Lavendla 

Begravningsbyrå Trelleborg

 • En personlig rådgivare hjälper dig med begravning & juridik
 • Vi har lång och bred lokalkännedom
 • Boka ett förutsättningslöst möte så hjälper vi dig

Louise Weibull

Läs mer om Louise

Sara I. Karlsson

Läs mer om Sara

Emma Johansson

Läs mer om Emma

Anita Edvinsson

Läs mer om Anita
0410 - 30 11 96 Falsterbovägen 31, Höllviken (OBS! Tidsbokning, ej drop-in) Klicka här för postadress för minnesgåvor etc
Filter

Kyrklig begravning i Trelleborg

I Trelleborgs kommun finns totalt 32 kyrkor, många av dessa är väldigt vackra och historiska. Vanligast är det att kyrkliga begravningar hålls i antingen Kapellkyrkan eller i S:t Nicolaikyrkan. S:t Nicolaikyrkan går i en nygotisk arkitektur med höga valv och en vacker fasad i mörkrött tegel. Taket är koppargrönt och kyrkan har ett högt torn. Interiören i S:t Nicolaikyrkan är pampig men samtidigt stilren. Här kombineras höga valv och takstommar i det röda teglet tillsammans med ett dekorativt mönster som går i grönt, rött och gult. Altaret och scenen är stort med en pampig väggutsmyckning. Tillsammans med mörka trädetaljer och bänkrader känns inredningen elegant, stilren och ombonad. Kyrkan rymmer cirka 350 sittplatser. När det kommer till musik vill kyrkan värna om levande musik men erbjuder även en musikanläggning med CD-spelare.

Läs mer Läs mindre

Borgerlig begravning i Trelleborg

För dig som vill anordna en borgerlig begravning i Trelleborg finns vi på Lavendla redo att hjälpa dig. En borgerlig begravningsceremoni kan se ut på många sätt och hålls oftast i ett kapell. Dock är det helt upp till dig själv, du kan exempelvis hålla ceremonin hemma om det skulle kännas bättre. I Trelleborg finns Norra kapellet, ett vackert kapell som vanligtvis är det man använder vid just borgerliga begravningar. Norra kapellet är beläget mitt vid Norra kyrkogården och vetter mot en vacker och rogivande miljö. Kapellet har pågått en omfattande ombyggnad och nu år 2017 kommer det färdigställas. Kapellet har en ljus och modern miljö och ett helt nytt ceremonirum som helt kommer att sakna religiösa symboler. Här finns plats för 60 personer.

Vid en borgerlig begravning är det du själv som väljer vilken begravningsförrättare du vill ha. Det är många delar som ska falla på plats i planeringen och det kan lätt kännas omfattande i stunden. Lavendla i Trelleborg har dock stor erfarenhet av att arrangera minnesvärda och personliga borgerliga begravningar som följer dina önskemål. Vi hjälper gärna till att hitta en vacker plats, ta kontakt med begravningsförrättare och kommer med andra tips.

Läs mer Läs mindre

Begravningsplatser

I Trelleborg stad finns flera olika begravningsplatser att välja mellan, varav Västra och Norra kyrkogården är två populära alternativ. Både den Västra kyrkogården och den Norra kyrkogården ligger i den centrala delen av staden. Västra kyrkogården är en gammal och historisk plats som infattades 1878. Gravplatsen pryds av vackra buxbom och dekorativa tujahäckar. Här finns totalt 900 gravplatser innanför murarna. Den Västra kyrkogården har en askgravlund medan den Norra har två.

Den Norra kyrkogården är betydligt större än den Västra, här finns 4 500 gravplatser. Kyrkogården ligger vackert intill en grön och mysig park, Östervångsparken. På området ligger även Norra kapellet och här finns även begravningsplatser för kista och urna samt en vacker minneslund.

Några andra fina begravningsplatser i närområdet är kyrkogården vid Maglarps kyrka som ligger på stadens västra sid, samt Hammarlövs kyrka och kyrkogård som ligger i stadens norra sida.

Läs mer Läs mindre

Församlingshem

Församlingshem används normalt till minnesstunden efter en begravningsceremoni. Vid en borgerlig begravning används ibland ett församlingshem även till själva ceremonin. Läs mer om vilka församlingshem som finns i din närhet.

Läs mer Läs mindre

Solister och officianter i Trelleborg

Marie Louise Arendt

Begravningsofficant
Läs mer om Marie Louise

Linda Bergström

Sångerska
Läs mer om Linda
Vill du synas här? Kontakta oss
Falsterbovägen 31, Höllviken (OBS! Tidsbokning, ej drop-in)

Din begravningsbyrå i Trelleborg
– Tryggt och enkelt

Vackra och personliga begravningar i Trelleborg på ett lättillgängligt och prisvärt sätt. Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg är en flexibel begravningsbyrå med ambitionen att vara det flexibla och bekväma alternativet för anhöriga i en tid av sorg och saknad. För oss är en begravning mycket mer än bara sorg, vi ser det som en chans till att hylla det liv som faktiskt har varit. Ett liv fyllt av minnen och kärlek.

Hos Lavendla Begravningsbyrå kan ni tryggt och enkelt planera begravningen via vår hemsida med vår hjälp över telefon, eller träffa oss om ni hellre känner för det. Har ni frågor eller funderingar? Eller skulle ni bara föredra att göra er bokning via telefon? Tveka då inte att kontakta någon av våra kunniga begravningsrådgivare! Hos dem får ni vägledning och stöd.

Varma hälsningar från rådgivarna på Lavendla Begravningsbyrå Trelleborg.

Läs mer Läs mindre
Hos oss på Lavendla Begravningsbyrå är inga frågor för stora eller små. Välkommen att kontakta oss om ni behöver vår hjälp.

Allt du behöver veta, på 10 minuter

Vårt mål är att göra det svåra lite lättare. I en tid av sorg kan det kännas extra svårt att ta tag i planeringen som krävs för en begravning. Börja med att titta på våra korta videoguider, så lär du dig allt du behöver kunna för att börja planera.

Berättelser från kunder

Stefan Olofsson

Trelleborg

“Lavendla fixade allting under min brors begravning till full belåtelse. Rekommenderas.”

Göran A

“Köpa begravning online? Javisst! Allt fungerade som planerat tack vare förstående och kunnig personal hos Lavendla. Blev ett fint avsked av vår kära mamma. Kan varmt rekommenderas!”

Katarina R.

“Till en början var jag lite rädd för att det skulle kännas opersonligt att ordna allt via telefon och mail. Jag kunde dock inte ha haft mer fel! Carina på...”

Ylva Jacobsson

“Nu har jag vänt mig till Lavendla två gånger på kort tid. Båda gångerna har allt fungerat hur bra som helst. Min kontaktperson Linda har alltid legat steget före och...”

Välj bland våra färdiga paket eller skräddarsy själva

När det kommer till begravning finns inget rätt eller fel. Det viktigaste för oss är att det känns rätt för just er. För att underlätta har vi nedan satt ihop tre olika paketförslag. Välj något av dem och skräddarsy som ni önskar.

Skräddarsy egna val

från 12 995 kr

Skräddarsy egna val

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

från 12 995 kr

Vi hjälper er med det grundläggande, ni skräddarsyr med era egna personliga tillval

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Valfri Kista
 • Välj bland valfria tillval

Enkel & Blomstrande

från 18 580 kr

Enkel & Blomstrande

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

från 18 580 kr

En vacker begravning som innehåller allt ni behöver. Välj själva era personliga tillval.

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Furukista Alvö & Kistdekoration Rosor
 • Urna Frö & Framtagning Annons
 • Välj bland valfria tillval

Komplett med juridik

från 28 975 kr

Komplett med juridik

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

från 28 975 kr

Vi hjälper er med allt, såväl begravning som minnesstund och de juridiska frågorna

 • Administration & Ceremonivärd
 • Kistläggning & Transport
 • Ekkista & Kistdekoration Liljor
 • Urna Frö, Annons & Program
 • Bouppteckning & Gravsten
 • Välj bland valfria tillval

Vad kostar en begravning, och vem betalar?

Det är dödsboet – dvs den avlidnes tillgångar – som bekostar begravningen. Saknas tillräckligt med pengar kan du också få ekonomiskt stöd från kommunen.

 • Du kan få ekonomiskt stöd från kommunen till begravningen
 • Här kan du räkna ut ett pris att ta med till socialförvaltningen

Få begravningshjälp i Trelleborg

22800 kr - totalt maxbelopp

Socialförvaltningen önskar ofta att anhöriga tar med ett kostnadsförslag, från vilket de kan meddela hur stort bidrag de kan ge.