.

Minnessidans kanske viktigaste funktion är att den också fungerar som en samlingsplats för anhöriga att dela med sig av minnen av den avlidna, texter och bilder.

Se Lavendlas minnessidor här eller ring oss på 0410 - 30 11 96 så berättar vi mer.

Sedan 2021 har vi tillsammans med anhöriga donerat över 4 miljoner kronor.

Alzheimerfonden
Hjarnfonden

Olika begravningstyper

De olika momenten i begravningen präglas av såväl religionen som av lokala traditioner. Lavendla har stor erfarenhet av alla typer av begravningar och vi ordnar den typ av begravning du önskar.

Kyrklig begravning i Trelleborg

I Trelleborgs kommun finns totalt 32 kyrkor, många av dessa är väldigt vackra och historiska. Vanligast är det att kyrkliga begravningar hålls i antingen Kapellkyrkan eller i S:t Nicolaikyrkan. S:t Nicolaikyrkan går i en nygotisk arkitektur med höga valv och en vacker fasad i mörkrött tegel. Taket är koppargrönt och kyrkan har ett högt torn. Interiören i S:t Nicolaikyrkan är pampig men samtidigt stilren. Här kombineras höga valv och takstommar i det röda teglet tillsammans med ett dekorativt mönster som går i grönt, rött och gult. Altaret och scenen är stort med en pampig väggutsmyckning. Tillsammans med mörka trädetaljer och bänkrader känns inredningen elegant, stilren och ombonad. Kyrkan rymmer cirka 350 sittplatser. När det kommer till musik vill kyrkan värna om levande musik men erbjuder även en musikanläggning med CD-spelare.

Borgerlig begravning i Trelleborg

För dig som vill anordna en borgerlig begravning i Trelleborg finns vi på Lavendla redo att hjälpa dig. En borgerlig begravningsceremoni kan se ut på många sätt och hålls oftast i ett kapell. Dock är det helt upp till dig själv, du kan exempelvis hålla ceremonin hemma om det skulle kännas bättre. I Trelleborg finns Norra kapellet, ett vackert kapell som vanligtvis är det man använder vid just borgerliga begravningar. Norra kapellet är beläget mitt vid Norra kyrkogården och vetter mot en vacker och rogivande miljö. Kapellet har pågått en omfattande ombyggnad och nu år 2017 kommer det färdigställas. Kapellet har en ljus och modern miljö och ett helt nytt ceremonirum som helt kommer att sakna religiösa symboler. Här finns plats för 60 personer.

Vid en borgerlig begravning är det du själv som väljer vilken begravningsförrättare du vill ha. Det är många delar som ska falla på plats i planeringen och det kan lätt kännas omfattande i stunden. Lavendla i Trelleborg har dock stor erfarenhet av att arrangera minnesvärda och personliga borgerliga begravningar som följer dina önskemål. Vi hjälper gärna till att hitta en vacker plats, ta kontakt med begravningsförrättare och kommer med andra tips.

Begravningsplatser

I Trelleborg stad finns flera olika begravningsplatser att välja mellan, varav Västra och Norra kyrkogården är två populära alternativ. Både den Västra kyrkogården och den Norra kyrkogården ligger i den centrala delen av staden. Västra kyrkogården är en gammal och historisk plats som infattades 1878. Gravplatsen pryds av vackra buxbom och dekorativa tujahäckar. Här finns totalt 900 gravplatser innanför murarna. Den Västra kyrkogården har en askgravlund medan den Norra har två.

Den Norra kyrkogården är betydligt större än den Västra, här finns 4 500 gravplatser. Kyrkogården ligger vackert intill en grön och mysig park, Östervångsparken. På området ligger även Norra kapellet och här finns även begravningsplatser för kista och urna samt en vacker minneslund.

Några andra fina begravningsplatser i närområdet är kyrkogården vid Maglarps kyrka som ligger på stadens västra sid, samt Hammarlövs kyrka och kyrkogård som ligger i stadens norra sida.

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Solister och officianter i Trelleborg

Elin Öhgren

Elin Öhgren

Sångerska
Läs mer om Elin
Emil Fredberg

Emil Fredberg

Musiker
Läs mer om Emil
Marie Louise Arendt

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise
Linda Bergström

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda